מה אתם חושבים על...

T a u r u s

New member
אנחנו לא חוגגים

אני מעריך שבעוד עשור או שניים גם "ראש השנה האזרחי" יוערך בארץ לפחות במידה כפי שמוערכת המימונה. ובכלל, כל הדיבורים על מימונה עושים לי חשק לטעום מופלטה...

בתכלס, טעמת פעם את המופלטה שלהם?

אני חושב שלא.. נכון?
אז כמו שאנחנו לא אוהבים שהם מחליטים על אוכל מסויים שהוא מגעיל ודוחה, בלי שהם טעמו אותו בכלל (דוגמת הגפילטע פיש), ככה אנחנו לא צריכים לקחת מהם דוגמא ולהתנהג כמוהם (או כמו חלק מהם - עכשיו חברי הפורום ישחטו אותי
) ככה שאי אפשר לקבוע משהו לגבי מאכל מסויים לפני שטעמת אותו בכלל.. בכלל, על טעם ועל ריח... אין מה להתווכח.. כל אחד והטעם שלו...

E K O

New member
אז לא אמרת מילולית "-זה מגעיל-"

אבל אמרת משהו גרוע יותר, שכמו שאמרתי בתגובה הקרובה לסוף השרשורים באשכול [אבקש שתקראי אותה קודם, כדי להבין אותי כאן], את מציגה את דעתך גם בלי שתרצי או בלי שתחשבי שזה מה שאת עושה.... מה זאת אומרת יותר טעים? תות יותר טעים מבננה? אני אפילו אפשט - לחם ממאפיית "אנג'ל" טעים יותר מלחם ממאפיית "דוידוביץ'"? מה תגידי? הרי זה -אותו- לחם, איך אפשר להגיד מה יותר טעים? את לא יכולה להשוות בין שני דברים שונים [דוגמת תות ובננה] ואפילו לא בין שני דברים דומים, נניח ששניהם עשויים בצק [דוגמת הלחם], אז אנא ממך, אל תמהרי לצאת בהצהרות כל כך מעוררות זעם - אני מצטער על הקטילה הסדרתית, אבל זה נעשה רק בגלל שאני מסתכל ימינה ושמאלה ורואה שאת מגיבה איך שבא לך מבלי שמישהו "יביא לך סטירה מצלצלת" ויראה לך את התגובות שלך כמו שהן באמת - מגעילות.... אני בטוח שאם במקום השרשור הנ"ל: - טאורוס אומר שכל הדיבורים על מימונה עושים לו חשק למופלטה -- אלי צפון אומר "חכה לשבועות ותטעם בלניצ'קי" --- את אומרת "נכון בטח יותר טעים" אני בטוח שאם היה שרשור כזה: - אלי צפון אומר שכל הדיבורים על שבועות עושים לו חשק לבלינצ'קי -- טאורוס אומר "חכה למימונה ותטעם מופלטה" --- מישהי מרוקאית אומרת "נכון, בטח יותר טעים" אני די בטוח שהתגובה שלך אליה הייתה חריפה, נזעמת, מלאת כעס, או במילים אחרות ויותר מדוייקות - צרת מוחין.... התגובה הארוכה, כמו גם הדוגמה הארוכה, נעשו רק כדי להמחיש לך בצורה הכי ברורה שאפשר כמה גזעניות וחסרות מחשבה הן תגובותייך לעיתים.... אז בבקשה, לפני שאת מגיבה, במיוחד תגובות שהן רק כותרות ללא תוכן שמלבות את האש, תחשבי....

עם דבר אחד, כולכם תסכימו איתי

המימונה הזאת עשתה לכולנו רק טוב... מתי בפעם האחרונה היה פה שירשור כל כך גדול (מגרד את ה-150 תגובות נכון לעכשיו)
אז מי אמר שהפורום מת? צריך עוד 2-3 שירשורים דומים - ואנחנו ממריאים...

