מדיטציה

OriIdan

New member
אני שה תמים

אתה נדבק שוב ושוב לתופעה שולית מהרישי לא הקים אימפריה על סמך הבטחות לאנשים. מהרישי הקים ארגון לתפארת על סמך דברים שהוא אכן נתן. איפה בדיוק ראית שדני אמר שהארגון מימן מחקרים? אתה לא מרוצה אתה מוזמן לערוך עוד מחקר, אף אחד לא מפריע לאף אחד לערוך מחקרים נהפוך הוא ישמחו לעזור לך. אבל לא, כל באי הפורום כאן מנסים לטעון כל מני דברים כנגד מהרישי או כנגד הטכניקה או הארגון אבל עדיין לא בא אף אחד ואמר בצורה פשוטה וברורה מה פסול במחקרים. כמו כן לאתגר שהצבתי לכם לערוך עוד מחקר קיבלתי התחמקות. אז מה בדיוק אתם רוצים? למה כל דבר שנראה לא סביר הוא לא קיים? כך גם גלי הרדיו כשהינריך הרץ גילה אותם היו לא סבירים אז מה עשו? חקרו והיום זה כבר סביר וברור. כך גם כאן, מהרישי אמר לא מעט דברים, מה עשו? חקרו מי חקר? מי שרוצה. למה שלא תערוך מחקר כזה? מה אתה רוצה שאני אערוך מחקר? אחר כך תגיד שאני משוחד.

danigl

New member
סליחה. אל תכניס לפי דברים שלא אמרתי

תיקון קטן לדבריך. אמרתי שכל המחקרים על מצבי תודעה גבוהים, נעשו על-ידי אנשי המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) ומומנו על-ידה. ואין זה פלא. מי בעולם היה חושב לעשות מחקר על מצבי תודעה גבוהים? מי בכלל יודע, מי מכיר או אפילו מתנסה במצבי תודעה גבוהים? מי שהוא חרש מוחלט, לא יכול לעשות מחקר על ההבדל בין המוסיקה של הסימפוניות של בטהובן מול המוסיקה של סטינג.

פיליפ1

New member
תגיד לי דני....

אתה יודע מה זה חוסר אוביקטיביות? אם חברת קוקה-קולה תממן מחקר לגבי העדפות הטעם של לקוחותיה הפוטנציאליים ובמחקר יתגלה שמרבית האנשים מעדיפים פפסי על קוקה-קולה, האם לדעתך חברת קוקה-קולה תפרסם את תוצאות המחקר?

danigl

New member
יפה. אבל אם קוקה קולה

תממן מחקר בו 5 רופאים (בלתי-תלויים) ימצאו שקוקה קולה טובה לכאב שרירים, והסבירות הסטטיסטית שלו היא מאוד גבוהה, והמחקר יפורסם, למשל, ב-Lancet הבריטי השמרני, אני אקבל אותו. אמנם זה לא יעזור לי הרבה. פשוט אין לי כאבי שרירים. אבל הוא יוכל לעזור להרבה אנשים.

פיליפ1

New member
אתה פשוט מדהים אותי

מה שאמרת בהחלט ייתכן. אבל כנראה שבין יתר הניסויים נבדקו גם ההשפעות של קוקה קולה על השיניים ועל הקיבה והממצאים הראו שקוקה-קולה בהחלט מזיקה להם. מה הם יעשו? יפרסמו רק את המחקר על כאב השרירים, ולא יגלו ללקוחות שלהם שהשיניים שלהם עלולות להתפורר והקיבה שלהם תהוה מקום משכן לאולקוס. אני מקווה שהבנת את המסר.

danigl

New member
כאן ענין המוסריות שלהם

באירגון המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), רמת המוסריות היא גבוהה ביותר.

