מאחר וזהו פורום של מדע
לא נכנסתי בכלל להיבט הפילוסופי של הדבר. בכל אופן גם הפיסיקה המודרנית (לא רק הפילוסופיה או הדתות) טוענת שיש איזו רמה מוחלטת ביקום. לא-משתנית. נצחית. חסרת-גבולות. שממנה הכל נובע. היא קוראת לה 'השדה המאוחד'. אז מעט לפיסיקה (וכמו שאורי ציין, אינני פיסיקאי). נכון, היה נהוג שחשוב שיש 4 כוחות בסיסיים, בינהם אין כל משותף. הכוח האלקטרומגנטי, הכוח החלש, הכוח החזק וכוח הכבידה. נדמה לי שבשנות השישים אוחדו הכוח האלקטרומגנטי עם הכוח החלש, במה שנקרא אז 'הכוח האלקטרו-חלש'. לאחר מספר שנים אוחד הכוח הזה עם הכוח החזק. זה נקרא 'האיחוד הגדול'. על כך קבלו 3 פיסיקאים את פרס הנובל לפיסיקה (אני זוכר את השמות של שניים מהם - ויינברגר וסאלאם). לאחר מכן הכוח הזה אוחד עם כוח הכבידה, בתאורית השדה המאוחד. אני אומר תאוריה, כי כדי להוכיח אותה, יידרש מאיץ חלקיקים בגודל היקום ויותר. בעייה לוגיסטית קלה. לכן גם יש ויכוחים בין הפיסיקאים לגבי זה. כן. סקאלת פלאנק מודדת כוחות (הלוא הם וקטורים) גם בס"מ וגם בשניות. לגבי העוצמה. אם תיקח פיסת ניר, תגלגל ממנה כדור ותזרוק על משהו, תשתחרר כמות מסויימת של אנרגיה. טיפלת ברמה של החומר. אם תטפל ברמה יותר 'מעודנת' הרמה המלקולרית, ותדליק את הנייר הזה, כמות האנרגיה תהיה הרבה יותר גבוהה. ברמה האטומית עוד יותר. הרמה של השדה המאוחד, היא בעלת עצמה (אני לא זוכר את המספר המדוייק) פי כמה וכמה מהרמה האטומית. התודעה שלנו מסוגלת לתפקד, באופן מודע מהרמה של השדה המאוחד. אדם שיודע לתפקד מהרמה הזו, למעשה, עבורו הכל אפשרי. כל רצון או מחשבה, מסוגלים להתגשם מייד. התירגול של התעופה היוגית, הוא שינוי שדה מהרמה הזו.