סליחה? מישהו שומע אותי?
אני בספק אם מישהו יטרח לקרוא את כל זה אבל הנה זה בכל מקרה - באיחור מסויים, התגובה שלי בנושא.... אני לא מבין את האנשים שמעוותים את הפנים שלהם בתגובה לחג הזה, זה חג של עדה מסויימת וזהו, עד כאן אני לא רואה בכלל בעייה.... להגיד שזה גועל נפש, להשתמש בביטויים כמו "לבלוס מופלטות", זה הכרחי? זה יעזור להבהיר את הנקודה? אז מה אם נשיא המדינה אמר כך וכך על עולי מרוקו, זו סיבה להתחיל להתנכר לחג עצמו? אתם לא חושבים לשנייה? למזלו של כבוד הפורום היו כאן כאלו שהיו שפויים מספיק כדי לומר את מה שנדרש - זה רק חג, מה הבעייה הגדולה? זו חלק מהאמונה שלהם, באיסרו חג של פסח לחגוג את המימונה, נו, ו? אז? אני לא רואה שום סיבה לקחת צד כאן, כל אחד כאן, במקרה שהיה במקור, כמו שכתבו כאן, "מצפון אפריקה", היה מאוד גאה במה שהנשיא אמר והיה חוגג ו"בולס מופלטות".... אני לא רואה כל פסול בלחגוג חג ולהתלבש בתלבושות מסורתיות [ושימו לב - זה החלק ה-ייצוגי- של החג, רוב המשפחות שעושות מימונה מתלבשות בצורה חגיגית ותו לא, לא כולם לובשים את התלבושות המסורתיות] ולשמוע שירים של אום כולתום.... מה זה משנה שהיא שונאת ישראל או שהסבתא שלה שונאת ישראל, המוזיקה הזו היא חלק מהאירוע, אז? אנחנו חיים בחברה המורכבת מיוצאי עדות רבות, כמו שאתם רוצים שיקבלו אתכם ולא יקראו לכם בשמות או ילעגו למנהגים שלכם, תקבלו את השונה, אלו דברים שמלמדים כבר בבי"ס יסודי, אל תגידו לי שהחמצתם את השיעור הזה, אל תגידו שלא אכפת לכם, אל תגידו "כן, אבל", אין אבל - אם ילדים קטנים לומדים ומבינים שיש לקבל את השונה ואתם לא, איפה זה שם אתכם? תתנהגו בהתאם לגיל שלכם במקום ישר לפסול דברים.... לא שזה ישנה לכם, אני בספק אם יש כאן מישהו שמסוגל להגיד "נכון, צודק, טעיתי", לא ישנה לי לראות כאן תגובות נגד מה שאמרתי או חיזוקים לטענות הנגד, זה ממש לא יזיז לי, רק תחשבו על המצב מנקודת מבט קצת שונה - שאתם חוגגים החג ויש יוצאי עדה אחרת שלועגים למסורת שלכם.... זהו, סיימתי [בתקווה שמישהו יראה את זה]....