מה אתם אומרים ??

אשרת

New member
למה שאצביע קדימה?

הם מושחתים, האנגד'ה האזרחית שלהם, לא ממש מתאימה לי. ולמה לדאוג רק לפסולי חיתון? מה עם ההומוסקסואלים? מה עם אלה שסתם לא בראש שלהם להתחתן ברבנות? ולגבי השאלה שלך : כן! אידיאלוגיה לא מוכרים. לפחות לא אני.

ATAF151

New member
עדיף פסולי חיתון או כלום

בואו נתחיל במאות אלפי פסולי החיתון, ולא נוותר עליהם מתוך אידיאולוגיה של הכל או כלום. ברגע שיהיה מנגנון אזרחי שיחתן מאות אלפי אנשים יהיה קל יותר להרחיב זאת לכלל האוכלוסיה בעתיד.

אשרת

New member
אז זהו.

שזה לא ממש עובד כך. יש תחומים שבהם אין כבר טעם לנסות לוותר עליהן. ש"ס או אגו"י אולי תהניה מוכנות למצוא פתרון לפסולי חיתון, אבל הם יתנו זאת. מה אתה חושב , שהם טיפשים מספיק על מנת לותר על מוקד כוח -הרבנות?
אין מצב, מה גם שקדימה לא ממש ששה להוציא את סוגית הגירושין מבית הדין הרבניים, וזאת אומרת , קדימה די תומכת בהמשך התעללות במסורבי גת, ובנשים. תודה, אבל לא תודה. אני אשר עם הכוס תה שלי - שינוי.

kitiaria

New member
עד כאן שתקתי!!מרץ?!! אין סיכוי

למה שתנסה לשכנע אותו שהחלטנו כבר לבחור באידיאולוגיה שאנחנו מאמינים בה לבחור במרץ?? המפלגה הכי קיצונית מבחינת השמאל? מי שהולך בכיוון שלהם מזמן כבר הלך למרץ אולי יעבירו עלי ביקורת כאן אבל הייתי מצביעה לכיוון ימין לפני שהייתי מצביעה מרץ,אם לא הייתי מצביעה שינוי. ושוב אני התבעתי פעמיים לשינוי והיום יותר מתמיד חשוב להצביע שוב לשינוי

kitiaria

New member
התכוונתי שאולי אלא החושבים שמרץ

איננה קיצונית אולי יקטלו אותי כי אני באה ממרכז-ימינה

ATAF151

New member
מרץ רק כדוגמה

בגלל שדובר על ענייני שחיתות ודת ומדינה הצעתי את מרץ. לאחר מכן הצעתי את קדימה את מי שמרץ שמאלנית מידי בשבילו. בעיני העקרון פשוט, אם את בינך לבין עצמך באמת מאמינה ששינוי תעבור את אחוז החסימה (2%= 2.4 מנדטים), הצביעי עבורם. אם לא, אז תחשבי פעמיים לפני שאת מצביעה עבורם ובזה עוזרת לכל שאר המפלגות כולל ש"ס ודומיה. ש"ס מעוניינים שכמה שיותר חילונים ליברליים יבזבזו את קולם, זה רק משמח אותם ש 7 מנדטים שלנו הולכים להיזרק.

kitiaria

New member
ומה קורה כאשר אני לא מעוניינת

להצביע עבור אף מפלגה אחרת וכאשר אחוז הסטייה בסקרים גורם למצב של אי וודעות? אתה עדיין סבור שיש לנטוש אידיאולוגיה כדי להצביע למפלגות שאני לא מאמינה בהן?

ATAF151

New member
אי הוודאות קטן

מאחר שבכל הסקרים שינוי לא עוברת ומאחר שיש מומנטום שלילי (לא מוצדק) לגבי שינוי ומאחר שבעבר הסקרים לא טעו לגבי מפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה, אז אכן כדאי להתפשר ולהצביע בעד מפלגה שקצת פחות מתאימה לך משינוי. כי באופן מעשי איבוד 7 המנדטים של חילוניים (שינוי, חץ, תפנית, הירוקים, עלה ירוק והגימלאים) גורם נזק גדול ומחזק גם את המפלגות שאנחנו הכי לא רוצים כמו ש"ס.

מה יותר גרוע?

