מה אחוז ההצלחה של ABA?

jimbabo

New member
אחוזים מדוייקים אין לי מושג

אבל אנחנו הורים לילד שלא מדבר ועובדים איתו ב ABA כבר כמה שנים כך שיש לנו המון ניסיון ואינפורמציה בנושא
את מוזמנת לפנות אלינו דרך תיבת המסרים כאן בתפוז

דנה 105

New member
אם עובדים ב-ABA ולא מדבר

אז מדוע אתם ממשיכים?
מה הניסיון והמידע שיש לכם בנושא?

חג שמח דנה וכמה תשובות

היי דנה,
אני אשמח לענות לך בכובע של מנתחת התנהגות,
אני מחלקת ברשותך את השאלה לשני חלקים:
לגבי התפתחות הדיבור, הנתונים היום עומדים על 25% ילדים מאובחנים שלא ייפתחו שפה דבורה כלל, 25% שייפתחו שפה תקינה לחלוטין והשאר 50% ייפתחו שפה שאינה תקינה באופן מלא (כלומר עם אינטונציה חריגה או דיבור שאינו תואם טת כילו הכרונולוגי של הילד).
לגבי הטיפול ההתנהגותי, ישנם מחקרים רבים שמבדילים את הטיפול ההתנהגותי מטיפולים אחרים אגב, שמציגים תמונה יפה מאוד של התקדמות המטופלים בטיפול בדרך אל מימוש הפוטנציאל שלהם.
ההתקדמות של הילד היא כמובן אינדבידואלית, בהתאם ליכולות האישיות והיקף התוכנית הטיפולית. ממדים נוספים שמשפיעים על הצלחת התוכנית, אגב כמו בגישות אחרות- הם האינטנסיביות של הטיפול והתחלתו בגיל מוקדם ככל שניתן.
הטיפול ההתנהגותי לא מתיימר לסייע לגרום או לקדם רק את יכולת הדיבור של המטופלים, אלא בין השאר אנחנו משלימים פערים התפתחותיים גם בתחום זה.
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה,
בהצלחה,
גילי

Navva

New member
דנה, מותר לשאול אותך שאלה?

השאלה שלי היא למה את מתעניינת באחוזי הצלחה?
כאמא או כאשת מקצוע?

דנה 105

New member
מותר לשאול

אני אמא אבל מי שהצליח להביא את הבן שלי לרכישת שפה - הייתי אני.
המקצוענים לא הצליחו.

ויש מקצוענים שרצו ללמוד ממני.

לקבל תעודה לא מבטיח כלום.

שאלתי על אחוזי הצלחה בארץ היות ואני יודעת בוודאות ש-ABA לא יכול להביא אוטיסטים למצב שבו יתפקדו כאילו מעום לא היו אוטיסטים.
השיטה הזאת "נמכרת" בכל העולם היות ו-LOVAAS אמר במאמרו מ-1987 ש-47% הגיעו לתפקוד נורמאלי לחלוטין.

abashel13

New member
כנראה שהטיפוס הזה לובאס

חשב ששיטת הפרסים מתאימה גם למי שנולדו לו ילדים אוטיסטים

והוא הבטיח לו 47% פרס במידה וישתף איתו פעולה...

randy1982

New member

אלו הכללות מאוד גסות

צריך להבין שלובאס כתב בתקופה שבה אוטיסטים היו מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש. מעטים אם בכללים ידעו שיש אוטיסטים שמסוגלים לדבר.... כך שבאותה תקופה גם אם כמחצית הצליחו לדבר זה היה הישג....

אם ''נורמלים''=לא דורשים אשפוז סגור, אז

זה דווקא יכול להיות. רק שבתנאים של היום זה לא מחמיא. היום התנאים מספיק טובים שמעט מאוד אוטיסטים צריכים מלכתחילה אשפוז סגור. אבל שוב, בואו נקרא קודם מה במאת כתוב במאמר ורק אחר כך נחליט.

דנה 105

New member
במאמר ABA כתוב

ש-47% כלומר: 9 מתוך 19 אוטיסטים היו RECOVERED

LOVAAS אמר שהם לא CURED אלא RECOVERED
בעברית: הם לא ממש נרפאו אלא החלימו.
אבל כמובן שזה לא יכול להיות נכון. אחרת היו לנו היום 4700 אוטיסטים ש"החלימו" מתוך 10,000 אוטיסטים....

פשוט לא נכון. גרתי בשיקגו שש וחצי שנים ואף1שם

לא אומר recoverd במקום rehabilitated. פשוט לא.

עדו באמת שלא

רוצה להתווכח כל אחד והידע שלו גם אני חייתי בחו"ל מרבית חיי ואת שנות הלימודים שלי עשיתי בבתי ספר אמריקאיים במספר מדינות, זאת בשל עבודתו של אבי ז"ל, חזרתי לארץ בגיל 17, כך שמגיל 3 אני במוסדות לימוד דוברי אנגלית.

nitsansh

New member
שיקגו, עם כל הכבוד, זה לא כל העולם

יש מילים באנגלית שיש להן פירוש שונה במקומות שונים...

למעלה