מה אחוז ההצלחה של ABA?

dina199

New member
נכונות התרגום בכלל לא חשובה

זה 9 מתוך 19 . לא עומד בשום סטנדרט סטאטיסטי

dina199

New member
אין שום צורך לקרוא את המאמר.

זה מאמר של לובאס לפני 25 שנה על 19 מטופלים . אפילו הגדרת אוטיזם השתנתה מאז.

דנה 105

New member
הגדרת האוטיזם לא השתנתה מ-1987 אבל היא תשתנה

בחודש מאי 2013

עובדים על DSM-5

dina199

New member

AutismTimesTwo

New member
אז אמר ...

אני לא אומר את זה בציניות, אבל הרבה אנשים אומרים הרבה דברים וצריך ללמוד גם לסנן דברים שנאמרו בעבר ולא מתאימים היום, דברים שנאמרו אבל נוסו בקנה מידה קטן ועל אוכלוסיה לא דומה לבן שלך וכן הלאה מיני אי התאמות למציאות שלך
אצלנו קלינאית שטיפלה בגרינשפאן טהור הייתה זו שעזרה לרכישת שפה אצל הגדול, ותרפיסטית שעבדה ב - VBA (גרסא רכה יותר של ABA) עזרה לקטן מאוד לרכישת שפה.

הכלל הגדול ביותר הוא שאף אחד לא יודע יותר טוב ממך - האמא של הילד.
ורק שתדעי, בעניין טיפולים לאוטיזם יש הרבה אופנות.

השאלה נראית פשוטה אבל התשובה אינה פשוטה.

לדבר זה לא בהכרח לתקשר באופן תקין. את הטיפול לא מתחילים כשהילד אילם ולא מסיימים כשהילד מצליח להגות מילים. הבן שלי, למשל, מדבר שתי שפות שוטף אבל מדבר רק על מה שמעניין אותו, מסרב לענות למה שאת שואלת, לא ממתין לתורו בשיחה, חוזר על משפטים המון פעמים, שוגה מאוד בדקדוק (האמת, הדקדוק מאוד השתפר לאחרונה), לא שואל כמעט שאלות (כן. מדבר בלי סוף ולא שואל כמעט כלום)...זה לא מצב תקין.

ABA, כמו עוד דברים שנסמכים על הפסיכולוגיה ההתנהגותית, מגדיר לעצמו מה למדוד ומודד את זה היטב. השאלה היא רק אם המדידות רלוונטיות למציאות...והרבה פעמים קשה לענות. בניגוד לזה, שיטות אחרות קשות למדידה כך שההשוואה ביניהן לבין הABA כמעט בלתי אפשרית.

חוץ מזה, מבחינת תורת הדגימה, בסטטיסטיקה, ככול שהשונות הפנימית באוכלוסייה מסוימת היא גדולה יותר, כך המדגמים מתוכה צריכים להיות גדולים יותר. השונות בתוך אוכלוסיית האוטיסטים היא אדירה ולכן המדגמים צריכים להיות כל כך גדולים שקשה בכלל לחקור את ההצלחות של השיטות השונות.

דנה, עם כל הצער שבדבר, על השאלות הכי טבעיות ופשוטות שקשורות באוטיזם, עדיין קשה מאוד לענות.

דנה 105

New member
אי-אפשר למדוד את רכישת השפה

וזאת בדיוק הנקודה ב-ABA.
הם אומרים שאפשר למדוד, אבל זה פשוט לא-נכון.

אפשר למדוד משהו קרוב. אבל לא קרוב מספיק. כמו

שמודדים מנת משכל במקום חכמה. אי אפשר להגדיר חכמה ואי אפשר למדוד חכמה. אז המציאו מדד שהוא קרוב לחכמה אבל כבר בקורס 'מבוא לפסיכולוגיה' אתה לומד שהוא ממש לא מספיק קרוב.

arana1

New member
אפשר,וצריך,למדוד הכל

אלא שהמדדים המקובלים כיום,ובעבר,מכמתים על בסיס השוואה,ולכן הם לא רק מחמיצים את הפרמטרים הכי חשובים,אלא מעוותים את התמונה,והורסים את מי שניצב מאחוריה

כמו למשל סולמות התפתחותיים שמניחים שכל מי שמתפתח בקצב אחר הוא מפגר (כולנו יודעים מה פירוש הD בPDD אלא שאסור לומר אז זה בפורום הזה כי העמדת פנים תמיד תהיה חשובה מכל דבר אחר)
כימות מבוסס השוואה הוא מזיק בטירוף בגלל שהשוואה מבוססת על האלמנט הכי סובייקטיבי וסבוך בעולם,הזדהות,שאחראית גם לקנאה ותחרותיות ושאר רעות חולות
וכשמתיימרים ליישם רציונליות על בסיס אי רציונלי מקבלים פגיעה נרחבת בסיכויי ההתפתחות של האנשים הכי יחודיים,
שעצם שונותם מהווה את ההזדמנות הכי מרגשת להתפתחות אמיתית
מקורית
מהותית

