מה אתם חושבים על...

ועכשיו כשקראתי את הכתבה - פשוט חשכו

עיניי
לא להאמין שזה נשיא המדינה שלנו. פשוט אין מילים... דרך אגב אני ממליץ לכם לקרוא את התגובות שם, יש כמה ממש טובות (אלה שמסומנות באדום/חום, ואת תגובה מספר 122 של קובי דהאן).

L e s h i y

New member
נראה לי אתה טועה

לפחות לפי מה שהיה כתוב בידיעות אחרונות בכתבת אמצע גדולה על המימונה ביום שני הוסבר שם ש"במשך שנים רבות נאלצו הילדים המרוקאים המסכנים לבוא ביום המימונה לבתי הספר כשהם עייפים ואדומי עיניים לאחר שאכלו מופלטות עד מאוחר בלילה עד שהוחלט להפוך את יום המימונה ליום חופש בבתי הספר".

עד שיהפכו גם את 1.1 לחופש..

שנה חדשה אזרחית הרבה יותר חוגגים מהאשר את המימונה..

אני לא חושב.. היום שאחרי פסח הוא גם

ככה יום חופש בתי הספר בגלל שזה איסרו חג.

m i s t e r T B

New member
כי זה חג יהודי

לעומת ראש השנה האזרחי או ה"סילבסטר" שזה חג נוצרי שהעולים החדשים בולסים חזיר

שנה אזרחית זה לא חג נוצרי...

חוץ מזה נגיד שזה חגד נוצרי... אז למה כל היהודים(חוץ מהחרדים) חיים לפי לוח שנה נוצרי? הא??? לחיות ולחגוג כל מיני אירועים לפי לוח שנה נוצרי מותר ולחגוג את השנה החדשה לפי הלוח הזה אסור? שטויות!

m i s t e r T B

New member
היום אין הרבה ברירות כי הרבה נוהגים

לפי הלוח וזה קצת יותר נוח לעשות עסקים נגיד לפי הלוח הזה. אבל החגים שלנו נקבעים לפי הלוח היהודי. זה שאת רואה את החגים בלוח שנה האזרחי זה לא אומר שזה נקבע לפי אותו הלוח. וגם החרדים חיים לפי הלוח הזה

התכוונתי לאירועים כמו ימי הולדת

יום חתונה.... נוח? אבל זה לא לוח יהודי אז יהודים לא אומרים להשתמש בו ... גם אם זה נורא נוח.. לא תמיד עושים מה שנוח ... גם לי נוח לאכול חזיר ויותר נוח ונעים לערב חלב עם בשר למרות שנולדתי יהודיה אז מה הם רוצים ממני?

m i s t e r T B

New member
חבל מאד שאת הדברים האלה נוח לך

לעשות למרות שאת יהודיה. זה שאת יהודיה זה אומר משהו

חבל מאוד שהחלטת להתעלם משאלתי

חבוב.. אני מבין שאתה פשוט לא יודע.. אז פעם הבאה פשוט אל תתפרץ, ואל תחליט ישר שמשהו "יהודי" או לא יהודי.. ולבלוס חזיר אמרת? מה רע בחזיר? מי אמר שמופלטות זה יותר טוב?

m i s t e r T B

New member
בקשר לשאלה הקודמת

היום הלוח בכר נטמע בשימוש אצל ישראלים ואי אפשר לעשות עם זה משהו מיוחד. אי אפשר להיות מנותק לגמרי. אז קובעים דברים לפי התאריך הלועזי נו אז? זה אומר שצריך להתנהג כמו גוים?

למעלה