מה היה לנו בבחינה?

מצב
הנושא נעול.
חצי

זה מה שאני חשבתי- נביאות. כי לולי
יצאה מהמבחן ושאלה אותי מי אלו גלילה ודבורה? ואני עניתי דבורה הייתה נביאה, מי זו גלילה? וא לולי אמרה לי את האופציות והבנתי שמדובר בגלילה רון פדר ודבורה עומר. טוב, גם אני לא מחוננת אבל בעלי שהוא מחונן, לפני שלולי אמרה לו מה האופציות לא ידע.... ועוד שאלה שלולי ניזכרה בה מהו המספר שאם נכפיל אותו ב 2 ונוסיף 6 נקבל 7? אם היא תיזכר בעוד משהו- אני מבטיחה לעדכן.
חצי

תמי2001

New member
זוהי שאלת ידע מובהקת

אולי בגלל "גלילה"
ציפו שהילדים יעלו על זה. (עובדה שהבת של שרון כנראה ידעה את התשובה). כי "דבורה" יש הרבה, אבל גלילה זה באמת שם נדיר, ובמחשבה שניה הגעתי למסקנה שאני לא מכירה שום גלילה אחרת חוץ מגלילה פון פדר. צורת השאלה באמת מטעה, היא מעוררת אסוציאציות של צמדים שמוכרים בשמותיהם הפרטיים בלבד (כמו "גילי וגלית", "חדווה ודוד" וכיו"ב). לכן הייתי בטוחה שמדובר באיזה צמד זמרות ילדים שאני לא מכירה "דבורה וגלילה" (על משקל "צילי וגילי"
). בכלל לא חשבתי בכיוון של גלילה פון פרד ודבורה עומר, כי אף פעם לא שמעתי שמישהו מדבר עליהן כך כמקשה אחת, בשמות פרטיים. טוב, אבל אני לא מחוננת.
זוהי שאלת ידע מובהקת
ושאלה שאמורים לדעת רק ילדים שכבר קוראים את ספריהן של שתי אלה, או שיש להם ממי ללמוד את זה. האסוציאציה עלתה לי מייד, מאחר ואני מכירה את הסופרות ולא בגלל שאני מחוננת (או לא
). נטשה - את לא גדלת על הספרים הללו כנראה.. אין סיבה שתכירי. וגם בנים שלא תמיד מתחברים לספרים כאלה שנחשבים לספרי בנות במובן מסויים. אני לא יודעת מה הם רוצים לבדוק בשאלות כגון אלה, זה לא משהו שקשור באופן ישיר למחוננות, או שזה זכרון טוב, תשומת לב לפרטים שאולי לא ממש רלוונטיים לגיל וכו'

ג'ינג'י הם ספרי בנות? ../images/Emo12.gif

זוהי שאלת ידע מובהקת
ושאלה שאמורים לדעת רק ילדים שכבר קוראים את ספריהן של שתי אלה, או שיש להם ממי ללמוד את זה. האסוציאציה עלתה לי מייד, מאחר ואני מכירה את הסופרות ולא בגלל שאני מחוננת (או לא
). נטשה - את לא גדלת על הספרים הללו כנראה.. אין סיבה שתכירי. וגם בנים שלא תמיד מתחברים לספרים כאלה שנחשבים לספרי בנות במובן מסויים. אני לא יודעת מה הם רוצים לבדוק בשאלות כגון אלה, זה לא משהו שקשור באופן ישיר למחוננות, או שזה זכרון טוב, תשומת לב לפרטים שאולי לא ממש רלוונטיים לגיל וכו'
ג'ינג'י הם ספרי בנות?

נראה לי שמה שהם רוצים לבחון זה... ידע.

תיקי א

New member
ידע כללי עשיר מעיד יותר על טיפוח

ג'ינג'י הם ספרי בנות?

