מה אתם חושבים על...

לקיים טקס חינה, ללבוש את הבגדים של

המוסלמים (הכובע האדום, והחלוק) לשמוע מוזיקה ערבית, לעשות "לולולו" (שזה מנהג ערבי ולא יהודי) זה בסדר מבחינתך? זה לא נקרא להתנהג כמו גויים? ועדיין לא ענית לי, מי אמר שמופלטה יותר טובה מחזיר? והאם כל הטקסים והמתנהגים שלהם (שהם במקור של הערבים המוסלמים) יותר יהודים מראש השנה האזרחי למשל.. אני בספק..

m i s t e r T B

New member
קודם כל

ה"לולולו" הוא דווקא יהודי: כשיעקב בא להתחתן עם רחל ושמו לו את לאה בחופה אז כל הנשים עשו "לולולו" שזה דומה ל"לאה לאה לאה" אבל לא משנה. כל התלבושות הן מרוקאיות-יהודיות מסורתיות והשירים הם מרוקאים מופלטה זה כשר, בניגוד לחזיר שזה לא.

אתה היית שם? אתה ראית ושמעת את זה?

אני לעומת זאת, ראיתי ושמעתי במו אוזניי, איך אם ערביה, זמן קצר לאחר פיגוע, כשהילד שלה התפוצץ והרג עשרות בני אדם (יהודים בשבילך!) אומרת עד כמה שהיא גאה בילדה האהוב, ופוצחת בזעקת שמחה "קולולולולולולו" את זה דווקא ועוד איך ראיתי! ואחר כך אנשים כמוך יגידו שזה מנהג יהודי.. עשה לי טובה.. בקשר לתלבושות, כמה כבר אפשר לטחון את אותו הנושא.. זה תלבושות שהמוסלמים נוהגים ללבוש. לעזאזל, החלוק הזה הוא הלבוש הלאומי של מרוקו. אין לו דבר ולא חצי דבר ליהדות. וכנ"ל המוסיקה, ערבית/מרוקאית/אינדונזית/קוראנית/אפריקנס (סמן את הנכון/סמן את הכל) אין לה שום קשר ליהדות. והדבר האחרון - כל מאכל שהוא כשר הוא קשור ליהדות? כמו שהם מעדיפים לאכול משהו אחד, יוצאי רוסיה יכולים להעדיף לאכול משהו אחר. וזה שבנאדם מחליט לאכול חזיר, או כל אוכל שמתחשק לו, לא עושה אותו יותר או פחות יהודי.

m i s t e r T B

New member
ומאיפה את חושבת שהערבים לקחו את

הקולולו? ולא כל מאכל כשר קשור ליהדות, אבל אם הוא כשר זה בסדר שיאכלו אותו. מה הבעיה של יהודים לא לאכול חזיר??? בגלל הטעם? יש דג שיש לו את אותו הטעם של החזיר, כי כל מה שהיהדות אסרה לאכול היא התירה את הטעם שלו במאכל אחר. תאכלי מצידי ג'וקים, רק אל תשימי חנויות של דברים אסורים בארץ

קודם כל אני בן.

ואני מבין שאתה טעמת את החזיר? אחרת איך אתה יודע שיש דג שיש לו בדיוק את אותו הטעם? (דרך אגב, על איזה דג מדובר בדיוק?) וזכותו של כל בנאדם לפתוח איזו חנות שמתחק לו, אנחנו לא באיראן, אנחנו מדינה דמוקרטית. ולסיום, אני יודע שאתה לא כל כך תבין.. אבל בכל זאת.. אולי.. מי יודע.. יהודי, זה לא בתפריט שאתה אוכל, לא בלבוש שאתה לובש, אלה בלב! ורק בלב!

ובקשר לזעקות הלולולו, תן לי לנחש...

