מה דעתכם

../images/Emo13.gif

בראיה לאחור, במקרה הנ"ל, אני האחרונה שתוכל לתת (ספציפית במקרה הזה) המלצות בנושא אלימות למבוגרים, באמת. ועל מנת לא להרוס את התדמית
או להוות דוגמא לא נכונה בפורום, בוא נשאיר את זה בניסוח: הפסקתי להיות נחמדה
(אף כי אני חייבת לציין שזה לא כלל שימוש בגוף/או להבים למיניהם
) בוא נגיד שהמילים שלי נבחרו בקפידה, הטון שלי היה שונה, והמסר שהעברתי לגננת היה מאד ברור.

welterweight

New member
מבחינת הפעולות שהילד ינקוט

הייתי אומר לו לנסות למנוע את התקיפה בדרכים לא אלימות.אם הוא מוצא את עצמו תחת התקפה הוא קודם כל יחזיר.אני רוצה שיחזיר חזק עד כמה שהוא יכול וינסה לעצור את התקיפה בכל מחיר. בכל המנהלות שמסביב,קרי שיחה עם הגננת,הורי הילד התוקף,וכד' הייתי כבר מטפל בעצמי. צריך לזכור שבגילאים צעירים,עוד יותר מאשר בגילאים מבוגרים יותר,התוית החברתית המודבקת לילדים שרצים "לספר למורה\גננת" עלולה להיות מאד בעייתית. אם הילד יהיה מעורב בקטטה,אני מקווה שאני אדע מזה.אם אני אדע מזה אני כבר אדלה ממנו את הפרטים החיוניים לי עבור הטיפול במקרה הזה מול הגורמים שאמורים לשמור על שלומו מבלי לגרום לו נזק חברתי.

סיסטמתי

New member
יש עוד אפשרות...

להבין את הסיטואציה ולנסות לתת לו להתמודד עם הילדים האחרים שלא במכות. אבל בגדול, אם הוא חוזר ומספר, סימן שיש תקשורת והבעיה היא טקטית בלבד.

סיסטמתי

New member
הסבר

אם מתברר שהם מרביצים לו כי הוא מפרק להם את מגדל הקוביות שהם בונים, לא נראה לי שצריך להסלים את המצב או להתחיל להציק לגננת. מאידך אם הוא מספר על הבעיה, אז זו רק שאלה של מציאת דרך לפתרון, הבעיה האמיתית היא כשלא יודעים על הבעיה.

d y s

New member
לעיתים פירוק המגדל

הוא סימפטום ולא שורש הבעייה.יש לרדת לשורש הבעייה וברגישות

d y s

New member
השאלה נועדה לבדוק

מה אומני לחימה יחשבו מעניין אם תהיה שונות בסקר נרחב יותר.והאם תשובתכם תהיה זהה כאשר מדובר בבת?

זהה

אכן אם הייתה לי בת, התשובה שלי הייתה זהה. הייתי מלמדת אותה להגן על עצמה. אתה רק צריך לזכור שלרוב בנות פחות מעורבות בגיל הזה בקטטות. במיוחד בגיל גן, ששם יש מחנות מאד ברורים של הבנים נגד הבנות, הבנים הם איכסא והבנות הם פויה....אחרי כמה שנים הם מתחילים להכיר זה בזו...(ואז מתחיל הבלאגן
)

שבוע טוב

באימונים אני "משחק" עם התלמידים במשחקי סימולציה בהם אני מלמד אותם את "דרך ההתנהלות הרצויה" והנדרשת מתלמיד בבית הספר , תוך כדי כך שאני מאפשר להם "לכוון לפתרון " שלבי העבודה מבחינתם הם כאלה : דיווח למחנכת / מורה תורנית כמו בבית לידע את ההורים על התקרית . שיחת הורים עם המחנכת ובמידת הצורך עם המנהלת שיחת התלמיד עם המנהלת במידת הצורך פתרון הבעיה באופן עצמאי במידה והיא אינה מוצאת את פתרונה בתהליך שצויין משחק הסימולציה "משוחק" במהלך השיעור "עם בעלי תפקידים" והילדים מתרגלים את התהליך בפועל ולומדים לפעול ע"פ הכללים הנ"ל . בכל מקרה לבית הספר ישנם כללים ועל הילד/ילדה לדעת כי במסגרת הנ"ל עליהם לפעול ע"פ כללי בית הספר ולמצות את מירב האפשרויות מבלי להיכנס לעימות פיסי אלה אם הדבר אינו נמנע . להורים : לא תמיד נכון או אפשרי לומר לילד "תפתור את הבעיה לבד " שיקול הדעת שלהם אינו דומה לשלנו הבוגרים ומבחינתם האמירה הנ"ל היא פתח לתיגרה אלימה באישור וברשות . ראוי שכבוגרים ההורים יפעלו בכל הדרכים האפשריות ע"מ לסייע לבן/בת לפתור את הבעיה בכל דרך אפשרית . בלי כל קשר אני סבור כי על הגננת להיות "זהירה" ואחראית יותר ע"מ למנוע תקריות שכאלה בגן עוד בהתחלה ולטפל בכך עד שכל התהליך מוצא מבחינתה ע"מ למגר את האלימות . חיים

d y s

New member
האם אנו אנשי או"ל מחנכים?

והאם הייתם מתאגדים להכנס ממלכתית למערכת החינוך?

מיקרו קוסמוס של הציבור: חלק כן, חלק לא

מנסיון של הרבה שנים בארגון גדול ובירוקרטי למדתי שהתאגדות כן עובדת - אבל רק כאשר יש לך כח להפעיל סנקציה. בלי היכולת הזו, הנהנים היחידים הם נציגך במערכת... זאת ועוד: אני אישית שואף למינימום של תכתיבים משרדיים / ממלכתיים / פוליטיים על היכולת שלי לקבל החלטות עצמאיות.

roy33itc

New member
שמע דיס,אחרי קרוב לשעה על מילון וובסטר מקוון

הגעתי למסקנה: יובל המציא מילה!!! אין מילה כזו!!! (לא יודע איך מדגישים מילים,מישהו מוכן להסביר?,טוב, לעניין...) לכל מי שמנסה להשיג אותי טסתי לחו"ל,לפיליפנים (זה המקום האחרון שהוא יחפש אותי...) אגב מישהו מכיר שכפ"ץ נגד דקירות טוב? למקרה שאשאר בארץ.

כוונת הסנסיי שלי היא ../images/Emo62.gif

would you care to elaborate בתרגום לעברית: האם אתה מוכן להרחיב/להסביר את דברייך. אל תטוס לפיליפינים - יש לנו שלוחה שם, נכון, הוא לא יחפש אותך, אבל נדאג שאחותי כן...
תשיג שכפ"ץ

למעלה