סטטיסטיקות הן חסרות משמעות לדעתי
ABA לא תמיד מתאים לכל ילד ו/או לכל הורה/ים. אנחנו אישית לא בעד ABA בהקשר של הילד הגדול שלנו כי הוא גם ככה מאוד מאוד תבניתי ולא רצינו להגביר את התבניתיות עוד יותר אבל דווקא עם הקטן שילבנו אלמנטים קטנים של ABA ברכישת שפה וזה עבד לנו יפה מאוד. אחר כך בגן, המשיכו איתו בתחום מסוים בגישת ABA וזה דווקא לא עבד.
ברמה האישית, אני מכיר ילד אחד שעבדו איתו במשך למעלה משנה ב - ABA בתוכנית ביתית, והשיגו פשוט אפס תוצאות. למען האמת צריך לומר שגם בשיטות אחרות השיגו אפס תוצאות והוא במצב די קשה עד עכשיו. ילד אחר שאני מכיר שהוא כבר בן 12, ועבד בשיטת ABA, נמצא במצב "נורמלי" כמו שאת מכנה את זה. איש לא יודע ולא יכול לדעת שהילד הזה היה אוטיסט מובהק לפני כן. וכמובן שאני מכיר גם כמה וכמה ילדים באמצע, שעבדו ABA והשתפרו ולא הפכו להיות "נורמליים".
אולי אני לא מצליח לנסח את עצמי כראוי, אבל בהקשר הזה של שיטות טיפול, אני חושב שזו בעיה להסתמך על סטטיסטיקות מראש.
צריך לנסות קודם את השיטה, ואם רואים שהיא מתאימה, אפשר להמשיך וגם לצפות לתוצאות. מעבר לכך, אני מאלה שמאמינים
שלאוטיזם יש איזשהו בסיס ביולוגי שעד שהוא לא נפתר בדרך כזו או אחרת, הילד לא יהיה נורמלי באמת, וזאת ללא קשר לשיטת הטיפול.
מקווה שתרמתי שתי אגורות לדיון.