כל הארץ סקרים סקרים ../images/Emo3.gif
באשר למפלגות הגדולות - הבעיה כיום , היא שבגלל חוסר האפשרויות להצביע בגלל איכות המועמדים , מאוד קל להטות סקרים. אני עבדתי אמנם די מזמן כסוקר ( בבחירות שאהוד ברק נהייה ראש ממשלה ) וכבר אז היה ברור שהעדפת החברה הסוקרת ( או מי שהזמין ממנה את הסקר ) הייתה לטובת ברק - זה היה ברור לחלוטין מהרכב השאלות , מהניסוח וכו'. בנאדם שלא ממש אכפת לו ( ויש כאלה שמודים בכך בתחילת הסקר, וזה לא ממש מפריע לסוקר שיש לו מכסה ) פשוט בוחר את האופצייה הכי פופולרית , או לחלופין את מה שנרמז לו כ"החלטה נכונה" ע"י ניסוח השאלות המגמתי. באשר למפלגות הקטנות , כאשר מדובר בסקר של 500 איש לדוגמא , ההבדל בין עובר את אחוז החסימה או לא יכול להיות קול אחד או שניים. ופה אנחנו כבר נכנסים לאזור מאוד מסוכן , שהרי אוכלוסיית הסקר , עם כל הכבוד למכוני הסקרים , לא יכולה לבטא בהכרח את כלל האוכלוסייה ( לדוגמא , הסקר מורכב מאותם אנשים שהסכימו לענות עליו+שיפוצים של הסוקר , ומה עם כל אלה שפשוט מנתקים ? ) אבל מר ישראל ישראלי רואה את הסקרים האלה בטלויזיה , מפלגה אחת מובילה , לא משנה למה , לפעמים מפלגות קטנות לא מוזכרות בו בכלל ( לפעמים הסוקרים פשוט לא מגיעים אליהן בשאלות ) והוא חושב שזו תוצאת הבחירות , ומתחיל לעשות חשבון , ובין היתר זה מה שמנחה אותו בבחירה - לא לצאת "פראייר" - פירושו להצביע למפלגה המנצחת ( ואז הוא יודע שיוכל לחגוג ביום הבחירות ולהכריז "ניצחנו"
) וזה הנזק העיקרי של הסקרים. הנזק המשני הוא שמי שרואה שמפלגה קטנה לא עוברת את אחוז החסימה חושש להצביע לה , מה שמזכיר לי שבבחירות האחרונות , ההורים שלי ניסו לשכנע אותי לא להצביע שינוי , כי הם "מפלגה קטנה" - לפחות לפי הסקרים דאז , וכשקיבלו את כמות המנדטים האמיתיות הם הצטערו שהם לא בחרו שינוי , כי בת'כלס זו המפלגה שהייתה הכי קרובה לאינטרסים שלהם ( לפחות אז ) בקיצור , זה עניין של
ותרנגולת ... אני לא סומך על הסקרים בשקל . אם תוצאת הבחירות תשקף את תוצאת הסקרים זה יהיה יותר עניין של נבואה שהגשימה את עצמה מאשר יכולת ניבוי .