Fatach

New member
ללא נושא

*מצב מטריקס* איך אתה מגדיר אמיתי? */מצב מטריקס*

danigl

New member
הפנתי אל מאמר שכתבתי

ומשום שנראה מתשובתך זו שלא קראת אותו, אני מצרף את תוכנו: התעופה היוגית של מהרישי. למה היא מוכרת יותר מתירגולים אחרים של הטכניקות המתקדמות של המדיטציה הטרנסנדנטלית, טכניקות הסידהי? ארבע סיבות לכך: הראשונה, והפחות חשובה, היא שאם מישהו מסתכל על מי שמתרגל את התעופה היוגית של מהרישי, הוא יראה משהו בכיוון של ריחוף, של תעופה. הגוף, פשוט עולה לאוויר. בלי שום מאמץ או הפעלה של השרירים. יש שלושה שלבים לתרגול. בשלב הראשון, למסתכל מהצד, זה ייראה כ-'קפיצות'. רובם ככולם של מי שמתרגלים את התעופה היוגית כיום, נמצא בשלב הראשון הזה. למתרגל, התחושה היא של כמות אדירה של אנרגיה בחלק של הגוף עליו אנחנו בדרך כלל יושבים. האנרגיה הזו, פשוט 'מעיפה' את הגוף האוויר. בשלב הראשון, אנרגיה זו אינה מספיקה כדי שהגוף יישאר וירחף באוויר, ואז, מייד, או לעיתים די מייד, הוא נופל לקרקע. לכן מתורגלת התעופה היוגית על מזרוני גומאוויר עבים. לא מנסים לקפוץ, כמו שלא מנסים לעשות משהו במדיטציה הטרנסנדנטלית או ביתר התרגולים של טכניקות הסידהי. אתה מתרגל משהו בתודעה כשהיא מבוססת בשדה מאוחד של כל חוקי הטבע והתוצאה היא שהגוף עולה לאויר. בשלב השני, הגוף נשאר זמן ארוך יותר באוויר, אפילו כמה דקות. בשלב השלישי יש היכולת לעוף. לעוף ממש כמו ציפור. אבל זה ההבדל הפחות משמעותי. האושר שמלווה את התרגול, אושר עליון, מרוכז, נפלא. אושר שממלא כל נקבובית, כל תא בגוף ומפעפע מתוך התודעה, באמצעות התודעה ואל תוך התודעה - זהו ההבדל השני. ניתן להשוות את תרגול התעופה היוגית, בשלב הראשון שלה, לתינוק שלומד ללכת. הוא קם, מתנדנד, עושה צעד, ונופל. שוב קם, עושה שני צעדים, ושוב נופל. אבל הוא מאושר!!! כשהתינוק גדל ולומד לעוף, גם אז הוא נופל כל הזמן אבל האושר הוא עצום!!! ההבדל השלישי הוא מה שקורה אובייקטיבית בזמן התרגול. כשמחברים את המתרגל למכשור שבודק באופן אובייקטיבי את פעילות המוח שלו, את הפעילות הגופנית - חילוף החומרים, רמות שונות של מרכיבים ביוכימיים וכד', מוצאים שהגוף עולה לאוויר בדיוק באותו שבריר של שנייה שבו שמוח מתפקד בצורה המסודרת, המלוכדת, הקוהרנטית ביותר שלו והגוף נמצא במצב העמוק ביותר של מנוחה. מה אומרת התנסות זו בצורה אובייקטיבית? זה אומר שהגוף עולה לאוויר בדיוק באותו שבירי של שנייה שבו אנו מתנסים במודעות הטהורה, בתודעה הטרנסנדנטלית, בשדה מאוחד של כל חוקי הטבע. פירושו של דבר, שאנחנו מרגילים את הגוף לחשוב, לתפקד, לפעול מתוך הרמה הטרנסנדנטלית. כשאדם מ?רגיל את התודעה שלו, את הגוף שלו, לרמה הטרנסנדנטלית, ומרגיל אותם שוב ושוב, לאחר זמן מה, הרמה הזו מלווה אותו 24 שעות ביממה, זהו המצב המיוחד של הארה, של שימוש במלוא היכולת שלנו. תרגול התעופה היוגית הוא התרגול היעיל ביותר לפתח באופן מהיר, נוח, נעים ומעשי, שימוש במלוא יכולת, בכל הפוטנציאל שלנו. ההבדל הרביעי בין התעופה היוגית לבין יתר התירגולים של טכניקות הסידהי היא ההשפעה הסביבתית של המתרגלים אותה, על כלל האוכלוסייה. כשמתרגלים את התעופה היוגית נוצרת אצל המתרגל, כפי שכבר צייננו, רמה של שקט, סדר מושלם בפעילות המוח, שלווה, הרמוניה פנימית ואושר עצום. מאחר והתרגול מתבצע ברמת השדה המאוחד, אותה רמה בה הכל מקושר, כל בני האדם, כל תופעות הטבע, כל מה שקיים ביקום, למעשה את כל היקום כולו - הכל מקושר ברמה זו. אותו סדר, אותה שלווה, אותה הרמוניה, אותו אושר ואותה קוהרנטיות בהם מתנסים המתרגלים את התעופה היוגית, מתפשטים דרך השדה המאוחד ואל כל החברה כולה. רמת ההתפשטות בחברה, יחסית לגודל הקבוצה המתרגלת. ככל שהקבוצה גדולה יותר, היא משפיעה על גודל גדול יותר של האוכלוסייה. די ששורש ריבועי של אחוז אחד של החברה יתרגל טכניקות אלה, כדי להשפיע את ההשפעה החיובית ביותר על החברה כולה. זה נבדק אובייקטיבית על ידי מחקרים מדעיים, בלמעלה מחמישים מוקדי אלימות ופשיעה בעולם. לזמן קצר, של שבועיים, חודש, חודשיים, רוכזה קבוצה של מתרגלים כאלה, כל אחד על חשבונו, שלם את הטיסה, השהות במלון, כל ההוצאות שלו, ובא להשתתף במחקר כזה. כשלוקחים בחשבון את התוצאות של כל המחקרים ביחד, הסבירות הסטטיסטית שהשיפורים הדרסטיים האובייקטיבים שחלו בחברה כולה, קרו ללא קשר לקבוצת המתרגלים, הם בסבירות של אחד לעשרה מיליון מיליון מיליונים (או במתמטיקה פשוטה, אחד לעשר בחזקת מינוס 19). קיצור דרך משמעותי של מהרישי לשיפור החברה כולה והפיכת כל העולם כולו לגן-עדן עלי אדמות. "

