מה אתם חושבים על...

נכון...

ואני בכלל לא כתבתי אות בפורום שלהם.. רק נכנסתי לקרוא הודעה על התוכנית שקשורה לליום השואה.. וזהו... והוא כתב פה שכתבתי וקיללתי אותם שם.. שקרן!

AlveRansen

New member
אלי... ובפעם האחרונה...

אני מציע לך לסגור עניינים לא סגורים עם חברים מהפורום שלך ואחר"כ לסגור איתי, אני כמובן לא הולך להסגיר לך מי מרכל עליך מהפורום הזה, לא מניאק מה לעשות... אבל תחזור שניה צעד אחורה, תסתכל איפה טעית וכשתסתדר עם אנשים בפורום שלך תעבור אליי... כי באמת שאתה כבר מאוס... ואם הייתי מבולבל כמו שאתה אומר, לא הייתי בכלל מגיב, לוקח תרגליים שלי והולך... אבל אני מחליט לענות (אני קצת מטומטם אני מודה... אי אפשר להסביר למישהו כמוך את האמת..) אבל שורדים..

חחח כן כן שמענו עליך... ומעניין איך

זה שבפורום מרוקו אין אפילו הודעה אחת של "MTV 100", יש רק "MTV100" (בלי רווח). הרי אתה מודיע שם שאתה החלפת ניק, אז איך זה שאין בארכיון את הניק הקודם? על ראש הגנב בוער הכובע.. בקיצור אתה רמאי. וגם בפורום אירוויזיון אתה אומר שאתה הוא "MTV100" לשעבר, ושהחלפת ניק ניק. בקיצור מספיק לנסות לזלזל באינטליגנציה של חברי הפורום, הם לא כל כך סתומים ונאיבים כמו שאתה חושב. ובקשר ל"מסרים שקיבלת", כמו שכבר הבנת, אתה לא בדיוק נתפס כטיפוס אמין.. ככה שאני לא ממש מאמין לדברים שיוצאים מפיך.

AlveRansen

New member
לכולם - ../images/Emo62.gif

כל מי שרוצה הסבר לכך למה אני מסתיר מעצמי שאני MTV100 שיפנה אלי במסר, גם "ילדה רוסית מתוקה" וגם אלי מוזמנים לשלוח לי מסר ולקבל הסבר. פשוט, זה משהו שהוא יותר מדי אישי בשביל פורום, פנו אלי במסר וקבלו תשובה רצינית... אני מבטיח לכם שאחרי ההסבר הכל יסתדר לכם...

טלינקה5

New member
יקירי...

אני באמת לא מכירה אותך ולא רוצה לריב איתך... אבל בהודעה שאלי הביא כתבת MTV100 בלי רווח... אז למה לשקר?

SpyKid

New member
אני דווקא בטוחה שיש פה הרבה אנשים

שישמחו לקרוא בקשר למשמעות הטקס וכל מה שקשור לזה

AlveRansen

New member
הנה חמודה -

טקס החינה הוא כמו חתונה קטנה, רק שלהבדיל מחתונה את החינה לא חייב לעשות, אלא מי שרוצה יותר מזל וחיים טובים יותר עורך את הטקס הזה. לפי סקרים שעשו (ידיעות אחרונות 03 או 04) זוגות שעורכים חינה מתגרשים פחות מזוגות שלא עושים חינה. והסיבה לכך פשוטה - כל התהליכים שעושים בטקס אולי באמת נותנים מזל בכל תחום אפשרי לזוג. אז מה עושים בטקס בעצם
כמו שאמרתי כמו חתונה, רוקדים ואוכלים... רשמו פה שיש שירים בערבית, בחינה של אחותי היה רק בעברית (מזרחית כאילו..) פרט לטקס עצמו שבו יש את קערת החינה (שאסור שיעשו אותה אלמנות או גרושות) ויש שיר שהאמא או הסבתא (אם אין, אז דודה) צריכות לשיר כדי להביא את הברכה (כנסו לפורום מרוקו ושם תמצאו את השיר) על הזוג. נהוג להביא תכשיטים בזהב לזוג החוגג והזהב מסמל פרנסה וכו'... ועכשיו לעניין של המוזיקה הערבית, מי שאמר דיבר מחוסר ידע... לאחר הטקס יש שירים במרוקאית ניב יהודי (שאם תשמיע את זה לפלסטינים בעזה הם לא יבינו מילה), אתם יכולים להכנס לוויקפדיה ולרשום "שפות יהודיות" וזה ימצא מרוקאית. וזהו, בגדול - אוכלים, רוקדים, ועושים את הטקס לקראת סוף הערב, שזה בעצם השיא. * יש המון זוגות אשכנזיים שעושים את החינה כי הם כנראה מאמינים בקטע של המזל, כי זה מוכח - מי שעושה חינה הסיכויים להתגרש פחותים.

