מה דעתכם על מכתב 8200?

נומלה

New member
הרי הצנזורה עוברת על כל הידיעות שמפורסמות בעיתונים

והיא אישרה את הידיעה. ברור לי לגמרי מה האינטרס של מפקד היחידה, מצד שני הפחדות זה לא כוס התה שלי. הרבה יותר התרשמתי מראיון שנערך (אין לי מושג עם מי) שאמר שמה שרואה החייל הבודד איננו התמונה הכללית ושחסרה להם פרספקטיבה. אני מניחה שקצינים בדרגת סרן ורב סרן לא הולכים סתם ושוברים את בטחון המדינה. עובדה היא שהצנזורה אישרה את הידיעות בעיתונות. ואני לא יודעת עם מי הם דיברו או לא דיברו. אם אכן הם העבירו ידיעות שאינם מורשים להן, הם בהחלט צריכים לתת על כך את הדין.

BrightEye

New member
אחד הדברים שהוא אמר- שהנושא הזה ראוי שירד מהכותרות

ולא היה צריך להיות בכותרות.
לגבי המכתב שפורסם ואושר לפרסום, נראה לי שהתחושה הציבורית היתה שמדובר בקצה הקרחון ולכן זה עורר כזו תגובת נגד גם לגבי מה שפורסם בתקשורת בהתאם לצנזורה.
בעיני יש פה מעבר ל"אנשים שאמרו את דעתם", יש כאן הכפשה לגבי נושאים שבאמת אי אפשר לדון בהם בתקשורת הפתוחה.
&nbsp

נומלה

New member
תהום פעורה בין "מרתפי השב"כ"

ודברים ש"לא ראוי לדון בהם בכותרות". כי "לא ראוי" זה ענין של השקפת עולם. מי שרוצה להביא לשינוי חושף דברים שבעיני מי שלא רוצה בשינוי "אינם ראויים להיות בכותרות". זיפזפתי אתמול (בעוונותי) לערוץ הכנסת. היה שם חגי סגל שטען "שלא ראוי לדון בתקציבי ההתנחלויות בכותרות ואלה דברים שהשתיקה יפה להם". דעתי גם בענין הזה שונה. ואני חושבת ישי אנלוגיה.
הבדל תהומי בין "לא ראוי" לבין "פגיעה בבטחון המדינה".
(ואגב שלא יובן מהאמור לעיל שאני נגד האזנה לפלסטינים או בעד הדעה שהובעה במכתב. אני נגד סתימת הפיות שמגיעה מכל כיוון. אני חושבת שהיא מסוכנת. לא פחות.)

BrightEye

New member
"סתימת פיות" או בשמה הרלוונטי יותר- שמירה על סודיות

היא הבסיס לעבודה מודיעינית.
זה גם משהו שהם חתמו עליו כשהתגייסו לחיל.

נומלה

New member
אני לא יודעת על מה חתמו

נראה לי שמחתימים על שמירת סודיות. הסודיות ודירוגיה נקבעים על ידי הצבא. כאן הצבא לא טען שהיה הדלפה של סודות ולראיה הצנזור אישר. הצנזור הצבאי איננו מאשר פרסום סודות.

BrightEye

New member
יש כאן הדלפה של אופן פעולה

וכן חתמו על סודיות גם בנושא הזה לפי דברי מפקד היחידה.

נומלה

New member
כלומר הצנזור אינו יודע מה סוד ומה לא?

או שהוא משת"פ? יש אפשרות שלישית?

BrightEye

New member
לא יודעת,
אני רק שומעת מה אומרים האנשים הרלוונטים

כמו מפקד היחידה בעבר.

אימם

New member
יש כבר מכתב נגדי של 200 מיוצאי 8200

שחושבים שלסרבנות פוליטית אין מקום בצבא וביחידה 8200 בפרט,
צריך לשים בצד את דעתם הפוליטית ושכותבים שלכל חייל פשוט ביחידה זו
יש אפשרות להעלות את טענותיו ולהגיע עד למפקד הבכיר ביחידה.
שהפעילות ביחידה זו מצילה חיי אדם ושהקוד האתי של הצבא גבוה בכל התלבטות מוסרית שנעשתה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4570584,00.html

fannyd

New member
חמור מאד

ידעו יפה לאן הם מתגייסים. איש לא מכריח. לפני עידן ועידנים הייתי אמורה לשרת ביחידה. לא התאים לי אז עשיתי את השירות ביחידה אחרת בחיל. מבינים היטב עד כמה העיתוי רע למדינה. מעניין אם עשו צעדים כלשהם לפני שפנו לתקשורת.

