מדיטציה

לא זה לא מספיק

כי מתוך אותם "מאות מחקרים" בינתיים לא ראינו אפילו אחד אמין, אז דיי לנפנף עם זה. משתמש בצלילים.

OriIdan

New member
אני לא ראיתי ביקורת רצינית אחת

מתוך מאות מחקרים לא ראית אף אחד אמין? מדוע מחקר כלשהו הוא לא אמין? מדוע אם כן הוא פורסם? אתם ניסיתם כאן למצוא נקודות כשל אבל עד כה לא ראיתי ולו נקודת כשל אחת רלוונטית. העובדה היא שהיתה קבוצה, במהלך התרגול של הקבוצה הייתה ירידה בפעילות המלחמתית, לא נמצא הסבר אחר לירידה זו, מה גם שזה נבדק לאורך זמן ולא באפיזודה אחת. נקודות הכשל כביכול שהובאו כאן היו על הסבר המונח תודעה שאני מקבל את זה שאולי לא הוסבר טוב. כמו כן נאמר שלא הוסבר כיצד הגיעו למספר ואיך בדיוק עובדת תופעת השדה. בסדר אז יש מקום להסבר נוסף וכדאי לפנות לג'ון הייגלין שיסביר את זה אבל זה עדיין לא מסביר איך יתכן שלאורך זמן, כל פעם שגודל הקבוצה עלה על הסף שהוגדר (ולא חשוב איך, נניח אפילו שניחשו אותו) הפעילות המלחמתית ותאונות הדרכים ירדו. וכל זה רק במחקר אחד, על אותו אפקט (אפקט מהרישי) בוצעו כחמישים מחקרים אם אחד מהם לא נראה לך, תעבור על השני, אם השני לא נראה, תעבור על השלישי. אם כולם לא יראו לך אתה מוזמן לכתוב לג'ון הייגלין שהיום עוסק אך ורק בהסברת התופעה, הוא מן הסתם יודע להסביר טוב ממני.

פיליפ1

New member
ומה יהיה כשתראה נקודות כשל

שאינן ניתנות לעירעור? כיצד תנהג אם נראה לך מאמר ביקורתי שמוכיח שהמחקר שנערך בירושליים ופורסם בכתב עת מדעי, מעיד בצורה ברורה על חוסר הבנה בסיסית של השיטה המדעית מצד עורכיו? וכיצד תגיב אם אומר לך שמאמר הביקורת פורסם באותו כתב-עת מדעי שפרסם את אותו מחקר ירושליים? האם אז תטיל ספק בשיטת השיווק הפסולה של הארגון שמסרת לידיו את מיטב כספיך? האם אז תבין שהארגון השרלטני הזה שבראשו עומד גורו חמדן משתמש בשיטת שיווק פסולה שמנצלת לרעה את השיטה המדעית כדי למכור את מרכולתה לאנשים פתאים כמוך? צר לי לומר שעל פי הלך מחשבתך אתה לא תגיע למסקנה הזו, וחבל שכך.

OriIdan

New member
אם אראה נקודות כשל

אני מוכן לקבל שיהיו נקודות כשל במחקר אחד אבל אם תוכל להביא נקודות כשל בכולם אז בסדר. אז אפסיק לקבל את הטכניקה כמביאה שלום. יחד עם זאת אני אסיר תודה למהרישי על הידע שקיבלתי שבזכותו אני מקבל אושר כה גדול כל יום, גם האושר האישי שלי שווה כסף. אני אשמח לקרוא את מאמר הביקורת גם לנקודות הכשל שהובאו כאן הסכמתי בחלקן, יחד עם זאת עדיין לא הוכח שהתוצאות שנתקבלו נתקבלו שלא בזכות הטכניקה. האם אתה חושב שאני מתרגל את המדיטציה רק בגלל מחקר אחד? אני למדתי את הטכניקה בגיל 15, תרגלתי תקופה קצרה והפסקתי, אחרי כן, לפני כעשר שנים חזרתי לתרגל. קשה לתאר במילים את האושר שקיבלתי מהתרגול, רק האושר הזה שווה פי עשר ממה ששילמתי. לפני כשש שנים הלכתי ושילמתי עוד כסף ללמוד את טכניקת הסידהיס והתעופה היוגית וכאן קרו דברים שלא יאמנו, במהלך רוב הקורס אמרתי שיש לטכניקה תופעת לוואי אחת והיא כאבים בפנים, וזה היה כי כל היום חייכתי מאושר. זו רק ההתחלה. היעילות שלי בעבודה עלתה פי כמה ואין לי דרך אחרת להסביר את זה. אחרי הקורס נסעתי לארה"ב וגיליתי שפתאום אין לי ג'ט לג שתמיד הייתי סובל ממנו קשות. לאחר מכן גיליתי פתאום שחוש הריח שלי השתפר עשרות מונים, כמו כן גיליתי שעוורון הצבעים שהיה לי נעלם כלא היה דבר שכל הרופאים לא מאמינים. אז רק תוצאות אלו מספיקות לי. אם אגלה שיש שגיאה בכך שהטכניקה לא מביאה לשלום, זה יהיה חבל אבל כך זה המדע, יש דברים שמתגלים כלא נכונים לאחר זמן מה וזה בסדר גמור. אבל וזה אבל גדול, עדיין לא ראיתי נקודות כשל שיפריכו חמישים מחקרים. מעניין אותי אם תצליח להפריך חמישים מחקרים.

