מה דעתכם על התמונה?

אומי5

New member
נשמע מאוד מוזר

אולי מבחינתך גדר זה לא מיגון ושביל הקפי מואר זה לא מיגון ,ורבש"ץ וצבא באזור זה לא מיגון . אם אני זוכר נכון יש שנים או שלושה ישובים שמתוך אידאולוגיה לא הקימו גדר ,רק באחד מהם באמת לא צריך ,פשוט כי הערבים מפחדים להיתקרב לשם. מצטער ,אני לא מאמין לך שגרת בישוב ללא גדרות וכוחות מאבטחים . בטח שלא אם זו הייתה התנחלות. תוכלי לספר לי על כפר אחד עם גדר?

מותר לי

New member
הגדר...

היא יותר לגנבים מאשר למחבלים, הפלסטינים יכולים להכנס עם הרכב שלהם (עם לוחית ירוקה, כן) לתוך המקום שאני גרתי בו, נמצאים בכל מקום (כולל בתוך הבתים), אם לזה אתה קורא "מיגון" אז קטונתי... יותר מזה? במקום שאני גרתי בו ביקשו מפלסטינים שידווחו על גנבים, ובתמורה לכך הם יכולים לקחת את הכבשים שלהם למרעה בשדות שלנו...

אומי5

New member
הכל התחיל בפלילים

ואני בטוח שאף אחד מהפלסטינאים לא גנב.....

נשמע מקסים, איפה התגוררת?

את חברון הבאתי כדוגמה למקום הנדמה לי יחיד בו ערבים ממגנים את בתיהם מפני התפרעות יהודים. ציינתי שלרוב, היהודים בהתנחלויות הם אלו שממגנים. באף אחד מהיישובים שהייתי בהם לא הייתה כזו הרגשת ביטחון כפי שאת מתארת, כך לפחות התרשמתי. מעניין מאוד על איזו התנחלות את מדברת.

mndi gold

New member
גברת מותר לי

אם את לא יודעת,במאה שנה האחרונות יש סיכסוך דמים בין הלאום היהודי לפלשתיני,הם טוענים שהמרחב שבו אני חי שייך להם ואנו טוענים שהוא שייך לנו,ומובן וברור שאנחנו צודקים. בכל עם יש תופעה של אנשים המזוהים עם האויב,והם נקראים בוגדים, באופן אישי אין לי שום שינאה לערבים,וגם לי יש לא מעט חברים ערבים, שברור לי שברגע שהם רק יוכלו הם יכניסו לי סכין בגב. לא סתם יש החלטה ברורה שברגע שערביי ישראל פותחים במהומות יש לפתוח באש חיה. ואם לא הבנת אני ממש לא גזען,אני בעד זכויות מלאות לערביי ישראל שמראים נאמנות למדינה. בעבר כשכל תגובה ערבית אלימה זכתה למכת מחץ אלימה פי עשר,רוב האכלוסיה הפלשתינית זכתה לשיגשוג כלכלי,אך מאחר והשמאל הישראלי המתואב,פנה כל יום לבג"ץ,הם הביאו סבל נורא ואיום לכל העם הפלשתיני.

