מג'נטיק בקמלוט

בוא נעשה סדר בדברים

"אם תסתכל בצורה בהירה כולם פה נכנסו בך, כי הסקירה באתר שלך היתה פשוט לא נכונה" הביקורת של רוברט ווקר היתה אכן 'ממוחזרת', והיא הוסרה. אני לא צריך להתנצל מפני שזו היתה טעות בתום-לב, שהחזיקה מעמד רק כמה שעות. שאר הדברים לא היו בעייתיים, מפני שהבחור שהגיע להופעה (ליאור מור) כתב אותם לפי התרשמותו האישית, ואחרי כמה הערות הסרתי את החלקים השגויים בהודעה שלו (עריכה לוקחת זמן, במיוחד כאשר אתה לא בבית...). גם הוא כתב את הדברים בתום-לב מפני שהוא איחר, ולא קרא עד הסוף את הפרסומת להופעה, למרות שהוא הרגיש מרומה ועם זה אי אפשר להתווכח. סביר להניח שההופעה היתה די קצרה לטעמו, ואני מסכים שהופעה של שעה וחצי זה לא מי-יודע-מה, במיוחד כאשר מדובר בקאוורים. מג'נטיק קיבלו הרבה ביקורות לא-מחמיאות בשנים האחרונות, ומכמות גדולה מאוד של אנשים שונים שאין ביניהם שום קשר ושום קונספירציה (ביניהם, למשל, אח שלי). הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ביקורות כאלה היא לשפר את איכות ההופעה. בועז פלג שמע מהרבה אנשים טענות לא נעימות לגבי דורין כזמרת, אבל הוא מאמין בה. שיהיה בריא - אבל הביקורת תישאר כפי שהיא, וה'אמונה' לא תעזור כאן. יש עובדות: הזמרת לא מספיק טובה. עלבונות וכעסים לא יעזרו.

בשנים האחרונות?

הם קיימים פחות משנתיים. "אני לא צריך להתנצל מפני שזו היתה טעות בתום-לב" למה לא? הנה למשל ניסוח: "סליחה, עשיתי טעות בתום לב." לא מסובך. כשאתה מסרב להתנצל ומגן על הטעות בחריצות, אתה נותן את הרושם שאתה לא מתחרט על כל שמג'נטיק נפגעו מדבריך, מה שגורם לחשוב שבעצם כן עשית את זה בזדון. "סליחה, עשיתי טעות בתום לב." זה הכל.

בשנתיים האחרונות

"הם קיימים פחות משנתיים" אולי השנתיים האלה נראות לי כמו ארבע שנים
"כשאתה מסרב להתנצל ומגן על הטעות בחריצות, אתה נותן את הרושם שאתה לא מתחרט על כל שמג'נטיק נפגעו מדבריך" מג'נטיק לא 'נפגעו' מדבריי. מג'נטיק קראו את הדברים וביקשו לתקן. אני רק ציטטתי אחרים, ובמקרה שהציטוט היה בעייתי הדבר תוקן לאחר כמה שעות. אין לי על מה להתנצל וכל הסיפור הזה מנופח לחלוטין.

מה, עד כדי כך קשה לך להגיד סליחה?

אתה יודע מה, אל תגיד סליחה אפילו. "אופס" יספק אותי. "אולי השנתיים האלה נראות לי כמו ארבע שנים" גיחי. ככה מעודדים יצירה ישראלית. באמת, כל הכבוד לך.

יצירה ישראלית?

סליחה, אבל איזו יצירה ישראלית מדובר? מג'נטיק עושים רוק אנגלי באנגלית. בועז פלג מתכוון לנסוע לחו"ל ולהמשיך את הקריירה שלו שם. מה הקשר ליצירה ישראלית? זה אפילו לא בעברית, הסיפור הזה...

האנשים הם ישראלים?

הם גרים בארץ? הם פועלים, כרגע, בארץ? זאת יצירה ישראלית. וזה שזה לא בעברית לא משנה את זה בכלל.

נו באמת

הם עושים חזרות בארץ בשביל להתחיל קריירה בחו"ל. זו לא יצירה ישראלית, וקשה לומר שאפילו חברי הלהקה יתמכו בתיאור הזה.

נו באמת 2

זו יצירה ישראלית לכל דבר, ורק בגלל שמג'נטיק לא שרים על הסלעים ועל הגבעות, לא עושה אותם לפחות ישראלים, לטוב ולרע.

kurush

New member
סתם ככה, לשם הויכוח

אבק, זו יצירה ישראלית? סימפוזיון? אטמוספירה? מה לגבי אורפנד לנד? האם יצירה ישראלית אומר שהמוסיקה חייבת להיות בעברית ולפנות אך ורק לקהל המקומי?

