מה יהא על היהדות?

אמיר.

New member
אתה סיני או רוסי ?

אם לא שמת לב היהודים חיו הרבה זמן בגלות (ללא טריטוריה) ועדין לא כולם באותו מקום. מה זה מענין אותי הזהות הרוסית ???? הזהות היהודית מורכבת אחרת.

begone

New member
אני ישראלי, לא סיני ולא רוסי

"אם לא שמת לב היהודים חיו הרבה זמן בגלות" בגלל זה קל היה להשמיד אותם. "ועדין לא כולם באותו מקום" ברור. הפרד ומשול - שוב, קל להשמיד. "מה זה מענין אותי הזהות הרוסית ????" כי המדינה שלך מבוססת על מודל הלאום, לא על מודל התיאוקרטיה. "הזהות היהודית מורכבת אחרת" הדת היהודית אכן מבוססת על המילה ´יהודי´. אבל לא המדינה.

אמיר.

New member
אפשר לחשוב שהתנדבנו לחיות

בגלות. כמובן שאלמלא התורה, זכר ציון היה נשכח ולא היה נשאר שריד מעם ישראל. ולא היתה קמה התנועה הציונית ולא המדינה ויותר ממה שאיבדנו לגוים בגוף, אבדנו בנפש. ולידיעתך, המדינה אכן מבוססת על המושג יהודי זה מופיע גם במגילת העצמאות ואפילו בחוק יסודות המשפט. אינני מתפלא שזה נמצא בחורים השחורים של ידיעותך המועטות.

begone

New member
איש מצחיק, פשוט מצחיק

"אפשר לחשוב שהתנדבנו לחיות בגלות" יהדות בבל זכתה לתנאי-חיים מעולים. בגלל זה הם פשוט לא חזרו לארץ ישראל. בכלל, הציונות לא היתה מצליחה לולא מלחמת העולם השנייה ותוצאותיה. אנשים רוצים לחיות ברמת חיים טובה, ובגלל זה יהדות ארה"ב נמצאת בגלות *מרצון* גם היום. הם פשוט חיים טובים יותר מאיך שאנחנו חיים. "כמובן שאלמלא התורה, זכר ציון היה נשכח ולא היה נשאר שריד מעם ישראל" תוכיח את הקשר הסיבתי בין קיום התורה לבין קיום בני-האדם המכונים ´יהודים´. שהרי משפחתי לא קוראת תורה ועדיין היא יהודית. " ולא היתה קמה התנועה הציונית ולא המדינה ויותר ממה שאיבדנו לגוים בגוף, אבדנו בנפש" אני לא ראיתי אף פעם נפש. יש רק גוף. אין נפש. "ולידיעתך, המדינה אכן מבוססת על המושג יהודי זה מופיע גם במגילת העצמאות ואפילו בחוק יסודות המשפט" אתה משקר, כרגיל - בחוק יסודות המשפט מדובר על מורשת נביאי ישראל. לא מוזכר שום דבר מהמילה ´יהודי´.

preacher

New member
"בלי עם - הפרטים לא חשובים"

מוסוליני לא היה מגדיר את זה יותר טוב.

אמיר.

New member
לא הבנת.

אם אין ´עם יהודי´ איך יהיו ´יהודים´ ???? בטעות משכת את הדברים לצד הלאומני. אני סולח לך כי הניסוח שלי באמת לא היה ברור.

גוססי

New member
האם אתה אומר...

...שלאדם אין חשיבות אם הוא אינו תורם לקיומו של העם?

אמיר.

New member
לא בדיוק.

אין לו חשיבות בהקשר הלאומי. ויש הבדל בין ´לא תורם´ לבין ´תורם נגד´.

begone

New member
מהר מאוד אתה נגרר לפאשיזם

אתה שוכח את משמעות החיים - החיים עצמם. אין דבר יותר חשוב מן החיים. אתה מקדש את המדינה ושוכח את החיים. בסוף תישאר עם דגלים יפים ואנשים מתים. כנראה שהחינוך הלאומני שספגת ב´בני עקיבא´ הוא סוג מפותח של פאשיזם יהודי טהור, שמוכן למות בשביל שהמדינה תהיה גדולה אך ריקה מאדם.

אמיר.

New member
גם מדעי המדינה עליך ללמוד.

