פייר..../images/Emo35.gif אני מופתע ../images/Emo70.gif
לטובה
נתנו לי קישור לשירשור הזה כדי שאקרא את התגובות, אז נכון יש פה את אלי צפון ו"ילדה רוסיה מתוקה", שהם כנראה התפוחים השחורים בפורום, שנכנסו פעם לפורום שבו אני גולש (תרבות מרוקו) וקיללו אותנו. אבל השאר, הגיבו יפה, ואני ממש שמח
אז בתור מרוקאי, אני אסביר לכל מי שרוצה מה היא בעצם המימונה. קודם כל, זה חג יהודי, רק ליהודים והוא לא נחגג ע"י המוסלמים במרוקו או מדינות צפון אפריקאיות אחרות.
הסיבות לחגיגת החג: א. באותו יום נפטר הרמב"ם, שהיה רב גדול, ונהוג ביהדות לעשות חגיגות לרבנים צדיקים שמתו, לא להתאבל (מי אמר שאנחנו מתנהגים כמו מוסלמים..?) ב. האמונה אומרת שמי שחוגג את המימונה מקבל מזל בחיים (ומכאן השם מימונה: מימון -> מזל במרוקאית ניב יהודי.) אז מה בעצם אוכלים במימונה
כידוע המפולטה, שהיא כמו פנקק, רק יותר דק ויותר גדול בגודל שלו. ריבות מכל הפירות האפשרים, עוגיות מתוקות, קוסקוס מתוק וקוסקוס חלבי (יש דבר כזה, כן כן..) וג'אבן, שזה מן דלילה לבנה מתוקה מאוד טעימה! כמובן ששמים על השולחן דברים
לא לאכילה, כמו פול טרי וקמח (שהם ברכות של בואו של האביב.) במימונה אצלנו היו 3 חברות של אחותי שהן רוסית, והן מאוד נהנו ואמרו שיש לכם איזשהו מאכל שדומה למופלטה...
בתמונה- שולחן של המימונה. ולכל אלה עם התגובות הרעות - זה בכלל לא שווה יחס, כי חבל פשוט על העצבים, הפוסל במומו פסול
וכמובן שאני לא הולך לנסות להצטדק שאנחנו כן מתנהגים כמו ערבים או לא... קצת מוזר שלושת הרבנים הכי גדולים ביהדות היו מרוקאים.. אבל שיהיה, שנאה נובעת רק מקנאה, ואני די מומחמא שמקנאים לי...