מה דעתכם על מכתב 8200?

BrightEye

New member
מה דעתכם על מכתב 8200?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4570055,00.html

השותפות לחיסולים שלפעמים נהרגים בהם גם ילדים, החדירה לחיים הפרטיים של חפים מפשע, הווי ההאזנה לשיחות ששומעים בהן גם סקס. שישה מ-43 הקצינים והחיילים, בוגרי יחידת המודיעין היוקרתית, מספרים בראיון ראשון למה לא יתייצבו לשירות מילואים הקשור לזירה הפלסטינית: "לא מצליחים לישון טוב בלילה"
"קיימת תפיסה שהשירות בחיל המודיעין נטול דילמות מוסריות ותורם אך ורק לצמצום האלימות והפגיעה בחפים מפשע", נכתב בו, "אולם במהלך השירות למדנו כי המודיעין הוא חלק בלתי נפרד מהשליטה הצבאית בשטחים. האוכלוסייה הפלסטינית, הנתונה תחת משטר צבאי, חשופה לגמרי לריגול ולמעקב של המודיעין הישראלי. לאור זאת הגענו למסקנה שבתור מי ששירתו ביחידה 8200 גם עלינו מוטלת האחריות למצב והחובה לפעול"

לא אוהבת את המכתב הזה. זו סרבנות

מנומקת, אבל סרבנות.רוצים לפעול נגד הכיבוש, זכותם. לא במסגרת פעילותם הצבאית.

כאחד שגם שרת ביחידה הזאת...

אמנם זה היה מזמן "במאה הקודמת" כמו שאומרת שירילי אבל היתי שם ואני מכיר מקרוב את עבודת היחידה...
אני מבין בהחלט את מה שהחבר"ה האלה אומרים ואני כן מסכים איתם בכל ליבי... כרגע הם כולם אזרחים וככאלה הם מביעים את דעתם, הם גם אומרים שיסרבו אם יאלצו לחזור על הדברים שהם יוצאים נגדם ואני משער שכל אחד ואחד מהם מודע למה שהוא אומר ומוכן לשלם את מחיר הסרוב...
הצבא היום מורכב יותר ויותר מאנשים חושבים (במיוחד ביחידה הזאת) ואנשים חושבים גם מגבשים דעה על דברים שהם רואים ובמדינה דמוקרטית זכותם להיות נאמנים לתפיסת עולמם ולא לשקר לעצמם - לא לעשות דברים שאח"כ ימנעו מהם שנה בלילות (כפי שהתבטא אחד מהם) ולא יצטרכו להתמודד עם מצפונם...

BrightEye

New member
לדעתי, אם לא מתאים להם הם צריכים לפעול באופן אישי

ולבקש העברה/ לא לשרת שם מסיבות מצפוניות ולא להכפיש את היחידה או לתת חומר לכל ה"בצלם" שונאי ישראל.
נכון שיש מקום לטפל בכל "ההווי החברתי"- זה מכוער וצריך להפסיק את זה, כי זה ממש לא מחוייב לטובת הפעילות הצבאית.
אבל כל דבר אחר שעושים שם, שאנחנו לא רוצים לדעת עליו כדי שנוכל לישון בשקט, נכון לגבי צבא בכל חלק שלו.
מלחמה זה "לא יפה".
מפריע לי שהם יורקים לבאר שכולנו שותים ממנה, וכולנו נעזרים בה.
אם לא היה המידע המודיעיני הזה, שנאסף באופן לא הכי מצפוני, היו חיילים שלנו נהרגים.

לבקש העברה?...

הצחקת אותי... בתקופה שאני היתי בשרות פעיל הסתובבה לה בדיחה ישנה בין החבר"ה - "מהיחידה הזאת יוצאים רק על אלונקה או על עברת בטחון שדה"... זה היה נכון אז ואני משער שזה נכון גם היום... לא כל כך מהר מקבלים שם העברה ליחידה אחרת וגם במילואים - כשמסתים הפרק "המקצועי" (שבו כל אחד עושה מילואים במקצוע שעסק בו כחיל סדיר) עקב כך שהחיל כבר "מבוגר" אז מעבירים את החיל למילואים באבטחת בסיסי היחידה... אין העברות ואין שיחרורים...
האנשים האלה ידעו ויודעים יפה מאוד מה תפקיד היחידה ויודעים גם מהי ההגדרה למילה "מודיעין" במילון... כולנו גדלנו על סיפורי ששת הימים ועל הסיפור של ירוט השיחה בין נאצר לחוסין באותה מלחמה ע"י היחידה ואני גם שמעתי סיפורים אישיים מאנשים ששרתו ביחידה וממש ירטו בזמן אמת ידיעות על תקיפה מיצרית בתעלה בתקופת ההתשה (למשל) ידיעות שממש הצילו חיים של חילים שלנו... הכל ברור והכל ידוע אבל כנראה שלאותם אנשים יש איזה שהוא קו גבול - כנראה שהם לא מוכנים להכנס לתחתונים של אזרחים תמימים לכאורה רק בגלל שיש איזה צל של חשד לגביהם... לא יודע, לא מכיר אותם אישית אבל עדיין חושב שזו זכותם הלגטימית במדינה דמוקרטית...
כמובן שיהיה עליהם לשלם את המחיר ואני מניח שזה ברור להם...

BrightEye

New member
אתה אולי לא מבין שבעיני כל מי שמבין שמודיעין וריגול

זה הדבר שמציל חיים, הקשקוש המיופייף של "לא מוכנים להכנס לתחתונים של אזרחים תמימים לכאורה רק בגלל שיש איזה צל של חשד לגביהם" הוא זה שמעורר גועל.

