מדיטציה

OriIdan

New member
מהרישי לא יעיף את אף אחד

מהרישי רק יעודד כזה דבר. כאן קיבלתם בדיוק את אותה תשובה שאני נתתי אבל יותר רצינית ומגורם יותר רציני. אם מישהו מרים את הכפפה שיפנה לדניאל שיעזור לכם לארגן את המחקר. כך בעצם התחילו מחקרים רבים על הנושא. אין למהרישי, לארגון, למורים למדיטציה או לי פחד ממחקרים, נהפוך הוא כולנו בעד המחקרים שאם לא כן כיצד אתה מסביר מאות מחקרים שבוצעו? מי שיש לו משהו אמיתי ביד אין לו מה לפחד ממחקרים. אבל חשוב שהמחקר יהיה רציני, הארגון אינו חבורת ילדים, מהרישי איננו קוסם מאחז עיניים. מהרישי הוא איש בעל שיעור קומה שמקדיש את כל זמנו אך ורק לנושא אחד והוא שיהיה לנו ולילדינו עולם טוב יותר וזאת למרות ספקנים כמוך.

danigl

New member
למה ללכת כל-כך רחוק?

הגששים, באחת התוכניות שלהם (משהו שנקרא 'החכם מיימון', נדמה לי), השעינו את הראש של 'החולה' על חרב. את הרגליים על חרב אחרת. הוציאו חרב אחת. הוציאו את השנייה. והאדם "ריחף" באוויר. סתם. הגששים. אז ברור שבנושא תתכן אחיזת עיניים. היה איתי בקורס בו למדתי את התעופה היוגית של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), בחור בשם דאג הנינג. אומרים עליו שהיה גדול הקוסמים בעולם. גדול מהודיני. במיצגי הקסם שלו הוא גרם לאנשים "לרחף" "להיעלם מן העיין" וטריקים מהסוג הזה. כל קוסם (כמעט) יכול לעשות זאת). יש הויכוח הישן האם אורי גלר הוא מאחז עיניים או בעל 'כוחות עליונים'? (אגב דאג אמר שכל קוסם בינוני ומעלה יכול לעשות את כל מה שאורי גלר עשה.) האם זה אומר שאורי גלר הוא מאחז עיניים? לא. אבל. הקיום של אחיזת עיניים איננו מראה בהכרח שכל מה שקיים בעולם גם הוא אחיזת עיניים.

זו רק בעייה שלך שאתה כזה פתי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מדוע אתה מתעקש להאמין שבאמת אותם גששים גרמו לאותו אדם "לרחף" באוויר?? האם לא עלה בדעתך שאולי הם פשוט מרמים בדיוק כמו כל קוסם ברמה בינונית שמבצע את הטריק הזה במופע?? ומדוע אתה חושב שאורי גלר לא מאחז עיניים? במה הוא שונה לדעתך מכל קוסם אחר שעושה את אותם טריקים לפני קהל? מפני שהוא אומר שהוא לא מרמה? זה גורם לך להאמין למילה שלו? זה חדש לך שהעולם שלנו מלא ברמים ושרלטנים למיניהם? נולדת אתמול? משתמש בצלילים.

danigl

New member
קרא את מה שכתבתי.

אחר-כך קרא את מה שכתבת אתה. ראה האם יש הגיון כלשהו למה שכתבת אתה. מלבד זאת. אני דורש את מידת הכבוד הראוייה לכל אדם, בטח ובטח למישהו שיכול להיות האבא (אולי אפילו הסבא) שלך. אתה התחלת עם השרשור הראשוני בנושא "אפקט מהרישי". עניתי על שאלות רלוונטיות. לשון כמו שאתה משתמש בה בכותרת לא מקובלת עלי. אם אתה רוצה שאפסיק לגמרי להשתתף בדיון זה, המשך להשתמש בתואר מעליב.

ואתה יודע בן כמה אני ../images/Emo35.gif

האם "ראייה מרחוק" זה תחום נוסף במדיטציית ה TM שעוד לא שמעתי עליו? מדוע אתה חושב שאני לא בגיל הקרוב לשלך? האם אלו ספקולציות או מה? משתמש בצלילים.

netzach

New member
זאת לא הסיבה שלא נערך כזה מחקר

הסיבה היא שהחברה פשוט לא מרחפים, לפחות לא במובן הפיסי של המילה. ראיתי נסיונות של חבר'ה שרצו להוכיח משהו דומה. הם צילמו סרטון וידאו שבו רואים אנשים ישבים, יושבים, יושבים ,יושבים ו... נחשת נכון - יושבים. קל יותר להתעסק בכל מיני דברים לא מוגדרים מאשר להכנס לאלו הניתנים לבחינה קלה, ברורה וענינית. האמן לי שאם מחקר אחד יפורסם אודות תעופה אמיתי של יוגי זה או אחר, המונים ילכו בעקבותיו. הענין הוא - שאין ריחוף או משהו דומה לו.

OriIdan

New member
למה זו הסיבה?

אנשים מתרוממים באויר, אני עושה את זה כל יום, אתה רוצה לערוך מחקר שמוכיח שזה לא מכוח השרירים, בבקשה אני מוכן. לי אין עניין להוכיח את מה שברור לי, כמו שאין לי עניין להוכיח שהשמש זורחת בבוקר. אבל לכם יש עניין אז קדימה, אני מוכן לעזור.

netzach

New member
אני מרים את הכפפה!

