מה אתם חושבים על...

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo122.gif../images/Emo122.gif

להקים לך פסל על זה? מילים זה המוווווווון. חבל שלא ידעת את זה. לילה טוב.

Drunk Bullet

New member
הזהרי, שלא תתלכלכי גם

עד כמה אטום בן אדם יכול להיות, כדי לא להבין שפרט לא מייצג קהילה? עד כמה צבוע בן אדם יכול להיות, כדי לא להבין שכשאתה מתקיף את X, אין לך זכות להתבכיין כשX מתקיף אותך. למה את שומרת מרחק מהם? האם לא ראוים לקרבתך הנשגבת? האם את פוחדת להזדהם מהם במקרה? או שמה הם "ברבריים ערבים" בשבילך? כמו שאת מצפה שיכבדו אותך, ולא ירמסו את כבודך ומנהגיך באמרות מחליאות כמו בכותרת ההודעה לה אני מגיב ("אני בסך הכל שומרת מהם מרחק"), את צריכה קודם כל להיות בן אדם בעצמך. מי את ש"בסך הכל" תשמרי מהם מרחק? האם את מכירה את כולם? האם זוהי חבורת מצורעים? לא. חשבת על האפשרות שאולי ממך ומבעלי דיעות דומות לשלך, אנשים צריכים לשמור מרחק? בעלי דיעות כמו שלך, שמסמנים עדות ועמים כגורמים שליליים ו"שומרים מרחק" מהם, וע"י כך מכתימים את העדה מהם הם עצמם באים. את "שומרת מרחק" ממרוקאים, במוסקבה לאחרונה שומרים מרחק מבעלי חזות קווקאזית, ומועדונים רבים לא מרשים להם בכלל להכנס. בפיטרבורג, שומרים מרחק מסטודנטים זרים (מדי שבוע גם דוקרים ורוצחים אחד, כדי לשמור על מרחק גדול כמה שיותר). בלטביה שומרים מרחק מרוסים, וליתר בטחון מעגנים את השנאה גם בחוקי המדינה. גם בארה"ב שמרו פעם מרחק משחורים (גם עכשיו, אבל פחות), במקומות מסוימים גם תלו שלטים בנוסח "אין כניסה לכלבים וכושים". חלאות אדם וגזענים יש בכל עדה ובכל עם, נסי לא להכנס לקטגוריה הזאת. אף אחד לא אומר לך להתחבר עם מרוקאים, מצד שני - כמו שלא תברחי מרוסי/אשכנזי לא מוכר ברגע שאת רואה אותו, אין סיבה שתרתעי ממרוקאי או מזרחי אחר שאת פוגשת.

Drunk Bullet

New member
בקיצור, לא הבנת בכלל את כוונת

ההודעה. העניין של "להרביץ" ולהתעלל זה פסקה אחת בהודעה, שבאה להקצין. חוץ ממנה יש עוד כמה פסקאות, אם זכרנוני אינו מטעה אותי, אפשר לקרוא גם אותן.

E K O

New member
כל הכבוד על הדברים שלך

גם אלו וגם קודמיהם.... אמנם, אין לי מושג מה אומר החלק ברוסית, אבל את הדברים שקראתי בעברית אהבתי....

SpyKid

New member
מה לעשות, החלק של האנשים שאדם

מכיר ושונא, מאלה שהוא שונא, די שואף ל-0...

Drunk Bullet

New member
בעניין המוזיקה אתה טועה

יש הבדל בין לשמוע מוזיקה, שהליריקה שלה יוצאת נגד העם או האמונה שלך, לבין לשמוע מוזיקה שהליריקה שלה איננה מנוגדת לדיעותך, אך האמן עצמו כן. אני (ועוד חובבי מטאל אחרים, חלקם הגדול צברים) שומע Nokturnal Mortum מפעם לפעם, כיוון שמבחינה איכותית הלהקה הנ"ל נמצאת בקבוצת הלהקות הטובות בז'אנר הפולק בלאק מטאל. מצד שני, מסיבה ברורה מאליה, אני לא שומע את האלבומים NeChrist והאלבום האחרון שלהם, שמשלהבים דיעות לאומניות קיצוניות. ואם כבר בענין המוזיקה, אני אציין גם את ואגנר, שהפילהרמונית הישראלית ניגנה את מיטב יצירותיו האדירות ("מעוף הואלקיריות" למשל) לפני כשנה-שנתיים.

L e s h i y

New member
ואגנר

המוסדות הרשמיים במדינת ישראל דווקא מחרימים את יצירותיו של ואגנר, המנצח שניגן את יצירותיו הוא שמאלני קיצוני חובב פרובוקציות בשם בירנבוים שעשה זאת על דעת עצמו, אתה ודאי זוכר איזה המולה קמה מייד לאחר מכן. אם אני זוכר נכון בגלל הסיפור הזה הוא גם נאלץ לוותר על קבלת פרס ישראל.

