מהירות האור

ואני לא אמרתי שאתה טועה

פשוט אישררתי אותך
העיקר שאנו מסכימים

netzach

New member
זו לא המשוואה

לא מדובר במשוואה הזאת! המשוואות שעליהן מדובר (חלקן לפחות), הן כל המשוואות המסתמכות על טרנספורמציית לורנץ. במכנה של משוואות אלו נמצא: 2^(מהירות האור/מהירות הגוף) - 1 אם מהירות הגוף תשתווה למהירות האור נקבל אפס במכנה ומכאן אינסוף בכל המשוואות המכילות מכנה זה ובכללן משוואת המסה.

ailag

New member
-=-=-

בקשר למסה, אתה לא תרגיש בעיה כי המסה שלך תשאר זהה למסת המנוחה. אחרים יראו אותך במסה שונה, אבל מי שמחליט על ההאצה זה אתה. חוץ מזה, מה יכול לנוע מעל למהירות האור? למה המהירות המינימלית היא מהירות האור? יש דברים שדמיינו, שיכולים לנוע מעבר למהירות האור, אבל אנחנו לא יודעים אם הם קיימים..

לא הענין של המסות הוא לא סוביקטיבי

עד כמה שאני יודע (זוכר) עקרונית המסה שלי תגדל, נכון שאולי אני לא ירגיש בשינוי אם אני יהיה זה שמאיץ למהירות האור (למרות שבאפקטים יחסוטים אני לא ממש מתמחה) עדיין ל'מנוע שלי' תיהיה את ההרגשה שיש לי יותר מסה, כלומר, אני אצתרך יותר אנרגיה, ואיך שלא יהיה אני לא יוכל להגיע אף פעם לאנגיה שתספיק לי להגיע למהירות האור. בקשר, לחלקיקים שנעים מעל מהירות האור; דבר ראשון הם לא קימים, לפחות לא הוכיחו זאת, הם בסך הכל פרי דימיונם של פיסיקם, כי משום מה יש נטיה לפיסיקאים לקרוא לדברים בשם לפני שהם יודעים על קיומם, לפחות כך אולי הם יקבעו שם - כמו אם האטום, הפוטון והקוואנט. באותה דרך ישנהם גם דברים הנקראים 'טכיונים' שהם העצם קבוצה של חלקיקים 'אקזוטים' (אני אומר 'אקזוטים' כי אני לא רוצה להגיד מופרכים
) בינהם יש את הגרוויטונים אם אני לא טועה ועוד כמה חלקיקים. הרעיון בהם הוא שיש להם תאוריטית מסה שלילית אולי,ואם כך הדבר אז המהירות המינימלית הבא הם יוכלו להתקיים היא מהירות האור, ולפיכ ניתן להסיק שהם נעים במהירות הגבוה ממהירות האור, כמובן שכל זה הוא תאוריה לא ממבוססת שמסתמכת על ההנחה שיש מסות שלליות שזה לעצמו די מופרך.

ailag

New member
עניין המסות הוא סובייקטיבי.

אם תיקח משהו במסה m1 ותשים אותו על חללית במהירות קבועה, המסה שלו תהיה γm1 כאשר:
γ = sqrt(1-v²/c²)ֿ¹​
כלומר, המסה תהיה תלויה במהירות של העצם יחסית אליך. בקשר לחלקיקים שנעים מעל למהירות האור, כמו טכיונים , אתה טענת "יש 'דברים' שיכולים לנוע מעל למהירות האור". איך זה מתיישב עם התוספת שלך "הם לא קימים, לפחות לא הוכיחו זאת" ? יש? או שעוד לא מצאנו? עוד לא מצאנו שום חלקיק כזה, ולכן הקביעה "יש דברים.." לא נכונה.. אלא אם כן אתה יודע עוד מידע שחסר לי. אגב, פוטון הוא לא דבר שאנחנו עוד לא יודעים על קיומו. אנחנו יודעים שיש דבר כזה, אנחנו פשוט לא בטוחים בקשר לאופיו, ויש לנו תאוריות שמטפלות בשאלה הזו. [ גרוויטונים לא אמורים לנוע במהירות האור? אני לא מכירה את הנושא הזה, אבל זה משהו שאני זוכרת ממה שקראתי.. ]

