מה אתם אומרים?

למה???

New member
שומעת

"ברגע שאת מוצאת סיפוק עצמי, את מוצאת את המשמעות שלך, כי החיים והמציאות זה מה שאת יוצרת לעצמך, ואין משמעות אחת לכל בני האדם." את אמרת. "ולמה את כל כך בטוחה שמוות הוא משמעות החיים? " אמרתי שאני בטוחה? לאזכור לי... בכל מקרה, בלי לדעת שאת הולכת למות בסוף החיים שלך היו נראים אחרת (בזה אני כמעט בטוחה)... המוות מעניק משהו לחיים... הוא מעניק להם את ההשוואה בין החיים למצב שבו אין חיים... וזה מעניק הרבה מחשבות ופרספקטיבות שונות. אם לא היה מוות איך היית יודעת שאת חיה (למרות שאת עדיין לא יודעת שאת חיה, אבל חפיף)? איך את יכולה לדעת מהו טוב מבלי לדעת מה הוא רע? איך את יכולה לדעת מהי חכמה מבלי לדעת את הטיפשות? איך את יכולה לדעת המצב "חיים" מבלי לדעת את מצב ה"מוות"? זה לא "סרטים" זה קורה... את נורא בטוחה שלחיות בסרטים האלה לא יעזור לך בשום דרך, צאי מזה, אולי זה כן? למה את חושבת שלא?

Ewan McTeagle

New member
שאלתי בעבר כאן

אם למרות כל הספקות אנחנו עדיין חיים (מי שמבין את הספק) אז למה? דקרט (כן כן שוב...) ניסה להתמודד עם הספקות שלו. היו עוד כמה פילוסופים גדולים שניסו. מה שכן, הרבה מאוד התאבדו (לא רק פילוסופים והוגי דעות, גם אומנים: ואן גוך למשל, כפי שהבנתי באופן סוביקטיבי) כי הבינו שבאופן תאורטי אין שום הבדל בלהמשיך את החיים ובין למות מחר. הסיבה שאנחנו לא מתאבדים (כרגע...), זה בגלל שאנחנו פשוט לא מתאבדים, חיים ומתעלמים בפרדוקס הזה. "כי ברב חוכמה רב כעס (צער) ויוסיף דעת יוסיף מכאוב". קהלת א' יח (מוגבל לעניות דעתי).

למה???

New member
גם אתה?!

גם לי יש איזשהי אובססיה לספר הזה... בכל מקרה, "הסיבה שאנחנו לא מתאבדים (כרגע...), זה בגלל שאנחנו פשוט לא מתאבדים" לאו דווקא...

למה???

New member
אממ... למה?

תחשוב על זה... (אני מארת לעצמי שכבר עשית זאת אבל מילא...) אתה מטיל ספק בהכל אבל עדין קיימת הטלת הספק בהטלת הספק... ולכן אתה חי! אם הגעת למצב הזה של הטלת הספק זה אומר שאתה אדם שחושב מחשבות "פילוסופיות" אם אתה חושב מחשבות פילוסופיות זה אומר שאתה מחפש תשובות אם אתה מחפש תשובות ז"א שהם חשובות לך ואם אתה יכול להטיל ספק בהכל ז"א שעדין לא מצאת אמת אבסולוטית שתתן לך את התשובות ולכן או שאתה מכור למחשבות ונורא רוצה את התשובות ואז ממשיך לחיות או שנמאס לך ואז אתה מחליט למות (למרות שיכול להיות שאתה מפחד...)

Ewan McTeagle

New member
חשבתי גם חשבתי...

והגעתי למסקנה שאני לא מתאבד בגלל שאני לא מתאבד. אין (לדעתי, אבל אני לא אומר יותר לדעתי, כי ברור שהכל לדעתי
) איפה הייתי?, אה כן, אין לדעתי (נו טוב...) מהבחינה האולטימטיבית, הסופית, שום הצדקה לחיים, גם לא: [ציטוט] "...ונורא רוצה את התשובות ואז ממשיך לחיות..." אין שום סיבה להצשיך לחיות בשביל לדעת, אם אתה מטיל גם ספק בזה ב"לדעת",אם יש ידע, יש בכלל מה לדעת וכו וכו...הכוונה היא שאין שום הבדל עקרוני (מבחינה פילוסופית Yeah right...) בין חיים ומוות. הכל מסתכם ב: "או שכן או שלא, 50\50" אין משהו שהוא יותר נכון ממשהו אחר. ועדיין, הכל יחסי (איזו סטירה...) אז אני לא מת כי אני לא מת ואין לי שום הסבר למה לא. אתה כלוא באיזה לופ של סטירות, בין אין-סוף אמיתות ואי אפשר לקחת את הדרך השלישית, זאת מהאמצע כדאי לצאת מזה (ראי דוגמא את הציר האחרון של ואן גוך לפני שהתאבד...הינה הציור מצורף).

למה???

New member
אתה לא מתאבד בגלל שאתה לא מתאבד?

אני מניחה שאין כזה דבר. אתה מונע באיזשהי דרך לכן זה לא מתחבר לי שאין שום סיבה לדבר כלשהו שאתה עושה.

Ewan McTeagle

New member
יש לי משהו יותר נכון (בשבילי)

לשאלה למה אני לא מת. אני חושב שזה בגלל שעוד לא השתחררתי עד הסוף מהכבלים של "המציאות".