פיליפ1

New member
אני שמח לשמוע שהסכמת עם העובדה

שהמחקר הנדון הוא אינו מדעי. אין לי ויכוח איתך לגבי כל התרומות והתמורות שזכית בהם בזכות תרגול המדטציה, זו הרגשה פרטית שלך, ואני שמח לשמוע שאתה מרגיש מצויין בזכות התרגול. מתוך כל המחקרים שאתה מנופף בהם בחרנו במחקר אחד מפני שעל פניו נראה שהוא לא פורסם במגזין שקשור ל TM ואין לכאורה ראיות שמצביעות על מימון ישיר של הארגון למחקר זה (כמובן שאנחנו דנים רק על תופעת אפקט מהרישי), והנה המחקר הראשון שבחרנו לבדוק שפורסם בכתב-עת שהמדריך שלך הגדירו כאמין ויוקרתי נמצא לקוי ולא ראוי להקרא מחקר מדעי, ובנוסף לזה פורסם המאמר הביקורתי באותו כתב עת שמצא לנכון לתקן את העוולה. מבחינתי הויכוח איתך הסתיים עם ההודאה שלך באי תקיפותו של המחקר המדובר. היה מאוד נחמד להכיר אותך ואני מאחל לך הרבה בריאות נחת ואושר ומי יתן ותזכה לצבור הרבה שעות תעופה ורחיפה. הייה שלום.

danigl

New member
אתה ממש אשף סילוף הדברים שנכתבים

איפה כתב אורי שהמחקר ההוא איננו מדעי? מה שהוא כתב, זה שהוא "מוכן לקבל שיהיו נקודות כשל במחקר אחד". נקודות כשל. לא שהמחקר איננו תקף. נקודות כשל פרושו, אולי, שבמקום ש-P קטן מעשר בחזרת מינוס 7, הוא קטן מעשר בחזקת מינוס 6. גם סבירות סטטיסטית כזו היא מאוד משמעותית מבחינה סטטיסטית.

OriIdan

New member
יתרה מזאת

אני מוכן לקבל אפילו שמחקר שלם לא תקף מבחינה מדעית. אבל האם זה אומר שאפקט מהרישי לא קיים? לא בכלל לא, יש עוד עשרות מחקרים שמוכיחים את אותו דבר. בכל מקרה לגבי מחקר ירושלים בנתיים אני מקבל נקודת כשל אחת והיא חישוב גודל הקבוצה שלא בוצע בצורה שתתחשב באוכלוסיה של מדינות שכנות. מה שגורם לכך שהחישוב של הקו על קבוצה של 200 איש כנקודת האפס אינו נכון אבל גם אם נוריד לחלוטין את הקו הזה עדיין נקבל גרף יפה שמראה איך מדד איכות החיים המשולב עוקב מאד יפה אחרי גודל הקבוצה. האם מישהו בא כאן עם הסבר חליפי? לצערי לא, אם יבוא מישהו עם הסבר חליפי אני אשמח לקבלו. אחרי הכל המטרה של המחקר הזה ושל אחרים כמוהו היא להביא שלום עולמי. אף אחד מהמחקרים הללו לא נעשו סתם כדי שיהיה על מה לדון כאן בפורום.

