תשובה
קודם כל, היו לנו שרשורים על זה, אני ממליצה לחפש אותם. אולי יש גם במאמרים. מכיוון שאני עצלנית אני כבר אסביר פה
הבעיה העיקרית בהסבר שלי היא שיש חישובים ונוסחאות שאני לא אתחיל להוכיח פה, אז תצטרך להאמין לי .. קודם כל, חשוב לזכור שלעבור את מהירות האור משמעותו לעבור אותה יחסית למערכת כלשהי. אני רוצה להזכיר שני חוקים: האחד ברור מאליו, יחסית לעצמך המהירות שלך היא אפס, ולכן לעולם לא תגיע אפילו לקמ"ש אחד יחסית אליך. (לכן אתה שאלת בקשר לתנועה במהירות האור יחסית לכדוה"א למשל) שנית, מהירות האור היא קבועה
לכל מערכת. זה קצת מוזר .. אבל כל מי שנע במהירות נמוכה ממהירות האור (על אחרים אנחנו לא יודעים) רואה את האור מתרחק ממנו ב300000000 מטר לשניה. לא משנה כמה תנסה להשיג אותו, אתה תראה אותו מתרחק ממך ב300000000 מטר לשניה. (וכן, זה יוצר כל מיני מצבים לא הגיוניים, שבכדור הארץ נראה כאילו אתה עומד להשיג את האור ואצלך אתה רואה אותו בורח מהר). מהחוק השני, שהוכיחו אותו בניסויים בצורה די טובה, אפשר להסיק דרכי חישוב חדשות. (אלו הנוסחאות שהזכרתי קודם) קודם כל: איך תגיע למהירות האור? תאיץ? גילינו בחישובים, שמהירות 1 ועוד מהירות 2 שוות
כמעט לסכום שלהן. כלומר, אם אתה נע בחצי ממהירות האור יחסית לכדוה"א, ומזניק מכונית שתנוע בחצי ממהירות האור יחסית אליך, אז אדם על כדור הארץ לא יראה אותה נוסעת במהירות האור (חצי ועוד חצי) אלא
כמעט במהירות האור . (נדמה לי שזה היה כ-80% ממנה, אם תרצה אני אחשב). אז אי אפשר להאיץ כך סתם למהירות האור. דבר נוסף שקשור למשוואות הוא שרובן פשוט "מתחרבשות" כשמציבים את מהירות האור בתור המהירות שלך, אבל זה לא תירוץ (כי מי יודע, אולי במהירות האור יש משוואות אחרות) אבל משהו שמשוואה אחת שנשארת איתנה גם כשמציבים את מהירות האור אומרת, זה שלנוע במהירות האור -> אין מסה, וגם שאין מסה -> לנוע במהירות האור. אני גם לא אזכיר פה את זה שכשמתקרבים למהירות האור כדור הארץ רואה אותך כבד נורא, מעוך נורא ומתנהג כאילו נעצר לך השעון (זז לאט בתוך החללית שנוסעת מהר). אתה לא תרגיש בכל זה בגלל שהמהירות שלך יחסית לעצמך היא אפס. וחוץ מזה .. אנחנו גם לא ראינו עדויות של משהו שנע גבוה ממהירות האור.