מה אתם חושבים?

Alm0st Happy

New member
מה אתם חושבים?

לא, זה לא עוד דיון של מכללה מול אוניברסיטה.. אבל סוג של
יש לי אפשרות להתחיל ללמוד השנה, משמע אוקטובר 2010, במוסד שאיך נגיד את זה.. הוא לא בדיוק ברמה גבוהה. אחת המכללות שמדורגות יותר נמוך בסקאלה. הציעו לי שם 50% מלגה בגלל ציונים ובשנים הבאות המלגה תהיה תלויה בציונים שלי. חשוב לציין שהם התקשרו אלי, והציעו לי את זה (חודשיים לפני תחילת הלימודים), כך שגם זה די מעיד על אופי המוסד ואופי הסטודנטים, אני מניחה.. אני כרגע בעיצומי למידה לפסיכו, במטרה להחליף קידומת ל-7 ולקבל מלגה מלאה למכללה למנהל/בינתחומי.. רק שאם אני אעשה את זה (ואיכשהו אצליח..), אני אתחיל ללמוד ב-2011. השאלה שלי היא, האם עדיף להפסיד שנה, וללכת ללמוד במוסד קצת יותר מכובד עם שם שהולך לפניו (כשאף אחד לא מבטיח לי שאני אוציא 700+ בפסיכו), או ללכת על מכללת שקר כלשהו, אבל להרוויח שנה בעצם. מבחינתי, אני מאד בשלה ללימודים.. עברו כבר כמה שנים יפות מהשחרור, ראיתי כמה וכמה יבשות בעולם, יש לי כסף ודירה בקרבת מקום ומשרת סטודנט שמחכה לי.. ואני הולכת להגיד עוד משהו, שהוא די מגעיל אבל נו... בואו נגיד שעם המשפחה שלי, יש לי סטאז' מסודר.. הפינה סגורה.. כך שאין לי את השיקול הזה. קראתי קצת בפורום, ואני יודעת מה דעתכם פה על מכללות מפוקפקות כמו זו שאני מדברת עליה.. אבל עדיין חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים, והאם זה באמת כזה נורא ללמוד במקום כזה (שתכנית הלימודים שם היא 3 ימים בשבוע, בניגוד לרב המקומות), גם אם זה אומר "להרוויח" שנה..

Jazz Jackrabbit

New member
תעשי מה שטוב לך.

רוב ככל הסטודנטים פה מכירים היטב רק את המקום שהם לומדים בו. כולנו ניזונים מאותן שמועות/סטטיסטיקות/אמיתות שאת ניזונה מהן, אז זה לא ממש משנה מה אנחנו חושבים. אני בגישה של ללמוד עם קבוצה כמה שיותר איכותית. פשוט כי כשאת מאתגרת את עצמך אינטלקטואלית, וכשנערכים דיונים בין סטודנטים שאשכרה מתעניינים בחומר ולא באים רק כדי לסמן וי על התואר ולגשת להתמחות+מבחני לשכה - הקורסים הופכים להיות ממש מעניינים. ממרומי סוף שנה א' אני יכול לומר שהקורסים המעניינים היו אלה שהיו בהם דיונים מעניינים, ולא אלה שהמרצה נתן פרזנטציה של שעתיים. (וזה בכלל לא משנה מה היה נושא הקורס). כמובן, יש גם את המינוס של ללמוד עם סטודנטים כאלה. הציונים (באוניברסיטה לפחות) מנורמלים, וזה אומר שהממוצע של קורס משפטי תמיד יהיה בין 77 ל-81. מכאן - בכיתה של אינטיליגנטים, תצטרכי לבלוט עוד יותר כדי להיות בטופ. זאת השאלה הנצחית של ראש לשועלים או זנב לאריות (והכל מתוך נקודת הנחה שכולנו ממוצעים ולא גאונים בפוטנציה, אם כי - אני כן גאון בפוטנציה. וגם צנוע). אז חשוב לך לשמוע מה אנחנו חושבים? דעתי היא שתנסי להתקבל למכללה למנהל/בינתחומי (אני מניח שהרמה שם גבוהה יותר, אם כי אני לא יודע. אני נסמך פה על ההנחה שלך). בעיקר אם אין לך בעיה של התמחות/ציונים ואת באה פשוט בשביל ללמוד ו"להתמקצע", ככל שאפשר "להתמקצע" בלימודים ולא בפרקטיקה.