אדון מנדי

כשיש טענות משני הצדדים.. אז אי אפשר לקבוע מי צודק.. אני לא טוען שהם צודקים ולא קובע שאתה צודק.. כי זה לא מדע מדויק.. זה משהו שפותרים רק בדיבורים.. מדינת ישראל כיום היא עובדה קיימת בשטח ואי אפשר להתעלם ממנה..והפלסטינים גם נמצאים כאן ואי אפשר להתעלם מקיומם.. בישראל כל מי שלא מסכים עם אחיו נקרא בוגד.. פשוט מאוד.. איך אנשים משתמשים במילה הזו.. ולא יודעים מה משמעותה..רבים המונחים שישראלים משתמשים בהם לפרסום..כמו אנטישמיות..בגידה..עושים שימוש לא ראוי בזכר השואה..וכל מיני לגבי ההחלטה לפתוח באש חיה על קבוצה אתנית ברגע של הפגנה.. אז זו הגזענות לשמה.. כי מבדילים בין איש לאחר עפ"י גזעו ומוצאו.. (בגלל זה בעמונה ובגוש קטיף שחיי השוטרים היו בסכנה גדולה פי 10 מאוקטובר 2000 החיילים התקפלו וליטפו את המתנחלים... מבחיל ..עלק דימוקרטיה) 85% לפחותץ מערביי ישראל נאמנים למדינה.. עושים את החובות.. ולא מקבלים 50% מהזכויות שמגיעות להם.. (ובבקשה לא לדבר על גיוס לצה"ל וכו'.. כי אם תסתכל על הסטטיסטיקה במגזר היהודי רק 42% מהשמניסטים מתגייסים.. אבל 100% מהם מקבלים זכויות מלאות) ואתה אומר שערבים מבינים רק אלימות.. אז נהפוך הוא.. אלימות רק גוררת אלימות.. כל פעם שהממשלה תיכנס חזק.. יצאו עוד ועוד מפגעים שיפוצצו את כל מה שהם יכולים.. והמעגל לא נסגר לעולם.. חחחח בג"ץ גורם סבל לפלסטינים.. אכן.. יש כמה פסיקות שגורמות להם סבל.. אבל לא אותן פסיקות שאתה מדבר עליהן..הסבל הכי גדול נגרם בגלל אנשים בורים כמוך שניזונים מחדשות ערוץ 2 ומעיתונים מצונזרים שהמדינה כותבת שם כיאות נפשה. *נ.ב הכותב הינו ערבי (מקווה שהתגובה הזו היא לא בקטגוריה של התפרעות אלימה כי נוהלי הפתיחה באש ממש מקלים את היד על ההדק פה)

mndi gold

New member
לטירמיסווו,אילו הייתי ערבי הייתי כותב כמוך

אבל מה לעשות,שנולדתי לעם היהודי שישב פה לפני אלפי שנים ולכן אני לא מתכוון לתת את הצואר שלי לשחיטה פלשתינית. ושוב אני מדגיש שיש לתת לערביי ישראל הנאמנים,את כל הזכויות בדיוק כמו הזכויות שלי. אך יש להפעיל יד של פלדה כנגד האויבים שלנו מבפנים ומבחוץ. והלואי והיה שלום בין העם היהודי לפלשתני

אומי5

New member
על מה לעזאזל אתה מדבר?

באוקטובר 2000 לא הייתה סכנת חיים לחיילים? לא זרקו אבנים ובקת"בים? לא שרפו רכבי משטרה? ואם מה שהיה בעמונה נקרה ליטופים ,אז מעניין מה זה מכות . בעמונה שוטרים שברו גפיים ,קרעו בגדים מבחורות ונשים ,ויותר מזה. ואתה יודע טוב מכולם שלא 85% מערביי ישראל נאמנים למדינה . כש85% מכם ישעו משהו ,שירות לאומי התנדבות וכו' , יהיה אפשר להתחיל לדבר. נגיד שנתון של 45% מהשמיניסטים מתגייסים ,מה עם אלה שבאים שנה אחר כך? כמו כל הש"ש הי"ג והמכיניסטים? (ויש אחוז גדול) ומה עם כל בנות השירות לאומי ? בקיצור רוב האכלוסיה היהודית מתגייסת / עושה שירות לאומי ,וזה לא משנה אם בגיל 18 או 19 .

hafraapsichotit

New member
איך אומרים-

"אידיאלים שמידיאלים" תגיד, לא מעייף אותך לטחון מים? לך יש את הדעות שלך, לאחרים יש את הדעות שלהם, תנוח.

uri80

New member
שוטר מלטף מפגין בעמונה

מה זה ליטפו אותם שם, נעימים בגב עשו להם (ולא שהמפגינים שם היו צדיקים גמורים) באשר לאוקטובר 2000. הייתי זוכר שהמפגינים שם גם רצחו את ז'אן בכור באבנים, צדיקים גדולים. זו לא הייתה בדיוק הפגנה רגילה.

כל תשמיש בלי קונדום מדביק באיידס? סטטיסטיקה!