בוא ונקבע יום ושעה. נזמין את חברי הפורום. אביא מצלמה ונצלם ברצף מספיק פריימים כדי לבדוק אם התרוממת או לא. אם כן, אז נראה ממה זה נובע. לדעתי לא נגיע לשלב השני ...

אני בעד ../images/Emo45.gif

למרות שאני לא חושב שצילומים יגידו משהו, תראה אותו קופץ באוויר, הוא יגיד שגופו התרומם ואתה תיטען שרגליו דחפו את הקרקע וגרמו לקפיצה. הבדיקה הכי פשוטה ואמינה תהייה אם תצליח לארגן מישקל בגודל המתאים, אם הוא באמת מרחף אז המחוג של המישקל לא אמור לעלות אפילו מילימטר אחד ברגע ה"ריחוף". אבל למה ללכת רחוק? כידוע לך יש אדם בשם רנדי בארה"ב המציע מיליון דולר לכל אדם שיגיע למעבדתו ויוכיח יכולת על טיבעית מסוג זה, אני לא מכיר הרבה אנשים שהיו מוותרים גם על נסיעה לארה"ב וגם על לחזור משם עם מליון דולר ביד, והנה אני ממתין לישמוע תירוצים למה לא.... ובטוח שיהיה תירוצים, הלא כן?
משתמש בצלילים.

danigl

New member
תגיד. שכמטוס ממריא (והלוא מטוס בטוח

עף), האם אין שם שום עלייה במשקל?

דני, תגיד אתה אדם רציני ../images/Emo35.gif

אחר כך אתה מאד נעלב כשאני מבטא את דעתי עליך, נכון? תסביר לי איך מטוס קשור בדיוק לעניין? האם זה חדש לך שמטוס ממריא לאוויר כתוצאה מכוח עילויי שנוצר עליו כנפיו כשהוא מתקדם במהירות קדימה מדחף מנועיו רביי העוצמה? איך בדיוק זה קשור ל"תעופה יוגית"? האם יש למורט כנפייו או מנוע שדוחף אותו כלפי מעלה? איך זה קשור לעניין בדיוק? אתה מוכן להסביר את הקשר? אחרי שאלות כאלו אתה באמת מצפה שיתייחסו אליך ברצינות דני?
משתמש בצלילים.

תיקון

איך מטוס קשור בדיוק לעניין? האם זה חדש לך שמטוס ממריא לאוויר כתוצאה מכוח עילויי שנוצר על כנפיו כשהוא מתקדם במהירות קדימה ע"י דחף מנועיו רביי העוצמה? איך זה בדיוק קשור לעניין ה"תעופה היוגית"? האם יש למודט כנפיים או מנוע שדוחף אותו כלפי מעלה? איך זה קשור לעניין בדיוק? אתה מוכן להסביר את הקשר? ואחרי שאלות כאלו אתה באמת מצפה שיתייחסו אליך ברצינות? דני באמת! משתמש בצלילים.

OriIdan

New member
אין בעיה

רק שלדעתי הוסכם שעדיף לעשות זאת עם משקל שיהיה מתחת למזרון. אם אתה רוצה לצלם, אין בעיה, צור איתי קשר ובוא לצלם. אבל בבקשה לא להביא הרבה אנשים אני לא מתכוון להפוך להיות שחקן קולנוע...

אפשר

להעלות את הצילומים לפורום בלי להציג את הפנים שלך, כלומר שהן יהיו מטושטשות, וברור שלא כולם חייבים להיות נוכחים שם פיסית. משתמש בצלילים.

netzach

New member
בשום אופן לא אצלך

במקום ניטרלי, שני עדים לפחות, חצובה ומצלמה טובה (עלי). את הצילומים נבחן לאחר שנטשטש את הפרטים המזהים. לוקח? תן כמה תאריכים שמתאימים לך ונמצא משהו שנוח לכולם. יש מתנדבים להיות עדים?

אני אישית סומך עליך ../images/Emo45.gif

לא נראה לי שאני אבוא להיות עד, וגם ראיתי כבר קפיצות של "מעופפים יוגיים" בטלוויזיה. אבל שוב, צילום לא יתן לך שום דבר, זה לא יוכיח כלום! בו נגיד הוא יקפוץ לגובה של 70 ס"מ, הוא יטען הרי שזה "ריחוף ספונטני" ואתה תיטען שזה נובע מדחיפה של הקרקע ע"י הרגליים והגוף, לא תוכל להסיק מהצילומים האלו שום מסקנה רצינית, אני חוזר ואומר שההוכחה היחידה והאמינה תהייה לארגן מישקל כלשהו שעליו ישב המיזרון, ובמידה ובזמן הקפיצה המחוג לא יעלה מילימטר זה יוכיח שהוא באמת מרחף ולא דוחף את הקרקע כדי ליקפוץ. משתמש בצלילים.

UrbanDK

New member
אנא סילחו לי שאני מתערב בוויכוח

המעניין פה, אבל - אם הוא באמת "מרחף" - האם אני טועה, או שכל מהות הריחוף היא שהייה באוויר, ולאו דווקא ההגעה אליו? מצדי שהוא אפילו יקפוץ מהגג של עזריאלי עם טרמפולינה - אם הוא מצליח ל-ר-ח-ף באוויר, באמת - אז אני אאמין.

למעלה