Alm0st Happy

New member
הגישה שלי קצת שונה, אני חייבת להודות..

המטרה שלי היא לא להתרועע עם אינטלקטואלים (למרות שלמצוא בעל אינטלקטואל, ואף עשיר אם נניח אלך לבינתחומי, יכול להיות פלוס נחמד
), ולשאוף לכך שהשיעורים יהיו כמה שיותר מעניינים והרמה תהיה כמה שיותר גבוהה. המטרה שלי היא לעבור את מבחני הלשכה ולהשתלב בשוק העבודה. נטו. לא בא להתייפייף. ואני בטוחה שהאוכלוסיה בבינתחומי, קל וחומר באוניברסיטאות, איכותית בהרבה מהאוכלוסיה במכללת שקר כלשהו. השאלה היא אם שווה לדחות בשביל זה את הלימודים בשנה.. תודה על הדעה.

Le Roi

New member
איזה קטע גם אני נרשמתי לבינתחומי כדי למצוא

מישהי עשירה ולהתחתן איתה... חמודה, אם אוניברסיטה היא לא על הפרק + יש לאבא 153,000 ש"ח לשכ"ל + יש לך כוח ללמוד עד גבול איבוד השפיות (אל תשכחי, בינתחומי זה תואר כפול) + את גולד-דיגרית (סתם...)... אז הייתי אומר תתחילי השנה במרכז הבינתחומי. דעתי היא סובייקטיבית לגמרי, לא יודע מה הולך במקומות אחרים וכמוך אני ניזון משמועות שהבינתחומי נותן פייט לא רע למקומות אחרים (תכל'ס, אין לי מושג מה קורה).

Miss Ziggy

New member
את רוצה רק מכללה?

בכל אופן תמיד יש את האופציה לעשות שנה אחת ולעבור תבררי וחוצמזה, אם את מסודרת מבחינת התמחות והמשך במקצוע לא תהיה לך בעיה, רוב האנשים דואגים ללמוד במוסד נחשב רק בשביל התמחות טובה, לעיתים המרצים גם אותם מרצים אני לא יודעת בדיוק איזה מכללה זאת "שקר כלשהו" אבל שימי לב שהתואר שלהם מוכר בהצלחה!!

Alm0st Happy

New member
התואר מוכר. התמחות יש.

זה לא שקר כלשהו. מכללה מאד מוכרת באיזור המרכז. לא באמת מעניין אותי לעבור לאוניברסיטה. כן, מעדיפה להיות ראש לשועלים ולא מתביישת בזה. זה יחסוך לי שנה, זה ישים אותי בסטאז', ואחרי שאעבור את בחינות הלשכה- מי באמת ייחס חשיבות לזה שאני בוגרת מכללת שקר כלשהו?? (תקנו אותי אם אני טועה...) מבחינתי העדיפות הראשונה היא הבינתחומי, מהסיבה היחידה שאמא שלי גרה מול המכללה למנהל והיא תחרפן לי את הנשמה ב-4 שנים הקרובות אם אלמד שם, וחבל על השפיות שלי. אבל לא יודעת.. אם זה בינתחומי ו-2011, או שקר כלשהו ו-2010.. זה כבר די משנה את חוקי המשחק.. אני נוטה יותר לכיוון 2010, אני חייבת להודות.. ויש לי איזה שבוע להחליט וחודשיים להתכונן נפשית, אחרי שכבר השלמתי עם העובדה שאני מתחילה ללמוד עוד שנה. שנת הלימודים פאקינג מתחילה היום בעוד חודשיים. קיצר יש לי הרבה לחשוב. תודה על הדעה.

