מה אתם אומרים על זה?

תמיר1991

New member
לא אתה ספציפית, אבל רבים מבנ הדור השני,

כאמור, מזהים את עצמם עם הניצולים, ולראיה התביעה הייצוגית שהם מגישים נגד גרמניה. אני לא רוצה שיהיה רע למהגרים שיבואו אחרי המזרחים. שוב, מי אמר דבר כזה? איזה פתרון אתה מציע? אני מציע הודעת התנצלות של המדינה ושל הגוורדיא האשכנזית הותיקה כלפי המזרחים, שהמדינה פשעה נגד כולם, אחד אחד, ביחסה המזלזל. אהוד ברק התחיל עם זה, למה לא להמשיך? תמיר.

vinney

Well-known member
מה התועלת בזה?

אז התנצל ברק. יופי. נו, ו? זה שינה משהו לאתיופים? לרוסים? לסודנים?

תמיר1991

New member
למה אתה מטה את הנושא לדיכוי עדות אחרות,

במקום להשלים עם זה שדיכאו את עדות המזרח?

vinney

Well-known member
להשלים?

עם מה אני צריך להשלים? דיכאו, אמרתי שלא?

עכשיו שגם המדינה תודה. שיפתחו תיקי הגזזת -

ושישימו את ההיסטוריה המזרחית כחלק מקום המדינה, ומההיסטוריה שלה. שיכירו בסבל במקום להכחישו... יש משהו שדומה במובן הזה לאירועים טראומטיים בלתי מוכרים, והכחשות כן, של דברים כמו השואה הארמית וגם כמו השואה - בלי להשוות ברמות ובעוצמות השונות, שהם מאוד מאוד שונות, אלא בעיקרון - באופי של התהליך. קורבנות דורשים הכרה בקורבנותם. המדינה לא מכירה, משרד החינוך לא מכיר, והרבה הרבה אשכנזים לא מכירים וחושבים שאיזה מנטליות של קיפוח היא זאת שגורמת לטענות לעלות שוב ושוב. אז לא - זה לא עובר בגנים ה"מנטליות" הזאת.

vinney

Well-known member
אין לי שום ויכוח עם זה

ואגב, באותה נשימה גם צריך להזכיר את הנכבה של הערבים. נכון שאנחנו לא אוהבים את זה שהם רואים את זה כסוג של שואה ומאשימים אותנו בה, אבל זאת עוד נקודת מבט שצריך להכיר, גם אם לא מסכימים איתה, ולו מבחינת דע את אוייבך.

לי אין ויכוח עם זה...

זו עוד נקודת מבט שצריך להכיר לא רק מסיבת דע את אוייבך, אלא מסיבות מוסריות. הראיה הדיכוטומית של שחור ולבן היא בעייתית ולא נכונה. זה הכרה בסבל אנושי. זה משהו שכמדינה שקמה על סבל אנושי (והצדיק את תקומתה) - אנחנו אמורים להתחנך עליו. וגם דע את שכיניך.... מבחינתי לי זו היתה חוויה מאוד משמעותית בתיכון להכיר את נקודת המבט הזו, להבין את הסבל שחברות ערביות שלי עברו כאשר אנחנו עמדנו בתקווה... זה לא שאנחנו מדינה שמעבר לגבול קיים האחר... אנחנו חיים ביחד. בקיצור. מסכימה. ואני חושבת שאחדות לא יכולה להיות כפויה, כמו נסיון כור ההיתוך. הדבר היחיד בכור ההיתוך שהצליח - הוא נישואים בין עדות... זה מה שממסמס את הגבולות... ואני תוהה איך זה יהיה עם האתיופים...