להצביע למפלגה שאתה מסכים עימה, מאמין בה, סומך עליה גם אם הסיכוי שתיכנס לכנסת קטן, ואז לפי הגדרתך :הקול הולך לפח", או להצביע למפלגה שאתה פחות מאמין בה,פחות סומך עליה,אבל היא בטוח תיכנס לכנסת? מה עדיף- פח/כלום/נאדה או משהו/קצת/יותר מאפס??? אני מעדיף משהו על כלום!

אשרת

New member
אני חושבת שהכי גרוע

זה להתפשר על הדעות שלך ולתת לסקרים לבנות לך את המציאות. בסוף , עוד יתברר לך ששינוי היתה על סף כניסה לממשלה, ורק בגלל שאנשים, כמוך, האמינו לסקרים היא לא נכנסה. ואז אני תוהה, כיצד תוכל לחיות עם עצמך. כי ברור לך, שאף מפלגה לא תייצג את האינטרסים שלך בכלל...

אבל הסקרים עצמם הם המציאות

אשרת,באמת,אילו היה מדובר בסקר אחד או שניים יכולנו בלב שלם להגיד שזה לא משקף כלום על המציאות. אילו היינו נמצאים עשרות שנים אחורה בהם הידע בעריכת סקרים היה לקוי גם אז יכולנו לא להאמין יותר מדי לתמונה העולה מהסקרים. היום המצב שונה לחלוטין. היום הידע והנסיון כבר קיימים. נכון שעדיין סקרים מפספסים ואין ספק שחלק מהזמן חלק מהסקרים טועים. אבל לא ייתכן שכל הזמן כל הסקרים טועים. סקרים משקפים מציאות ולא מכתיבים אותה ובדרך כלל הם עושים עבודה לא רעה בכלל בלשקף את המציאות הזו. היום,שבוע לפני הבחירות כל הסקרים ללא יוצא מן הכלל אומרים לנו דבר אחד ברור: "רק מיעוט שבמיעוט של הבוחרים עומד להצביע לשינוי ביום הבחירות ושינוי רחוקה מאוד מאחוז החסימה" על העובדה הזאת אי אפשר להתווכח ואי אפשר להתווכח גם על זה שהסיכוי שפתאום מהיום למחר יגיע מבול של קולות שיעביר את שינוי מעבר לאחוז החסימה הוא סיכוי אפסי! אם יתברר לי ששינוי הייתה על סף אחוז החסימה ודאי שאצטער וגם אוכל את הכובע אבל שנינו יודעים שהסיכוי לכך אפסי לחלוטין. לעומת זאת יש הרבה יותר סיכוי שאצביע לשינוי ויתברר לי שקולי נזרק לפח ובמקום שחיזקתי לפחות את הרע במיעוטו כמו הליכוד שזקוק היום ליותר כוח רק עזרתי למפלגות כמו ש"ס וקדימה להנות מעוגת מנדטים יותר גדולה בזכות קולות כמו שלי שנזרקו לפח. לזה,לצערי יש הסתברות גדולה בהרבה מ50%. מהתסריט הזה אני הרבה יותר חושש ותאמיני לי שבמקרה כזה באמת לא אשן טוב בלילה כי אדע שגם לא הצלחתי להכניס את המפלגה שרציתי לכנסת(דבר שהיה צפוי) ובנוסף לכל הצרות הקול שלי ירד לטמיון ומפלגה אחרת שיכלה להתחזק מהקול שלי בסופו של דבר גם היא הפסידה אותו.

אשרת

New member
אז זהו.

הסקרים עצמם הם לא המציאות ממש. וכבר הסבירו פה , גם בשרשור הזה וגם בשרשור אחר, בדיוק מה זה אומר. להזכיר לך, שהסקרים לא סופרית את המפלגות הקטנות. ובדרך כלל בסקרים של הסופ"ש, הם מסיימים את הסקירה שלהם עם בל"ד. עכשיו, אתה תעשה את השיקולים שלך. אם אתה מוכן למכור את האידיאלוגיה שלך תמורת סקרים שאתה יודע בדיוק מה האמינות שלהם (אגב, יש 25 מנדטים צפים...), אז שיהיה לך לבריאות. אני מקווה ששינוי לא תפול דווקא בגלל אנשים אשר חושבים כמוך. אני - את האידיאלוגיה שלי , את הלב שלי - לא מוכרת תמורת שום סקר. מבחניתי כל המפלגות יכולות להחנק אחת אחת - אני שמה "יש" בקלפי. אם הקול שלי ילך לאיבוד , חס וחלילה, אני בכל זאת אעדיף לישון טוב בלילה, ולדעת שאני את שלי עשיתי.