nicolosh

New member
אני סרבתי למלגה כזאת

מלגה מלאה אגב ואני לא מתחרטת. נראה לי שהייתי מתבאסת ללמוד שלוש וחצי שנים במקום שאני בעצמי מרגישה שהוא מפוקפק זה היה מתסכל אותי בכל יום וכל רגע. ולא אני לא חושבת שמדובר במקומות מפוקפקים אבל נראה שאת מרגישהככה וזה מספיק... לא קל להחליף קידומת ל700, אבל אולי איזה 670 יאפשר לך ללמוד באוני' בשכר לימוד שפוי... לא חושבת שהייתי מתפתה למלגה, כשאת נכנסת לעולם האקדמיה אז חשובה לך גם ההשכלה עצמה ולא רק התעסוקה בסוף התואר את נשמעת לי כמו בחורה שפשוט תרגיש החמצה במהלך הלימודים אם תלמד במקום שהיא לא מרגישה בנוח לגביו לגביו. תחשבי איזה לא נעים זה להצליח בלימודים להוציא ציונים גבוהים ולא להנות מהם בגלל איזה מחשבה שאולי הם לא שוים יותר מדי (ואני לא אומרת שהם לא שווים).. אולי תנסי להתחיל שנה ראשונה ללא מלגה. התלמידים הטובים ביותר מקבלים מלגות בסיום שנה א' אבל אני חייבת לציין שזה מאוד קשה. אגב קשה אבל בהחלט אפשרי לעבור בסוף שנה א' לעברית או לאוני' אחרות (לעברית יש מסלול מעבר הכי קל ונוח)... דרך אגב העובדה שהם מתקשרים ומציעים לך מלגה לא אומרת שום דבר רע עליהם, להפך.זה רק מראה שכן אכפת להם מהרמה האקדמית והחומר האנושי והם מעדיפים אותו על פני כסף- ותהיי בטוחה שאין להם בעיה למלא כיתות. תהיה המכללה אשר תהיה הן כולם מאוד מבוקשות ואין להם שום בעיה להביא במקומך תלמיד אחר בשכ"ל מלא. זה יפה שחשוב להם להשביח את החומר האנושי במכללה.

Alm0st Happy

New member
פניתי למכללות כי אוניברסיטאות לא מסתכלות עלי.

תל אביב רוצים סה"כ ציון פסיכו די צנוע ולחלוטין בר השגה- 784. העברית רוצים, עם אותו ממוצע, 708.. שזה כן בר השגה (עשיתי היום סימולציה של 657 ויש עוד חודש + לפסיכו) אבל איכס, מי רוצה לגור בירושליים?
(וואו שיקולים כל כך רציניים.. זה כמו שהסיבה היחידה שהייתי בחיל הים זה בשביל המדים הלבנים. אמיתי לגמרי. האוטו שלי דפוק לחלוטין אבל ורוד. יש לי אייפון שפרצתי רק בשביל לשים אייקונים של הלו קיטי. אני סתומה. עד כאן..) בכל אופן, עם אותם ציונים, יש לי מלגות במכללות. אגב ממוצע הבגרות שלי הוא 102 בעברית ו-98 בתל אביב.. לא 70-80. אז כן, מכללות איט איז. במיוחד בגלל שיש לי סטאז' סגור מהיום ואפילו אפשרויות בחירה בין כמה משרדים שמחכים לי. נו, גועל נפש אני, פרוטקציונרית מזורגגת, אבל ככה העולם עובד, לא? העניין פה הוא אם להפסיד שנה או לא. אם אתחיל ב-2011 אסיים את הסטאז' בת 30
זה לא כאילו יש לי תכנונים מיוחדים לשנה הזאת, מעבר ללחסוך מלא כסף בשביל הלימודים אבל כסף זה אוברייטד. נראה לי אני אלך על המכללה (אם כי מי שישים לב לשעה שההודעה הזאת נכתבת, העניין די מדיר שינה מעיני. ראבק אני לא יודעת מה לעשות) תודה על הדעה

