מה אתם חושבים על...

עם מה בדיוק את מסכימה?

שהם לא מקבלים מספיק יחס מצד כלי התקשורת בנוגע למימונה? שבתוכנית עובדה(שהיא תוכנים תחקירים, וכאלה) במקום להתייחס ליום השואה שחל בשבוע היה צריך לדבר על המימונה? (שפרט לזה שאוכלים וצוהלים לא ממש עושים משהו בחג הזה) בואי תסבירי לי..

טלינקה5

New member
תלוי

אם הם רק הראו תמונות וכאלה אז זה שטויות, אבל אם הם דיברו על המהות של זה אז זה משהו אחר...

SpyKid

New member
אני לא יודעת כמה ולמה צריך להקדיש

בתקשורת למימונה, וזה לא כל כך מעניין אותי, אבל מה שאני כן מסכימה איתו זה שאפשר בהחלט להקדיש את היום לחג ואחרכך לעשות תוכניות בנושא השואה (שאין ממש מחסור בהן בלאו הכי...)

בסדר, נגיד, אז מה לפי דעתך צריך

להראות? איך אנשים אוכלים? איך אנשים רוקדים? נו סבבה.. הראו בכל 3הערוצים לפחות כמה פעמים במהלך החדשות.. מה עוד אפשר להראות? הרי פרט לאכילה וריקודים הם לא ממש עושים שם משהו, או שכן? ומה גם שהעדה המרוקאית מקבלת הכי הרבה תשומת לב ו"ריספקט", הרבה יותר משאר העדות, ככה שאם כבר, אז האחרים הם אלה שצריכים לבכות שלא נותנים להם מספיק יחס..

SpyKid

New member
ראשית, אפשר לספר על הרקע,

התרבות, המנהגים, המסורת, ההסטוריה... אבל זה עניין אחר, כי זה לא מה שאני מנסה להגיד פה. מה שאני מנסה להגיד זה שלא צריך לעשות כזה עניין מזה שבמקום שידור שמוקדש לשואה מנסים לחשוף אנשים לתרבות שונה ומעניינת. ואני לא אומרת שצריך להקדיש לתרבות המרוקאית יותר. לא היה מזיק אם היו עושים תוכניות על כל תרבות או ארץ בעולם. אף אחד עוד לא מת מהיחשפות למשהו שהוא מעבר למה שהוא רואה כל יום בבית.

DeAth ScrEaM

New member
לא נראה לי שזה עניין של יותר חשוב..

פשוט עובדה זאת תוכנית שלא בדיוק תדבר על מימונה שמימונה או דברים כאלה... לדעתך יום השואה יותר חשוב. לדעתם לא. הם חושבים שמגיע להם שיקדישו תוכנית לחג שלהם. עזבי את זה.

אם לדעתם לא.. אז זאת בעיה חמורה

מאוד.. כי כל בנאדם שבעולם.. שהוא טיפה שפוי ושיש לו קצת שכל בראש, יבין שרצח של 6 מליון בני אדם (כן יהודים, לא יהודים, זה ממש לא משנה!) קצת יותר חשוב ממישתה... וכמה שהחג שלהם לא יהיה חשוב.. עדיין איך אפשר להשוות אותו לרצח של מיליוני בני אדם. אני מאוד מקווה שרובם לפחות לא חושב ככה... אחרת מצבינו באמת גרוע..

SpyKid

New member
העניין הוא לא מה חשוב יותר,

העניין הוא העיתוי. הייתם רוצים שבנוביי גוד, כשאתם יושבים עם המשפחה ומרימים כוסית, יתחילו לשדר בכל הערוצים תוכניות על השואה?? לא הייתם מעדיפים שהיום יוקדש לחגיגות ולשמחה במקום לאבל?

הנוביי גוד אנחנו במלא רואים

ערוצים רוסיים... ובנוביי גוד בערוצים ישראלים לא מראים שום דבר מיוחד משדרים לוח שידורים רגיל.... חוץ מזה אני לא מתכוונת שכל פעם צריך להראות תוכניות על שואה אבל שבוע מראש זה בהחלט זמן בסדר גמור...