danigl

New member
בוא ננתח את הדברים, קודם מבחינה

הגיונית. אני זוכר הרצאה ששמעתי בנושא האסטרו-פיסיקה (זה היה לפני שרוב משתתפי הפורום הזה נולדו) בה המרצה סיפר על הקשרים השונים של יכולת פעילות המוח. הוא אמר שהמוח האנושי מסוגל למספר של צרופים ותמורות של פעילות, שהן מספר מתמטי גבוה יותר מסך כל האטומים ביקום!!! אבל לא צריך להגיע לאססטרו-פיסיקה. גם הפסיכולוגיה המודרנית אומרת שאדם משתמש רק בחלקיק מהיכולת השכלית שלו. היום די מקובל שבממוצע (לא בין משתתפי הפורום הזה שמשתמשים בודאי ביותר) אדם משתמש ב - 2-3%. במקרים נדירים, 5-10%. איינשטיין, העיד על עצמו, באחת הביאוגרפיות עליו, שבימים הכי מבריקים שלו (איינשטיין) הוא הרגיש שהוא מנצל בערך 10-15% מהפוטנציאל שלו. ההבנה שלי היא שהפוטנציאל האנושי הוא אינסופי. בלתי מוגבל. (לכן אני באופן אישי מוכן להסתפק גם 'רק' ב-2%. כמה זה בדיוק 2% מאינסוף?) אדם שמנצל את מלוא המוח שלו יכול לעשות ממש הכל!! לרחף באוויר. לעבור דרך קירות. ללכת על מים. ליהפך לרואה ואינו נראה..... כמה אנשים כאלה יש? זו שאלה טובה. אבל. אם אתה מתכוון למה שאנחנו קוראים 'תעופה יוגית', הסיפור כאן כבר לגמרי אחר. אני מציע מאמר שכתבתי על הנושא.

המאמר שלך הוא ממש בדיחה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קודם כל, מה שאמרת לגבי זה שאדם מישתמש רק ה 5-10% מהמוח - מדובר בשטויות. "אדם שמנצל את מלוא המוח שלו יכול לעשות ממש הכל!! לרחף באוויר. לעבור דרך קירות. ללכת על מים. ליהפך לרואה ואינו נראה....." אני קורא ולא יודע אם ליבכות או ליצחוק, אני יכול רק להיצטער בשבילך שאתה באמת מאמין בהבלים כאלה. משתמש בצלילים.

פיליפ1

New member
כבר אמרתי לכם, מדובר בפתאים.

וכנראה שישנם הרבה מאוד כאלה בעולם, לשמחתו של המהרישי מהש יוגי. מה שמשעשע בכל העניין הוא שהם מתעקשים לצבוע את דברי ההבל שלהם בבליל חסר משמעות של מושגים מדעיים שהם עצמם לא מבינים אותם, ואת כל הסלט הזה הם מביאים לפורום מדע ומצפים שנאכל אותו.

danigl

New member
לא אני אומר אז זה. את זה אומרת

הפסיכולוגיה. מה דעתי על הפסיכולוגיה? את זה לפעם אחרת. תודה על כתב-העת המדעי המאוד רציני שצטטת. ממש רמה.

