מה דעתכם

alexko

New member
../images/Emo45.gif מסכים קודם מנסים אפיק פורמלי

ואחר כך אין ברירה,מחזירים, אין שום צורך שהילד יהיה שק חבטות של ילד אחר.

d y s

New member
../images/Emo45.gif

ממליץ לקרוא את תשובת זאב בפורום השכן.

מניסיון אישי

אני בהתחלה הייתי אומרת להם לא להחזיר אף פעם וישר ללכת לגננת לדווח. ואז הם היו חוטפים עוד, הייתי שואלת מה קרה? דווחת לגננת? הם היו עונים כן..אבל היא לא עשתה הרבה. אחרי כמה מכות/נשיכות...שיניתי טקטיקה ואמרתי להם שאם הם נמצאים בעימות עם ילד אחר, הם לעולם לא מרביצים. אבל...אם ילד אחר מרביץ להם חזק. הם יכולים להגיב חזרה, על מנת להגן על עצמם ושזה לא יסלים, ואז ללכת ולדווח לגננת. זה גם לא תמיד עזר. אז בקשתי מהגננת כל פעם שיש ארוע של מכה או נשיכה, אני רוצה בתיק של הילד פתק קטן עם דיווח קצר מה קרה, איפה המכה/נשיכה, ואיך הנושא טופל על ידה. (אגב, היה ילד אחד בגן שלהם, מאד בעייתי, מאז שהיה תינוק. הנשיכות והמכות שלו לא פסקו. דברתי בצורה יפה עם הגננת כמה פעמים וגם לא עזר...בעלי דיבר איתה כמה פעמים וגם לא עזר. אז הפסקתי יום אחד להיות נחמדה. אבל ממש הפסקתי. אחרי יומיים שלושה המקרים פסקו ואותו ילד לא הטריד יותר את הבנים שלי בגן). לרוב, אם אתה מראה אכפתיות ומעורבות בילד שלך, במהלך שהותו בגן, המקרים מטופלים על ידי הגננות. ברוב המקרים זה גם בדרכי נעם.

מניסיון אישי

אכן סוגייה לא פשוטה כשזה מגיע למעשה לדלת שלך כולנו יודעים מה לעשות בבהירות עד שיום אחד זה בדלת שלך וכך גם אצלי למזלי פה בארה"ב ילד שמכה ילד בגן מקבל כרטיס צהוב ו 3 כרטיסים צהובים זה אדום ואדום זה הביתה וטיפול של עובדים סוציאלים שבאים לדבר עם ההורים ולבדוק למה הילד מכה זה לא טיבעי לילד להכות ומצב כזה מצביע לעיתים על בעיה מסוימת שיכולה ליהיות מאיפר אקטיביות לבעיות של ממש בדרך כלל קצת תשומת לב וטיפול נכון יכולים לפתור הבעיה אבל רצוי לדעת וליזכור שגם פסיכופאטים היו פעם קטנים

כריטיס צהוב

ניזכר בקורייוז פה בארה"ב אפילו בצבא חייל מקבל 3 כרטיסים צהובים בטירונות ואז לדוגמא הסמל צועק עליו או מעניש אותו והוא מרגיש שהוא לא יכול יותר ועלול לעשות שטות כמו לענות , להחזיר , לברוח ,להתאבד מותר לו להוציא כרטיס צהוב ואז מיד חייב הסמל או מי שלא יהיה לעזוב אותו לנפשו ליום שלם מעניין לא ? אבל רק 3 פעמים מותר לו אבל זה גם רעיון מעולה לצימצום התאבדיות בצבא

סיסטמתי

New member
אם זה היה אצלנו....

היה תעריף לכרטיסים, ורוב הסיכויים שאחרי תקופה הם היו מרוכזים אצל אלו ששום סידרת חינוך לא תעזור להם.

d y s

New member
כשעשיתי פר"ח

לפני הרבה שנים לימדתי כיתה של תלמידי ספרות את מבנה השערה.זו היתה מסגרת של נוער שלב אחד לפני מוסד סגור.ההתחלה היתה קשה אך לאט לאט עם דוגמא אישית וסבלנות עם קצת או"ל במקום ביולוגיה הצלחנו לעבור את הבחינה(95%) מהילדים.הבחינה הינה דרישה של משרד העבודה.אני מצר על כך שנאלצתי לעזוב אחרי שנה ואינני יודע מה עלה בגורלם בהמשך.הדבר מעיק על מצפוני אך אני חי חיים אינטנסיביים למדי.אך אוטוטו פנסיה ואז אטפל במצפון.אמונה יכולה לחולל פלאים וככל שיותר ירתמו לעשיה מה טוב. ויש המון דוגמאות.וכן ידידי גם זו לוחמה שלא בהגדרת הפשט.אנא זה הזמן לבחון את משיט הסירה.בכבוד רב

סיסטמתי

New member
אני עדיין מגלף את המשוט...../images/Emo13.gif

אבל אם לצטט את שימונפרס "במידה ויפנו אלי אשקול זאת בחיוב למען המדינה". מאידך, גם לחכות לפנסיה כדי לעשות דברים שאתה טוב בהם וחלק ממך רוצה לעשות (ע"ע מצפון) הוא סוג של המנעות מלוחמה...

d y s

New member
אני מאמין שאני עושה טוב גם עכשיו בפנסיה עוד

והיא לא רחוקה 7 8 שנים.

השיטה קיימת בכמה בתי ספר

בבית הספר שאני לימדתי בחולון, השיטה קיימת, ולרוב עובדת. אומנם בפורמט קצת שונה, אבל על אותו רעיון בדיוק.

השיטה הנ"ל הומלצה ע"י פרופ' לחינוך ולא הופעלה

עקב בעיות תקציביות ובמיוחד מפני שהדבר דורש מהמורים/מורות "לעבוד" קשה גם בהפסקות ולהשקיע מעט יותר ( לצערי!!! מפני שהתהליך שהוצע היה ממגר או לפחות מוריד את רמת האלימות בבתי הספר/גנים לדעתי ) . חיים

roy33itc

New member
שבוע טוב,בייבי תוכלי לפרט את "הפסקתי להיות

נחמדה"? זו סוגיה שחוזרת הרבה,גם אצל מבוגרים. אשמח לשמוע מה עשית ומה תמליצי בנושא אלימות מבוגרים.

alexko

New member
בזה אוכל להעביר אותך לאישתי

גם אצלינו בגן ובבית הספר כאשר יש בעיות מפנים אותן למור/.גננת/מנהל אם לא עוזר, יש הרבה מה לעשות, תחילה להקים מעט מהומה אחר כך יש מפקחת, ועד הורים מרכזי ועוד כהנה וכהנה. לנו היתה העיה בבי"ס עם ילד מכה, אני לא אדם צועק, אבל כשהגיעו מים עד נפש עשיתי "שכונה" בחדר מורים וראה איזה פלא הטיפןלבבעיה השתפר פלאים. בכל הנוגע לעתיד הילדים ובייחוד לבריאותם אין מקום לרוך, נלחמים מלוכלך.

roy33itc

New member
אז אם הבנתי אותך נכון,אתה ממליץ לצעוק קצת

צעקות מקפיאות דם,על הילד ועל הגננת\מורה?

alexko

New member
לא צעקות מקפיאות דם

בטח שלא על הילד (אולי על ההורים שלו). אבל כן להיות תקיף ואולי מעט ואני מדגיש מעט גס רוח כלפי הנציגות הפדגוגית של בי"ס. אבל שוב זה רק לאחר שהניסיונות בטוב לא עבדו.

למעלה