אני לעולם לא מצביע מהלב אלא רק

מהראש. והראש שלי אומר שאני רוצה לקדם במדינה הזאת הרבה נושאים לפי השקפת עולמי ולא רק את נושא דת ומדינה. אז אם אני מבין שבנושא הזה שהוא בעדיפות הראשונה שלי המלחמה אבודה ועדיין אני יכול להצביע למפלגה שתקדם נושאים אחרים בהם אני מאמין. למשל חשוב לי לחזק את ביבי ולו רק כדי שאולי בכל זאת הוא יחזור למשרד האוצר להמשיך ברפורמה שבה התחיל ושבה אני מאמין. לכן אצלי הדברים הם לא שחור או לבן. תפיסת העולם שלי מורכבת מעקרונות רבים וכשאני מבין שמפלגה א' שתוכל להגשים 80% מהם אין לה סיכוי להגיע לכנסת אני מעדיף לחזק מפלגה ב' שלפחות תגשים 40% מהעקרונות שאני מאמין בהם. גם 40% זה יותר מאפס. ואגב,אשרת,אני עדיין לא גמרתי בליבי לנטוש את שינוי בקלפי. יחד עם זאת,אני לא אחד שמצביע מהבטן! אם המגמה בסקרים לא תשתנה בשבוע הקרוב שינוי לא יקבלו את הקול (המיותר גם ככה) שלי.

אשרת

New member
אבל כמו שאמרתי לך זאת,

הסוקרים לא סופרים את המפלגות הקטנות בסקרים של הסופ"ש, כך שאתה לא יכול לקבל אינדקציה לשום דבר. אני מצביעה מתוך אמונה שלהמ במצע של שינוי, ומבחינתי, אין להם תחליף ראוי. ופה, בניגוד לתחומים אחרים בחיים שלי, אני לא! מוכנה להתפשר.

אולי לא בכל שבוע אבל פעם בכמה ימים

מתפרסם סקר לגבי מפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה כולל אחוז הקולות שקיבלו. כל הסקרים האלה לצערי מאשרים ששינוי במקרה הטוב מקבלת אחוז אחד מהקולות שזה רחוק,רחוק מדי מאחוז החסימה. אם לא יתפרסמו בשבוע הקרוב סקרים שמראים ששינוי מתקרבת לאחוז החסימה כפי שאנחנו שומעים לגבי "עלה ירוק" או "הגימלאים" באמת לא יהיה שום טעם להצביע עבור שינוי. זה פשוט לא ייתן כלום אולי חוץ מהרגשה טובה.

אשרת

New member
גם להצביע למפלגה שאתה לא סומך עליה

ושאינה מצייגת אותך בכלל, רק משום שאתה לא רוצה שהקול שלך ילך לפח לא נותנת דבר, פרט להרגשה טובה.

שוב את מציגה דברים כשחור או לבן

אבל כרגיל האמת היא באמצע. אני באמת לא סומך על הליכוד בענייני דת ומדינה כי זה ברור שבעניין הזה הליכוד לא יעשה כלום. אבל אני כן סומך על הליכוד ובמיוחד על נתניהו בנושאי כלכלה למשל. אז נכון,הכי טוב היה אם שינוי הייתה בכנסת כי עליה אני סומך בהרבה יותר נושאים אבל המציאות לפחות נכון להיום מראה שזה לא יקרה. לכן זה לא נכון שאני מתפשר על מפלגה שאני לא סומך עליה בכלל אלא שאני מתפשר על מפלגה שאני סומך עליה רק בנושאים שאולי קצת פחות חשובים בעיני רק בגלל שבנושא הכי חשוב לי לצערי אף מפלגה לא תילחם בשבילי ועם העובדה הזאת צריך פשוט להשלים.

goanin

New member
אשרת אני מסכים איתו

שינוי, חץ, הירוקים, תפנית והגמלאים צריכים לפרוש מהר מהבחירות האלה. כל הקולות הטובים מתבזבזים על המפלגות האלה! חבל! אלה קולות שהיו הולכים למרצ ולעבודה, והם נזרקים לפח!

למעלה