"אין שום דבר חשוב מן החיים" החיים של הזולת ? החיים של הציבור ? אתה אגואיסט צרוף. מנין לך מה קורה בבני עקיבא ? תגיד יש תחום דעת בעולם שיש לך בו בכל זאת הבנה ? (לא כולל האגו הפרוע שלך)

begone

New member
אנסה להבין מה מלמלת

"החיים של הזולת ? החיים של הציבור ? אתה אגואיסט צרוף" החיים של כל בני האדם באשר הם. אין כאן שום אגואיזם. אתה מקדש את הלאום, ואתה שוכח שאין לאום בלי בני אדם.

אמיר.

New member
בלי תורה ומסורת...

לשם מה הרובים ? על מה אתה מגן ? על קולוניה אירופאית במזה"ת ? לישראלים כפרטים אולי יהיה יותר טוב בארה"ב ובקנדה. לא ?

begone

New member
על החיים, על החיים!

"לשם מה הרובים ? על מה אתה מגן?" על החיים, איש מוזר שכמוך! על החיים שלי! אני רוצה לחיות! לא מספיק טוב בשבילך? מה יותר חשוב מן החיים, איש מוזר? מה יותר חשוב? "לישראלים כפרטים אולי יהיה יותר טוב בארה"ב ובקנדה. לא ?" לא בהכרח. אם הקנדים והאמריקנים יסגרו את השערים ויסלקו את הזרים, אין לנו אלטרנטיבה. מדינה עצמאית היא חיונית בעולם שכל-כולו מבוסס על מדינות.

אמיר.

New member
מדינה עצמאית למי ?????

קולוניה עצמאית ? למי אתה רוצה מדינה ? לקבוצת פרטים שנקלעו לכאן ? אם אין עם - בודאי שאין צורך במדינה עבורו.

begone

New member
אתה מעמיד פנים שאין לך מושג?

"קולוניה עצמאית ? למי אתה רוצה מדינה ? לקבוצת פרטים שנקלעו לכאן ?" בוקר טוב עולם! אתה חי במדינה שבה חיים כל אזרחיה ותושביה. המדינה אחראית כלפי כל מי שמתגורר בתחומיה באופן חוקי ובלתי-חוקי כאחד. ולכן התשובה היא כן - מדינת ישראל מחוייבת על פי המשפט הבינלאומי לטפל ולדאוג בכל בני האדם הנמצאים בתחומה. יש כאן עם - העם היהודי והעם הפלשתינאי. שניהם חיים זה לצד זה, במודל האזרחות הישראלי. אני מקווה מאוד שתתחיל לפקוח עיניים ולהביט במציאות - כי אם תמשיך להכחיש את המציאות, רוב הסיכויים שחייך במדינה הזו יהיו בעייתיים.

אמיר.

New member
יצא המרצע מהשק.

מדינת ישראל איננה מדינת ´כל אזרחיה´. זו תפיסה אנטי-ציונית שחותרת תחת המדינה. מי ששואף למדינה כזו - יצטרך למצוא לעצמו מדינה אחרת. הגדרתה של המדינה היא ´מדינת היהודים´. (וזה לא שולל זכויות אזרח מאורחינו הערבים אזרחי המדינה)

begone

New member
איזה מרצע ואיזה שק?

"מדינת ישראל איננה מדינת ´כל אזרחיה´" תקרא טוב-טוב את חוקי המדינה, כולל מגילת העצמאות שזכתה למעמד חוקתי בשנות התשעים. "זו תפיסה אנטי-ציונית שחותרת תחת המדינה" את זה אתה קבעת, אבל אין לזה שום משמעות מעשית. "הגדרתה של המדינה היא ´מדינת היהודים´. (וזה לא שולל זכויות אזרח מאורחינו הערבים אזרחי המדינה)" זה אבסורד מוחלט - איך יכולה להיות מדינת היהודים ובה יש אזרחים שאינם יהודים? אתה סותר את עצמך. כדאי שתפסיק לספק סתירות, ותתחיל לספק פתרונות מציאותיים לבעיות מציאותיות.

גוססי

New member
סליחה?

נראה לך שעשרים אלף חיילים הקריבו את חייהם כדי להגן על התורה והמסורת?

אמיר.

New member
על מדינת היהודים.

אבל אפילו זה דורש מינימום של פטריוטיות. אילו הם היו נוקטים בשיטה של ביגון - הם היו משתמטים, כי החיים חשובים מכל.

למעלה