Jazz Jackrabbit

New member
Another point of view

הלכת לחיל הים בשביל המדים הלבנים, האוטו שלך דפוק אבל מכוסה בצבע ורוד, ואייפון פרצת רק בשביל אייקונים של הלו קיטי. חוץ מהחלק האחרון של המשפט, נשמע שכן חשוב לך איך דברים נראים מבחוץ. כלומר, את מסתכלת גם בקנקן, ולא רק במה שיש בו (וזה לא רע, כן?). אז במקומך הייתי יושב עם עצמי וחושב אם חשוב לך "מה יגידו" על התואר מהמכללה. כמעט לכולנו חשוב איך אנחנו נתפסים בעיני אחרים, והאופי של כולנו נבנה גם לפי איך שאנחנו מבינים שאחרים רואים אותנו. אז עד כמה, אם בכלל, חשוב לך שיגידו: "אה, זאת? היא למדה בשקר כלשהו. לא קשה להצליח שם". עד כאן הפינה הפסיכולוגית. כסף זה אוברייטד רק כשיש לך מספיק ממנו. ובתור סטודנטית, אלא אם את נצר למשפחת אצולה ישראלית,* הוא יגמר לך מהר. זה לא כזה נורא להעביר עוד שנה בשביל לחסוך עוד כסף. בעיקר אם את מתכננת ללמוד במוסד לא מסובסד/אזור המרכז/ירושלים. זה אולי לא כל כך "אובייקטיבי", אבל מה רע בלסיים את הסטאז' בגיל 30? לכל גיל יש את הקשיים שלו, ואין גם יתרון מאוד גדול בלסיים סטאז' בגיל 25 (ככל שיש הבדלים בין הגילאים האלה). יש לך עוד חודש לפסיכומטרי, ואת ב-657. קרעי ת'תחת ותגיעי למקום הכי טוב שאת יכולה להגיע אליו. למרות שהעניין שלך הוא רק בלהוציא את התואר ולהגיע כמה שיותר מהר לפרקטיקה - תהני מהשנים של הלימודים וקחי מהן מה שאת יכולה. הן לא יחזרו כל כך מהר. ------------ * ואם את נצר למשפחת אצולה, יש לך סטאז' סגור במקום גדול, ואת אוהבת לצחוק - מה הטלפון שלך?

Alm0st Happy

New member
אני אוהבת פסיכולוגיה בגרוש ../images/Emo9.gif

(ולא, זה לא היה ציני לחלוטין. אני באמת נהנת מזה) כן, הקנקן חשוב לי. אין ספק. לא בצורה שטחית של "אני לא אצא איתו כי הוא לא דוגמן" אבל אני מודה שזה פלוס, כל עניין הקנקנים
מצד שני, אני לא אעשה שמיניות באוויר בשביל שיגידו עלי שאני X או Y, כי מי שמכיר אותי מתרשם ממני ומעריך אותי בזכות מי שאני, ולא בזכות הצבע של האוטו שלי, גודל השדיים ומוסד הלימודים בו אני לומדת.
ברור, אין כל ספק, שהייתי מעדיפה אוניברסיטה, או בינתחומי לכל הפחות. אבל מצד שני אני משתדלת לקחת את הדברים האלה בפרופורציה וכשמורידים את עניין הסטאז', שבנושא הזה למזלי הרב אני מסודרת, זה כבר סתם עניין של יוקרה. יוקרה זה חשוב, אבל עבודה ופרקטיקה יותר. עכשיו השאלה היא אם לבזבז שנה בכלום אחד גדול ושמן (אחרי כמעט 4 שנים של טירוף, טיולים, עבודה, שגרה, חיים וכו'. לא השתחררתי מהצבא שלשום), או לזרז תהליכים. אני כרגע בעד זירוז תהליכים. אבל כמו שאני מכירה את עצמי זה בטח ישתנה עוד 100 פעם. בינתיים קבעתי פגישה לשבוע הבא. לבוא, להתרשם מהקמפוס ומהתכנית, ואולי זה יעזור לי להחליט. ----------------- אוף, אבל אני לא נצר למשפחת אצולה (לא קרובה אפילו). לעזאזל המשפחה הזאת, כל דבר הם הורסים.

משהו שם לא מסתדר..

העברית ות"א מחשבות ממוצע באותה דרך בדיוק, בטח במקצוע כמו משפטים (בניגוד להנדסות) לכן ההפרש משונה. מה שכן, הפער בציוני פסיכומטרי הגיוני (גם לאור ההבדל בממוצע אבל לא רק) כיוון שבעברית לוקחים 70% פסיכו'... והעצוב לגבי רפואה שעם בגרות כמו שלה גם 900 לא היה עוזר..

n i e m a n d

New member
האמת שלא, ממוצע הבגרויות שלך בעברית

לעולם יהיה גבוה יותר מאשר באת"א, פשוט בגלל שבעברית הם לוקחים את ספרות והבעהאם אני לא טועה, מתייחסים לשני הנושאים הללו כאחד כך שיש לך בגרות הומנית ברמה של 4 יח"ל וככזו היא מעניקה לך בונוס של 12.5 נקודות. ככל שאני זוכר ככה זה עובד.