chatul

New member
בוא ננתח את הדברים מבחינה הגיונית

"אני זוכר הרצאה ששמעתי בנושא האסטרו-פיסיקה (זה היה לפני שרוב משתתפי הפורום הזה נולדו) בה המרצה סיפר על הקשרים השונים של יכולת פעילות המוח. הוא אמר שהמוח האנושי מסוגל למספר של צרופים ותמורות של פעילות, שהן מספר מתמטי גבוה יותר מסך כל האטומים ביקום!!!" אז מה? אגב, אסטרו פיסיקאי אינו חוקר את המוח. "גם הפסיכולוגיה המודרנית אומרת שאדם משתמש רק בחלקיק מהיכולת השכלית שלו." איפה זה נאמר? והאם הם מתכוונים בדיוק למה שאתה מתכוון? " היום די מקובל שבממוצע (לא בין משתתפי הפורום הזה שמשתמשים בודאי ביותר) אדם משתמש ב - 2-3%. במקרים נדירים, 5-10%." מקובל ע"י מי? "איינשטיין, העיד על עצמו, באחת הביאוגרפיות עליו, שבימים הכי מבריקים שלו (איינשטיין) הוא הרגיש שהוא מנצל בערך 10-15% מהפוטנציאל שלו." קטונתי מלבקר את אינשטיין שללא ספק היה אדם מבריק. אבל אני מכיר כמה אנשים מבריקים שלא רק טועים גם פולטים שטויות מביכות. לא כל דבר שאינשטיין אומר הוא נכון. מעבר לזה אפשר בקלות להסביר את דבריו של אינשטיין בצורה אחרת. גם אני כשאני ניגש למבחן איני מנצל את מלוא הפוטנציאל שלי, הייתי בוודאי מנצל יותר מהפוטנציאל שלי לו רק הייתי יושב עוד 5 שעות ללמוד למבחן. האם זה אומר שאני משתמש רק 10 אחוז מהמוח שלי? ממש לא. כמו שאצן לא משתמש ב-10 אחוז מרגליו כאשר הוא הולך. "ההבנה שלי היא שהפוטנציאל האנושי הוא אינסופי. בלתי מוגבל. (לכן אני באופן אישי מוכן להסתפק גם 'רק' ב-2%. כמה זה בדיוק 2% מאינסוף?) " מאיפה באה ההבנה הזאת? 2 אחוז מאינסוף הם אינסוף, גם מליונית אחוז וכל מספר סופי אחר כחלק של אינסוף הוא אינסוף. בכל מקרה טוב לדעת שהיכולת שלי היא אינסופית, אולי בכ"ז אגש לכמה מועדי ב' לשפר ציון... "אדם שמנצל את מלוא המוח שלו יכול לעשות ממש הכל!! לרחף באוויר. לעבור דרך קירות. ללכת על מים. ליהפך לרואה ואינו נראה" איך אתה יודע? ראית מישהו עובר דרך קירות? הולך על המים (סירה לא נחשבת). אפשרות שנייה שעדיין אף אדם לא הגיע ליכולת כזו, אבל בוודאי תוכל להסביר איך הגיעו למסקנה הזאת. אל תשכח להראות איך זה מסתדר עם חוקי הפיסיקה, אלו הידועים לנו (ואם יש כאלו שלא ידועים לנו, ספר לנו עליהם). שני דברים לגבי המאמר שלך: 1. מהי השפעה חיובית על פשיעה ואלימות? כלומר איך מוגדרת פשיעה, האם החוק הבינ"ל, החוק המקומי או איזשהו חוק אוניברסלי? אתה בוודאי יכול להבין שיכולות להיות הגדרות שונות, יתכן שאדם מסויים חושב שמעשיו הם חיוביים ביותר, אבל ישנם אנשים רבים שחושבים אחרת ממנו, מהי השפעה חיובית, הפסקת מעשיו של אותו אדם, או המשך מעשיו? 2. מהי אותה תעופה? אני מנחש שאינך מתכוון לתעופה הדומה לתעופת בעלי כנף, מטוסים וכו' אלא לדבר אחר. אם אני במקרה פוגש מעופף יוגי בחוף הים, מה אני צריך לעשות (פיסית) כדי להוריד אותו לקרקע? מה קורה לבגדיו? האם גם הם מרחפים או שהם מונחים על גופו בדיוק כפי שהיו כשהיה על הקרקע (כלומר, האם הם מצייתים לחוקי הפיסיקה, או שהם הם כמו המעופף מרחפים בהתעלם מכוח המשיכה)? ויותר חשוב, איך מתנהגים דברים אשר הם כמעט חלק בלתי נפרד מהגוף, כמו הצבע בקעקועים, עגילים, פרוטזות, קוצב לב? מה יקרה אם נניח את רגליו של אותו מעופף מתחת לשולחן ביליארד, כך שכאשר הוא ירחף יגיע לגובה שידרוש ממנו הרמה של השולחן באוויר, האם רגליו ימחצו תחת שולחן הביליארד או שאותו שולחן יתרומם גם באוויר? אולי אלו נשמעות לך שאלות קנטרניות, אך הן חיוניות לצורך הבנת טיב התעופה (ולא הגורמים לה).

