מה דעתכם על מכתב 8200?

פולספגן

New member
בוודאי שכן, כי הם מגינים על אחיהם

בדיוק כמו שיש עכשיו מאבק על הקרינה בבתי ספר וגם הורים שהכיתות שלהם בסדר משתתפים במאבק לטובת האחרים שהכיתות שלהם לא בסדר.

פולספגן

New member
זו הסיסמה של בנט והוא לא מגולני

לאונידס

Active member
מי ששירת בצבא יודע שכינוי וצר הרבה לפני כבודו בנט

מי שמסרב לשרת בצבא מכל מיני טעמים, כמו בנות בעיקר מהצד הימני של המפה הפוליטית המסרבות לשרת בגלל שיקולי מוסר יודע אבל פחות.

לאונידס

Active member
לא חמדתי, בעברית ״משתמע״ איננו ״כתוב שחור על גבי״

וכמו שאמרתי אף אחד ובמיוחד אני לא אחראי לדמיונות המשתמע שלך
http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?forumId=94&messageId=176513211
ועוד רגע של עברית, הילדים שלי אינם מכשירים חשמליים ביתיים.
&nbsp
מצטער, תתבעי את המורה שלך להבנת הנקרא, אני לא אחראי לחלק הזה החסר אצלך.
בהזדמנות חגיגית זו אני פורש גם מהנושא הזה, אם המורה שלך הרים ידיים בהרמת הנקרא אני בטח לא מתכוון לעזור לך בעניין.
גם בענף הזה בשרשור אני משאיר לך את זכות המילה האחרונה כדי שתוכיחי עוד פעם את הלקונה שלך בהבנת הנקרא למרות שאין בכך צורך.
&nbsp
יום טוב

פולספגן

New member
צר לי לאכזב אותך, אך פילוסופיה בגרוש שלך היא

לא חלק מהשפה העברית.
&nbsp
אתן לך להרים ידיים בשקט, כי בזה אתה מחונן שאתה אפילו יודע להרים את הנקרא

BrightEye

New member
ואותם אלה התראיינו לרשתות זרות?

האם הסיפור שלהם בBBC? בניו יורק טיימס?
זו היתה פעולה פוליטית לגמרי וככה צריך להציג אותה.

לאונידס

Active member
ברגע שהחליטו שמותרות פעולות פוליטיות מהצד הימני או הדתי

הנסיון לסכור פעולות מהצד השמאלי נראה לי כדו פרצופיות וסטנדרט כפול.
&nbsp
שיהיה ברור, אני חושב שצריך לאסור את הפעילות הפוליטית משני הצדדים, פרי הביאושים של הפעילויות האלו מזיק לעם ישראל.
בד בבד אני חושב שצריך לבדוק עניינית את הטענות שלהם לגבי העובדות בלי קשר לפוליטיקה, אלא אם חושבים שסירוב לפקודה בלתי חוקית שדגל שחור מתנוסס מעליה הוא עניין רק לשמאלנים.

BrightEye

New member
זה הרבה מעבר לזה, אמר מפקד היחידה לשעבר

תא"ל גפן הדגיש בנוגע לסרבנים כי "הדין (לגביהם) צריך להיות בחדרי החקירות של מצ"ח או בשב"כ. הם דיברו בחודשים האחרונים עם אנשים שלא מורשים להיחשף למידע הזה, הם יודעים את זה. הם צריכים לשבת ולהיחקר, זה צריך להיות ברור שאין סלחנות ואין פה 'אם', זו עבירה. לא הייתה להם שום זכות ושום סמכות. במערכת הפוליטית עושים מזה מטעמים, 'הנה עוד הוכחה שישראל נוהגת בצורה כזו בפלסטינים'".

לאונידס

Active member
הדיון כאן הוא על מכתב של אזרחים שפורסם באישור הצנזור

אם למישהו יש מידע על כך שאנשים מסויימים עברו עבירות ביטחון שילך להתלונן אצל הגורמים הנכונים ולא בעיתונות.
לא צריך לשכוח שאמנם בצה״ל נוהגים לתפוס את הש״ג אבל אם ביחידה הנ״ל באופן סיסטמטי פקדו על חיילים פקודות בלתי חוקיות הרי שתא״ל גפן איננו בדיוק חף מאינטרסים, לשאלה הזו אפשר לענות או בבדיקת העובדות או בסתימת פיות. מתגובות דובר צה״ל ותא״ל גפן נראה לי שנבחרה האופציה השניה.
&nbsp
אותי קודם כל מעניין מה קורה בצה״ל ומה החיילים שלנו עושים, בנימוק של ״בוא נסתיר שלא יגידו״ היו צריכים להשתיק מקרים כמו החייל שבזז פלסתינאים, לא לשפוט את החייל. ה BBC יגיד עלינו בכל מקרה.

BrightEye

New member
להבנתי מדברי דובר צה"ל תא"ל מוטי אלמוז

https://www.facebook.com/MotiAlmozDOTZ?fref=ts
&nbsp
"אז מה היה כאן בעיניי?
ניצול השירות הצבאי להבעת עמדה פוליטית.
ואנחנו בצה״ל, עד למפקדו, רואים זאת בחומרה והטיפול המשמעתי יהיה חד וברור.
אז בשעות אלו מסיימים ביחידה את התחקיר על מסקנותיו ואולי חשוב להזכיר באותה נשימה, שרק עשרה מתוך 43 החותמים על המכתב שייכים באמת למעגל העשייה והשאר הם חיילים המשרתים במעטפת."

לאונידס

Active member
אז הוא אמר במפורש שחקירת העובדות לא עומדת על הפרק

מנסים לבדוק אם אפשר לפגוע משמעתית באותם אנשים לא ברור אם אפשר כי אולי הם לא עברו על שום חוק, אולי מנסים להפחיד אנשים אחרים, זה הכל.
לחקור אם באמת היו פקודות בלתי חוקיות? אולי כאלה עם דגל שחור? אני לא מזהה כוונה לבדוק.
&nbsp
ניצול שירות צבאי להבעת עמדה פוליטית מאוד מקובל בישראל, בכל ממשלות ישראל כיהנו אנשים כולל זו (וכולל שר הבטחון) מנצלים את שירותם הצבאי להבעת עמדה פוליטית.

BrightEye

New member
איך הבנת את זה?

הוא אמר- " התחקיר על מסקנותיו"
אתה לא יודע מה הם חוקרים ומה הם בודקים.
כמו שהם אומרים- הבדיקות האלו נעשות באופן פנימי, אני לא חושבת שיש כוונה להפוך את זה לדיון ציבורי. (הכוונה ל"עובדות" שכותבי המכתב כתבו)
בכל מקרה, אני התייחסתי למעשה שכותבי המכתב עשו וכמה זה חמור/פלילי ואת זה גם חוקרים.

למעלה