שוב פעם שטויות
חוק השבות קובע אילו אנשים יזכו *אוטומטית* לאזרחות ישראלית, אך אינו קובע ש*רק אלו* יזכו לאזרחות ישראלית. ולראיה, אלפי הפלסטינים אשר קיבלו אזרחות ישראלית רק כיוון שהתחתנו עם ערביות בעלות תעודת זהות כחולה. אני חושש שהם לא מקיימים את עקרון חוק השבות. קבוצה חברתית, זהות משותפת והגדרה עצמית אינן פריטים שאתה יכול להתייחס אליהן בנפרד אלא הן מהוות חלק מההגדרה. והן כולן חלק מהעם היהודי. זהו עם בעל מאפיינים בולטים (שפה, מורשת), מנהגים בולטים (חגים), ובעל הגדרה לרצון למדינה משלו. אז אם בא לך להגדיר על עצמך מחדעיכרבצן, בי מיי גסט. תמציא לעצמך חוקים, שפה מורשת וכדומה ותעשה חיים. מה הקשר בין הטיעון שלך לשלי?? "מדינה ריבונית?! רוב היהודים אינם מעוניינים כלל לחיות במדינת ישראל אלא דווקא היכן שהם חיים היום, נסה לשכנע יהודי אמריקאי לעלות לישראל והוא יחשוב שנפלת מהירח, הוא אמנם חי במדינה ריבונית אך לא במדינה עם זהות יהודית, הוא אמריקאי בכל רמ"ח איבריו". אני באמת לא מבין מה אתה רוצה להגיד כאן. שישנם יהודים שמעדיפים להיות בחו"ל?? אז מה?? מה הקשר בין זה לבין הגדרת הלאום?? רק בגלל זאת הוקם חוק השבות, לתת להם אזרחות אוטמטית לו ירצו לחזור. ואכן, הוא יהודי אמריקאי. הוא יהודי דתית, לאומית ובעל אזרחות אמריקאית. "זיקה לטריטוריה מסויימת?! ליהודים ממדינות שונות זיקה לטריטוריות שונות, זו הסיבה שהיהודים האמריקאים מעדיפים להישאר בארה"ב, היהודים האוסטרלים מעדיפים להישאר באוסטרליה, וכו'." כמו הנ"ל. עצם העובדה שישנם יהודים החיים בחו"ל אינה גורעת או מוסיפה מענין הגדרת הלאומיות כאן. אני לא מבין מה אתה מערב בין השניים. העובדה היא שמאז ומתמיד התקיימו בארץ ישראל שורשים יהודיים, וזו הטריטוריה ה"טבעית" של היהודים. לפיכך, זוהי הזיקה. "די בחוק לא דמוקראטי אחד כדי להפריך היותה של מדינה דמוקרטית ובישראל חוקים רבים שאינם דמוקרטים ולכן ישראל אינה דמוקרטיה בשום אופן." גם לא מדויק ורק בגלל שאין כיום כל מדינה שהיא דמוקרטית טהורה. כל מדינה, כפי שכבר ציינתי, בוחרת בשיטה מעט שונה וביישום שונה של החוקים בה. גם בארה"ב, ערש הדמוקרטיה, ישנם חוקים, לכאורה אנטי דמוקרטיים בעליל, ובכל זאת היא דמוקרטיה יציבה. דמוקרטיה היא מושג ייחסי. לכן כן, ישראל היא אכן דמוקרטיה. ביחס למה? ביחד למושגים הקוטביים של "דמוקרטיה" מול "דיקטטורה" בעולם. "ישראל הינה אוליגארכיה תיאוקרטית ולא תיאוקראטיה, כל שלטון מעטים שאינו דמוקראטיה הוא אוליגארכיה, שלטון המבוסס על דת בלבד הוא תיאוקראטיה, שלטון מעטים הנשען על הדת (ולא מבוסס עליה לחלוטין) הוא אוליגארכיה תיאוקרטית." ממתי קיים שלטון מעטים בישראל?? האם לאחרונה הוצא צו מנהלי האוסר על כל אדם להקים מפלגה ולהצטרף לתהליך הפרלמנטרי בלי ששמתי לב לזאת??!! מה הקשר בין שלטון מעטים הנשען על הדת לישראל?? ממתי בג"ץ ומערכת חוקי המשפט בישראל הולכים לפי דיני התורה?? ממתי קיימת חוקה דתית במדינת ישראל?? "נראה כי אינך יודע כלל את עקרונות הדמוקרטיה, ואם היית יודע אותם לא היית פולט שטויות אלה ממקלדתך, לא תתכן דמוקרטיה הסותרת את עקרונות הדמוקרטיה ובישראל לא מתקיים שום סוג של משטר דמוקרטי." הדמוקרטיה המתגוננת, מושג לאחר מלה"ע השניה, היא לכאורה אנטי דמוקרטית שכן היא עוצרת תהליכים מסוימים מלהתרחש (ובצדק). ולכן אכן ייתכנו משטרים שבהם תהיה לכאורה סתירה בין הדמוקרטיה הטהורה לבין המצוי. לכן ישראל היא אכן דמוקרטית. אני שמח שאני פולט שטויות ממקלדתי. בעונג אמשיך בכך כל עוד אתה תמשיך לפלוט את השטויות שלך. "בכל מדינה יש חוקים, גם בדיקטטורה, אתה מגדיר כל מדינה עם חוקים כדמוקרטית, הגדרתך פשוט מגוחכת." בבקשה הראה לי איפה רשמתי את הטענה הנ"ל. עד אז, אעדיף שתצטט אותי במדויק ולא תתייחס למה שאתה *חושב* שרשמתי.