מה אתם אומרים על זה?

vinney

Well-known member
אגב, אל תשכחי שמדובר בקורסים במדעי החברה

קורסים שדורשים הבנה ויכולת ניסוח גבוהים מאוד, בניגוד למתמטיקה למשל, שם לא ממש משנה מה שפת הדיבור שלך, הנוסחאות נראות אותו דבר.

alona 21

New member
כשיהיה מספיק ביקוש לקורסים באמהרית ובתאילנדית

אז יעשו גם קוסים כאלה. מה נראה לך? שזאת סתם ג'סטה שהאוניברסיטה הפתוחה עושה בשביל העליה הרוסית? ולפי מה שאת אומרת, אז בעצם יהודי ברוסיה שרוצה לעלות עכשיו לארץ אבל גם מעוניין שהוא (או ילדיו) ילמדו באוניברסיטה, אז עדיף שישארו ברוסיה? נו באמת.

יהודי שחי ברוסיה ולא יודע עברית שיתחיל ללמוד

ואם הוא יודע עברית ברמה בסיסית ולא כזו שמספקת על מנת ללמוד למודים אקדמים,שייקח קורס. לא רואה מה הבעיה.

נועה321

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם מבוקשת,

למרות שברור לי שזה לא קל בכלל ללמוד עברית ועוד להגיע לרמת שליטה כזו שתאפשר לימודים אקדמיים בעברית... לא קל אבל אפשרי ורצוי בהחלט ואצלי בעבודה יש כמה בוגרי טכניון ששפת האם שלהם היא רוסית, והאמת היא שלא שאלתי אותם- אבל אני אשאל אותם מחר אם הלימודים שלהם היו ברוסית (לא נראה לי שהתשובה תהיה חיובית)! תגידו - באוניברסיטאות הארה"ב מתקיימים לימודים בעברית? ונא לא לקשקש על כמות הישראלים שרוצים ללמוד שם, קחו לדוג' את רומניה, שם יש לא מעט ישראלים שלומדים רפואה..., נכון הם לא לומדים ברומנית אלא באנגלית שהיא שפה בינלאומית, אבל באמת שיש לנו שם כמות די נכבדה של סטודנטים, נראה לכם שיש סיכוי שיילמדו שם בעברית?
ומזווית אחרת
: אני חושבת שהאפשרות ללימודים ברוסית תשיג בידול נוסף של העולים מרוסיה, בדיוק כמו בערים שבהם קלטו אותם בהמוניהם ויצרו להם ממש שכונות של רוסים, עם המכולת/ מספרה/ פיצוציה- הכל שלהם כששפה הרוסית היא השפה היחידה המדוברת שם.... העולים האלו לא השתלבו בחברה הישראלית, הם נותרו מבודלים, חיים במעין גטאות משל עצמם, זה לא תרם להם כלום! הרעיון הוא שילוב בחברה הישראליץ, אני לא אומרת שזה פשוט, ברור לי שזה קשה מאוד (ואני לא חושבת שבעצמי הייתי מצליחה....) אבל זה בוודאי לא מצדיק יצירת בידול נוסף בחברה הישראלית. ולכן אני לא מסכימה ולא תומכת בהברקה החדשה של האו"פ- קורסים ברוסית
.

תמיר1991

New member
או, תגובה נהדרת../images/Emo45.gif

החלק השני של תגובתך דיבר אלי מאוד. מסכים לחלוטין. ושוב, כור היתוך מוגזם הוא מיותר. אבל צריך כור היתוך מסויים, על מנת לשלב את אזרחי ישראל לתוכה. אחרת, איזו מן מדינה יצרנו פה?

alona 21

New member
מהזוית האחרת

חשבת אולי למה הם עשו זאת? למה הם גרים בשכונות משלהם? עם המכולות/המספרה/הפיצוציה???? חשבת אולי שזה בגלל קבלת הפנים היפה שהייתה להם?? כמו כל עליה בארץ, גם הם "זכו" לקבלת פנים מאאאאד "יפה". וכמו כל עליה בארץ, הם העדיפו להישאר ביחד (הבריטים ברעננה, התימנים בשכונת התקווה וכיו"ב). רק שההבדל הוא שהם היו "קצת" יותר מכל עליה אחרת, והם הצליחו גם לפרוח ולבנות את מה שהם רצו במקום שהם השתקמו. הבידול לא העליה יוצרת, ולא האוניברסיטה, אלא היחס של אנשים ללא סובלנות כמוכם.

על מה את מדברת?

על איזו קבלת פנים בדיוק? את טוענת שאת האתיופים קיבלו ביותר חום וסובלנות מאשר את הרוסים? זה חדש לי.

alona 21

New member
ממש לא.

"כמו כל עליה בארץ" - תשימי לב מה כתבתי. וגם האתיופים גרים בקבוצות. אז זה שלרוסים יש "מכולות/מספרה/פיצוציה", עושה אותם יותר בעייתים??? ובואי לא נשנה את הנושא ל"התעללות (במלוא מובן המילה) שעוברת כל עליה בארצינו היפה".

זה נראה כאילו העולים מרוסיה עושים פחות

השתדלות בכדי להתאקלם,ואל תקחי את זה אישית. אני חיה בעיר שיש בה הרבה רוסים והרבה אתיופים,ומשום מה יש יותר ילדים אתיופים שיודעים עברית ומדברים עברית,מאשר ילדים רוסים. יש יותר ילדים אתיופים שקרויים בשמות עבריים,מאשר ילדים רוסים.

vinney

Well-known member
כל הילדים של ה"רוסים" שאני מכיר שנולדו בארץ

הם עם שמות תנ"כיים. כולם, לא מכיר אחד שלא. מכיר כמו "תום"ים ישראלים, לעומת זאת.