אוקיי אבל מהירות האור היא לא יחסית

אלי או לכלום אם כבר מדברים, אזי זה לא סוביקטיבי, יכלו להיות שאת צודקת אני לא בטוח (אני חושב שצריך להכניס תיקון יחסיות לנוסחא שלך שמדברים על מהירויות בקירוב למהירות האור - כמו בנוסחא של דופלר), אבל למיטב ידעתי עדיין יהיה שינוי במסה מהבחינה של כמות הכוח שידרש לי להאיץ אותה. לגבי טכיונים, צודקת מצטער, קראתי שוב את מה שכתבתי, די הייתי בטוח שהוספתי שם
או משהו מהסגנון, זה היה רק חצי ברצינות, גם ניתן להבין מהסוף, אבל זה לא משנה, זה היה אמור סתם להיות דבר מעניין לעורר את הסקרנות של מי שקורא. אני לא אומר שזה קיים, אני יודע בדיוק כמוך על העניין (ודרך אגב את צודקת גרוויטון הוא לטכיון אבל הוא דוגמא ל'חלקיקים האקזוטים' ((--;) - אם אני לא טועה הוא תוצר ל תאורית M וכל העניין של הכוח החזק והחלש, סתם דוגמא מצחיקה לכך שנותנים שם למשהו לפני שבטוחים בכלל הוא קיים). לגבי פוטון אנחנו באמת לא ממש יודעים לפרטים את אופיו, וכן יודעים שהוא קיים, לפחות יודעים נהדר את השפעותיו (
לא לשכוח עוד 9 שעות ליקוי ירח
) אין לי כוח להתחיל לחזור אחורה, אבל אם התפגשש לי ורשמתי שאנחנו לא יודעים שפטונים קימים טעות כיתב או חוסר תשומת לב, ממש לא התכוונתי.

Palindrom

New member
כמובן שהמסה היא סובייקטיבית

לגבי עצמך הכל נע יחסית אליך, אתה נע במהירות 0 ולכן אתה תמיד במסת המנוחה שלך.

Palindrom

New member
ואתה אומר שאני פותח את תיבת פנדורה?

אתה יוצא לי ממערכת אינרציאלית... אתה באמת רוצה להכנס לזה? תנסה להזכר בפרדוקס התאומים וכבר יענו כל שאלותיך. אם לא צור איתי קשר אני אסביר לך
.

ailag

New member
-=-=-

אוקיי.. אז עם רוב ההודעה שלך אני מסכימה
מה שהתכוונתי במסה יחסית, זה שיחסית לעצמך המסה שלך תמיד קבועה. כשאתה מאיץ, אתה בעצם צריך להגיע למערכת שהיא טיפה יותר מהירה משלך, נגיד בdv. אז להאיץ בין האצה בdv כשהמהירות שלך יחסית לכדוה"א היא אפס, או להאיץ בdv כשהמהירות שלך יחסית לכדוה"א קרובה למהירות האור .. לכדוה"א יראה כאילו המשימה השניה קשה יותר, ובאמת הם יראו אותך מאיץ פחות ממה שנראה לך. אבל אצלך לא צריך להיות הבדל. אתה תאיץ בdv, לפי מדידת המכשירים שלך, והמסה שלך יחסית למישהו שלא האיץ בdv גדלה פי
(1-dv²/c²)^-0/5​
בשני המקרים. (זה אותו גאמה שהזכרתי..) בקשר לתיקון בקירוב למהירות האור - איזה תיקון צריך להכניס? זו הנוסחה בה השתמשנו בשיעור יחסות, והיא כבר מתייחסת לכך שהמהירות גבוהה. דופלר לא קשור לעניין (אני יודעת שאמרת כמו בדופלר, אבל זה גם לא כמו ..)

מסכים איתך ../images/Emo8.gif

הבנתי אותך לגבי המהירות (עם קצת עזרה לא רצויה מחבר
) צודקת, פשוט רק רציתי להסביר שמכיוון שכמות האנרגיה שתדרש לפעולת האצה רק תגדל, לא יהיה ניתן להאיץ למהירות האור, לגבי מה שאני ירגיש, את צודקת, מבחינתי הצופה מבפנים אין שינוי. אוקיי לגבי הנוסחא, טעיתי, לא ממש מכיר אותה, למרות שאני בטוח שהיא רשומה לי איפה שהוא, אם את אומרת שהיא עוסקת במהירויות גבוהות, אז מן הסתם אין מקום לתיקון יחסותי. שורה תחתונה ניצחת
עד הפעם הבא אריאל

ailag

New member
we are the champions, my friends..

אם אתה רוצה להכיר עוד נוסחאות קפוץ לאתר של המסלול שלי, בחומר למחשבה -> שנה א' סמסטר ב' יש את הסיכום שלי. היתה בו טעות שאח"כ לא מצאתי, מתנצלת מראש. לקראת הסוף.

אמממ יש בעיה קטנה אחת...

סיסמה!!! ואי לא סוטודנט בתל אביב כך שאני גם לא אקבל

ailag

New member
הא?

למה אתה צריך סיסמה לרשימת הטלפונים שלנו?

רשימת טלפונים?!?

אמרתצ סיכום, ממש בלבלת אותי עכשיו. צרפי את זה בקובץ יהיה הרבה יותר פשוט. תודה

למעלה