אם כך, למה גם המוסלמים במרוקו עושים

את הטקס הזה? תסכים איתי שהוא לא יכול להיות גם יהודי וגם מוסלמי, הוא חייב להיות אחד מהשניים. מצפה להבהרה..

דרך אגב, השפה הרשמית במרוקו היא

ערבית. (לא מרוקאית, לא "ניב יהודי" ולא (תמשיך בעצמך...) זה לפחות מה שכתוב בויקפדיה.. אבל בטח גם הם שקרנים וגזענים..

SpyKid

New member
תודה רבה על המידע../images/Emo140.gif

ואגב, הגישה של חגיגה במקום התאבלות מוצאת חן בעיני :)

midnightcat

New member
מי אלה שלושת הרבנים שהיו מורוקאים?

הרמב"מ נולד בספרד וחי במצרים הרי"ף, נראה לי, נולד בבל ועבר לאלג'יר או משהו ר' גרשום, ר' תם, רש"י- אשכנזים ר' יוסף קארו חי בארץ ישראל וחלק גדול מגולי ספרד עברו בכלל לאשכנז.

...

למימונה אין שום משמעות מבחינתי. מדובר, ככלות הכל, בחג שנחגג רק ע"י יוצאי צפון אפריקה. עם זאת, אין לי שום בעיה עם כל מי שחוגג את זה, אדרבה-שיהנה. אולם עם מה שיש לי בעיה זה עם פארי הענק בין ה'יחצון' והיחס של כלל הציבור לחג האתני והאיזוטרי הזה לעומת חגיגות השנה-האזרחית-החדשה בקרב הציבור החילוני בכלל והעולים בפרט. פשוט מעצבן לראות את הקרנבל התקשורתי סביב צהלולי המימונה ומאידך כמעט התעלמות מוחלטת מחגיגות ה'נוביי גוד' שרק בשנים האחרונות זוכות בכלל להתיחסות כלשהי. בנושא הזה אני מסכים לחלוטין עם Leshiy. לילה טוב.

E K O

New member
סליחה? מישהו שומע אותי?