נועה321

New member
כן חשבתי

חשבתי בהחלט למה נוצר הבידול, ויותר ניסיתי לחשוב למה נוצר כזה בידול של הרוסים אבל שאר העליות דווקא לא ממש מבודלות, למשל היכן שאני גרה יש תימנים וייקים ועוד כלמיני זה לצד זה, אז נכון שיש רחוב שיש בו יותר תימנים, וברחוב ליד יש יותר ייקים, אבל כל המיקס הזה לא מבודד בשכונות שלמות משל עצמו, כל המיקס הזה הגיע לאותה מכולת ולאותו ספר, ומה לעשות? הייקים לא יכלו לדבר בגרמנית עם הספר התימני שלהם, והתימנים לא יכלו לדבר בתימנית עם המוכרת הייקית מהמכולת..., מה עשו? למדו לאט ובזהירות ועם המון המון קשיים את השפה העברית. ואגב, זה שהרוסים הם "קצת" יותר מכל עליה אחרת ...זה נכון וזה מצער (ותקראי עד הסוף לפני שאת כועסת!)- זה מצער כי חלק גדול מהעליה הזו היא לא עליה של יהודים וזה חבל! ולגבי מה שכתבת ש: "והם הצליחו גם לפרוח ולבנות את מה שהם רצו במקום שהם השתקמו"- אז.... לידיעתך- מי שפרח (והיו לא מעט רוסים שבנו את עצמם ופרחו, וחלקם יקרים לליבי באופן אישי)- הם אותם אלו שהשתלבו בחברה הישראלית ולא אלו שהתעקשו לא ללמוד את השפה. אלו שחרקו שיניים (ואין מה לעשות, לכל עולה חדש זה לא קל, אבל זה המפתח להשתלבות!) למדו את השפה, יצאו לעבוד, דיברו עם הישראלים (ותתפלאי- רוב הישראלים אינם כ"כ קצרי רוח כפי שאת רוצה שישתמע מדברייך) כל אלו פרחו! מי שהתעקש להתבדל בשפת האם שלו ובמנהגיו, ולא עשה צעד להשתלבות בחברה הישראלית (ו...הנה אני פה, באתי- זנ לא נקרא לעשות צעד!) - הוא לא פורח, ממש לא!

"לא עליה של יהודים וזה חבל"?

מה אם היו אומרים את זה בארצות אירופה על יהודים?

SaGreen

New member
אל תשכחי

שרבים מהם לא יהודים. לא מצד אמא ולא מצד אבא. לא רובם, אבל רבים מהם. ולאותם לא יהודים שעלו לארץ מסיבות כלכליות נטו, אין שום רצון להיתמטע בחברה הישראלית יהודית.

אני לא בטוחה... נראה לי שחווית הנחיתות

שעוברים בתור עולה - מאוד גורמת לרצון להשתלב מצד אחד, ולהתקומם מצד שני... אם החברה שצריך להטמע בה היא ישראלית - יהודית... אז זה בהחלט לא חברה שרוצה לקלוט חברים חדשים... כמה שהם לא יהיו ישראלים - הם לא יוכלו להיות יהודים, אלה אם יתגיירו... אתה יכול להיות חילוני כמה שאתה רוצה ולאבד קשר עם מצוות - והם יאלצו לקיימן. חופש דת? בלי קשר לדת, גזע ומין?

alona 21

New member
שגיא!! תראה מה עשית!!! שרשורפלצת תוך שעתיים!

קיצר, את הדעה שלי הבנתם. אני הולכת לישון. מעניין כמה הודעות יהיו פה מחר בבוקר...

SaGreen

New member
זאת היתה הכוונה

וידעתי שזה מה שיתפתח, בייחוד אחרי מה שעניתי לתמיר בהתחלה

הרבה יותר יעיל

אם היו עושים מסלול שמשלב לימודי עברית ברמה אקדמאית לדוברי רוסית בתור נקודות זכות, עם כל נושא אחר לתואר. תואר שלם ברוסית אולי מקנה להם אפשרות לעשות תואר, אבל מרחיק מהם עוד יותר את השילוב בחברה עצמה. כמו שצריך לעשות קורסים באנגלית לאנשים שלא דוברים טוב אנגלית, אותו הדבר יכול להיעשות עם עברית.

cheburasha

New member
אני חושבת שהרוב מפספסים פה נקודה חשובה

תקראו את הנושאים של הקורסים המוצעים ברוסית! הקורסים האלה בנויים ומכוונים בעיקר ליהודי חו"ל, דוברי רוסית. האנשים שלומדים את הקורסים האלה לומדים אותם בשביל להכיר את תולדות עם ישראל, את הנושאים הקשורים בעם ישראל ובמדינת ישראל. המטרה העיקרית של הרוב היא לא קבלת תואר אקדמי אלא קבלת ידע איכותי מהימן על יהדותם. זו הדרך של האנשים להתקרב למקורותיהם. היתה על זה כתבה איפהשהו, לא זוכרת איפה. נראה לי שהסוכנות היהודית משתתפת איכשהו בתוכניות האלה. בקיצור, חבר'ה, תרגיעו את הרוחות!!! העולים מבריה"מ לשעבר שרוצים לעשות תואר אקדמי ומסוגלים לעשות זאת, עושים אותו בעברית. מי שלא יכול, או שלא לומד או שנוסע ללמוד בחזרה לרוסיה.

דיסוצ

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo18.gifמחיקת הודעות../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

נמחקו מהשרשור הזה עשרות הודעות בשל התבטאויות מזלזלות ולא נאותות. (רוב ההודעות נמחקו כי שורשרו להודעות בעייתיות). אנשים, באמת, כמה פעמים נחזור על אותו דבר? שמרו על רמת דיון הגיונית.

למעלה