מה דעתכם על מכתב 8200?

פולספגן

New member
ידוע לי שזאת יחידה גדולה מאוד

אף פעם אי אפשר להכליל, אך מרביתם בהחלט ימצאו את דרכם בקלות ...

מרביתם היו מוצאים דרכם בקלות ממילא

מאותן סיבות שבגללן הם צלחו את המיונים ליחידה הזאת. זה לא שלולא השירות הזה היו נשארים אנאלפביתים בג'ונגל.

מירי,

New member
ואלה שלא, יש התארגנות לעזור.

יש איזו התארגנות של יוצאי 8200 שלא מוצאים עבודה.

נומלה

New member
לאנשים איכותיים אין בעיה "להסתדר"

מצד שני בתי המפקדת חושבת בדיוק כמוך.

BrightEye

New member
לפי מה שהבנתי הם משרתים ביחידה במילואים

כלומר, הם לא במסגרת צבאית.
&nbsp

BrightEye

New member
גם לשרות במילואים

כרגע יש כאלה שמתחמקים מהשרות במילואים.

לא אוהבת את המכתב. היתממות מוזרה

משהו שם נשמע לי מוזר ולא נכון. אני הייתי מבינה אם היו אומרים "ניצלו אותי כדי להרוג במודע אנשים חפים מפשע". וגם אז - צריך קודם לפעול בצינורות חשאיים, ולא לצאת לתקשורת.

אבל הקטע של "מקשיבים לאנשים מקיימים יחסי מין"? ואללה? אתם חיילים. מדינות רבות מצותתות לאזרחים שלהן. ארצות הברית כנראה שמעה יותר שיחות סקס מאשר חיילי 8200.... שלא לדבר על מדינות אחרות. אז הקשבתם לשיחות סקס? תסמיקו ותמשיכו. (אם הם כתבו ששיחות הסקס האלה שימשו כדי לסחוט בני אדם או משהו כזה - זה סיפור אחר. אבל לא הבנתי שזה מה שקרה)

ומשהו שסתם מעצבן אותי, זו התמימות הזו של "קיימת תפיסה כאילו מודיעין נטול דילמות מוסריות.... למדנו כי המודיעין הוא חלק מהשליטה הצבאית". באמת??? הלכתם לאחת היחידות הכי נחשבות, שחשבתי שמגיעים אליהן האנשים הכי חכמים, ולא הבנתם את החלק שלכם במלחמה??? מה חשבתם שעושים שם??? אוספים אוכל לנזקקים?

BrightEye

New member
זה שהם חכמים לא מונע יפייפות נפש...

כי זה ממש מה שזה.
נניח שיש דברים מבחינת ההתיחסות הערכית שצריך לתקן שם, מבחינת איך שהם מתארים את מערכת היחסים עם המפקדים שלהם, לי נראה שהיו יכולים לפתור את זה בתוך היחידה.
&nbsp

אנשי הצומי

רגע אחרי שקראתי את הכתבה הלכתי למילון לבדוק את הערך של "פעילות מודיעין"... והופתעתי להבין שחלק מהמידע שמנותח מתקבל מפעילות גלויה וסמויה מכל גורם שיכול להביא לתועלת לשמירה על הביטחון...
אנשים הגונים שלא מסוגלים להמשיך ולתרום את חלקם צריכים להודיע על כך לממונים עליהם על כך ולבקש להשתחרר מהמחויבות לשרת את כוחות הביטחון. מי שרוצה להתפרסם, עדיף שילך לפלטפורמות דוגמת האח הגדול וכוכב נולד...
החזרה בתשובה הציבורית של החבר'ה האלו כולל הפירסום שמהווה נדבך מרכזי בה אינה ראויה. לא רוצה לתרום, סבבה... אבל אל תפריע ובטח אל תזיק, כי זה בדיוק מה שהפירסומים הנ"ל עושים.
&nbsp

פולספגן

New member
להכניס אותם לכלא על מרדנות, הסתה למרדנות ופרסום מידע מסווג

כמו כן, לשקול להוריד אותם לדרגת טוראי.

פולספגן

New member
כי אנחנו מדינת חוק

האם אתה מודע לנזק העצום שמכתב כזה יכול לגרום הן לשימוש גורמים שונאי ישראל והן בקרב חיילינו שאולי יצטרפו למרד?

מענין אם הית מגיבה כך...

גם אלו היה מדובר בחילים בעלי דעות ימניות שמתנגדים למשל לדרך שבה הסתים מבצע "צוק איתן" והיו מנסים לעשות מעשה ?... העברה מבחינה משפטית היא אותה עברה - סרוב פקודה... האם גם אז הית מגנה אותם בלהט כזה?... סתם שאלה שמענינת אותי...

BrightEye

New member
ממה שמתאר אחד החיילים האוירה שם משפחתית והקשר עם המפקד

הישיר מאוד אישי.
מטריד אותי שזה לא גרם לחיילים הללו לפנות למפקדים שלהם, אלא גרם להם להשליך בוץ ורפש על כל מי שמשרת ביחידה.

פולספגן

New member
זה שונה

אין לי מושג על איזה מעשה אתה מתכוון, כי בדמיון הכי פרוע שלי, שום מעשה לא יכול לעשות נזק בממדים של מסירת מידע על פעולות צה"ל לאוייב ולגורמים העויינים לנו, לרבות לערביי ישראל.
אגב, שמותיהם מטושטשים שם, אך תהיה בטוח ש-Ynet שפירסם את המכתב המלא, יש לו את השמות ותהיה בטוח שגם זה ידלף ...
&nbsp
שוב, הסירוב פקודה הוא העבירה המשנית כאן ומה שחשוב זה העברת המידע על פעולות צה"ל.
בנוסף, אין כאן סירוב פקודה אישי, אלא המרדה לסירוב פקודה קולקטיבי ולכן כתבתי בתגובתי הראשונה "מרדנות והסתה למרדנות".

כתבתח כבר למעלה...

הם צריכים להיות מודעים לעובדה שיאלצו לתת את הדין על העברות שעברו ולא משנה אם זה ביטחון שדה (מסירת סודות) או מרדנות או סרוב פקודה... ישלמו את המחיר ועדיין זכותם לאמר את דבריהם... ולגבי "מסירת סודות" - אל דאגה - הם לא מסרו כאן שום סוד... אנשי החמאס וחבריהם יודעים כבר מזמן שהמודיעין הישראלי יושב להם ממש על הזנב ובגלל זה הם מסתתרים ומנסים כל מיני פטנטים של התחמקות ... לשמחתנו, לא תמיד זה מצליח להם אבל הם יודעים.... החבר"ה האלה שכתבו את המכתב לא גילו להם שום סוד...

פולספגן

New member
זה כן משנה כי אין אף מקור רישמי שמאשר זאת

בדיוק כמו שכולם יודעים על דימונה, אך אין שום מסמך רישמי שמאשר זאת.

למעלה