אבל האגודה מיתפארת באותם מחקרים!!

"אף אחד מהמחקרים הללו לא נעשו סתם כדי שיהיה על מה לדון כאן בפורום" רק דבר אחד שכחת, שאגודת ה TM מיתפארת בלי הרף בכל אותם מחקרים מדעיים שמוכיחים כביכול את היכולות המופלאות של מדיטצייה זו, אז לא נראה לך הגיוני שאותה אגודה וחברים בה יצרכו גם להיתמודד מול ביקורת רלוואנטית ולגיטימית בנושא? מה חשבת שניבלע את כל מה שהאגודה מספרת לנו ונגיד תודה? הבאתם לכאן בתור דוגמה מחקר מייצג שלטענתכם מוכיח את יכולתה של מדיטצייה זו להשפיע באופן ברור על האוכלוסייה, בינתיים ראיתי שהוצגו כאן כשלים רבים מאד ונקודות מאד בעיתיות בלשון המעטה בקשר לאותו מחקר, ולא ראיתי שום התייחסות רצינית לכל נקודה ונקודה לא מצידך ולא מצד דני. משתמש בצלילים.

danigl

New member
הגבלת את הדיון למחקרים על "אפקט

מהרישי". קבלת את התגובה. אם זה לא אמין בעיניך, יש לך איזו בעייה. אתייחס בקרוב לנקודות המאוד-לא-דלוונטיות (מהצצה חטופה בדברי גילפור) בשירשור החדש. אם אתה רוצה מחקרים בנושאי בריאות, פיתוח מלוא הפוטנציאל הרוחני, שיפור ההתנהגות וכו', אלה הם מאות רבות.

ולא, אנחנו לא רוצים מחקרים על.....

אין לנו שום צורך כרגע לראות מחקרים על בריאות, פיתוח מלוא הפוטנציאל הרוחני, שיפור ההתנהגות וכו' משום שאף אחד לא אמר שהוא לא מסכים איתך בנושא זה, הוויכוח היחיד שלנו הוא על נושאים על-טיבעיים כגון "אפקט מהרישי" או "הריחוף היוגי", על שני אלו אנחנו רוצים לראות מחקרים, על נושאים אחרים אין לנו וויכוח איתך ולכן אין שום צורך לידחוף אותם לדיון בכוח, אלו נושאים שכלל לא קשורים לדיון שנערך כאן. משתמש בצלילים.

netzach

New member
חקרו את זה בלי סוף

מצאו שמדובר בקשקוש גמור, רק שלעוסקים בתחום נוח להתעלם.

OriIdan

New member
חקרו?

היו כאן הרבה שאלות לגבי מחקר כזה, אני לא יודע על כזה מחקר כי זה גם לא מעניין אותי בשבילי זה ברור כמו שברור לי שמחר בבוקר תזרח השמש אם אתה אומר שחקרו אז אתה מוזמן להציג את המחקר או איפה הוא פורסם כדי שבאי הפורום יוכלו לקרוא. לי הרי זה לא חשוב. ושוב אני חוזר ואומר עזבו, תעופה, קפיצות מה זה חשוב? זה יכול להביא שלום? זה מה שחשוב, למה אנחנו מבזבזים זמן בלשאול האם קופצים או עפים? אתם רוצים להגיד שאני קופץ אין לי בעייה, האמת הייתי שמח אם זו הייתה קפיצה כי אז הייתי עכשיו באתונה קופץ לגובה,
הרי אם אני מצליח בישיבה מזרחית להגיע לגובה מטר אז בעמידה הייתי יכול להגיע לגובה הרבה הרבה יותר גבוה...

netzach

New member
בדיוק כמו אצל אורי גלר

כדי למשוך את ההמונים ממלאים להם את הראש בכל מיני שטויות שניתן לכאורה לקבל או לעשות. אתה רוצה להיות יוגי? נזיר? ללכת על גחלים? לבריאות! אבל אם אתם (לאו דווקא אתה באופן אישי) מפיצים שמועות שאתהם מסוגלים לעוף - צפו לביקורת, שאלות נוקבות, התעניינות (ובעצם זה מה שביקשתם, לא?). אחרי הכל, אם אתה יכול לעוף זה הרבה יותר מעניין מאשר אם אתה מסוגל לא לאכול שבועיים או לא לדבר עשרים שנה. לפחות בעיני.