נניח שרק אחד מ10,000 שיכנס לישראל יעשה פיגוע וימות רק בן אחד, מה אז? לא צריך לעשות גדרות ולבדוק כל אחד שנכנס לארץ? גדרות ובדיקה בטחונית של אלפים מטרידים אותי פחות משכן שלי אבשלום שמת בפיגוע בעזה (עם 2 חברים ערבים שלו ועוד חבר יהודי). וגם גדרות שמזכירים את הנאצים, אך לא בצדק, מטרידים אותי פחות מחברת תיכון, שחר, שמתה בפיגוע בירושליים. הקם להרגך, השכם להרגו. בטח ובטח, השכם לבדוק בכליו.

מותר לי

New member
יש אלף ואחת דרכים לבדוק

גדר תייל עם גגון מצ'וקמק וחייל שמכוון נשק זו בהחלט לא דרך סימפטית! ואם כבר ציטוטים: "כבדהו וחשדהו" וד"א- הייתי ממליצה לך לבדוק שוב את משמעות "הקם להורגך השכם להורגו" שאת מנפנפת בו.

אומי5

New member
אם אתה כל כך חכמה

תתגייסי ותשני . תחיי את שטח ,תראי פיגוע אחרי פיגוע במחסומים ,ואז אולי תביני שלא, אין דרך אחת ,אם לא מתנהגים ככה הם פורצים את המעקות מתקבצים מסביב לבודק ,ואז אחד קופץ עם סכין . את האחד הזה לא תמצאי בחיים ,כי כל האוהבי ישראל ששם יסתירו אותו.

מותר לי

New member
פעם שניה להיום: אני בת.

בחיים הקצרים שלי הספקתי להתגייס, לשרת שנתיים, להשתחרר, למצוא עבודה קבועה, אחרי תקופה ארוכה להתפטר ולעבור לעבודה קבועה אחרת. עד כאן סקירת בזק על חיי. שמעתי לא פעם ולא פעמיים על פיגועים/נסיונות לפיגועים במחסומים אבל אני עדיין דבקה בדעתי- יש עוד דרכים! אני על בשרי חוויתי זאת... יום יום ראיתי שכמו שמתייחסים אליהם כך הם מתייחסים אלינו אם חייל מגיע, נותן פקודות, מכוון נשק, וצועק על אנשים כאילו הם עדר כבשים אז האנשים יפרצו מעקות ויתקבצו מסביב לבודק. אם חייל מגיע, אומר בוקר טוב, שואל מה נשמע, מחייך, ויחד עם זאת אסרטיבי (לא תוקפני, אסרטיבי!) אז האנשים יחכו יפה בתור ויהיו נחמדים יותר. אומי, הייתי מציעה לך לגשת למעבר גבול לבדוק מה קורה שם, שם לא מחכים שעות בשמש הקופחת, שם נשים לא כורעות ללדת, ושם חולה אנוש לא מחכה 4 שעות לאלוהים יודע מה... והבדיקות שם, תאמין לי, לא פחות מחמירות ממחסומים... לא יודעת מאיפה לך ה"מידע" שהבאת לי, אני רק יודעת שהמידע שהבאתי לך אלו הן עובדות בשטח.

אומי5

New member
יצא אתה במקום את מצטער

שימי לב כל השאר כתוב בנקבה. כשכתבתי תתגייסי ,התכוונתי תחזרי לצבא, קצת קבע, קצת קבלת החלטות ,תשני לטובה קצת ,אולי את תביאי את השלום . יום יום מחבלים פועלים מתוך האכלוסיה הזו . יום יום האכלוסיה מגנה ומסתירה אותם . הצעקות בדרך כלל מתחילות כשיש עוצר או שלא נותנים למישהו לעובר. ואז אם לא הייתה גדר ,אללה יסטור..... מודה לא עשיתי הרבה מחסומים בשירות ,אבל בכל ארוע כזה במחסום היינו מגיעים לתגבר. אני גם לא טוען שכל חיילינו מושלמים ,אבל כן טוען שחיינו קודמים לזיעה שלהם .

מותר לי

New member
אם אתה כל כך חס על חייך

אז תתנהג אליהם באופן שהם לא ירצו לפגוע בך. אם תתנהג אליהם מתוך פחד הם רק ירצו לפגוע בך יותר, ואז תפחד יותר והם רק ירצו לפגוע בך עוד יותר... פסיכולוגיה בגרוש.