אפשר למדוד רכישת שפה דרך פרמטרים כמו מקוריות(שלא במקרה עומדים בניגוד מוחלט לשיטות הכימות הנהוגות בפסיכולוגיה של היום בגלל שכולה מבוססת על קונפורמיות וצייתנות)
שימוש חדשני במילים
כיוון הדחפים ככוונה שמאחורי התקשורת שחשובה בהרבה ממה שנחשב להצלחה ביישום

מה שנדרש זה שפה ומונחים חדשים להערכת כישורי שפה,והתפתחות
אפשר למדוד שפה בתנאי שלא נוקטים באמצעי המדידה שאנשי ABA דוגלים בה

אפשר למדוד התפתחות בתנאי שמתעלמים ממה שהפסיכולוגים מגדירים כהתפתחות ומיישמים אמצעים שהם באמת אובייקטיבים ולכן מתייחסים להכללות אמיתית,רחבות ועמוקות יותר מסטנדרטים מכנים שאפילו מכונות כבר לא מודדים היום דרך הפרמטרים המביישים והמטעים שבהם אנשי המקצוע מתיימרים למדוד אנשים

abashel13

New member
זה כבר עבר מתחום הפסיכולגיה לתחום המשפט

"נורמטיבי" זה כבר טיעון הגנה לעוברי עבירה

ואת שיטת הפרס עונש לא המציא לובאס...

הוא רק השתמש בה וכל מי שמשתמש בה

מחרה מחזיק אחריו... כשניפטר בתור בני אדם

מהשיטה הזאת יהיה נחמד.

arana1

New member
"הממזרים שינו את הכללים"

זה לקח שניקסון וקצב למדו בדרך הקשה
לצערי ולשמחתי הלקח הזה מחכה לרבים שעדיין מתיימרים ליישם את שחצנותם כמדע או התנהלות תקינה

dina199

New member
לא רק הם אומרים

אנשים אומרים הרבה דברים.
מדענים ורופאים (ואחרים) אומרים הרבה דבריים אבל זה לא מונע ממדענים ורופאים (ואחרים) להגיד דברים אחרים ואפילו מנוגדים.

dina199

New member
מה מטרת השאלות האלה ?

קודם חשבתי שאת אמא שמבקשת עזרה , אבל עכשיו אני לא בטוחה בזה.

Navva

New member
דינה, דנה ענתה לשאלתי למעלה

שהיא אמא שמעידה על עצמה: "אני אמא אבל מי שהצליח להביא את הבן שלי לרכישת שפה - הייתי אני.
המקצוענים לא הצליחו."

dina199

New member
תודה. הגעתי לתשובה הזו רק אחרי

שכתבתי את התגובה שלי
, ובתפוז אין אפשרות למחיקה עצמאית.

בכל מקרה עדיין אין מספיק פרטים . למשל בן כמה הילד , איך הוא מדבר, באיזה מסגרת חינוכית הוא נמצא . באיזו שיטה עובדים איתו (אם בכלל)
והאם יכולת הדבור הפכה אותו ל'נורמלי'.

ולמה ההתיחסות דווקא ל 87 וולובאס - כשאלה שני דברים 'עתיקים' מבחינתינו. הרי מאז יש הרבה חומר חדש - למשל תסמונת אספרגר שהוגדרה רק ב 1994.

דנה 105

New member
ההתייחסות היא ל-LOVAAS

היות ובכל מקום שומעים ש-ABA הוא הדבר הטוב ביותר לטיפול באוטיזם.
שומעים גם שהשיטה הזאת הצליחה "להוציא" ילדים מן הספקטרום.
שמעתי גם רופאים שמצטטים את המאמר הזה שטוען שניתן "להחלים" מן האוטיזם..
והורים רבים מוכרים דירות כי הם מאמינים שאפשר "לצאת" מהספקטרום.

מי שהתחיל ליישם את השיטה הזאת על האוטיסטים הוא LOVAAS.והוא פירסם את המחקר שלו ב-1987.

הבן שלי מדבר אבל הוא עדיין אוטיסט.
זו הסיבה שאני אומרת שלא יתכן שמה שנכתב במאמר ההוא יכול להיות נכון.
אחרת היינו רואים הרבה אוטיסטים ש"יצאו" מן הספקטרום, וזה לא היה מגיע למימדי מגיפה בארה"ב

למעלה