לאונידס

Active member
ברגע שהחליטו בצה״ל שלגיטימי לא לשלוח חיילים לפנות מתתנחלים

(או לגרש מתיישבים, כל אחד והדעה הפוליטית שלו) בגלל דעתם הפוליטית ואיפשרו להם להביע את דעתם.
ברגע שהחליטו בצה״ל לייצר יחידות הומוגניות שפקודת רבנים קודמת בהן לפקודת מפקדים.
&nbsp
בקיצור ברגע שהחליטו שלגיטימי שלחיילים ברמת הפרט ואפילו לקבוצות שלמות ויחידות מסודרות לעשות או לא לעשות מה שבראש שלהם בהתאם לאידיאולוגיה שלהם להחליט שלחיילים האלה מ 8200 אסור זוהי דו פרצופיות ומוסר כפול.
&nbsp
אישית אני מתנגד גם לאלה וגם לאלה.
&nbsp

פולספגן

New member
המקרים שונים מהותית

במקרה של המתנחלים, הם היו צריכים לפנות את משפחותיהם ויש כאן קונפליט חמור לחייל.
אני לא מאחלת לאף אחד להחליט בין המשפחה לפקודה בצבא וסביר להניח שגם אני הייתי בוחרת במשפחה.
&nbsp
במקרה של 8200, מדובר באוייבנו.
&nbsp
האם אתה מבין את טעותך הגסה, הדמגוגית והפרובקטיבית

לאונידס

Active member
השוני היחידי הוא התאימות לדעה הפוליטית שלך

ישנה סרבנות ימנית ודתית מאורגנת שכוללת אלפי חיילים עם פטרון (יותר מאחד) פוליטי שתואמת את ההשקפה הפוליטית שלך ולכן היא רצויה וטובה.
מהצד השני יש מכתב של 43 אזרחים שבינתיים רק הביעו את דעתם, עוד אף אחד לא סירב פקודה, אבל דעתם לא מוצאת חן בעינייך לכן כבר החלטת שהם אשמים ומהו גזר דינם.
סתימת פיות לתפארת, חס ושלום שמישהו ישאל כאן שאלות שלא מתיישרות עם הקו של אלו שלא שואלים שאלות.
&nbsp
&nbsp

פולספגן

New member
מה דעתך בלי סיסמאות אלא תמקד את דבריך ותראה לי שזה אותו דבר?

(פינוי המשפחה שלך לעומת פעולות צבאיות על אוייבנו)

לאונידס

Active member
הצעה מצויינת מצידך, להמנע מססמאות, אני בעד

זאת אומרת שאני לא צפוי לקבל ממך עוד תגובה בסגנון:
"האם אתה מבין את טעותך הגסה, הדמגוגית והפרובקטיבית "
&nbsp
שני דברם שגוים של שלך:
1. לא דיברתי על פינוי המשפחה שלך אלא על סרבנות ימנית מטעים פוליטיים
2. הכותבים הסבירו שמדובר יה לפחות לדעתם בפקודות בלתי חוקיות.
&nbsp
כל השאר (נשאר משהו?) סבבה.

פולספגן

New member
אבל מדובר במתנחלים והם גרים ביישובים שאותם

פינו, אז איך אתה אומר שלא מדובר על פינוי של משפחתם?
במילים אחרות, האם אתה מצדיק את העברתם לתפקיד אחר שלא יצטרכו להתעמת עם משפחתם בפינוי?

לאונידס

Active member
כן בטח, כל מתנחל נשלח לפנות את המשפחה הפרטית שלו

כמה פעמים אמרתי שאני לא מדבר על פינוי המשפחה האישית אלא על סרבנות אידיאולוגית?

פולספגן

New member
בהחלט בהסתברות גבוהה, הם יפנו את משפחתם

למען הסר ספק, משפחה היא לא רק קירבה ראשונה.
&nbsp
אגב, בהתנתקות, היו כאלו שהיו צריכים לפנות את משפחתם, לרבות מקירבה ראשונה

לאונידס

Active member
בואי אני אעשה לך את זה פשוט

אני מדבר על סרבנות ימנית אידיאולוגית כשאין בני משפחה, הלגיטימציה לסרבנות הזו מכשירה את סרבנות השמאל.
&nbsp
אם את רוצה לפתוח שרשור על האם הגיוני לתת לשוטר לפנות קרוב משפחתו מתל עמל או לחייל לפנות בן משפחה מיצהר יכול להיות שאשתתף, אולי גם אשתתף בדיון של הסרבנות של הבנות הדתיות בכלל בשירות בצה"ל, מי יודע?
אבל בענף השרשור הזה אני לא אשתף פעולה עם הניסיון שלך לשנות נושא, סרבנות מאורגנת ימנית מטעמים פוליטיים שנתמכת על ממסד פוליטי לא מאפשרת להתנגד לסרבנות פוליטית של בודדם מהשמאל, אלא אם נוקטים בצביעות ודו פרצופיות קיצוניים\
&nbsp

למעלה