מה אתם אומרים?

plomphy

New member
חח אני מכירה תשיחות האלה בעל פה

זה מה שקורה שמתמודדים עם אובדני אינטיליגנט. אוקיי- מה היתרון? אין יתרון. מה היתרון שאתה אוכל המבוגר? זה גם ככה מגיע לקיבה ומתפרק מהמיצי קיבה. בשביל מה לאכול המבוגר ולא מזון גולמי שמספק לך את הכל וכל מה שאתה צריך לעשות זה לשתות כוס של החומר הזה? הרי הסוף תמיד אותו הדבר. מערכת העיכול. זאת לא התעלמות, אני לא חושבת שהעובדה שיש סוף מונעת ממני לנצל את ההתחלה. מה הקשר שמתים? אז? אז יש סוף בלתי נמנע. מה הקשר? אני בוחרת להפריד בין שני הדברים- המוות והחיים. וכל עוד אני חיה החיים בשבילי הם המרכז, לא המוות (לדעתי) אז למה שאני אייחס כל כך הרבה חשיבות למוות אם אני עדיין חיה?

למה???

New member
סתם כי בא לי לשרשר...

אנו, ההולכים למות מאת: גבריאל רעם (בן יהודה) אנו ההולכים למות דרך עיני ההולכים למות נראים החיים אחרת; יקרי ערך כצמיד שאבד. כחיבוק לצולל בבדידות. כברכה למקולל. כטובלים בים של שפע – אנו נדמים להם, למתים. והם, ההולכים למות, מנופפים ידיים עצובות, ידיים בעוית מאחורי זגוגית אטומה, חד כיוונית, רואים ואינם נראים. הם מנופפים נואשות, וקולם לא נשמע. והשקועים בחיים אינם יודעים, אינם מנחשים, את הפרידה הנואשת המתרחשת עכשיו סביבם; למעלה, למטה, לפנים ומאחור, בצדדים ובכל הכיוונים. ההולכים למות מנסים כל העת למשוך תשומת לב. ואנו מתרוצצים בבולמוס אדיר, חולפים מבלי דעת, שואגים את השאגה האדירה של החיים. איננו שומעים, איננו רואים, איננו חשים כלל שמולנו, כן, מולנו ממש, בני אדם הולכים, בני אדם נמוגים וגזים. ואנו כלל לא יודעים. חרשים מהמולת החיים.

plomphy

New member
.....

כי שאלת אותי אם אני בטוחה..ב...לא זוכרת..זיכרון עקום. אבל את חוזרת על אותה הנקודה. אני יודעת שאני עומדת למות, וזה נותן לי את כל מה שאמרת. יש הבדל בין ידיעה לחרדה. אם ככה את אומרת שאני בחיים לא אדע מהם החיים, כי רק שאני אמות אני אדע מהו המוות ורק אז אני אבין תחיים אבל הופה- אני כבר לא חיה. ואני יכולה לשאול את אותו הדבר- למה את חושבת שלחיות בסרטים כן יעזור? זה עניין של דעה.

למה???

New member
למה? את צריכה לראות בעצמך!

אמרתי שיש הבדל בין ראיית העולם כשחיים "בסרטים" על המוות. אז את לא יכולה לשלול משהו בטענה שזה לא טוב מבלי לדעת בעצמך על מה את מדברת... ולכן עד שלא תתנסי בזה את לא יכולה להביע על זה דעה שבאה ממקום אמין.

Ewan McTeagle

New member
מאיפה את יודעת

שאת עומדת למות? לדעתי, ואני לא יכול להוכיח שום דבר, את פשוט מאמינה בזה, אבל עדיין לא יודעת.

למה???

New member
נכון, אז מה?

אני מאמינה בזה, וכל דבר שאני מאמינה בו תקף בשבילי... בכל מקרה, אני מאמינה גם שאני לא אמות וגם שאני אמות, שניהם תקפים בשבילי ואני צריכה להתחשב בשניהם... או שהם סותרים אחד ת'שני ואז אני אמות (או שלא) ובגלל שחונכתי לחשוב שאני אמות אז האמונה במוות יותר חזקה- מה שהופך אותה ליותר תקיפה. או שהם לא סותרים אחד ת'שני... נחיה (נמות...) ונראה... בכל מקרה זה עדיין תקף

Ewan McTeagle

New member
דבר ראשון

לא הגבתי לתגובה שלך! (חמור קופץ בראש!
- ככה אומרים את זה?) את מבססת את אותה לוגיקה על האמונה, כך שאת מניחה הנחת יסוד שגוייה ובגלל זה המסקנות שלך שגויות, או שלא. אמונה היא בסיס Shaky לבסס מסקנות (או שלא).

למה???

New member
אז בוא ספר לי...

על מה אני יכולה לבסס את המסקנות שלי אם לא על אמונה? מהם עובדות?

Ewan McTeagle

New member
זו בדיוק המסקנה

שמובילה לפרדוקס. וזה אומר שהאמונה היא הדבר הכי יציב שעליו את יכולה להשאן, כי בלי אמונה אין כלום, או שיש, פרדוקס. את מבססת על אמונה, ואמונה היא הדבר הלגיטימי היחדי שעליו אנחנו חיים, אין אף עובדה. זה יכול ליאש אותך וגם לשמח אותך, הכל תלוי איך את מסתכלת על זה.

