מה אתם אומרים ??

אשרת

New member
אני יודעת שאתה מסכים איתו.

ומכאן נובע, שאני לא מסכימה איתו וגם לא איתך. איך אני עבורך? אני לא חושבת שהקול שלי מתבזבז על המפלגה שאני מאמינה בה בלב שלם. עם כולם יסכימו איתכם, אז לשינוי באמת אין סיכוי. אז תרשה לי לא להאמין ולהסכים, אוקי?

ETZ301

New member
צא מהסרט, גבר

גם אני הייתי בהתלבטות שלך לפני שבועיים, לשים "יש" לא לשים "יש". נעבור לא נעבור. בסוף חשוב שתתן ביטוי לאני האמיתי ביום הבחיות, תנביע למפלגה שמתאימה להשקפה שלך הכי הרבה.

ETZ301

New member
זה נשמע כאילו אני הולך להצביע

לדיסלקטים. תנביע=תצביע בחיות=בחירות. עמכם הסליחה.

ATAF151

New member
אתה תצא מהסרט

ברגע שיגמרו הבחירות את אף אחד לא יעניין שהצבעת ל "יש". התוצאה תהיה שאנשי המרכז הליברליים של שינוי, חץ, תפנית, גמלאים, ירוקים ועלה ירוק יאבדו כ 7 מנדטים וה 7 הללו בעצם יחולקו על פני כל המפלגות כולל הערבים, ש"ס, יהדות התורה וכו. כמו בבחירות הקודמות שאת אף אחד לא עניין שכדורי איבד מנדט לש"ס ואולי המנדט הזה היה עושה את ההבדל בין ממשלה עם שינוי לממשלה עם חרדים.

אשרת

New member
צא מהסרט שאתה חי בו.

אף אחד לא צריך להצביע בגלל שלך זה נורא מפריע שהקולות כאלו ילכו לריק. תומכי ואנשי שינוי אידיאולגים, יעשו את הבחירה הנכונה. ישימו "יש" בקלפי, ולא יבנו את המציאות שלהם עלפי הסקרים, עלפי התקשורת ועלפי הרצון שלך.

כל הארץ סקרים סקרים ../images/Emo3.gif

באשר למפלגות הגדולות - הבעיה כיום , היא שבגלל חוסר האפשרויות להצביע בגלל איכות המועמדים , מאוד קל להטות סקרים. אני עבדתי אמנם די מזמן כסוקר ( בבחירות שאהוד ברק נהייה ראש ממשלה ) וכבר אז היה ברור שהעדפת החברה הסוקרת ( או מי שהזמין ממנה את הסקר ) הייתה לטובת ברק - זה היה ברור לחלוטין מהרכב השאלות , מהניסוח וכו'. בנאדם שלא ממש אכפת לו ( ויש כאלה שמודים בכך בתחילת הסקר, וזה לא ממש מפריע לסוקר שיש לו מכסה ) פשוט בוחר את האופצייה הכי פופולרית , או לחלופין את מה שנרמז לו כ"החלטה נכונה" ע"י ניסוח השאלות המגמתי. באשר למפלגות הקטנות , כאשר מדובר בסקר של 500 איש לדוגמא , ההבדל בין עובר את אחוז החסימה או לא יכול להיות קול אחד או שניים. ופה אנחנו כבר נכנסים לאזור מאוד מסוכן , שהרי אוכלוסיית הסקר , עם כל הכבוד למכוני הסקרים , לא יכולה לבטא בהכרח את כלל האוכלוסייה ( לדוגמא , הסקר מורכב מאותם אנשים שהסכימו לענות עליו+שיפוצים של הסוקר , ומה עם כל אלה שפשוט מנתקים ? ) אבל מר ישראל ישראלי רואה את הסקרים האלה בטלויזיה , מפלגה אחת מובילה , לא משנה למה , לפעמים מפלגות קטנות לא מוזכרות בו בכלל ( לפעמים הסוקרים פשוט לא מגיעים אליהן בשאלות ) והוא חושב שזו תוצאת הבחירות , ומתחיל לעשות חשבון , ובין היתר זה מה שמנחה אותו בבחירה - לא לצאת "פראייר" - פירושו להצביע למפלגה המנצחת ( ואז הוא יודע שיוכל לחגוג ביום הבחירות ולהכריז "ניצחנו"
) וזה הנזק העיקרי של הסקרים. הנזק המשני הוא שמי שרואה שמפלגה קטנה לא עוברת את אחוז החסימה חושש להצביע לה , מה שמזכיר לי שבבחירות האחרונות , ההורים שלי ניסו לשכנע אותי לא להצביע שינוי , כי הם "מפלגה קטנה" - לפחות לפי הסקרים דאז , וכשקיבלו את כמות המנדטים האמיתיות הם הצטערו שהם לא בחרו שינוי , כי בת'כלס זו המפלגה שהייתה הכי קרובה לאינטרסים שלהם ( לפחות אז ) בקיצור , זה עניין של
ותרנגולת ... אני לא סומך על הסקרים בשקל . אם תוצאת הבחירות תשקף את תוצאת הסקרים זה יהיה יותר עניין של נבואה שהגשימה את עצמה מאשר יכולת ניבוי .