א. יום השואה חל בשבוע הבא

ב. כל השידורים על נובי גוד הם בערוצים הרוסים, ובערוץ 9, שהוא ערוץ שנפתח במיוחד בשביל יוצאי ברית המועצות. ג. הערוצים הישראלים (1, 2, 10) לא ממש משדרים משהו בנושא.. הם מכסימום יכולים להגיד משהו בחדשות.. אבל בטח ובטח שלא יקדישו ליום הזה תוכניות שלמות כמו שרצה אותו אדון שיקדישו לחג ששייך לעדתו בלבד (בשונה מנובי גוד שחוגגים אותו בכל העולם כמעט).

s h u r i k

New member
ואם... אבל רק אם

במיקרה היו בוחרים להתייחס למשהו שקשור לתרבות שלנו במקום למימונה, הייתי רואה פה את אותן טענות ש"במקום להתייחס ליום השואה שחל בשבוע היה צריך לדבר על" התרבות הרוסית??? אני בספק היינו באים בטענות בדיוק באותה צורה כמו ש"הצפנו בתגובות" את אותו אחד שניכנס לפני כמה ימים וקרא להיתאחד נגד המרוקאים!!!! ושוב.... הצביעות חוגגת!!!

E K O

New member
אין טעם לספק שלך - יש דוגמאות

אני לפחות חושב שבמהלך פעילותו של הפורום היו מקרים מעולם, לא? וגם אם לא, אני מסכים איתך במאת האחוזים, אני שמח לראות שמישהו מנסה לפעמים להחזיר לכאן את ההתנהגות האנושית ולהציג את הצד השני של המטבע, שבפורום הכל כך מגובש [ולעיתים צר מוחין, תלוי על אילו אנשים אתה מסתכל] הזה, נוטים להתעלם ממנו....

DeAth ScrEaM

New member
המממ...

האמת היא שאין לי שמץ של מושג מה זה... מישו מוכן לספר לי? =]

קבלו...

המימונה הוא חג עממי הנחוג במוצאי חג הפסח הנהוג בחלק מיהדות צפון אפריקה ובעיקר בקרב יהדות מרוקו. מקורו של החג לפי השערת החוקרים הוא במאה ה-18. יום זה נחגג מכיון שבימות הפסח היו נזהרים ביותר שלא לאכל האחד אצל חברו, והקפידו על חומרא זו ביותר. ולכן, מיד לאחר פסח היו מארחים אחד את השני, כדי להראות שמה שלא אכל אצלו בפסח לא היה בגלל איבה חלילה אלא בגלל חומרא, והנה עתה הם אוכלים האחד ממאכלי השני. המקור ההלכתי ליום זה נובע מהגדר ההלכתי של אסרו חג, שמשמעותו עשיית שמחה בסעודה בצאת החג. יש הסבורים כי מקור השם מימונה נובע משמו של אבי הרמב"ם, הרב מימון בן יוסף, שיום המימונה חל ביום פטירתו. סברה אחרת היא, שמקור השם נובע מהמילה הערבית מימון שפירושה מזל, והחוגגים מאמינים כי יום זה הוא יום מסוגל לפרנסה וזיווג. הסברה הרווחת היא שמקור השם נובע משיבוש המילה העברית אמונה, וחג זה נקרא כך משום שעל פי המסורת יום זה מסוגל לגאולה, על פי מאמר התלמוד "בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידים להיגאל", ובחג זה הציבור מביע את אמונתו בגאולה העתידית. בשנים האחרונות חגיגות המימונה בישראל נושאות אופי פוליטי, כשנשיאים, ראשי ממשלות, שרים ופוליטיקאים משתתפים באירועים המוניים הנחגגים ברחבי הארץ. ליל המימונה מתאפיין בהשארת דלת הבית פתוחה (כל עוד בני הבית נמצאים וערים), כדי להזמין כל מי שרוצה להכנס, ולאו דוקא רק בני משפחה, מכרים או מוזמנים מראש. נהוג לברך את האורחים בברכת "תרבחו ותסעדו". בעיירות בישראל בהן ריכוז יוצאי מרוקו היה גבוה, ליל המימונה התאפיין גם מעין "סיור כתובות", בו כמעט כל משפחה הייתה מבקרת אצל כל המשפחות האחרות - מה שהגדיל את תחושת החגיגיות, כיוון שלילה כזה היה לרוב מסתיים בשעות השחר המוקדם (דלתות רבות היו נסגרות רק בשעה ארבע בבוקר). הכיבוד שהונח על השולחן (או השולחנות) היה ברובו המכריע מתוק, כנראה כדי להדגיש את התקווה למתיקות בשאר תחומי החיים. ממתקים וריבות מסוגים שונים שכולן הוכנו ע"י בעלת הבית במהלך חג הפסח. חשוב לציין שמשום כך, כל המעדנים המתוקים הללו היו חייבים להכיל רק מרכיבים כשרים לפסח דהיינו, תמרים, בוטנים, שקדים, אגוזים, סוכר וכו' - אך ללא כל מרכיב חמץ כלשהו (קמח, שמרים וכו'). המופלטות, המאכל המסמל את המימונה ואשר עשוי מקמח, מוכנות דקות ספורות בלבד לפני ההגשה מקמח שנרכש במוצאי החג.

למעלה