מה יהא על היהדות?

begone

New member
אתה יהודי. אל תדאג.

ואם אתה כל כך רוצה להיות יהודי - אז תכתוב פוסטר על הקיר "אני יהודי" ותירגע. מה אנשים כל כך מתלהבים מלהיות יהודי? אני ישראלי, וזה מספיק לי. מה אני צריך להיות יהודי? למה זה טוב?

גוססי

New member
באמת, מה יהיה?

ניתן לנחש שלא צפוי גידול משמעותי בענין שהציבור הלא-דתי מגלה במורשת היהודית. ראשית עומדת בפנינו בעיית המונופול האורתודוכסי על היהדות עליה כבר הצבעת. שנית, קשה לחלוק על כך שחלקים גדולים ממטען המורשת היהודית מאבדים את טעמם אם הגישה אליהם אינה אמונית. שלישית - ואולי החשוב מכל - הישראלי החילוני אינו זקוק למורשת היהודית כדי לחוש חלק מעם, שכן יש לו כבר מורשת ייחודית משלו - ציונות, חלוציות, מלחמות וכו´. לנוכח כל אלה אין לרובנו סיבה משכנעת לשוב ולנבור במה שעבורך כדתל"ש היה חלק מהחיים במשך שנים רבות. הדבר אולי מצער, אבל לנוכח הנסיבות גם בלתי נמנע.

begone

New member
היהדות עוברת אבולוציה

היהדות עוברת שינויים, ידידי העיוור והנמהר. היהדות המודרנית היא הישראליות - סשה ארגוב, א.ב. יהושע, אפרים קישון, משה איבגי, להקת משינה, מכון ויצמן, חנוך לוין, ביאליק, אלי הורביץ, צה"ל, אוניברסיטת בן גוריון, קניון עזריאלי וכו´. היהדות העתיקה (תנ"ך וכו´) היא פאסה. אאוט. לא מעניין. אנחנו זזים קדימה. או שתישאר מאחור ותבכה - או שתתקדם אל העתיד.

גל נעים

New member
באמת?,ואתה חושב שבעוד 150 שנים

יזכרו את "להקת משינה"?. אתה מתחיל להיות פאתטי. אומר לך דבר אחד: חכם עיניו בראשו. ואם אתה רואה בעתיד שלנו -כמעוז תרבותי,שנשען על א.ב.יהושוע, אזי הנכס העיקרי שלך כתרבות אינו מוגדר אלה הוא אסופת מאמרים-שירים שעליהם אתה נשען כעלה נידף ברוח. אומר לך דבר אחד שאני מסכים עם הדתיים עליו: העם היהודי קיים בזכות המורשת התרבותית-תורנית שלו. לקחת את המורשת הזו וזרקת לפח-ימיך כעם מאוחד ספורים מאוד. (וזוהי עובדה שאני מסכים עליה,לפחות מתוך לימודי ההסטוריה שלי).

begone

New member
אתה יודע מה יהיה בעתיד?

אם אתה חושב שאתה יודע מה יהיה בעוד 150 שנים, אתה איש מצחיק. כי אין לך שום מושג מה יהיה בעתיד. "הנכס העיקרי שלך כתרבות אינו מוגדר אלה הוא אסופת מאמרים-שירים שעליהם אתה נשען כעלה נידף ברוח" א.ב. יהושע כתב ספרים והיה מועמד לפרס נובל (ואולי עוד יזכה). הוא בוודאי יותר מפורסם בעולם מאשר כל רב ישראלי. "העם היהודי קיים בזכות המורשת התרבותית-תורנית שלו" בולשיט. העם היהודי קיים בגלל שהוא קיים, לא בגלל שום מורשת. ולגבי הקיום שלו - אל תשכח ששליש ממנו הושמד בקלות תוך 6 שנים. "לקחת את המורשת הזו וזרקת לפח-ימיך כעם מאוחד ספורים מאוד" המורשת עוברת אבולוציה. כל דור יוצר מורשת משל עצמו. אף פעם לא לוקחים את המורשת וזורקים את כולה לפח ונשארים בלי כלום. אתה דמגוג שלא מתייחס למציאות, אתה עסוק בפתגמים ובסיסמאות.