אני דווקא כן מבין...

וכאחד שמכיר את היחידה הזאת מקרוב, אני גם מרגיש קצת טעם רע בפה (בלשון עדינה) כשאני חושב על המכתב הזה אבל כאחד שחי במדינה דמוקרטית ורוצה שתמשיך להיות כזאת - אני אלחם על זכותם לאמר את דבריהם גם אם זה לא מוצא חן בעיני... ואם עברו עברה כלשהיא (בטחון שדה/ סרוב פקודה ) הרי ברור להם שיהיה עליהם לתת את הדין על כך...

BrightEye

New member
זו לא דוגמא לדמוקרטיה,

אני מעתיקה לך את דברי דובר צה"ל תא"ל מוטי אלמוז
https://www.facebook.com/MotiAlmozDOTZ?hc_location=timeline
"8200.
אין מקום לסרבנות בצה״ל.
יש מחלוקות ויש עמדות פוליטיות. חגיגה של דמוקרטיה.
אנחנו בצה״ל, מהווים מכנה משותף, אולי הרחב ביותר בחברה הישראלית, ומקפידים שבעתיים על הבעת עמדות פוליטיות בפורומים שלא נועדו לשם כך.
אז מה היה כאן בעיניי?
ניצול השירות הצבאי להבעת עמדה פוליטית.
ואנחנו בצה״ל, עד למפקדו, רואים זאת בחומרה והטיפול המשמעתי יהיה חד וברור.
אז בשעות אלו מסיימים ביחידה את התחקיר על מסקנותיו ואולי חשוב להזכיר באותה נשימה, שרק עשרה מתוך 43 החותמים על המכתב שייכים באמת למעגל העשייה והשאר הם חיילים המשרתים במעטפת.
שבוע טוב ליחידה 8200, אם רק יכולתי לספר פירור מעשייתכם לא הייתי נדרש לשום טיעון שיבהיר עד כמה חמורים הדברים."
ועוד משהו שכתב מפקד היחידה לשעבר-"המכתב הזה עובר על קוד אתי וקוד התנהגות של איש 8200, זו פעם ראשונה שקורה דבר כזה בהיקף כזה", אמר הבוקר באולפן ynet מפקד יחידת האיסוף 8200 לשעבר, תת-אלוף במיל' חנן גפן. אחרי החשיפה כי קצינים וחיילים בשירות מילואים ביחידת המודיעין חתמו על מכתב סרבנות אמר תא"ל גפן כי "הם לא משרתים ב-8200, הזכות הזו כרגע ניטלה מהם".
גפן מתח ביקורת נוקבת על החותמים. לדבריו, "מעולם לא היה מקרה שמישהו פרץ בצורה כזאת את הגדר. רוב הטענות נובעות מאג'נדה פוליטית מוסטת ומעוותת. ככל שנחקור אני מניח שנבין יותר. אסור לתת להם את הבמה. הם קיבלו במה גדולה מדי, כי הסרבנות כשלעצמה לא מקובלת. כל אנשי 8200 נלחמו על הזכות להיות ב-8200, ומי שלא רוצה לא יהיה ב-8200".

אמרתי כבר שאני לא אוהב...

בלשון המעטה את מה שהם עשו ואני מודה לך על המשפט שציטטת "כל אנשי 8200 נלחמו על הזכות להיות ב 8200..." אני לא נלחמתי, פשוט נשלחתי לשם וכחיל ממושמע התיצבתי וזהו... מסכים לכל מה שאמרת וציטטת בתגובתך אבל אני גם חושב שעדיין זכותם להביע את דעתם ואת המחיר (הכבד) הם כבר ישלמו.... בדיוק כמו ששילם בזמנו אל"מ אלי גבע ...
הביעו דעה שזכותם להביע גם אם הדרך לא נאותה... ועל הדרך הלא נאותה הזאת הם ישלמו את המחיר וגם אני בעד שידיחו אותם מהיחידה יחד עם עוד כמה צעדי ענישה הולמים את העברות שלהם אבל עדיין - זכותם לאמר את שאמרו...

פולספגן

New member
הם כבר מסודרים במקומות עבודה בזכות היותם בוגרי היחידה

עכשיו, כמה נוח לירוק לבאר ששתו ממנה ...
&nbsp
זה עוד לפני שאני מדברת על הנזק המדיני שהם גורמים בכך שגורמים שונאי ישראל ישתמשו במכתב הזה

לא כל בוגרי היחידה...

מסודרים בעבודה... מסיבות מובנות אני לא יכול לפרט אבל לא כל בוגרי היחידה הם היטקיסטים שישר נחטפים...

פולספגן

New member
ברור, שמתרגמים לא יחטפו להייטק, אך כן יחטפו למשרדי הממשלה

הרלוונטיים.

כנראה שלא

אבושירילי כתב שהוא יוצא היחידה.
אני מניחה שאם הוא כותב שבין יוצאי היחידה יש גם מובטלים - אפשר להאמין לו

נכון שבקרב יוצאי היחידה יש הרבה ש"הסתדרו בחיים". אבל לא כולם.

פולספגן

New member
למען הסר ספק, התכוונתי למשרד ממשלתי זה או אחר כמו למשל

משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד הבטחון ועוד ...
&nbsp
יש גם מובטלים מבחירה, קרי לא נאה להם לקבל עבודה זו או אחרת ...

שוב, לא לכולם...

יש ידע כזה שיכול להתאים למשרד ממשלתי ... לא יכול לפרט אבל אמרתי מס. פעמים - זו יחידה מורכבת מאוד...

למעלה