למה???

New member
או "איך את מאמינה שאת מסתכלת על זה"

אממ... ואיך הגעת למסקנה שהכל אמונות? (מעניין אותי פשוט...)

Ewan McTeagle

New member
אל תתפסי אותי על מילים...

הסיבה שאני אומר "יודע" היא אותה סיבה שבגללה אני ממשיך לחיות. כן, לא אמרתי שאני חיי בפרדוקס, אלא שאני לא השתחררתי עד הסוף מהאמונה.

למה???

New member
שאלתי איך אתה יודע שהכל אמונות

וענית לי ש- "הסיבה שאני אומר "יודע" היא אותה סיבה שבגללה אני ממשיך לחיות. כן, לא אמרתי שאני חיי בפרדוקס, אלא שאני לא השתחררתי עד הסוף מהאמונה." טוב, זה לא נראה לי קשור.... בכל מקרה... לא ענית לי על השאלה, ואני בכלל לא יודעת על מה אנחנו מדברים
בילבוליישן. אז נחזור אחורה- "איך אתה יודע שהכל אמונות?" ואם אתה מתכוון דוגמא בקשר לזה אז הבה לך- אני אחזור על מה שאמרתי עם הכיסא... אתה יושב עכשיו על כיסא מול המחשב! עובדה! ועכשיו אתה תגיד "אני יכול לפקפק בזה" יש לך במה לפקפק! עובדה! ואז אתה תגיד לי (או שלא...) "אבל יכול להיות שאין אני ואין כיסא ואז לא יכולה להיות בכלל עובדה שכזאת" ואז נאי אגיד לך: "יכול להיות, אז יש 2 מצבים, או שיש אותך ואת הכיסא, או שלא, אם לא אז אתה סתם חושב שיש אותך ואת הכיסא (אבל אז אתה חושב עליך ועל הכיסא וזה נהפך שוב, לעובדה!) או שבאמת יש אותך ואת הכיסא, ואז אתה יושב עליו! עובדה!" ואז אתה תגיד לי:

Ewan McTeagle

New member
"וויכוח" שאני יכול לנצח בו

הוא רק ויכוח שאני אומר "אני חושב משמע אני קיים" מעבר לזה, אם לא מגבילים את הוויכוח, אין לי הוכחות. אם אני זוכר נכון דקרט כשניסה להשתחרר מזה, אמר כל מיני דברים על רעיונות\מחשבות חדשות שמגיעים מהעולם החיצון (קצת אחרת, אבל בערך...). דבר שהוטל בספק מיליון פעמים, אבל לפחות הוא ניסה להשתחרר מזה לוגית, ראוי להערכה
ואין לי תשובה. כי אני כבר קצת מבולבל, צרכים להירגע ולחזור!

plomphy

New member
לא חיים לנצח. לפחות לא בצורה

שאנחנו מכירים
אין תשובה יותר פשוטה מזה...

למה???

New member
הכוונה:

יכול להיות שהמציאות כמו שאתה רואה אותה- שקרית! יכול להיות שהכל אשליה יכול להיות שאתה בכלל לא רואה ת'מציאות אלא רק בתוך הראש שלך, יכולים להיות מלא מלא דברים אבל זה לא ישנה את העובדה שכשאתה יושב על כיסא אתה יודע שאתה- א. במצב ישיבה וב. על חפץ הקרוי "כיסא" יכול להיות שאתה לא באמת במצב ישיבה אבל מה שקיים אצלך בראש זה שאתה במצב ישיבה, אתה יכול לפקפק בזה אבל כל עוד יש לך את הדבר שאתה מפקפק בו אז זה אומר שהוא קיים בתודעה שלך! ואם זה קיים בתודעה שלך אתה יכול לפקפק עוד 50 שנה אבל המקרה עדין ישאר שמור בתודעה שלך... ואל הדבר הזה אני מתכוונת. כן, גם אני חושבת שזה קטע שנועד כדי שנמשיך לחיות. כי זה בא מהרצון שהכל יתפקד ואנחנו רוצים כי אנחנו צריכים לחיות בגלל... טוב, אני לא במצב עכשיו להסביר למה אני מתכוונת... בפעם אחרת...

point618

New member
למה מגעילים?

האם אתה יכול להביא סיבה אחת מדוע עלי לעשות משהוא ללא תמורה?

ל נ צ ח

New member
כל דבר ודבר ביש דואג קודם-כל לעצמו

בזכות כוח האגויזם שלו היחיד שטבעו לשאוף קודם-כל אל הטוב לעצמו כך גם כל המנגנון שביש עובד. בזכות האגויזם (האהבה לעצמו)שלו היחיד והקולקטיב = החיים. ובהקשר זה אני שואל: <<<<< מהי אהבה? >>>>> התשובה היא: <<<<< אהבת העצמי קודם-כל!!! >>>>> ואם וזה הופך את כולם למגעילים בגלל זה התשובה היא שזה תלוי מאוד במצב-הרוח שלו האדם ז"א תלוי בעיני המתבונן! בברכה: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה