מדיטציה

כל ההסברים על "השדה המאוחד"

על מה בדיוק הם מבוססים? האם נערך ניסויי כלשהו שבדק את אותו "שדה מאוחד" ומה יוצר אותו? מה התכונות שלו? על סמך מה מבוססות כל הספקולציות ההזויות האלו? על סמך דבריו של הגורו מהרישי? משתמש בצלילים.

danigl

New member
הם מבוססים על שלושה דברים

על תאוריה בפיסיקה (אני חוזר תאוריה, כי היא לא הוכחה ולעולם לא גם תוכח), שרבים הם אנשי המדע שסמכימים איתה (יש כמובן גם אלה שמתנגדים לה, כמו שהיה לאורך ההיסטוריה של המדע, לגבי הרבה מאוד תאוריות חדשניות)), שטוענת שבבסיס של כל התופעות יש רמה קבועה, מוחלטת, לא משתנה. על הכתבים הוודיים העתיקים. כתבים שלא נכתבו על-ידי בני-אדם. רישים בעלי רמות תודעה מאוד מפותחות ראו חוקי טבע מסויימים וניסחו אותם במלים. ההתנסויות שלהם היו זהות לחלוטין למה שהיום אלו שתומכים בתאורית השדה המאוחד, טוענים. שלישית. על התנסות של מליוני אנשים ברחבי העולם. שבזמן תירגול המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) התודעה שלהם מתעדנת עד לרמה השקטה ביותר של חשיבה, ואז היא עוברת מֵעבר לרמה זו, אל מה שבוודות נקרא האטמה, הטרנסנדנטלי, השדה המאוחד.

OriIdan

New member
תיקון קטן

למיטב הבנתי הרישים היו בני אדם אבל עם רמת תודעה גבוהה.

מה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

"הכתבים הוודיים העתיקים. כתבים שלא נכתבו על-ידי בני-אדם" ועל ידיי מי הם ניכתבו? ע"י חייזרים?
שלישית. על התנסות של מליוני אנשים ברחבי העולם האם לא ראית את הדוגמה הזו שהבאת לכאן? מיליוניי אנשים בכל רחבי העולם שהיתנסו בתמונה זו טענו/נישבעו שריבועים A ו B הם בעליי גוונים שונים לגמרי זה מזה, למרות שבאופן מעשי הם בעליי אותו צבע בדיוק!! אז על מה אתה מדבר בדיוק? מה זו "היתנסות אישי"? מה עוד אפשר להראות כדי להוכיח לך שהיתנסות אישית יכולה להיות מאד "אישית" בלי שום קשר למציאות? משתמש בצלילים.

mandela22

New member
אבל השדה המאוחד

הוא רק תאוריה. מה שראו בניסוי הוא שבאנרגיות מאוד גבוהות, הכוח החלש והאלקטרומגנטי מתאחדים. האיחוד של כל הכוחות אמור לקרות באנרגיות עצומות, שאין כרגע מאיץ בעולם שמגיע לאנרגיות כאלו. ושוב, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אני לא מבין את הצורך לעטוף הכל בעטיפה מדעית. התופעות שמתוארות יכולות להיות אמיתיות גם בלי הסבר מדעי.

ואיזה ניסויי

הראה קשר ואפילו קלוש בין אותם כוחות שאתה מדבר עליהם לבין אדם המבצע מדיטציית TM? על סמך מה אתה עושה קשר בין "תעופה יוגית" לבין כוחות ואנרגיות? זה בא על סמך ניחוש? על סמך מה בדיוק? משתמש בצלילים.

חבל שאתה לא מבין.....

ההסברים של קרובת המישפחה שלך הזויים לגמרי ותלושים לגמרי מהמציאות, אם יתברר מתישהו שאדם יכול לרחף או אפילו להיתרומם לרגע לגובה של מטר (כפי שטוענים אנשיי ה TM) רק באמצעות כוח המחשבה או המדיטצייה זו תהייה מהפיכה עולמית בכל תחום המדע, זה יהיה גילויי מדהים שיסעיר את כל העולם, כל כך קשה להבין את זה? מה זה לא ברור? ההסברים לגבי איך זה מתרחש כביכול כלל לא מעניינים אף אחד, קודם בו נראה אם זה בכלל קורה או שזו סתם המצאה הזוייה, למה להיתפלסף יותר מדיי? הרי אפשר ליבדוק זאת בצורה פשוטה מאד באמצעות מישקל, כך אפשר לראות בצורה ברורה אם הריחוף באמת אמיתי או שהוא נוצר כתוצאה מדחיפה של הרגליים, אז למה לעסוק בספקולציות? רוצים או לא רוצים ליבדוק ולדעת? משתמש בצלילים.

OriIdan

New member
נמאס לי מהשטויות האלו

אתם טוענים שזו דחיפה של הרגלים אז בוא אני אוסיף משהו. כן יש דחיפה של הרגליים. בזמן התעופה היוגית הגוף בעצם הופך להיות קל קל כמו נוצה, ואז כל כח קטן שתפעיל עליו ירים אותו למעלה, אם הגוף היה נשאר במשקלו זה, היה מרחף כמו נוצה. מה הודתי כאן שיש כח שרירים? לא, כי כדי להרים את הגוף שלי (שמשקלו למעלה מ 80 ק"ג) לגובה של למעלה ממטר נדרש כח של לפחות 80 ק"ג תסכים איתי? אם הייתי יכול להפעיל כח כזה בישיבה מזרחית או בישיבת לוטוס זה היה דבר מדהים בפני עצמו מאחר ואנחנו יודעים שהשרירים ברגליים הם שרירים אורכיים ולכן לא יוכלו להפעיל כח הצידה (זוכרים הרגליים מקופלות לצדדים) נשארו רק שרירי האגן, שרירים אלו לא יכולים להפעיל כח מספיק לקפיצה. שרירים אלו יכולים להזיז קצת את הרגליים אבל בוודאי שלא לספק את הכח הנדרש להרים 80 ק"ג. הסברים אלו הם הסבר קצר ולא ממצה של מדריכת כושר שלא מתרגלת את הטכניקה אבל יודעת קצת על שרירי גוף האדם ומה הם יכולים לעשות. אם זה באמת היה כח שרירים הייתי היום באתונה ואז לא הייתי רואה את השטויות שלכם... זו ההודעה האחרונה שלי בעניין, נמאס לי לחזור על עצמי שוב. אם אתם רוצים לערוך מחקר, נשמח לעזור לכם, אז נסחו את הצעת המחקר בצורה רצינית כמו שאתם יודעים, תפנו אותה לדני והוא יעזור לכם לארגן את האנשים ואת המחקר. או לחליפין חפשו אולי נערך מחקר כזה במקום אחר בעולם. אבל להמשיך לדון סתם על האם יש תעופה או אין, זה ממש מיותר. או שנעשה מחקר או שצריך לעשות מחקר, אין מקום לדיוני סרק. בנתיים אני הולך לקפץ על המזרון, תאמינו לי זה כיף לא רגיל וממש לא משנה האם זו קפיצה ריחוף או מיצידי גם ישיבה במקום.

בקשר לניסויי ../images/Emo26.gif

כמו שכבר אמרתי קודם אני מאד אשמח אם חבריי הפורום ירימו את הכפפה ויארגנו ניסויי מתאים עבורך ועבור דני, לאחר מכן ע"י חישוב מתמטי פשוט מאד של מישקל כוח ותנע אפשר לראות בבירור אם העלייה "הזעירה" שנראה במחוג המישקל בזמן העלייה שלך ("מישקל מדומה") יכולה או לא יכולה להסביר מבחינה פיסיקלית את היתרוממות הגוף שלך לגובה שימדדו בצורה מדוייקת המישתתפים בניסויי. אני מאד אשמח לראות מה יהיו תוצאות של ניסויי כזה. משתמש בצלילים.

ולמה לא..... את??

לי אין את האמצעים או היכולות לארגן ניסויי כזה למרות שבעיקרון הוא פשוט מאד. צריכים לארגן מישקל יציב ומתאים, צריך לימצוא דרך לקבע מעליו מישטח/מיזרון יציב שעליו דני או המודט השני יוכל לשבת בלי להיתנדנד וליפול, צריכים כלי מדידה מתאים על מנת לראות לאיזה גובה בדיוק הוא קופץ, וצריכים ליראות בצורה מדוייקת ככל האפשר לאיזה ערך עולה המחוג ברגע הקפיצה, עדיף אפילו לצלם את המחוג באמצעות מסרטת ווידאו (שגם את זה אין לי) כדי שיהיה אפשר לנתח את המדידה בצורה מדוייקת פריים אחרי פריים, לי אין יכולת לארגן דבר כזה כרגע, ויש כאן חברי פורום שהרבה יותר מנוסים ממני בעריכת ניסויים. ודרך אגב, מה.... איתך?
משתמש בצלילים.

moran f

New member
כי אתה זה שמתעניין כל כך בנושא

אני לא. אתה מחלק כאן משימות לאנשים - לקרוא מאמר ולספר לך אם הוא טוב, לארגן ניסוי וכו'. אם כל כך מעניין אותך לדעת, הייתי מצפה שתתאמץ למצוא פתרונות בעצמך ולא תטיל את העבודה על אחרים.

תודה לך ../images/Emo24.gif

מסתבר שגם אותך הנושא מעניין, אחרת לא היית טורחת ליקרוא כאן הודעות. בכל מקרה תודה לך על הביקורת הבונה. משתמש בצלילים.

moran f

New member
מי אמר שאני קוראת?

על השרשור הזה אני בעיקר מרפרפת. אני מודה שהנושא לא משעמם אותי לגמרי (אחרת לא הייתי מרפרפת), אבל הוא לא מספיק מעניין אותי כדי לקרוא מעבר לדיון כאן.

Back2U

New member
הרבה כתבו פה

אני לא יודע עם עקבת אחרי הכל. אבל כעיקרון זו "הרגשה של ריחוף" ולא ריחוף ממשי. כנראה שהמדטציה מקנה למודטים את האמונה שהם מסוגלים להתרומם באויר, מה שבחיי היום יום נראה כקפיצה בלתי אפשרית. אבל בדומה להרבה פעילויות ספורטיביות, הכל בראש. הסיבה שאתה לא רץ מהר יותר לרוב פסיכולוגית. אך אם תאמין שאתה מסוגל, תוכל לשפר את השגיך. וזה מה שהמדיטציה מספקת. אמונה. לי באופן אישי יש סבא "מרחף" או מקפץ איך שתקרא לזה, אשר מסוגל לבצע תרגילים אקרובטיים מרשימים גם לאחר ניתוח, בהשפעת המדיטציה. כנראה המדיטציה משפיעה על האדם ועוזרת לו להגיע לאיזון באופן שאיננו מבינים עדיין.

למעלה