הם התעיקו אותו מהמרוקאים (היהודים כמובן!)... כמו שהעתיקו את הקוסקוס.. החומוס.. הפיתות.. וכו'.. הרי זה הכל המצאות של המרוקאים (היהודים), הערבים הם הגנבים האמיתים... בחייך.. אני בטוח שאפילו אתה לא מאמין לגיבוב השטויות הזה...

m i s t e r T B

New member
יש על זה מדרש בתורה אם אתה כל כך

רוצה לדעת. אבל את החומוס וכל שאר המאכלים (חוץ ממופלטה) הם באמת העתיקו מהמרוקאים, אז מה? כמו שהבאנו מרוסיה את הסילודקה, וודקה (אין כמו לשלב בין שניהם!!!), ז'רקויה ועוד כל מיני אז גם להם מותר.

m i s t e r T B

New member
בתורה כתוב שיש דג עם אותו הטעם

אני לא סגור על זה אבל או שזה לוקוס או אמור יש הבדל, אנחנו מדינה יהודית דמוקרטית. אז פה תפקידה של הדמוקרטיה זה גם לשמור על היהדות, ואם אתה פוגע ביהדות אז למה אתה נמצא פה? מה הכוונה שלך יהודי בלב? ולשמור את המסורת של האבות שבזכותה העם היהודי עדיין קיים לא צריך? כמה נהרגו על קידוש השם בזה שהם סרבו לאכול חזיר/לחלל שבת? ואתה בא ומוחק את זה

midnightcat

New member
לולולו זה בכלל צועני, לא?

תמיד בספרות כשכתוב שמישהו עושה לולולו זה צוענים או שודדים.

ואיך בדיוק הוא קשור ליהדות אם זה לא

סוד? וגם איך הכובעים האדומים, החלוקים, והמוזיקה הערבית קשורה ליהדות?

Drunk Bullet

New member
כי זה חלק מהתרבות שלהם

מה הבעיה להבין? כמו שיהודי אירופה נהגו כאירופאים, ומלחינים יהודים הלחינו מוזיקה קלאסית כמו שכניהם הנוצרים, כך באותה המידה הושפעו יהודי צ.אפריקה משכניהם המוסלמים. תקרא לזה חשיפה לתרבות, התבוללות או איך שתרצה, אבל העובדה היא שאם קבוצה אתנית שוכנת בסביבה בה היא מיעוט, היא מושפעת ממנהגי הרוב האתני בסביבה. עוד דוגמה? לפני עשרות שנים, כשהגיעו העולים מגרמניה, הם נבדלו בלבושם ובהתנהגותם מהעולים ה"ותיקים" יותר, והיו מטרה לקלס ובדיחות - אותו המצב שאתה יוצר עכשיו, רק תחליף את הגרמנים במרוקאים (כשאתה בעמדת הותיק, כביכול).

אין שום בעיה... רק שלא יגידו שזה חג

יהודי.. כמו שמיסטר אמר.. ומיצידי שיחגגו את הראמדן, יום האדמה, ואפילו את לידתו של הנביא מוחמד.. זה לא מפריע לי.. פשוט שלא יגידו לנו מה לחגוג ומה לא לחגוג.. (ראה ערך חד המולד וראש השנה האזרחי) ואם אנחנו יהודים או גויים.. לא הם אלה שיגידו לנו איך לחיות ומה מותר ומה אסור לנו לעשות...

Drunk Bullet

New member
בזה אתה צודק

אם המדינה הושתתה על חופש דת ומנהגים, מי הם הגזענים, שתיהיה להם בכלל זכות לצאת נגד חג אזרחי.

אין שום בעיה... רק שלא יגידו שזה חג

יהודי.. כמו שמיסטר אמר..ומיצידי שיחגגו את הראמדן, יום האדמה, ואפילו את לידתו של הנביא מוחמד.. זה לא מפריע לי.. פשוט שלא יגידו לנו מה לחגוג ומה לא לחגוג.. (ראה ערך חד המולד וראש השנה האזרחי) ואם אנחנו יהודים או גויים.. לא הם אלה שיגידו לנו איך לחיות ומה מותר ומה אסור לנו לעשות...

למעלה