אמיר.

New member
גל נעים - הכר את פרצופה

המכוער והבור של החילוניות הישראלית. אל תבלבל אותם עם עובדות. תן להם לנבוח כבר עברנו את פרעה וגו´.

preacher

New member
קניון עזריאלי הוא היהדות המודרנית?

יהדות וישראליות הם לא אותו הדבר, אני חושש. ואם קניון עזריאלי הוא המייצג של הישראליות, אני מוותר. תקראו לי בריטי.

גל נעים

New member
אתה לא יודע שזוהר ארגוב ז"ל הוא

משקף של כמחצית מהציבור הישראלי "החדש" ,ואת תרבותו?. (שוב-בלי לזלזל בתרומתו של המנוח לתעשיית המוסיקה) ,זהו "היהודי החדש". מעניין כמה שנים זה יחזיק.

oren*

New member
יש לי בחדר פוסטר של משה רבנו מסיבוב

ההופעות שלו במדבר.

begone

New member
שלום מר בריטי

קניון עזריאלי הוא המגדל הגבוה ביותר במזרח התיכון, הוא מצולם בלי סוף לכל רשתות הטלוויזיה הזרות, הוא מטרה עבור כל המחבלים בעולם, והוא בוודאי ובוודאי יותר משמעותי לרוב תושבי תל-אביב מאשר איזה רב שכוח-אל שכתב הלכות בנושא חסימת שור בדישו. "יהדות וישראליות הם לא אותו הדבר" אני מסכים. היהדות המודרנית היא הישראליות. עברנו אבולוציה. זוכר את השואה? למדנו לקח. עדיף צבא ומדינה מאשר ספר תורה ובית כנסת. אבולוציה פשוטה. אתה רוצה לשרוד? עדיף רובים מאשר תהילים.

preacher

New member
ביגון, תחליף בטריה.

יש לך איזו בעיית זיכרון מוזרה, שגורמת לך לשכוח את העובדה הפשוטה למדי ש אני חילוני אתאיסט ואני לא בדיוק המטרה להרצאות על חשיבותם או אי חשיבותם של רבנים ובתי כנסת. לעומת זאת, אני מחשיב את עצמי כאדם תרבותי ובעל מודעות חברתית מסוימת - וקניון עזריאלי, היכל הצרכנות השטחית והקפיטליסטית, המונומנט הפשטני והמגלומני הזה על שמו של איזה קבלן עשיר, הוא לא בדיוק הדבר שהייתי רוצה בתור סמל לתרבות שלי. ובעוד יתר הרשימה שלך היא עניין של טעם (משינה, למשל, לא יכולה לייצג ישראליות בשבילי כי הם מעתיקנים מלהקות מחו"ל), האזכור של הקניון כמייצג תרבותי הקפיץ אותי. גם יש לי איזה משהו נגד ההשוואה האוטומטית חדש=טוב, ישן=רע, אבל לא משנה.

begone

New member
אני דיברתי על סמל תרבותי?

"קניון עזריאלי, היכל הצרכנות השטחית והקפיטליסטית, המונומנט הפשטני והמגלומני הזה על שמו של איזה קבלן עשיר, הוא לא בדיוק הדבר שהייתי רוצה בתור סמל לתרבות שלי" בקניון עזריאלי מוכרים ספרי מופת. בקניון עזריאלי אנשים קונים דברים שמשפרים את חייהם בכל קנה מידה. בקניון עזריאלי ילדים נהנים. בקניון עזריאלי אנשים צופים בסרטים. זו התרבות של אנשים שרוצים לחיות. זו התרבות שלך ושלי. "משינה, למשל, לא יכולה לייצג ישראליות בשבילי כי הם מעתיקנים מלהקות מחו"ל" גם מדינת ישראל היא העתקה ממדינות אחרות. השאלה היא *איך* להעתיק. "האזכור של הקניון כמייצג תרבותי הקפיץ אותי" הקניון הוא מייצג תרבותי בדיוק כמו כל דבר אחר. תרבות זה לא רק מדורי ספרות משמימים בעיתוני סוף השבוע.

preacher

New member
סתם אוף לגבי משינה

לא התכוונתי לסתם השפעה כללית של סגנון הרוק. אני מדבר על גניבה מוזיקלית ממש. רכבת לילה לקהיר - מועתק מ night boat to cairo של מדנס. ריקוד המכונה גם גנוב משיר שלהם. "מפלצות התהילה" מושפע קשות משיר של הפיקסיז (שכחתי את השם) "גברת שרה השכנה" גנוב מ"the hurricane" של דילן. "אכזבה" - boys dont cry של הקיור וכו´!

begone

New member
ממש נורא ואיום

חצי מהרוק של שנות השבעים מועתק מהביטלס. אז מה? הגיע הזמן להבין שגם הלחם שאתה אוכל מועתק ממתכוני הלחם של אירופה. וסדרות הטלוויזיה שאתה צופה בהן (למשל בנות בראון) מועתקות ממודלים דרמטיים שהומצאו לפני 1500 שנים ויותר. גם הפורום הזה שאתה כותב בו הוא העתקה של המצאה טכנולוגית בארה"ב. אין שום בעיה עם העתקה. כידוע לך, הרוק העברי הוא פשוט רוק בעברית. כל הזמר הים-תיכוני הישראלי מועתק ממרוקו, יוון, תוניס וכו´. אתה חי במציאות שכל-כולה העתקות וחיקויים.

גל נעים

New member
אני מצטער לומר לך אבל אתה לא בר שיח

אתה כ"כ עסוק בהתרסה כנגד כל דבר שנודף ממנו ריח "דתי". להזכירך אני יוצא בשאלה. דהיינו שאני לא מאמין בקודקס התורני, אולם לאחר חשיבה עמוקה של מכלול הידע שיש ברשותי הגעתי למסקנה שאכן העם הזה היה קיים והמשיך להתקיים וימשיך להתקיים בזכות המורשת התורנית שלו, המאפיינים היהודיים אינם עזריאלי ואינם א.ב.יהושוע, אלה הם מוטיבים שהשפיעו על הארצ-ישראליות החדשה אבל אינם מוטיבים יהודיים (אין בהם שום יחוד יהודי) ואם אדם כגון BEGONE רואה בזה מוטיבים יהודיים כנראה שבאמת יש לו חור בהשכלה בנושאי יהדות.

preacher

New member
או, כאן אני חייב להגיד משהו

כשאתה מגדיר את העם לפי התרבות/דת, ואז אומר שהתרבות/דת היא זו ששמרה על קיומו, לא אמרת כלום. התורה שמרה בעיקר על קיום התורה, לא על קיום העם. העם מורכב מפרטים והפרטים שילמו מחיר כבד מאוד (גלות של 2000 שנה, רדיפות ואפליה) על שמירת התרבות הזו.

אמיר.

New member
קצת היסטוריה.

הרבה יהודים לא שמרו על התורה המירו דתם ויש להניח שצאצאיהם מסתובבים להם בעולם. אבל הם לא יהודים. העם מורכב מפרטים. בלי פרטים - אין עם. בלי עם - הפרטים לא חשובים. היו דורות שסברו שהתורה היא רק מחסום ליהודים. הם צדקו. קיום המצוות שמר על יחודו של עם ישראל. יש כאלו שקיומו של עם ישראל איננו חשוב להם אז ממילא גם לא קיום המצוות. יש מי שחי באשליה שהוא יוצר תרבות ´יהודית´ חדשה. אשליה. במקרה הטוב זו תרבות ´מדינת-ישראל´ית. הלא אלמלא המדינה וזהותה היהודית כל המדברים כאן נמוכה-נמוכה היו מתבולללים מזמן. עצם היכולת שלכם להשתתף בשיח כאן נובע ממציאותה של התורה ושמירת המצוות.

begone

New member
אתה חי בפנטזיה

יש עמים שלמים שאינם מבוססים על דת - הסינים למשל. גם הנורבגים. גם הרוסים. הנה לך - עמים שלמים שהזהות שלהם איננה דתית אלא אתנית או טריטוריאלית בלבד. ועכשיו תחזור לספרי ההלכה העבשים ותקרא מה דעתו של המהר"ל מפראג על דיני טהרה ונידה.

למעלה