אומי5

New member
או סוף סוף הגענו לנקודה

את גורסת שהם רוצים להרוג אותי בגלל שאני אכזר וכובש ,ושאם אני אהיה נחמד ועיגולד הן לא ירצו להרוג אותי . אני טוען שהיסטוריה הוכיחה שהם לא רוצים אותנו בארץ והם ישתמשו בכל אמצעי כדי להעיף אותנו מפה. נחמדים או אכזרים ,הומנים או פאנטים ,זה לא משנה.

mndi gold

New member
גברת מותר לי,אם היית בתקופת הנאצים

היית מסבירה לנו שאולי יש צדק בדרכם,הרי הם באמת לא הרגו אותנו סתם,בטח היתה להם סיבה. והפרטיזנים ממש לא בסדר שהרגו נאצים ללא משפט,ושלאייכמן יש ילדים והם לא אשמים. ואני חס ושלום לא משוה את הפלשתינים לנאצים,הם פשוט האויב שלנו,ועם אויב נלחמים בכל הכוח וזה ממש לא מצטלם טוב,ויש בזה המון רוע לצערינו ולכן אנחנו מנסים כל הזמן לעשות איתם שלום,בלי לתת את הגרון שלנו לשחיטה. לכל עם יש כאלה שנדפקו ביצור ובגלל סיבה כל שהיא הם מזדהים עם האויב, ותמיד מחפשים מה לא בסדר אצלנו. שרותי הביון של האויב תמיד מחפשים אנשים כאלה,על מנת שישרתו אותם. ונראה לי,שאת היית מקבלת שם תפקיד בכיר מענין מה דעתך על אלפי הישראלים שנרצחו בפיגועים על ידי הפלשתינים, לי זה ממש ברור שרוב הישראלים שנרצחו בפיגועים,זה בגלל ההפרעות שגורמים אנשי השמאל לכוחות הביטחון,בפניות לבג"ץ על כל שטות כאילו אנו חיים באיזה מדינה בארצות הברית או באירופה.

מותר לי

New member
בוא לא נערבב כמה נושאים!

1. לא דיברתי, לא הזכרתי ולא רמזתי על נאצים ופרטיזנים, אז אל תשים לי מילים בפה! 2. "עם אוייב נלחמים" זו סיסמה יפה, אבל לחימה לא חייבת להיות עם חיילים ורובים, לוחמה פסיכולוגית זה גם סוג של.... 3. בכל עם יש את אלו שנדפקו ביצור וחושבים שהדעה שלהם היא הדעה הנכונה וכולם טועים 4. אני לא הולכת למסור מידע לפלסטינים, בטח לא מידע בטחוני, גם לא בתיכנון שלי להכניס אותם לתחומי הקו הירוק, אז היזהר במילותיך! 5. הפיגועים זה אחד הנושאים המאד כואבים, אני רק יודעת דבר אחד: משני הצדדים יש מספיק אנשים שנפגעים ונהרגים על לא עוול בכפם, זה לא חכמה גדולה לשבת ולהאשים את הימין או את השמאל...

uri80

New member
מנדי גולד, מותר לי גולשת כאן כבר שנים, וכל

חטאה כאן היה להביע דעות שונות משלך ובצורה לא מתלהמת לחלוטין. בין אם אני מסכים עם דעותיה ובין אם לאו, אני קורא את התגובות שלך ונגעל. מתחיל לעייף לקרוא את הדברים שלך. לא היה מזיק לך ללמוד ממנה כמה דברים. כל מי שלא מסכים עם דעותיך ישר "היה מקבל תפקיד בכיר בשרותי הביון של האויב"? כל מי שלא מסכים עם דעותיך ישר "מצדיק את הנאצים"? "רוב הישראלים שנרצחו בפיגועים זה בגלל ההפרעות של אנשי השמאל"? נראה לי שאתה מתבלבל קצת בסרט שאתה חי בו. אם אתה לא מסוגל לנהל כאן דיון נורמלי לגופו של ענין, בלי להתלהם מדי ובלי התקפות אישיות, מה הטעם? נ.ב. וכן, אני יודע שאחרי התגובה הזו שלל ניקיך השונים בפורום יחרו יחזיקו אחריך וינהלו דיאלוג מרתק ביניהם.

למעלה