gilpor

New member
שימוש במוח

התכתבתי פעם עם פרופ' דן מלר (שהוא פרופ' לרפואה) בנושא זה. העניין הוא שבמוח ישנם תאי עצב וכן תאים אחרים, בעיקר כאלו שמיועדים להגנה על תאי העצב. רק תאי העצב הם אלו שמשמשים לפעילות המנטלית ואנו משתמשים כמעט בכולם כמעט כל הזמן. מצורף קישור מאתר משרד האנרגיה האמריקני שתומך בהסבר זה.

netzach

New member
יש לי סטרט-אפ !!!

למה שלא נפגיש את הפקיר המרחף עם הגאון מחכמת הקבלה (אולי יצא מזה משהו מעניין) ?

mandela22

New member
כמה תשובות כלליות

לאור כמה שאלות טענות והצעות שהועלו. קרובת משפחה שלי עוסקת ב TM כבר הרבה מאוד שנים, ויצא לי לאחרונה לדבר איתה על תעופה יוגית (ממש במקרה). ההסבר שלה כולל את הטענות הבאות: * התעופה היוגית מתרחשת תוך כדי עשיית המדיטציה, כאשר המודט מגיע לדרגה מסוימת של מצב רוחני מסוים. ההסבר המדעי שלה הוא שהתעופה היוגית מבוססת על אחד מהכוחות הידועים (לא זוכר אם היא דיברה על הכוח החזק או החלש) שחזקים פי כמה מונים מכח הכבידה ולכן מתגברים עליו. זה נשמע קצת בעייתי כי כוחות אלו הם קצרי טווח מאוד, אבל אולי אם הכח מספיק חזק הוא יכול ליצור מיתקף מספיק חזק גם בזמן קצר. * הסיבה שהעוסקים ב TM עדיין לא הגיעו לשלב של ממש תעופה אלא רק 'קפיצות' היא שכל מודט מושפע גם ממה שקורה בעולם כולו, ודברים שליליים כמו מלחמות אלימות וכו' מהווים גורם מפריע בדרך לתעופה ממש. לי עדיין נראה שמקור הקפיצה הוא בתנועת שרירים בלתי רצונית שמקורה במצב התודעה אליו מגיע המודט. גם למדע הכי 'מערבי' ברור היום שהנפש משפיעה על הגוף (אינספור דוגמאות קיימות, כמו התפרצות מחלות מסוימות כשהמצב הנפשי רעוע) ואני לא רואה למה זה לא יכול להיות המצב גם לגבי התעופה היוגית.

פיליפ1

New member
כל עוד מדובר בקפיצות אין זה משנה

אם מדובר בתנועות שרירים רצוניות או בלתי רצוניות- עם זה אין לי שום בעיה. הבעיה התעוררה רק כאשר לפחות אחד המשתתפים בדיון טען שהוא יכול לרחף באוויר ללא שום הפעלה של שרירי הגפיים, והוא גם ממשיך וטוען שהיכולת הזו שלו היא עניין שולי מאוד. יש בעיה גם עם הנטייה לצבוע בגוונים מדעיים את תופעת הקפיצה ותופעות אחרות,ולתת לכל הנושא הכשר מדעי. יש כאן ניצול עקבי מצד אנשי הארגון של המוסד המדעי ושימוש ציני במושגים מדעיים שאינן קשורים כלל לנושא ,וזאת בכדי לשווק את הסחורה שנקראת TM לאנשים תמימים.

danigl

New member
בעיקרון מה שאותה מתרגלת אמרה לך

הוא נכון. מספר תיקונים: הרמה ממנה נעשה התירגול היא רמת השדה המאוחד (מבלי לפגוע בכוח החזק או החלש, שכבודם במקומם מונח.) הרמה בה הכוח החלש, הכוח החזק, כוח הכבידה והכוח האלקטרו מגנטי מתאחדים. שלב ראשון של תעופה יוגית (בו נמצאים רובם (אולי ככולם) של המתרגלים, הוא הקפיצות. אנחנו נמצאים בשלב הזה גם כתוצאה של התודעה הקולקטיבית והמתח הסביבתי. אבל גם. כתוצאה ממצב תודעה שלנו (שוב, לפחות של רובנו), שעדיין לא מאפשר שלב שני או שלישי.

למעלה