מה אחוז ההצלחה של ABA?

AutismTimesTwo

New member
דיבור זו לא אינדיקציה יחידה

הגדול שלי מדבר עברית יפה מאוד, גבוהה. מדבר אנגלית לא רעה בכלל והתחיל גם ספרדית לאחרונה, אבל הוא עדיין אוטיסט לחלוטין.
כל השאלה היא למי הוא מדבר, איך הוא מתקשר, האם הוא עונה כששואלים אותו משהו ? והאם הוא עונה לעניין
ועוד אינדיקציות רבות ומשונות.

אני מבין אותך לחלוטין דרך אגב, גם אני חשבתי פעם שדיבור הוא חזות הכל ושאם הוא ידבר אז כבר הכל יסתדר.
לצערי זה לא ככה. בכלל לא. בכל מקרה, אני מאחל לך כמובן הצלחה רבה רבה ובריאות שלמה לך ולבחור הצעיר.

חג שמח.

קצת מידע על שיטות אלטרנטיביות שאותן ניסינו ומנסים עם הילדים שלנו, בבלוג פה

דנה 105

New member
נכון שדיבור זה לא הכל

אבל בלי דיבור או לפחות הבנה של מילים - המצב הרבה יותר גרוע גם מבחינת ההתנהגות.

randy1982

New member
ממש. ספרי את זה לבן שלי

dina199

New member
התנהגות יכולה להיות גרועה מאוד

גם עם דיבור .
דיבור זה דבר חשוב אבל לא פיתרון של כל הבעיות בחיים .

Navva

New member
אז ככה

רשאית הבן של "רק" PDD-NOS, נחשב בעל אינטליגנציה בנורמה הגבוה, זה מה שהיה רשום במכתב האבחון הראשון.

כמו כו יש מה שנקרא תסמונת אספרגר שמה שמאבחן אותם בין השאר זה התפתחות דיבור בזמן. ועדין התקשורת שלהם לא תקינה.

אם תראי שום מה שכתבתי דיברתי על החשיבות לפתח שיחה פחות על עצם הדיבור עצמו. גם ג'יבריש זה דיבור, והוא יכול להיות מאוד תקשורתי. לדבר ולנאום בלי לבדור אם משהו מקשיב או פונה זה גם דיבור, אבל מאוד לא תקשורתי.

עם זה שבני מדבר טוב עם אוצר מילים גדול ו"שפה גבוהה" ההתנהלות החברתית שלו, היא פחות מבינונית.

dina199

New member
לאספים יש את כל התופעות האוטיסטיות

חוץ מחוסר איחור בדיבור. ואספרגר עדיין נמצא בתוך הקשת האוטיסטית.
ואפילו PDD שלא מוגדר כאספרגר - יש א"סים שיש להם דיבור טכני מושלם , אבל אין להם שום יכולת לתקשורת 'רגילה' המצופה מנ"ט 'נורמלי'.
אוטיזם זה לא מצב של חוסר דיבור (הרי לא יגדירו כל אדם אילם מאיזו שהיא סיבה כאוטיסט) אלא קשיים בתקשרת בין אישית.
אפשר לדבר בצורה מושלמת , ולהיות א"ס מושלם (ואפילו לא להבין הוראות מילוליות)

דיבור זה ממש לא קריטריון לאוטיזם

אבא שלי אוטיסט (אספרגר) מעולם לא אובחן ולא טופל, מדבר נפלא (אולי בשפה קצת גבוהה מרוב האנשים).

דנה 105

New member
כמובן שאספרגרים מדברים

התכוונתי לומר שהדבר החשוב ביותר אצל אוטיסט שלא מדבר - הוא להביא אותו לדיבור.

אני ממש לא מסכימה עם זה

רוב האוטיסטים שלא מדברים זה בגלל דיספרקסיה קשה (מוטוריקה של שרירים שאחראים על הפקת קולות). לרוב הם מבינים ויכולים לתקשר בדרכים חילופיות (כמו מחשב תקשורת למשל). אני לא רואה את הדיבור כפרמטר לתפקוד. בן שלי מדבר שותף ברמה הרבה יותר גבוה מבני גילו עם אוצר מילים ענק, עם דקדוק נכון ככה שבאקדמיה ללשון יכולים להיות גאים בו. אבל הוא לא בתפקוד גבוה.

dina199

New member
הדבר הכי חשוב זה להביא לתקשורת.

דיבור הוא סוג תקשורת הכי נפוץ, אבל לא תמיד הכרחי ו/או לא תמיד ניתן להשגה.

דנה 105

New member
לדעתי הבן שלך בכלל לא אוטיסט

כתבתי את זה בטעות למישהי אחרת.
מה שהיה לבן שלך הוא LANGUAGE DELAY
ולא LANGUAGE DISORDER
כלומר: היה בסך הכל עיכוב, וזה לא המצב באוטיזם.

TikvaBonneh

New member
הנתונים שאני מכירה

כיום אחוז האוטיסטים שמגיעים למצב של דיבור הוא 75%. בעבר לפני שהיו איבחונים וטיפולים מתקדמים, המספר היה 25%. בABA מדברים על אחוז הצלחה של 50%.

schlomitsmile

Member
מנהל
העליה מ 25 ל 75 היא תודות לטיפול ABA או כיוון שהיום גם אוטיסטים מדברים מקבלים איבחון, מה שבעבר היה הרבה פחות?

TikvaBonneh

New member
יש יותר איבחון בשני הקצוות

כלומר, כיום יש גם הרבה ילדים לא מדברים שבעבר אובחנו כאוטיסטים והיום מאובחנים כמפגרים. וכמובן, לא כל הילדים היום מטופלים בABA אני מכירה ילדים אוטיסטים שמדברים ומטופלים בגרינשפאן. אני לא יודעת לענות על השאלה שלך. לדעתי האישית, יש ילדים שמספיק שיעבדו עם קלינאית תקשורת, יש ילדים שיגיבו טוב לגרישפאן, וש ילדים שצריך לעבוד איתם עם ABA, ויש ילדים שלמרות טיפול אינטנסיבי לא לומדים לדבר וצריך ללמד אותם דרכים אחרות להתבטא.

TikvaBonneh

New member
אני מתכוונת להפך...

בעבר אובחנו כמפגרים והיום כאוטיסטים.

למעלה