נראה לי שמה שהם רוצים לבחון זה... ידע.
בגילאים הצעירים לפני שהם יכולים לקרוא מרצונם אנציקלופדיה. אני את הבן שלי בפירוש לימדתי כבר בגילאי הגן, מי היה בן גוריון וכן גאוגרפיה של א"י, כי זה חשוב בעיני וקשור לידע כללי שאני לא סומכת שירכוש בבית הספר. אני בטוחה שבין חבריו שחלקם מאוד אינטליגנטים, יש הרבה שלא ידעו. ולגבי שברים (עליהם מדברת ענת למטה), הידיעה לפתור שאלות כאלו שקולה בעיני לשאלה על בן גוריון. מי שלימדו אותו את העיקרון ידע.

ידע כללי:

בגילאים הצעירים לפני שהם יכולים לקרוא מרצונם אנציקלופדיה. אני את הבן שלי בפירוש לימדתי כבר בגילאי הגן, מי היה בן גוריון וכן גאוגרפיה של א"י, כי זה חשוב בעיני וקשור לידע כללי שאני לא סומכת שירכוש בבית הספר. אני בטוחה שבין חבריו שחלקם מאוד אינטליגנטים, יש הרבה שלא ידעו. ולגבי שברים (עליהם מדברת ענת למטה), הידיעה לפתור שאלות כאלו שקולה בעיני לשאלה על בן גוריון. מי שלימדו אותו את העיקרון ידע.
ידע כללי:
רמת הידע הכללי בגיל הזה, לדעתי, היא שילוב של טיפוח יחד עם היכולת לזכור ולהפנים את פרטי הידע. אני למשל אמרתי לבת שלי שראש הממשלה הראשון היה בן-גוריון, וגם שבאר-שבע נמצאת בדרום. האם היא זוכרת מזה בכלל משהו ? אין לי מושג (היא בת 6). ילדים שומעים דברים. בטלוויזיה, בבית ספר, סתם בשיחות. ככל שלילד יש יותר סקרנות כלפי הדברים שהם קצת "ברומו של עולם" כך יהיה לו גם יותר ידע כללי, וזאת כמובן בנוסף לטיפוח שגם הוא משפיע.

../images/Emo13.gif כשהבת שלי סיפרה על השאלה

ידע כללי:
רמת הידע הכללי בגיל הזה, לדעתי, היא שילוב של טיפוח יחד עם היכולת לזכור ולהפנים את פרטי הידע. אני למשל אמרתי לבת שלי שראש הממשלה הראשון היה בן-גוריון, וגם שבאר-שבע נמצאת בדרום. האם היא זוכרת מזה בכלל משהו ? אין לי מושג (היא בת 6). ילדים שומעים דברים. בטלוויזיה, בבית ספר, סתם בשיחות. ככל שלילד יש יותר סקרנות כלפי הדברים שהם קצת "ברומו של עולם" כך יהיה לו גם יותר ידע כללי, וזאת כמובן בנוסף לטיפוח שגם הוא משפיע.
כשהבת שלי סיפרה על השאלה
על גולדה מאיר - נדהמתי שזכרה ושאלתי איך היא יודעת - וענתה "פעם טיילתי עם סבתא והיא סיפרה לי שהרחוב של הספריה קרוי על שם האשה הראשונה שהיתה ראש ממשלה בישראל - ומשם זכרתי (לציין שהטיול ההוא היה יותר משנתיים קודם למבחן והיא היתה כנראה סביב גיל 4).

../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

כשהבת שלי סיפרה על השאלה
על גולדה מאיר - נדהמתי שזכרה ושאלתי איך היא יודעת - וענתה "פעם טיילתי עם סבתא והיא סיפרה לי שהרחוב של הספריה קרוי על שם האשה הראשונה שהיתה ראש ממשלה בישראל - ומשם זכרתי (לציין שהטיול ההוא היה יותר משנתיים קודם למבחן והיא היתה כנראה סביב גיל 4).

