טוב, אז הקשר בין מהירות לזמן...
אוי ואבוי לי. אז ככה. אם תנוע לעבר הירח, ותמדוד את מהירות האור הבא מהירח, תמדוד בדיוק את אותה המהירות כמו שתמדוד עם תנוע הרחק מהירח. כלומר, מהירות האור אינה יחסית. היא תמיד קבועה לגבי כל דבר. זה נמדד והוכח. כעת, ניקח שני צופים, אחד הנע בחצי ממהירות האור, ואחד שלא נע, יחסית לראשון. הצופה שלא נע, ימדוד נניח שהאור עבר שלוש קילומטר. מכיוון שהצופה השני נע בחצי ממהירות האור, הוא ימדוד שהאור עבר רק חצי מהנ"ל, שזה אחד וחצי קילומטר. אבל אמרנו שהוא חייב למדוד את אותה מהירות, כלומר הוא חייב איכשהו למדוד שהאור עבר את המרחק הזה בזמן יותר קצר... ואכן כך יהיה. הצופה הנע בחצי ממהירות האור ימדוד חצי מהזמן, שהצופה הנח מדד. אם כן, בזמן שעבור הצופה הנח עברו מספר מסויים של שניות, עבור הצופה הנע עבר פחות זמן... וכך, יחסית לצופה הנח, הצופה הנע נע לאט יותר בזמן... אם תחשוב על זה, כאשר תנוע במהירות האור (כמובן שזה לא אפשרי אם יש לך מסה, מה שאני מאמין שיש לך) תמדוד תמיד מרחק 0. על מנת לפצות על כך, אסור שתמדוד זמן הגדול מ-0, כי אז תמדוד מהירות אור השווה לאפס... כלומר, אם לא תמדוד זמן הגדול מ-0, אז הזמן לא יעבור, ותהיה בפריז בזמן... כן, אם תיקח את השעון הכי פשוט שרק יש, ותגרום לו לנוע יחסית אליך בחצי ממהירות האור למשך שעתיים, תראה שהשעון יעבור רק שעה אחת. נעשו ניסויים כאלה ובהצלחה. אני יכול להגיד ללא רגשות אשם, ששלחנו חלקיקים לעתיד. לעתיד הנורא קרוב, נכון, ורק חלקיקים מזעריים, גם נכון, אבל תסכים שזה לא מבוטל... נחלצתי מזה טוב?