OriIdan

New member
זה דבר שולי

בכל מקום חוזרים ואומרים לא מוכרים כאן תעופה או תופעות על טבעיות. מציעים טכניקה שמטרתה ניצול מלא הפוטנציאל האישי ההטכניקה הזו יכול להביא שלום זה מה שנחקר. האגודה למדיטציה או מהרישי מעולם לא פרסמו שיש כאן טכניקה בה אנשים עפים, אנשים אחרים שראו את התופעה שאלו האם אנשים יכולים לעוף מהרישי אמר את מה שהוא יודע, מה רצית שהוא ישקר? מהרישי אמר שזה השלב הראשון של תעופה. האם זה אמיתי? האם עפים? אין בעיה אפשר לחקור אם באמת רוצים. נראה שבעולם אנשים לא התעניינו בזה כמו שכאן מתעניינים אלא אם כן יש מחקר שאני לא יודע עליו. אני אישית לא הלכתי לחפש את המחקרים, גם לפני שלמדתי את התעופה היוגית כי מה שעניין אותי הוא לא האם אני ארחף באויר, אלא הדברים האחרים שזה יתן לי. אתה אומר שאני קופץ, אין לי בעייה עם זה, כמו שכתבתי קודם, אני גם אשמח אם זה באמת היה קפיצה אבל זה ממש לא. אין לי כל צורך לעוף באויר אלא אם אני יכול להתחרות באל-על וזה בכל מקרה נראה לי רחוק ובלתי אפשרי, לכן עדיף היה לי שזה היה קפיצה ואז הייתי מנסה את זה גם במצב של עמידה ואז אולי הייתי קובע שיא ישראלי חדש כי תסכימו איתי, שבמצב עמידה יש לי יותר יכולת לזנק עם השרירים שלי.

netzach

New member
לא יאומן

אלק "האם זה אמיתי? האם עפים? אין בעיה אפשר לחקור אם באמת רוצים. נראה שבעולם אנשים לא התעניינו בזה" ... בדיוק בזה אנשים מתעניינים!

OriIdan

New member
אז למה אין מחקר?

אני לא יודע אם יש מחקר, האם אתה מכיר מחקר שבדק את התעופה היוגית? בכל מקרה אף אחד שידוע לי לא מרחף באויר אנחנו קופצים עכשיו אתה מרוצה? נמאס לי לחזור על כך שוב ושוב לא איכפת לי אם אני קופץ או מרחף. בכל מקרה לא לימדו אותי לקפוץ, היחידים שניסו ללמד אותי לקפוץ וגם זה בלי הצלחה, הם המורים שלי להתעמלות בבית ספר, מעולם לא הצלחתי להגיע לגובה סביר, תמיד הפלתי את הרף, גם שהוא היה בגובה מטר.

danigl

New member
אני רוצה להבין משהו.

כל הזמן טוענים כאן שהמחקרים על המדיטציה הטרנסנדנטלית (עם כל הסבירות הבטטיסטית הגבוהה מאוד-מאוד שלהם וכתבי-העת המדעיים הרציניים ביותר שפרסמו אותם) הם לא רלוונטיים כי עשו אותם אנשי מטעם. עכשיו כל מה שאתם מציעים שגוף מטעם האגודה למדיטציה יעשה מחקר להראות שהתעופה היוגית זה דבר אמיתי???!!! אז בבקשה. קצת עקביות. אם מישהו מעוניין לבדוק באופן רציני ביותר, אם התעופה היוגית היא רלוונטית, אתם יכולים לפנות אלי. להציע לי את כל צורת המחקר אותו אתם מציעים לעשות. אני אבדוק אם האמצעים בהם אתם עומדים להשתמש הם רציניים. במידה וכן. אדאג שאדם/אנשים שמתרגלים תעופה יוגית של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) יהיו זמינים למחקר.

פיליפ1

New member
הזהר שהמהרישי שלך לא יעיף אותך

מהארגון שלו בבושת פנים, במידה ויתפרסמו תוצאות מחקר שכזה. אני מניח שאתה אמור לבקש לפני רשות מהארגון, לא כן?

למעלה