Ewan McTeagle

New member
זה מאוד פשוט

יש מספיק פעמים שהטיפשות משתלטת עלי ואני נהיה עיוור, ומאמין לחושים ולנסיון העבר שלי בשביל לרצות לחיות, למרות שאני יודע שאין שום הבדל.

Ewan McTeagle

New member
אין שום הבדל

בין כל דבר לשום דבר. כל דבר הוא יחסי, ברגע שאת רואה את כל - אין סוף העובדות, את מבינה שמוות וחיים זה בדיוק אותו דבר, ולאחד אין יתרון או חסרון על השני, אז את נשארת כלואה בפרדוקס, בין שני העולמות. הסיבה שחיים (אני) זה בגלל שבחרתי להתעלם מרב העובדות מסיבה מסויימת.

למה???

New member
אויאויאויאוי

"מוות וחיים זה בדיוק אותו דבר"? הסבר נמק פרט והדגם. איך הגעת לזה? (די לא נראה לי שראית את כל איןסוף העובדת- כי הרי אלו אינסוף עובדות) בקטע של היתרון והחסירון, אני נוטה להסכים איתך אך... זו אמונה, אדם לא יכול לקבל את זה ב100% אלא רק להאמין שהוא מקבל/יודע את זה... ולכן אני מאמינה שאם אני אשאל אותך עכשיו- "התרשה לי לכרות לך את הראש?" אתה לא תסכים... טוב, אבל הצהרת על זה שיש לך סיבות שהגעת אליהם ממצב של התעלמות במה שאתה מאמין (אני ברורה? טוב, אם לא אז תגיד...)

Ewan McTeagle

New member
מוות וחיים זה בדיוק אותו דבר

דיברנו על זה לפני כנה ימים? לא? אין חיים בלי מוות, החיים זה החסרון Lack במוות, ובגלל זה, החיים והמוות זה אותו דבר. אותה נקודה בדיוק ברגע שאיו לך שום סיבות לוגיות להעדיף אחד על פני השני. אמונה זה בדיוק הדבר שקשה להשתחרר ממנו, היו אנשים בעבר שהצליחו, מיעוט.

למה???

New member
טוב...

לא זוכרת שדיברנו על זה... (יכול להיות שכן, אני היצור הכי סנילי שאי פעם פגשתי...) אין סיבות כי לא ידוע בבירור מהו המוות... (כמו שלא תוכל להסביר בבירור מהם החיים) אם היית יכול הכל היה נראה אחרת... לפני רגע אמרת שאתה מאמין (לא אמרת שאתה מאמין אמרת שאתה יודע ואני מעדיפה לקרוא לזה מאמין) שהחיים הם כמו המוות, ואז אמרת שאתה מעדיף להתעלם מזה ולחיות בשביל דברים מסוימים (נכון?) אז כן התעלמת מהאמונה שלך!

Ewan McTeagle

New member
אם תמצאי לי סיבה הגיונית

למה צרכים להיות עיקביים, אהיה
לא, לא התעלמתי מהאמונה שלי, נשענתי על האמונה שלי, מה שאני תמיד עושה.

למה???

New member
סיבה הגיונית...

כי אם לא נהיה עקביים אז הדיון יגיע בקרוב ל"למה צריך לשחרר את הג'ירפות הפורטוגזיוות מהכור העררקי שבצפון מערב גרוזיה המזרחית" וחוץ מזה בהנחה ראשונית שאין הגיון (אוי זה מתערבב עם החלק השני- זה שיותר למטה...) אז אני לא יכולה לתת לך סיבה הגיונית. אבל אני יכולה לבקש ממך... "הסיבה שחיים (אני) זה בגלל שבחרתי להתעלם מרב העובדות מסיבה מסויימת." הא! אתה לא נשען פה על האמונה אתה מתעלם ממנה (חיברתי את מה שאתה קורא "עובדות" לאמונה) בכל מקרה, אי אפשר להתעלם מעובדות ברגע שהם באמת עובדות ולא רק וונאבי עובדות (אמונה). דייייייייי אני מבולבלת

Ewan McTeagle

New member
גם אני מבולבל...

אני מאמין שזה סופו של כל דיון פילוסופי... בו אין הוכחות חד משמעויות והדנים (לא הדנים מדנמרק) נשארים תלויים באוויר... בגלל זה פילוסופים בוחרים להתעלם מהדיונים האלו, ועוברים לנושאים יותר "מוגדרים" ו"א, הג'ירפות הפורטוגזיוות כבר שוחררו מזמן, בערך בשנת 2045

למה???

New member
אל תאמר נואש! יואש!

אז יש לשים קץ לאמונה שלך... ולכל הדנים שתלויים באויר... נו, באמת... (אתה לא הולך להרוס לי את כל הכיף נכון?!) תמשיך את הדיון... (אני יודעת שזה קצת בעיה, כי לשנינו אין מושג איפה הדיון בכלל, טוב, אני אנסה לשחזר אותו...)

Ewan McTeagle

New member
בדיונים כאלו

מאבדים מהר מאוד את חוט המחשבה, צרכים איזה שהוא תרשים זרימה של הדיון, שתמיד נוכל לחזור ולדעת למה הגענו לאן שהגענו...

למעלה