אני בספק אם מישהו יטרח לקרוא את כל זה אבל הנה זה בכל מקרה - באיחור מסויים, התגובה שלי בנושא.... אני לא מבין את האנשים שמעוותים את הפנים שלהם בתגובה לחג הזה, זה חג של עדה מסויימת וזהו, עד כאן אני לא רואה בכלל בעייה.... להגיד שזה גועל נפש, להשתמש בביטויים כמו "לבלוס מופלטות", זה הכרחי? זה יעזור להבהיר את הנקודה? אז מה אם נשיא המדינה אמר כך וכך על עולי מרוקו, זו סיבה להתחיל להתנכר לחג עצמו? אתם לא חושבים לשנייה? למזלו של כבוד הפורום היו כאן כאלו שהיו שפויים מספיק כדי לומר את מה שנדרש - זה רק חג, מה הבעייה הגדולה? זו חלק מהאמונה שלהם, באיסרו חג של פסח לחגוג את המימונה, נו, ו? אז? אני לא רואה שום סיבה לקחת צד כאן, כל אחד כאן, במקרה שהיה במקור, כמו שכתבו כאן, "מצפון אפריקה", היה מאוד גאה במה שהנשיא אמר והיה חוגג ו"בולס מופלטות".... אני לא רואה כל פסול בלחגוג חג ולהתלבש בתלבושות מסורתיות [ושימו לב - זה החלק ה-ייצוגי- של החג, רוב המשפחות שעושות מימונה מתלבשות בצורה חגיגית ותו לא, לא כולם לובשים את התלבושות המסורתיות] ולשמוע שירים של אום כולתום.... מה זה משנה שהיא שונאת ישראל או שהסבתא שלה שונאת ישראל, המוזיקה הזו היא חלק מהאירוע, אז? אנחנו חיים בחברה המורכבת מיוצאי עדות רבות, כמו שאתם רוצים שיקבלו אתכם ולא יקראו לכם בשמות או ילעגו למנהגים שלכם, תקבלו את השונה, אלו דברים שמלמדים כבר בבי"ס יסודי, אל תגידו לי שהחמצתם את השיעור הזה, אל תגידו שלא אכפת לכם, אל תגידו "כן, אבל", אין אבל - אם ילדים קטנים לומדים ומבינים שיש לקבל את השונה ואתם לא, איפה זה שם אתכם? תתנהגו בהתאם לגיל שלכם במקום ישר לפסול דברים.... לא שזה ישנה לכם, אני בספק אם יש כאן מישהו שמסוגל להגיד "נכון, צודק, טעיתי", לא ישנה לי לראות כאן תגובות נגד מה שאמרתי או חיזוקים לטענות הנגד, זה ממש לא יזיז לי, רק תחשבו על המצב מנקודת מבט קצת שונה - שאתם חוגגים החג ויש יוצאי עדה אחרת שלועגים למסורת שלכם.... זהו, סיימתי [בתקווה שמישהו יראה את זה]....

L e s h i y

New member
שיחגגו מה שבא להם

זה שהם חוגגים את זה זו לא הבעיה, הבעיה היא שדוחפים בכח חג של עדה אחת זניחה לסדר היום הציבורי של כלל האוכלוסיה כאילו היה זה חג לאומי וכל זאת רק מתוך מטרה אחת ויחידה - התחנפות למרוקאים שכל הזמן בוכים על קיפוח. המימונה הפכה לסוג של טאבו בישראל - אף אחד לא שואל בגלוי למה צריך את זה בכלל (למרות שרבים חושבים כך) ולמה מנסים לשווק חג עדתי לכלל האוכלוסיה מחשש שהמרוקאים שוב יתחילו לבכות על קיפוח וגזענות. כל זאת בעוד חגיגות השנה החדשה בישראל הנחגגות ע"י ציבור גדול הרבה יותר לא זוכות להתיחסות מיוחדת ובמקום זה התקשורת כל הזמן דוחפת לנו דעות של כל מיני פנאטים דתיים על כך שזה חג של נוצרים ושחוגגים בעצם יום שמוקדש לאפיפיור אנטישמי בשם סילבסטר בניסיון לפגוע בחגיגות ולהסית נגד החוגגים (זה שאדם המחופש לדד מורוז חוטף מכות רצח זו תוצאה ישירה של ההסתה שלהם). ומה עם כל הפוליטיקאים? ראית פעם מישהו מהם מצטלם עם החוגגים ומתחנף אליהם? חוץ מברכות מוקלטות של שרון ששודרו בערוץ הרוסי - נאדה. ועוד לא דיברתי על חג הסיגד - החג של העדה האתיופית - מישהו מכם שמע עליו בכלל? מישהו יודע במה מדובר? אני מניח שלא. רק מימונה שמימונה כל הזמן. מתוך ניסיון לרצות את המזרחים בכלל ואת המרוקאים בפרט כל התקשורת והפוליטיקאים כל הזמן מתחנפים אליהם ומלקקים להם ואט אט מדינת ישראל הופכת ממדינה מערבית לעוד מדינה מזרח תיכונית-ערבית כמו שכנותינו. זה התחיל מדחיפת המוזיקה הירודה שלהם ללב המיינסטרים זה נמשך בנסיון להפוך את המימונה לחג לאומי ולך תדע איך זה יגמר.

למעלה