אבל כמה כאלה אתה מכיר?

לא אספתי נתונים סטטיסטיים אני מדברת על מה שאני רואה סביבי. יש סביבי הרבה מאוד עולים חדשים מרוסיה והרבה מאוד עולים חדשים מאתיופיה,וההשוואה פשוט בולטת.

vinney

Well-known member
סביבות 20

אני לא יודע אילו קריטריונים את לוקחת להשוואה, אבל לדעתי הם לא ממש נכונים בתור מדד לקליטת העליה. תבדקי כמה עולים השתלבו בתעשיה, בפוליטיקה, בעסקים. גיאדמק נחשב למועמד לגיטימי לרשות הממשלה. כשמוחמד ברקה הציג מועמדות (יליד הארץ להזכירך) כולם גיחכו. לב לבייב הוא אחד האנשים העשירים בארץ (עשה את כל הוכנו מעבודתו עצמו). בסגל אקדמי בכל האוניברסיטאות יש מספר מכובד ביותר של העליה הרוסית. בכנסת יש מספר לא קטן של חברי כנסת מהעליה הזאת, כולל יו"ר ועדת הכספים, והשר לעניינים איסטרטגיים של הממשלה. אני כבר לא מדבר על רשויות מקומיות, כשכמעט בכל מועצה מקומית יש נציג מהעליה הרוסית. ואת יודעת מה? אפילו נשיא המדינה לא בדיוק יליד הארץ.

vinney

Well-known member
גם אני.

סטס מסז'ניקוב עלה לארץ יותר מאוחר ממני. מי את רוצה שידבר עברית באופן שותף, מי שהגיע לארץ לפני שנתיים? תחזירי את הסרט לבלוקבאסטר, ומהר.

vinney

Well-known member
ואתיופים לא מצאו את עצמם בגטאות ללא מוצא?

וכמו תמיד, עם התירוץ "גם אותנו שמו במעברות".

תמיר1991

New member
איך את משווה בין הבריטים ברעננה לבין ההגירה

הפושעת שנעשתה לנו, היהודים-הערבים [או "המזרחים", אם את רוצה...], בארץ? נראה לך שמישהו שאל את התימנים בשכונת התקווה איפה הם רוצים לגור, או את משפחת אמי בקריית-מלאכי? נו באמת. ליוצאי חבר המדינות, ברובם, ניתנה אפשרות לרכוש בתים בערים רבות. הם לא הוגבלו כמונו לפני עשרות שנים, אלא קיבלו סלי קליטה ואפשרויות למשכנתאות לא רעות בכלל. ועדיין, רוב יוצאי חבר המדינות בחר להסתגר בדלת אמותיו, בערים "רוסיות" - כרמיאל, אשדוד, קריית ים, נצרת עילית וכו'. אין מקום להשוות בין ההגירה מרוסיה לשום הגירה אחרת למדינת ישראל מאז הקמתה. תמיר.

vinney

Well-known member
ערים "רוסיות"???

תשמע, נכון שנתנו הלוואות ומשכנתאות, אבל גם אמרו "את ההלוואות והמשכנתאות אפשר לקחת רק במקומות XYZ" שהמדינה החליטה שהיא רוצה לנתב את העולים אליהם. אז מה אתה מאשים את העולים? הם עשו את מה שכל עני יכול היה לעשות - מיקסמו את ההטבות במחיר איכות החיים שלהם. אתה חושב שכל מי שגר בנצרת עלית היה מסרב לגור בכפר סבא? לא. אבל איך הוא ירשה לעצמו? אז עכשיו מגלגלים עיניים ואומרים "ערים רוסיות", אבל מאיפה זה בא? מהמדינה. בדיוק כמו שאר העליות. פשוט בצורה טיפה שונה. בפחות ברוטליות פיזית, אבל הרבה יותר ברוטליות כלכלית.

תמיר1991

New member
את זה לא ידעתי -

אתה טוען שהמדינה ניתבה אתכם לערים מסויימות, כפי שניתבה אותנו בשעתו? אז שוב אנחנו חוזרים לעניין הידוע של ההגמוניה האשכנזית הותיקה [גם הרוסים ה"חדשים" הם אשכנזים, אבל הכוונה ברורה], שממקמת את יתר הישראלים היכן שמתחשק לה, ועושה בה כרצונם.

מאיפה זה בא?

הרבה מאוד עולים חדשים שאני מכירה בחרו לחיות היכן שהם גרים,ולא בגלל שהמדינה קבעה להם עובדות. ותמיר,גם לפני 50 שנה היו אשכנזים שחיו במעברות ובחורים.

תמיר1991

New member
כמעט כל המהגרים המזרחים לארץ נותבו על ידי

המדינה. ממש יופי שהיו אשכנזים שחיו במעברות. אולי עשרים אחוזים מהאשכנזים, רובם ממדינה אחת - רומניה. איך זה מול תשעים אחוז מהמזרחים, שעליהם, כמעט כולם כאחד, נכפה דיור בתת-תנאים רק כי הם היו שונים מהקבוצה ההגמונית בארץ?

למעלה