רק לשם הויכוח

מבחינה פורמלית ("יבשה"), מוסיקה ישראלית היא מוסיקה שנוצרת בישראל על ידי אזרחים ישראלים. מבחינה מהותית, היצירה עצמה צריכה להיות מזוהה עם המקום ממנו היא באה. המוסיקה של 'אבק', מבחינות רבות, לא שונה באופן מהותי מן המוסיקה של להקות RIO רבות בעולם, ולכן היא בינלאומית. גם המוסיקה של סימפוזיון, מלבד העובדה שיש בה שיר אחד או שניים בעברית, היא בינלאומית בגישתה. אטמוספירה היתה מוסיקה אנטי-ישראלית בכוונה תחילה, וכל המעורבים ביצירה לא הרגישו שהם עושים מוסיקה ישראלית בשום צורה שהיא. אורפנד לנד? לא מכיר מספיק טוב בשביל להביע דעה.

אורי, בוא באמת נעשה סדר בדברים.

אני לא מכיר את ליאור מור, אבל אני מכיר אותך. אני חוזר פעם נוספת ואומר לך שמשך ההופעה היה שעה וארבעים (התחילה בעשר ורבע והסתיימה בחמישה לשתים עשרה), וזהו זמן סביר ביותר להופעה (לא שעה ורבע כמו שההוא כתב, אולי כי איחר, או שעה וחצי כמו שאתה כותב בלי שהיית במקום או ששאלת את מי שהיה). אפשר לשאול אותך בבקשה כמה זמן היתה ההופעה של להקת "אבק" אהובתך שאתה כותב כאן "אני מסכים שהופעה של שעה וחצי זה לא מי יודע מה". אני רואה שמה שהולך כאן זה "ההוא כתב בתום לב" ו"אתה כתבת בתום לב" וכו'. אני חושב שאפשר גם לנסח את "תום הלב" הזה כ"רוע לב". אל תתנצל, אבל תפנים את העובדה שכולם כאן פשוט יורדים עליך. חוץ מזה אני מודה על המהומה הגדולה שיצרת כאן בעיקבות אירוע קטן, ואני מקווה שלאירוע הבא יגיעו עוד אנשים כתוצאה מכך.

שלום למועדון

"אני חוזר פעם נוספת ואומר לך שמשך ההופעה היה שעה וארבעים" יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. יכול להיות שהם עשו הפסקה בין שיר לשיר, ויכול להיות שהחומר המקורי לקח די הרבה זמן. מה שבטוח, הבחור שכתב את זה (ליאור מור) עשה טעות, היא תוקנה - ושלום על ישראל. "אפשר לשאול אותך בבקשה כמה זמן היתה ההופעה של להקת "אבק" אהובתך" ההופעה של אבק היתה קצרה, אבל כל החומר היה מקורי. אני לא צריך לספר לך שהרבה יותר קל לבצע קאוורים מאשר לעבוד על חומר מקורי משל עצמך - במיוחד כשהוא מסובך כמו זה של אבק. "אל תתנצל, אבל תפנים את העובדה שכולם כאן פשוט יורדים עליך" התיקונים היו במקום - במיוחד ההערות שקיבלתי מבועז בדוא"ל. כל הסיפור תוקן ושופץ, כולם יכולים להירגע ואני לא מתכוון להתנצל על שום דבר. אחרי הכל, הביקורת של רמי (שהופיעה ראשונה בעמוד) היתה מחמיאה ביותר והלהקה יכולה רק להסמיק ממנה.