AlveRansen

New member
פייר..../images/Emo35.gif אני מופתע ../images/Emo70.gif

לטובה
נתנו לי קישור לשירשור הזה כדי שאקרא את התגובות, אז נכון יש פה את אלי צפון ו"ילדה רוסיה מתוקה", שהם כנראה התפוחים השחורים בפורום, שנכנסו פעם לפורום שבו אני גולש (תרבות מרוקו) וקיללו אותנו. אבל השאר, הגיבו יפה, ואני ממש שמח
אז בתור מרוקאי, אני אסביר לכל מי שרוצה מה היא בעצם המימונה. קודם כל, זה חג יהודי, רק ליהודים והוא לא נחגג ע"י המוסלמים במרוקו או מדינות צפון אפריקאיות אחרות. הסיבות לחגיגת החג: א. באותו יום נפטר הרמב"ם, שהיה רב גדול, ונהוג ביהדות לעשות חגיגות לרבנים צדיקים שמתו, לא להתאבל (מי אמר שאנחנו מתנהגים כמו מוסלמים..?) ב. האמונה אומרת שמי שחוגג את המימונה מקבל מזל בחיים (ומכאן השם מימונה: מימון -> מזל במרוקאית ניב יהודי.) אז מה בעצם אוכלים במימונה
כידוע המפולטה, שהיא כמו פנקק, רק יותר דק ויותר גדול בגודל שלו. ריבות מכל הפירות האפשרים, עוגיות מתוקות, קוסקוס מתוק וקוסקוס חלבי (יש דבר כזה, כן כן..) וג'אבן, שזה מן דלילה לבנה מתוקה מאוד טעימה! כמובן ששמים על השולחן דברים לא לאכילה, כמו פול טרי וקמח (שהם ברכות של בואו של האביב.) במימונה אצלנו היו 3 חברות של אחותי שהן רוסית, והן מאוד נהנו ואמרו שיש לכם איזשהו מאכל שדומה למופלטה...
בתמונה- שולחן של המימונה. ולכל אלה עם התגובות הרעות - זה בכלל לא שווה יחס, כי חבל פשוט על העצבים, הפוסל במומו פסול
וכמובן שאני לא הולך לנסות להצטדק שאנחנו כן מתנהגים כמו ערבים או לא... קצת מוזר שלושת הרבנים הכי גדולים ביהדות היו מרוקאים.. אבל שיהיה, שנאה נובעת רק מקנאה, ואני די מומחמא שמקנאים לי...

AlveRansen

New member
מצטער שלא שירשרתי טוב, ועוד משו -

עוד תמונה מהמימונה - (למצולמים אין שום קשר אלי)

וגם את הכובעים האדומים והחלוקים

האלה.. (שהוא בכלל הלבוש הלאומי של מרוקו) לובשים רק היהודים.. ואת טקס החינה.. חוגגים רק היהודים נכון.. זה הרי טקס יחודי של העדה המרוקאית (היהודית למהדרין מין המהדרין!) תגיד לי, על מי אתה בה לעבוד... L e s h i y לא טעה.. כשרואים את כל החגיגות האלה יש תחשוה כאילו שאנחנו נמצאים בעזה או רמאללה, ולא בישראל. ואולי בכל זאת, מישהו, יוכל להעיר את עיניי אחת ולתמיד, ולהגיד לי מה לעזאזל הקשר של הלבוש הזה, המוזיקה הזאת, והטקסים האלה ליהדות? נ.ב אודה לך מאוד אם תוכל להביא קישורים/צילומי מסך/כל הוכחה אחרת.. שבה רואים שאני קיללתי את גולשי פורום "תרבות מרוקו". לעומת זאת אני יכול להביא קישור לתגובות שלך (מהניק הקודם - MTV100) שבהן התגרית בגולשי הפורום, איחלת להם לחזור לרוסיה.. וכו'..

AlveRansen

New member
אז ככה, אליקו -

לפני הכל אני אדגיש שבאמת צריך להוריד ממך את היחס כי כשקמתי בבוקר לפני כשעה אני רואה שתי מסרים: "עזוב אותך מאלי, הוא סתם דפוק", ועוד אחד שאני אחסוך ממך את ההתנסחות בו, פשוט לא רוצה להעליב. ותנחש מה ? שני המסרים האלו מחברים בפורום הזה... מה שאני מנסה להגיד, שזו ההודעה האחרונה שלך שאני אתייחס אליה, כי פשוט פה יש משהו שאני רוצה להבהיר. 1. לגבי התרבוש והכפתן - אני מאמין שאם היית קורא קצת את התנ"ך של היהודים היית מגלה, שאברהם/יצחק ויעקב היו הולכים עם גלביות ושמלות, שהיום קוראים להם כיפתנים. אז רגע, הם ערבים ? מוסלמים ? לא
הלאה.. 2. טקס החינה - הטקס הזה הוא לא של רק המרוקאים, הוא של כל המזרחים (תימנים, עיראקים, טוניסאים, טירפולטים, פרסים וכד'), אז בבקשה לא לבוא אלינו בטענות, כאן תדבר על המזרחיים בכלל. ואם רק היית יודע את משמעות טקס החינה, לא היית מתלונן... מי שרוצה, שישלח לי מסר, אני אסביר לו, זה קצת ארוך בשביל פורום. 3. לגבי ההרגשה שלך במרכז עזה - אם לא נעים לך, אתה יכול לעזוב את ישראל, כי אתה צריך להשלים עם העובדה שזה הולך לימשך עוד הרבה שנים. 4. אני לא אביא ציטוטים מפורום תרבות מרוקו בהם אתה מקלל, כי את הקללות מחקו, אבל אתם יכולים להכנס לפורום ולרשום "בחיפוש מתקדם" - אלי צפון, ולראות כמה שהוא מתגרה בנו ופותח דיונים שקשורים לרוסים, חסמו אותו בגלל הדיון האחרון בו הוא טען שהרמה של בפורום בתחתית של הזבל... אתם מוזמנים להכנס ולראות איזה פורום חם יש שם, וכמובן להצטרף אליו, אני מבטיח לכם שיקבלו אתכם בברכה. 5. לגבי MTV100 - קודם כל תוכיח שאני MTV100 ואז תביא כמה ציטוטים שאתה רוצה... לא יודע מה נסגר איתך ולמה אתה חושב שאני זה הוא, אבל אמרתי כבר - את הדברים שלך אני לוקח בעירבון מוגבל.