Drunk Bullet

New member
המוסדות יכולים להחרים עוד זמן רב

להזכירך, המהומה הייתה בקהל באותו הערב, רק שבסופו של דבר רוב הקהל נשאר להאזין להמשך היצירות של ואגנר, אני עוד זוכר את הכתבה מהחדשות, בה הראו גם מס' ניצולי שואה שכן נשארו בתוך קהל המאזינים. אגב, מעניין שסרטים רבים בהם נעשה שימוש רב ביצירותיו של ואגנר, אינם מצונזרים, והם מוקרנים בישראל. הדוגמה הבאה אולי תראה מגוחכת בעיניך, אבל אפילו בסדרה מצוירת של Warner Brothers, "לוני טונס", נעשה שימוש אינסופי ב"מעוף הואלקיריות" של ואגנר, והסדרה הזאת שודרה ומשודרת בארץ כבר יותר מ20 שנה, יחד עם היצירות של ואגנר בתוכן.

במה יש לך להתבייש?

בזה שאתה יורד על עדות אחרות בזמן שאתה מתבכיין שיורדים על הרוסים בארץ. אתה אומר שאתה מרגיש בראמללה ולא מתאים לך אז אני אגיד שאני מרגישה ברוסיה ולא בא"י ולא מתאים לי.

L e s h i y

New member
תראי

העליות הגדולות מלפני קום המדינה היו ממזרח וממרכז אירופה - רוסיה, פולין, גרמניה, רומניה. אלה האנשים שבעצם הקימו פה את המדינה ואשר נלחמו בשבילה במלחמת העצמאות. נכון שהיו פה גם כמה מזרחים (בעיקר תימנים) אבל מספרם היה זניח ביחס לעולים מאירופה. רב רובם של המזרחים הגיעו לאחר קום המדינה והם רק היוו נטל על כלל האוכלוסיה כי לרבים מהם לא היתה השכלה ולא היה כושר עבודה (כל מה שהם עשו במדינות האם שלהם היה להתפלל וללמוד תורה). אותם עולים מאירופה שעשו את רב העבודה למען הקמת המדינה פתאום נדחפו הצידה והמזרחים התחילו להשתלט אט אט על המדינה באמצעות הסחטנות הרגשית שלהם. מדינת ישראל היא המדינה המערבית היחידה במזה"ת - כל השאר הן מדינות מזרח תיכוניות-ערביות נחשלות ופרימיטיביות ואת זה אפשר לזקוף אך ורק לעולי אירופה - תסכימי איתי שבלעדיהם מדינת ישראל היתה נראת בדיוק כמו שכנותיה הפרימיטיביות (אם בכלל המזרחים היו מצליחים להקים אותה). זה הישג מרשים שיש לשמר ולא להרוס אותו ע"י הפיכת ישראל לעוד מדינה מזרח תיכונית -ערבית עניה ונחשלת.

מה שאתה אומר על המרוקאים

עכשיו אני יכולה להפוך את זה לכיוון השני ולהגיד אותו דבר על העולים הרוסים של השנים האלה ועדיין תהיה לזה אותה משמעות.

L e s h i y

New member
טעות

להשוות את העליה המרוקאית משנות החמישים לעליה הרוסית משנות ה-90 זה פשוט עשיית עוול. מספיק רק להזכיר את ההבדלים העצומים באחוז האקדמאים והיחס שלהם לפרנסה - רב המרוקאים הגיעו ללא שום השכלה וללא שום מקצוע פרקטי אבל כל אחד מהם חשב שמגיע לו להיות מינימום דוקטור ולא רצה לעבוד ב"עבודה לא מכובדת". ואילו בין עולי רוסיה היו הרבה מאוד אנשים עם תארים אקדמאיים ועם מקצוע אבל אחרי שהם לא מצאו עבודה במקצוע שלהם הם הלכו לשטוף רצפות ולטאטא רחובות! יחי ההבדל הקטן.

מסכים איתך לחלוטין. למרות ש..

יום החופש הוא בגלל האיסרו חג, ופרט לבתי הספר זה יום עבודה רגיל. אבל ללא ספק התנהגות הפוליטיקאים פשוט מחליאה! הרי ברור שאותו שמעון פרס לא בדיוק מת על המרוקאים (ולמען האמת, אי אפשר ממש להאשים אותו לאור ההיסטוריה וההתקלויות שלו עם האנשים מהעדה הזאת), וזה לא שעוד יש לו סיכוי להיות ראש ממשלה או משהו, אז למה ההתחנפויות המיותרות הללו... ואני גם חושב שכבר מזמן היו צריכים להכריז על ה-1 בינואר כשיום שבתון, מיכוון שכולם בישראל משתמשים ונוהגים לפי לוח השנה הלואזית, וזה לא רק "חג של רוסים" (שדרך אגב, לא מעט ישראלים ומרוקאים חוגגים אותו מאוד בשימחה דווקא).

למעלה