אני לא מבין אם אתה בוחר לא להבין
או באמת לא מבין. אני אסביר, שוב. לאט מאד. פעם נוספת, המושג "יהודי" משלב בתוכו דת **ו**לאום. מדינה יהודית דמוקרטית אינה, אני חוזר שוב - איננה, עונה על המושג "מדינת הדת היהודית הדמוקרטית" אלא "מדינת הלאום היהודי הדמוקרטי. במושג הראשון, לו זו היתה הכוונה, מדינת ישראל היתה מדינת ****הלכה**** ואז היינו שקולים למצבה של מדינה תיאוקרטית, דוגמת אירן. במצב כזה, כמובן שתיתכן סתירה בין דיני ההלכה לדמוקרטיה. אנו במצב של מדינת לאום (הלאום היהודי). ישנן הרבה מדינות לאום אתני בעולם, מלבד ישראל ואף הן דמוקרטיות. לפיכך, אין כל סתירה במושג "מדינה יהודית דמקורטית". ---------------------------------------- "עוד פעם, מובן שיש הבדל בין ישראל למצרים, סין ומנגולויה, אבל המכנה המשותף הוא שכולן מגדירות את עצמן כמדינות דמוקרטיות אבל בפועל אינן כאלה (ייתכן ואחת יותר דמוקרטית מהשניה , אבל עדיין לא דמקורטית)." אם לפי דבריך, מובן כי קיים ****הבדל**** בין ישראל לבין שאר הארצות שאתה מציין, למה אתה מתעקש לנסות ליצור ****מכנה משותף**** לישראל ולנ"ל? החלט כבר אחת ולתמיד אם אתה מבדיל בין ישראל למדינות טוטאליטריות או לא. נכון, אין זה משנה כיצד ****רק**** מדינה מגדירה את עצמה, אלא כיצד היא גם פועלת בנידון. במצרים, סין ומדינות לכאורה דמוקרטיות נוספות אין קיום בחירות חופשיות, איום קיום זכויות אזרח בסיסיות וכדומה. לכן ההבדל "הקטן" שבין ה"דמוקרטיה" שלהן לבין הדמוקרטיה בישראל. אם אתה רוצה לטעון, בדומה ל supermanzw, כי מצבה של ישראל דומה למצבן של המדינות המוזכרות, אנא ציין זאת כעת (אין טעם להתווכח עם אדם הרואה בישראל ובמצרים או סין, כדומות מבחינה משטרית). ------------------------------------------ "לגבי דמוקרטיה טהורה, מדינה שלא מקיימת את העקרונות הבסיסיים ביותר של הדמקרטיה לא יכולה להקרא דמוקרטיה" אם אתה מסכים שאין דבר כזה "דמוקרטיה טהורה", הרי שכפי שכבר ציינתי המושג "דמוקרטיה" הינו מושג גמיש. אין הגדרה רשמית לדמוקרטיה ולכן כל "דמוקרטיה יחסותית" הינה בבחינת דמוקרטיה. בישראל, שבה בחירות חופשיות עצמאיות לא מוטות, המקיימת מבנה חברתי דמוקרטי, בה השלטון לא מרכז את כל מוקדי הכח בידיו הפרטיות ובה זכויות אזרח, חופש מידע וכדומה הינה דמוקרטיה בפני עצמה. ---------------------------------------- "ולדמוקרטיה יש טיפה גמישות ב"קצוות" אבל בטח שלא בשורש/בסיס" נא לא לערב ביולוגיה באזרחות. וההערה הנ"ל תופסת גם לציטוט שלך כאן. ---------------------------------------- "רצוי שהם יחוקקו חוקים ברוח המשטר ובהתאם לשאיפות השלטון, ודי לבלבל את השכל ולהגיד שהם ניטרלים לחלוטין שאין עליהם שום לחץ, או לחץ מסוים מן השלטון וכו'" אם הכוונה שלך ל"רוח המשטר" בבחינת המשטר פרופר עצמו המתנהל, אין לי כל בעיה. אכן שופטים במדינה דמוקרטית יפעלו לפי הרוח הדמוקרטית ולפי החוקים אשר משתלבים בה. לטעון כי שופט משנה את דעתו, או מתחשב בלחץ מן השלטון היא טענה קשה והיא נוגדת את מהותו של השופט, כאדם נטול משוא פנים אשר נותן פסק דין במידה שווה לכל. שופטים אשר פוסקים בהתאם לשאיפות השלטון, מאפיינים משטרים טוטאליטריים ברובם, ולא דמוקרטיים. אתה חוזר לטענה כי מדינת ישראל חוטה בענין זה?? אם יש לך הוכחות לשופט כלשהו אשר היה נתון ל"לחץ מסוים מן השלטון" ועקב כך העלים דעה, שינה פסיקה, או כל מקרה אחר - אתה מוזמן לפנות לערכות המתאימות על מנת שיטפלו בו (תתחיל מהארגונים החברתיים, כמון התנועה לאיכות השלטון אשר שמה לעצמה למצוא מקרים כאלו). עד אז, אני אמשיך ל"בלבל בשכל" ולומר כי בתי המשפט בארץ מתנהלים לפי חוקי המדינה, שנקבעו לפי חוקי הכנסת ****הנבחרת**** (דמוקרטיה פרלמנטרית, להזכירך) ולא בהתאם ל"שאיפות שלטון" נוכחי.