נזכרתי פתאום

נזכרתי פתאום
איך טיילנו פעם עם חברים שלנו בעמק המצלבה. אמא של אחת הילדות שאלה בצורה רטורית לגמרי: "מי יודע, דגל של איזו מדינה זה שם על המנזר ?" ונדהמה כשהבת שלה (בכתה א') אמרה בביטחון: "של יוון". מסתבר, הילדה ראתה פעם את דגל יוון באיזו תוכנית בטלוויזיה.

תיקי א

New member
אבל כמו שאמרה בזזזז

ידע כללי:
אבל כמו שאמרה בזזזז
יש סיכוי סביר שתזכר במבחן או שהיא תדע לזהות את התשובה הנכונה. חוצמיזה שאני חוזרת על דברים שחשוב לי שיפנים וידע (את עניין ההכרות עם בן גוריון ופועלו בצורה מאוד ככלית, וידאתי שהוא יודע).

נכון, נכון ! לזה התכוונתי

אבל כמו שאמרה בזזזז
יש סיכוי סביר שתזכר במבחן או שהיא תדע לזהות את התשובה הנכונה. חוצמיזה שאני חוזרת על דברים שחשוב לי שיפנים וידע (את עניין ההכרות עם בן גוריון ופועלו בצורה מאוד ככלית, וידאתי שהוא יודע).
נכון, נכון ! לזה התכוונתי

נכון, אני בטח שלא גדלתי על הספרים

זוהי שאלת ידע מובהקת
נכון, אני בטח שלא גדלתי על הספרים
האלה, ולא קראתי אותם בכלל - עד היום. אני מכירה את הסופרות רק כי מאז שיש לי ילדים אני חיה גם דרך החיים שלהם, ומתעניינת בדברים כאלה. באופן כללי, השאלות כמו "מי היא דבורה עומר" או "מי היא לאה גולדברג" נראות לי לגיטימית לחלוטין, רק צורת השאלה נראתה לי מטעה ולא מתאימה.

אבל מצד שני:

זוהי שאלת ידע מובהקת
אבל מצד שני:
"זכרון טוב" ו"תשומת לב לפרטים שאולי לא ממש רלוונטיים לגיל" - אלה דברים שכן קשורים למחוננות !

אגוזים1

New member
לפי ההפניה לוועדת נבו

אני לא חושבת שבאמת רוצים לבחון
זכרון. "ידע כללי" הוא פרמטר בפני עצמו, שיש לו קשר גם לזכרון, אבל לא רק.
לפי ההפניה לוועדת נבו
(ש- Esteban הפנה) הם בפרוש רוצים לבחון (בין השאר) זיכרון!!! ואני מצטטת: "היכולת לזכור מידע, להבין מצבים ורעיונות מורכבים, לקלוט מצבים חברתיים, לחשוב בהיגיון, ללמוד מהניסיון, לתכנן, להציע פתרונות מקוריים, לפרוץ לכיוונים רעיוניים ואמנותיים, יצירתיים וחדשנים - משתנים אלה ודומיהם הם שמובילים בימינו פרטים, חברות ומדינות להצלחה ולהתקדמות" (זה במסגרת הדיון, בהמשך השירשור, על חיפוש מחוננים ש"שווה להשקיע בהם"...)