אויי כמה חירטוטים.. בנוסף לגזען,

אתה גם שקרן ורמאי לא קטן. בתמונה המצורפת אפשר לראות שזה אתה (ואת ההודעות הגזעניות שלך אפשר להריץ בחיפוש על שם המשתמש הקודם שלך). ונחסמתי בפורום "תרבות מרוקו" בגלל שהעזתי, ברוב חוצפתי, להסביר לבנאדם (שאלוהים ישמור, כבר מגרד ת-50) למה זכר לרצח של 6 מליוני בני אדם הוא יותר חשוב ממישתה וחפלה.. וכמה שעות מאוחר יותר מחקו שם גם שירשור של 40 תגובות שניסו להסביר (בדיוק כמוני) למה יום השואה וכן, ומימונה לא. אז הכי קל לשכנע את עצמכם שכולם רעים, ואתם הכי טובים שיש ושפשוט "אין עלינו".. בקשר למסרים שקיבלת, תעלה לפה תמונת מסך. אחרת כפי שאתה בטח מבין, אתה לא בדיוק טיפוס כל כך אמין...

AlveRansen

New member
למה אתה מזבל במוח ?

הסברתי לך באותו יום בפורום שיש הבדל בין MTV100 ל- MTV 100, אני אכן MTV 100 לשעבר, אבל אני לא MTV100 (בלי הרווח בין השניים..) מה האינטרס שלי לקלל אתכם ולבוא אחרי שנה ולשבח אתכם על ימין ועל שמאל... וכאילו, MTV100 עדין פעיל, ולי יש כינוי, אז אני משועמם וכותב משניים ? וחוץ מזה תראה איזה גזען אתה, וכשאתה בא לפורום מרוקו אתה מתחיל להתחנף... ואתה לא באמת נחסמת אתמול, אתה נחסמת לפני שבועיים בגלל קללות שלך... וכולם מוזמנים לדבר עם המנהלות באותו פורום (עמליה ורונה) ולשאול אותן, שהן בנות 40-50 והפסיקו להתעסק עם שטויות של מישהו בן 10. מילה אחת (או שלוש) - תתבגר ומצא לך חיים!!

ממ נגעתי בנקודה רגישה.. אז אתה

מתחיל להילחץ.. זה צירוף מקרים מאוד מאוד רציני, אתה לא חושב? וגם בפורום אירווזיון כתבת בניק הזה.. ומעניין שאין בשום מקום תגובות של "MTV 100", יש רק "MTV100" (בלי רווח), בפורומים כמו "תרבות מרוקו" ו"אירוויזיון" שאתה נוהג לפקוד אותם. אולי בפורום "תרבות מרוקו" בלעו את זה.. אבל אני מתאר לעצמי שרמת האינטליגנציה של הגולשים פה, "קצת" יותר גבוהה. ואתה ממש סותר את עצמך, אם לא שמת לב. בתגובה הקודמת אמרת שאני כל הזמן פותח בפורום ההוא שירשורים של התגרויות. ועכשיו אתה אומר שאני מתחנף להם, בקיצור כשתהיה סגור על עצמך מה מו מי אז תכתוב הודעה אחת מסודרת. בקשר לזה שנחסמתי אתמול, אם שרונה תרשה אני אראה לך את המסר שהיא עונה לי (פחות או יותר, היא גם לא כל כך סגורה על עצמה) למה נחסמתי (אתמול). ואני עדיין מקווה לתמונת מסך למסרים שקיבלת הבוקר (?)....

למעלה