ATAF151

New member
העובדות מדברות

1. לא משנה מהי הסיבה, עובדתית לא קרה שמפלגה באופן קבוע לא עברה את אחוז החסימה בכל הסקרים, וביום הבחירות היא כן עברה. לכן עובדתית צריך לסמוך בעניין הזה על הסקרים בבחירות הכלליות. 2. אני לא מבין את ההורים שלך, הרי לפי הסקרים היה ברור ששינוי תקבל הרבה מנדטים, שינוי קיבלו אולי קצת יותר מממוצע הסקרים אבל לא בהרבה יותר. 3. יש כאלו שרוצים להצביע בעד המנצחת כדי לאמר שניצחנו, אבל גם יש כאלו שאומרים שהמפלגה המובילה ממילא ניצחו ולכן לא הולכים להצביע כלל. וכבר ראינו את פרס מוביל בסקרים ומפסיד בקלפי. 4. נכון שיש בעיה בסקרים של כאלו שמנתקים, אבל בשביל זה יש מומחים בעלי נסיון שאמורים להתגבר על המכשולים, הרי המטרה הראשונה של הסוקרים היא להראות שהם צדקו ולא לפרסם סתם סקר.

אשרת

New member
../images/Emo13.gif

אתה יודע, יש כאלו שגם משקרים, אתה יודע. היה פה מישהו שאמר בצורה גלויה שהוא משקר לסוקרים. דברים כאלו מטים את תוצאות הסקר. וחוץ מזה, סקר הוא לא דבר מדעי ולא דבר וודאי. אם אתה עושה את שיקולי הבחירה שלך על פי הסקרים, לבריאות. יש פה כאלו שלא צמודים לסקרים ועל פי זה בוחרים.

ATAF151

New member
ולכן צריך להסתכל היסטורית

סקר זה לא מדע, אבל אם כבר 20 שנה לא הייתה מפלגה שקבוע לא עברה בסקרים וכן עברה במציאות זה אומר משהו. הסוקרים עלולים לטעות אצל מפלגה מגזרית כמו החרדים שבאופיים לא עונים לסוקרים. אנשי שינוי לא מאופיינים בזה שהם באופן מיוחד לא עונים או משקרים וגם האווירה ברחוב ובעבודה לא בדיוק מלהיבה לגבי שינוי.

אשרת

New member
זה שזה לא היה, זה לא אומר שזה לא

יהיה, וזה גם לא אומר שזה צריך להיות השיקול. אני כבר הוכחתי לך, שלי אין שום מפלגה אחרת. אתה יכול להצביע לפי הסקרים, אנחנו מצביעים על פי הלב ועל פי האני האמיתי. אם אתה מסוגל אחרי כן לחיוח עם עצמך, שאתה הבצעת למפגה כלשהי, שאתה לא ממש תומך בה , והיא לא ממש מייצגת אותך, רק כי הסקרים הראו אחרת, ורק כי אתה רוצה לדפוק אחרים, שיהיה לך לבראיות. אנחנו לא מסוגלים.

ATAF151

New member
הבעיה היא לא רק סקרים

הבעיה של שינוי היא לא רק סקרים. האם מישהו פה מרגיש ברחוב בעיר שלו או במקום העבודה או הלימודים שלו שההמונים נוהרים לשינוי? תגידו את האמת. את תצטרכי לחיות עם העובדה שהלב שלך יעזור בתכלס לש"ס ודומיה. ואני אצטרך לחיות עם הצבעה למפלגה שתומכת רק בחלק מהמטרות שלי.

אשרת

New member
תגובה.

הלב שלי לא יעזור לש"ס ודומיה, אלא יעזור לשינוי! הקול שלי ושל אנשים אשר דומים לי , אשר לא קונים את התירוצים שלך, יעזרו לשינוי!!! כמו השקול של ארח חיים, יעזור לתפנית. הדעה שלך, עוזרת אך ורק למפלגות הגדולות. אני מוותרת על השירותים שלהן. תודה.

ATAF151

New member
את כן עוזרת לש"ס

בואי לא נתווכח על עובדות. מי שמצביע למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה, גורם לזה שצריך פחות קולות לכל מנדט ובזה הוא עוזר לכל המפלגות שכן עברו כולל לש"ס. את כן יכולה להתווכח אם שינוי תעבור או לא תעבור, ושכל אחד יעשה אמת עם עצמו ויחשוב מה הוא באמת מאמין שיקרה (ולא רק מה הוא מקווה).

אשרת

New member
לא , אני לא.

אני עוזרת לשינוי. אם אני לא אצביע לשינוי, זה פחות קול לשינוי , דבר שמוריד את הסיכויים שלה לעבור את אחוז החסימה עוד יותר. ואם עוד אנשים ינהגו כמוני - אז חבל על הזמן... אני מקווה ומאמינה ששינוי תהיה בכנסת הבאה, על אפם וחמתם של הסוקרים .

אנדרי ז

New member
מה הקשר לנהירה?

ברור שאין נהירה, כי אם הייתה היינו מדברים על 30 מנדטים ולא על 3. יש הבדל ענק בין נהירה ובין 2% שצריך כדי לעבור את אחוז החסימה. ולגבי השוואה למצבים קודמים: עובדתית לא היה מעולם מצב כזה, של מפלגה שעמדה על 15 מנדטים ואז ירדה בסקרים מתחת לאחוז החסימה. אי-אפשר להסיק כלום על סמך תקדימים במקרה כזה. האם שקללת בחישוב שלך את האלמנט של הנאמנות להצבעה הקודמת? מספיק שאצל מנדט אחד של שינויניקים לשעבר מה-28 שמתלבטים ישחק האלמנט הזה ואנחנו כבר בפנים.

למעלה