apk

New member
אני נדהמת

מה היה לנו בבחינה?
אתמול לולי עשתה את הבחינה והשאלות שהיא זוכרת היו- מי הן גלילה ודבורה? א. מלחינות ב. שחקניות ג. סופרות ד. רקדניות כדי להגיע מתל אביב לבאר שבע לאיזה כיוון עלי לנסוע א.צפון ב. דרום ג. מזרח ד. מערב מי היה ראש הממשלה הראשון של ישראל א.רבין ב.בן גוריון ג. פרס ד. בגין היו פרושי מילים כמו: מטמין, שלו, ביקשו להסביר מה משמעות הביטוי והדרת פני זקן היו תרגילים בחשבון של רבעים וחצאים. חזרה די נרגשת ושמחה.
אני נדהמת
את השאלה הראשונה שהבאת כדוגמא לא הייתי מחייבת אפילו ילד בוגר בהרבה, גם אם הוא מחונן, לדעת. כך שאי ידיעת התשובה לא יכולה, לטעמי, להצביע על שהילד איננו מחונן. אבל שתי השאלות הנותרות שהבאת, כשהנשאלים הם לפחות בני 7 שחיים בישראל - גם הן בעיני שאלות לאיתור מחוננים. הרי הן שאלות שאותן צריך לדעת כל ילד (רגיל או מחונן) בגיל הזה לדעת, ואם איננו יודע זה מחדל של הוריו ושל מוריו. איך יתכן שילד שמלמדים אותו כראוי לא ידע שבאר שבע דרומית לת"א (שתי ערים גדולות) ושבן גוריון היה ראש הממשלה הראשון (האם לא מלמדים את זה לקראת יום העצמאות בכתה א? אז מה כן מלמדים אז איך להכות על הראשים בפטישי הפלסטיק?). והמילים שהבאת כדוגמא, כל ילד בגן כבר אמור להבין את משמעותן, אבל לא לדעת להסבירן, ילד בכתה ב שרואה את המילה ומתבקש לבחור את הפרוש מבין אפשרויות נתונות, שיהיה ילד רגיל לחלוטין אמור לדעת בשבריר שניה את התשובה הנכונה. הפסוק שהבאת דורש מעט יותר הבנה, עליו כן הייתי מסתמכת. תרגילים של רבעים וחצאים, אם היה באיתור מחוננים טרום גיל בית ספר היה סביר בעיני, לא בגילאים של המבחנים. לפי המבחן המתואר שלושת רבעי הילדים במדינה אמורים להיות מוגדרים כמחוננים, ובכל זאת מאתרים רק בודדים. עצוב.

תעשי ניסוי ../images/Emo13.gif

אני נדהמת
את השאלה הראשונה שהבאת כדוגמא לא הייתי מחייבת אפילו ילד בוגר בהרבה, גם אם הוא מחונן, לדעת. כך שאי ידיעת התשובה לא יכולה, לטעמי, להצביע על שהילד איננו מחונן. אבל שתי השאלות הנותרות שהבאת, כשהנשאלים הם לפחות בני 7 שחיים בישראל - גם הן בעיני שאלות לאיתור מחוננים. הרי הן שאלות שאותן צריך לדעת כל ילד (רגיל או מחונן) בגיל הזה לדעת, ואם איננו יודע זה מחדל של הוריו ושל מוריו. איך יתכן שילד שמלמדים אותו כראוי לא ידע שבאר שבע דרומית לת"א (שתי ערים גדולות) ושבן גוריון היה ראש הממשלה הראשון (האם לא מלמדים את זה לקראת יום העצמאות בכתה א? אז מה כן מלמדים אז איך להכות על הראשים בפטישי הפלסטיק?). והמילים שהבאת כדוגמא, כל ילד בגן כבר אמור להבין את משמעותן, אבל לא לדעת להסבירן, ילד בכתה ב שרואה את המילה ומתבקש לבחור את הפרוש מבין אפשרויות נתונות, שיהיה ילד רגיל לחלוטין אמור לדעת בשבריר שניה את התשובה הנכונה. הפסוק שהבאת דורש מעט יותר הבנה, עליו כן הייתי מסתמכת. תרגילים של רבעים וחצאים, אם היה באיתור מחוננים טרום גיל בית ספר היה סביר בעיני, לא בגילאים של המבחנים. לפי המבחן המתואר שלושת רבעי הילדים במדינה אמורים להיות מוגדרים כמחוננים, ובכל זאת מאתרים רק בודדים. עצוב.
תעשי ניסוי

הדפיסי את השאלות וחלקי אותן לכמה ילדים בגילאים שונים שסביבך - ובדקי מה התוצאות. גם אותי מעניין, ואולי אנסה לשאול כמה ילדים - בואי ננסה לעשות סקר משלנו ונראה מה נגלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה