מהירות האור

Bored Guardian

New member
מהירות האור

מדוע אי אפשר לעבור את מהירות האור? (ואני לא מדבר עלינו כבני אדם אלא על כל דבר אחר ביקום , לפחות עד כמה שאני יודע) למה דווקא האור הוא זה שמגיע למהירות המקסימלית האפשרית ולא שום דבר אחר? תודה לעונים.

ehudt

New member
תשובה חלקית

האור מגיע למהירות המקסימלית האפשרית משום שאין לו מסה. כל גוף בעל-מסה, לא יכול להגיע למהירות האור, אלא רק לשאוף אליה.

מה ???

דבר ראשון , לעסנו את זה כבר יותר מדיי אבל אני אישית כמעט בטוח שאפשר לעבור את מהירות האור ודרך אגב לאור כן יש מסה הריי זה נבדק והוכח , אולי היא מזערית אבל קיימת

ailag

New member
שני דברים

קודם כל, איך אפשר לעבור את מהירות האור? (מבחינה הגיונית וגם מבחינת נוסחאות) שנית, אין לו מסה. זה נבדק והוכח. תראה לי איפה "נבדק והוכח" שאין לאור מסה .. יש לו אנרגיה, שמקבילה למסה. אבל אני יכולה להראות לך מבחינת נוסחאות שאין לו מסה.

DhoBit

New member
אממממ

אם... אני אשתדל לרוץ מהר מהר מהר אולי אני יש סיכוי שאני אעבור את מהירות האור...!!
חחחחחחח בעקרון לפי מה שלמדתי בשיעור פיזיקה מהירות האור היא המהירות הכי גבוהה בייקום, לא נראה לי שמבחינת תיאורטית ניתן יהיה ךעבור אותה.. אבל משום מה יש לי נטיה לדעת רק חצאי דברים ולא את הכוול... אז יכול להיות תמיד אני טועה...

ailag

New member
אבל הוא שאל למה..

חוצמזה, גם להגיע אליה אי אפשר (ואם העייפות לא השפיעה על ההסבר שלי למטה, קרא אותו ותבין איך)

ailag

New member
תשובה

קודם כל, היו לנו שרשורים על זה, אני ממליצה לחפש אותם. אולי יש גם במאמרים. מכיוון שאני עצלנית אני כבר אסביר פה
הבעיה העיקרית בהסבר שלי היא שיש חישובים ונוסחאות שאני לא אתחיל להוכיח פה, אז תצטרך להאמין לי .. קודם כל, חשוב לזכור שלעבור את מהירות האור משמעותו לעבור אותה יחסית למערכת כלשהי. אני רוצה להזכיר שני חוקים: האחד ברור מאליו, יחסית לעצמך המהירות שלך היא אפס, ולכן לעולם לא תגיע אפילו לקמ"ש אחד יחסית אליך. (לכן אתה שאלת בקשר לתנועה במהירות האור יחסית לכדוה"א למשל) שנית, מהירות האור היא קבועה לכל מערכת. זה קצת מוזר .. אבל כל מי שנע במהירות נמוכה ממהירות האור (על אחרים אנחנו לא יודעים) רואה את האור מתרחק ממנו ב300000000 מטר לשניה. לא משנה כמה תנסה להשיג אותו, אתה תראה אותו מתרחק ממך ב300000000 מטר לשניה. (וכן, זה יוצר כל מיני מצבים לא הגיוניים, שבכדור הארץ נראה כאילו אתה עומד להשיג את האור ואצלך אתה רואה אותו בורח מהר). מהחוק השני, שהוכיחו אותו בניסויים בצורה די טובה, אפשר להסיק דרכי חישוב חדשות. (אלו הנוסחאות שהזכרתי קודם) קודם כל: איך תגיע למהירות האור? תאיץ? גילינו בחישובים, שמהירות 1 ועוד מהירות 2 שוות כמעט לסכום שלהן. כלומר, אם אתה נע בחצי ממהירות האור יחסית לכדוה"א, ומזניק מכונית שתנוע בחצי ממהירות האור יחסית אליך, אז אדם על כדור הארץ לא יראה אותה נוסעת במהירות האור (חצי ועוד חצי) אלא כמעט במהירות האור . (נדמה לי שזה היה כ-80% ממנה, אם תרצה אני אחשב). אז אי אפשר להאיץ כך סתם למהירות האור. דבר נוסף שקשור למשוואות הוא שרובן פשוט "מתחרבשות" כשמציבים את מהירות האור בתור המהירות שלך, אבל זה לא תירוץ (כי מי יודע, אולי במהירות האור יש משוואות אחרות) אבל משהו שמשוואה אחת שנשארת איתנה גם כשמציבים את מהירות האור אומרת, זה שלנוע במהירות האור -> אין מסה, וגם שאין מסה -> לנוע במהירות האור. אני גם לא אזכיר פה את זה שכשמתקרבים למהירות האור כדור הארץ רואה אותך כבד נורא, מעוך נורא ומתנהג כאילו נעצר לך השעון (זז לאט בתוך החללית שנוסעת מהר). אתה לא תרגיש בכל זה בגלל שהמהירות שלך יחסית לעצמך היא אפס. וחוץ מזה .. אנחנו גם לא ראינו עדויות של משהו שנע גבוה ממהירות האור.

netzach

New member
תוספת קטנה

על פי תורת היחסות הכללית, אין שום מניעה שיהיו חלקיקים ש"נולדו" במהירות גבוהה ממהירות האור, אולם לעולם לא נוכל לתקשר איתם.

2_be

New member
ברוך הבא זיו../images/Emo140.gif

בנוסף לנאמר, במאמר הזה תוכל למצוא גם קישורים לדיונים קודמים בנושא.

מצטער אם אני מתפרץ, אבל...

קצת רציתי לשפוך לכם אור בנושא. דבר ראשון לאור (פוטונים) אין מסה לפחות לא מסת מנוחה, יש להם דבר שהוא מסת תנועה שזה סיפור אחר, ולא קשור. דבר שני, לא ניתן לעבור את מהירות האור (לפחות אם הפיסיקה שלך ימינו) ההסבר לכך הוא גם לא כל כך מסובך, ישנהם שני הסברים; הפורמלי; תורת היחסות לא מאפשרת את זה, אלה בעצם האיסורים בנוסחאות של אינשטיין, אפשר להראות את זה אבל עבודה קשה ולא מבינים כלום. המעשי; (גם נגזרת של תורת היחסות) ככל שתאיץ, כלומר שננוע יותר מהר (מהירויות שקרובת למהירות האור - 10 אחוז ומעלה) המסה שלי תגדל, אם אני לא טועה ב10 אחוז ממהירות האור המסה שלי תכפיל את עצמה וכו' וכו', כך שככל שאני ישאף למהירות האור המסה שלי תשאף לאין סוף, לפיכך אני לא יוכל להאיץ למהירות האור מכיוון שככל שאני יצתרך להאיץ במהירויות יותר גבוהות כך אני אצתרך להזיז יותרק מסה ואצתרך יותר אנרגיה, ובשביל להגיע למהירות האור אני אצתרך אנרגיה אין סופית (- מה שכיום אין
) זהו, פחות או יותר למה חומר ממשי לא יכול להגיע למהירות האור, יש גם איזה נגזרת של נוסחא (די מוכרת אפילו
) שאומר שכל מסה שתנוע במהירות האור תהפוך לאנרגיה, אבל זה לא ממש אפשרי כך שאין לזה הרבה משמעות. נ.ב. יש 'דברים' שיכולים לנוע מעל למהירות האור, היי אפילו יש כאלה שאומרים שהמהירות המינימלית שלהם היא מהירות האור, אבל זה כל מיני תאוריות אקזוטיות בפיסיקה מתקדמת שלא הוכחו אבל נחמד לחשוב שאולי הם קימות. מקווה שנהנתם, אריאל

טל ר

New member
שאלה

איזו נגזרת של נוסחה קובעת שכל מסה שתנוע במהירות האור תהפוך לאנרגיה? אני מכיר את הנוסחה הקובעת שעל מנת להאיץ מסה למהירות האור נדרשת אנרגיה אינסופית, אך אשמח להשכיל ולראות פיתוח המראה הפיכת המסה לאנרגיה במהירות האור.

E=mc2

מצטער אם הטעתי אותך, לא התכוונתי , זה היתה מעין חצי בדיחה, בעיקרון נובע בעצם מהתורת היחסות שחומר לא יכול לנוע בצורתו ה"חומרית" במהירות האור, עקב כך באמת שיש לו מסה, ולכן יהיה חייב הוא להפוך לאנרגיה, הוא יהפוך אליה על ידי E=mc2, כמובן שזה תאוריטית כי אי אפשר להאיץ את הגוף למהירות הזאת.

ailag

New member
..או שהוא פשוט לא יגיע למהירות האור

למה שיהפוך את עצמו לאנרגיה? כלומר, אנחנו יודעים שאנרגיה בצורת פוטונים נעה במהירות האור, אנחנו יודעים שמסה לא נעה במהירות האור, אבל זה לא גורר את זה שמסה תהפוך לאנרגיה במצב הזה..

אני לא ממש יודע לענות לך על השאלה

כי אני לא ממש יודע באמת, עד כמה שאני חושב מכיוון שאנו יודעים שחומר לא יכול לנוע במהירות האור, ורק אנרגיה יכולה אז תאוריטית אם נשים חומר במהירות הזאת הבררה היחידה שתיהיה לו היא להפוך לאנריגה, אבל אתה לא משמ יכול לחשוב על המקרה הזה כי הוא די בלתי אפשרי, אז גם השאלה היא לא ממש רלוונטית, כלומר גם אם על הנייר ניתן להסיק שזה יקרה אין מצב שזה יוכל לקרוא במציאות.

ailag

New member
זהו..

הבעיה שהצגתי נגעה לחלק של "אם נשים .." כך משום מקום תופיע מסה שנעה במהירות האור?

אני יודע וזה לא הפעם הראשונה

הייתי בהרבה דיונים על כך, אם הרבה "what if" נקודה תחתונה זה לא יקרה. אני יודע שזה לא כיף לשמוע, אבל זה לא אפשרי, מה יקרה אם פתאום תקפוץ למהירות שכזאת כמו כל מיני סרטי מדע בדיוני למינהם, אין לי מושג, וגם נראה לי שאין לפיסיקה של היום מושג, אז לבנתים הניחוש לשלי טוב כמו הניחוש שלך, ושלך טוב כמו זה של הוקינג
אז כל עוד אין לך דרך "לשים" חומר במהירות הזאת, ואני בספק אם תיהיה אי פעם דרך שכזאת - די סוטר כמה חוקים (ולא אין לי מושג אילו
) אז זה לא ממש אפשרי לחשוב מה יקרה, זה מאוד כיף אבל לי אין תשובה. אבל דמיין מה רע

ailag

New member
<זה כמעט בדיוק מה שאמרתי כששאלתי

את השאלות המנחות
>

למעלה