אז זאת פשוט טעות בשימוש באתר שלהם

"לא לכך התכוון המשורר"... אין בונוסים חינם.

n i e m a n d

New member
אתה לא מדייק ../images/Emo13.gif

לכל אוניברסיטה ומכללה יש דרך משלה לחשב ממוצע בגרויות ולעיתים אף פסיכומטרי וזאת בהתחשב בחוגים בהם אתה מעוניין. לכן, הממוצע בגרויות שלך באת"א שונה מזה שבחיפה, בעברית ואפילו בבן גוריון. יחד עם זאת, הוא די דומה לזה שיש לך בבר אילן ובאם אתה מאזור המרכז ובדקת רק בשני מוסדות אלה, אני יכול להבין את הבלבול
אני פשוט מאוד בטוח בעניין, כי סחבק כאן רצה ללמוד פעם רפואה ולכן הוא בדק לעומק את דרישות הקבלה בין המוסדות השונים ואת יחס הפסיכומטרי\בגרות ואת יחס העלות\תועלת בשיפור ציונים למען קבלה לכל מוסד לימודים מוכר כאן בארץ. כיום סחבק עומד להתחיל בלימודי משפטים, מנדנד לאנשים בפורומים באינטרנט ואפילו מתייחס אל עצמו בתור "סחבק" ובגוף שלישי!

n i e m a n d

New member
וואי יצאתי מזה פוץ עם ההודעה שלי ../images/Emo13.gif

עם כל הסמיילים והגישה המפגרת. אני מתנצל. אני צריך להתחיל לבדוק מה אני כותב לפני שאני שולח. בכל מקרה תראה את הדיון הזה למשל בנושא שהיה פעם בפורום של האוניברסיטה העברית: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2095&MessageId=136355016 כך שאולי בעברית מחשיבים יותר את הפסיכומטרי בחישוב סכם הקבלה מאשר את ממוצע הבגרויות, אבל לפחות יש להם את הבונוס המוזר הזה שהם מקמבנים משום מקום.

אני אתחיל את ההתמחות בגיל 30 ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לעניין חשיבות מוסד הלימודים, אין לי ספק שכאישה נשואה בת 30 לא היה לי סיכוי להגיע אפילו לראיון אילו למדתי במכללת שקר-כלשהו. עזבי התמחות, את אומרת שאת מסודרת מהבחינה הזו. מדובר כאן על 3-4 שנים של לימודים, את מעדיפה לבלות אותן בחברת נציגי "3 המכללות המובילים" מאשר לגור בירושלים? שיהיה לך בכיף ובהצלחה!
אני מאמינה גדולה בכך שאנחנו בוחרים בדיוק את מה שמתאים לנו.

Alm0st Happy

New member
תודה על הזלזול...

ועל כך שלא קראת את ההודעה שלי באמת והוצאת דברים מהקשרם. אני מעדיפה להתחיל ללמוד השנה ולהתפשר על הטייטל של המוסד (כי כמו שאמרתי- התמחות יש כבר), מאשר לדחות את זה בעוד שנה ואולי, רק אולי, להתקבל לעברית/לקבל מלגה לבינתחומי. אף אחד לא מבטיח לי שזה יקרה. אבל את צודקת... אני סתם הולכת למכללת שקר כלשהו כי לא בא לי לגור בירושליים. פשוט דיברתי עכשיו עם הרישום שם ואחרי שהם התחננו שאתחיל ללמוד עוד השנה עם מלגה מלאה אמרתי להם- עזבו אתכם, מי רוצה לגור בירושליים??? מה גם שחבל לזלזל בחומר האנושי שקיים במוסדות האלה.. מהניסיון שלי אנשים הם אנשים הם אנשים וזה לא משנה לאן תגיע, תתקל בכל הסוגים ובכל המינים.. לא דואגת בנוגע לחברה, אני בטוחה שאני אמצא עם מי להעביר 3-4 שנים של לימודים. מעבר לזה שיש לי במרכז משרת סטודנט מאד מאד חביבה שמכניסה לי הרבה מעל המינימום וחבל לי לוותר עליה. אז כן, מרכז איט איז. צודקת, אנחנו בוחרים מה שמתאים לנו. וכן, לא לגור בירושליים זה לפעמים שיקול. מי את שתשפטי אותי על כך?

למעלה