Queen Cole

New member
יש לי כמה דברים לומר לכלל הפורום

אני מוטרדת מכך שבינתיים רשמיי מהפורום (שאני קצת חדשה בו אגב אם לא שמתם לב) הם שברגע שנאמרה ביקורת מסויימת על להקה כלשהי (לווא דווקא מג'נטיק או סטורמי אטמוספיר...) הביקורת הופכת לאמת הניצחית לגבי הלהקה. הרי מניסיוני שבו נכחתי בהופעות רבות לאין שיעור וראיתי הופעות חוזרות של אותן להקות בתקופות שונות, ראיתי באופן ברור שללהקות יש נטייה להשתפר מהופעה להופעה, דבר טבעי ביותר שנובע מהרצון הכנה של כל להקה להתעלות על עצמה ולהיות יותר טובה בעיני עצמה ובעיני הקהל שלה. מעטות הלהקות שלא נשמעו מגובשות יותר ומקצועיות יותר בהופעות היותר מאוחרות שלהן לאחר שהן צברו ניסיון, למדו להרגיש בטוחים יותר על הבמה וכד'. לכן למעשה מה שאני טוענת זה שלדעתי הוגן לבקר להקה, במיוחד להקה חדשה וצעירה - פר הופעה. כי אם ראיתם אותם לפני חצי שנה-שנה, במיוחד אם מדובר בלהקה צעירה ומתחילה רוב הסיכויים שהם יהיו הרבה יותר טובים להבא. למשל אגרול... ששמתי לב שללא ספק כולם מאדירים את הלהקה ומהללים אותה. ראיתי אותם לפני שלוש-ארבע שנים בהופעה, ותאמינו לי, אם הייתי צריכה להחליט אז מה דעתי עליהם - לכל החיים - לפי הופעה זו, כנראה שאף אחד לא היה שומע על הלהקה הזו יותר. הם עשו מספר טעויות מביכות בהופעה וויתרו על תפקידים מהותיים ביותר בקאברים שהם ביצעו. אבל הפלא ופלא, הם למדו מהטעויות שלהם והשתפרו והפכו לאלילים של כל הפורום הזה ומעז יצא מתוק. ועכשיו איזה פלא, להקת מג'נטיק מתחילה מאותו מקום שאגרול היו בו פעם אבל צריכים לסבול את ההשוואה לאגרול שכבר הופיעו כמה שנים ובאמת הגיעו לרמת מקצועיות שלמג'נטיק עוד לא היתה ההזדמנות להגיע אליה. הם לא אגרול ולא יהיו אגרול הם להקה חדשה ואחרת, למה לא לבקר אותה ככזאת? עוד משהו שבמיוחד שמתי לב אליו והייתי רוצה שאחרים ישימו לב אליו גם כן, הוא ספציפית הנושא של הקאברים. שמתי לב למשל שלפעמים להקה מתחילה שמנגנת קאברים לא בוחרת קאברים שמתאימים לאופי הלהקה, וזה דבר שנובע בדרך כלל מחוסר הניסיון והידע שיש לעומתם ללהקה ותיקה. ובהרבה הופעות ראיתי שדווקא קאברים היו לרועץ של להקות שהחומר המקורי שלהם נשמע מצוין לעומת הקאברים שלהם. לדוגמא, (שיר אל תעלב, הכל מאהבה...) סולסטיס - אני חושבת שהחומר המקורי של סולסטיס מתעלה בהרבה רמות על הופעת הרדיוהד שלהם שראיתי ואני מאוד שמחה שלא סימנתי אותם כלהקה "לא מוצלחת" בגלל שלא נהניתי מהקאברים שלהם לרדיוהד. אז אני מסכמת את כל העניין כך, ביקורת זה דבר חיובי, כל עוד היא עניינית, ומבחינתי להחליט לפי הופעת קאברים מלפני שנה אם להקה והחומר המקורי שלה טובים או לא זה אולי מעט ערכי אבסולוטי ועוצר את הצלחתן של הרבה להקות מוצלחות מאוד (לפחות בפוטנציאל) :). אני תמיד מגיעה להופעות חפה מביקורת קודמת ומגלה כל כך הרבה פעמים לשמחתי והנאתי שלהקות באמת נעשות טובות ומקצועיות יותר עם הזמן. משפט סיכום - תשמרו על ראש פתוח. ככה יש יותר אוויר

כתבת יפה מאוד

אבל אני רוצה להוסיף משהו קטן: אני מכיר את מג'נטיק ואת בועז פלג כבר די הרבה זמן, ראיתי אותם בהופעות רבות, שמעתי את הדיסק שלהם - ודעתי לא השתנתה בהרבה. אני מודה שהם נשמעים היום יותר טוב מאיך שהם נשמעו בתחילת הדרך, אבל זה עדיין לא מרשים אותי כמו להקות אחרות (ונמאס לי לחזור על אותם שמות של חשודים: סימפוזיון, אבק, אגרול וכו'). ההשוואה לאגרול היא מתבקשת. מדובר בלהקות שפועלות באותה סצינה, עם אותו קהל, ועם אותם חומרים. ההשוואה לאגרול איננה אכזרית או שלילית, אלא נועדה לעודד את מג'נטיק להשתפר ולהגיע לרמות גבוהות יותר. אפשר להשוות את מג'נטיק גם לשליחי הבלוז, וגם בהשוואה הזאת הם לא עומדים כמו שצריך. להקת שליחי הבלוז מורכבת ממוסיקאים מאוד מנוסים ומאוד מקצועיים - ותתפלאי לדעת שאפילו שליחי הבלוז ספגו ביקורת מעבדך הנאמן, וזאת למרות שהם הופיעו באירוע שגם אני השתתפתי בו (השקת ספר) בצוותא. במילים פשוטות - מג'נטיק איננה להקה חדשה, יש לה כבר נסיון, יש לה קילומטרז', הביקורת כלפיה רצינית והוגנת, הטענות די ידועות (זמרת לא מספיק טובה, איכות מזגגת של קאוורים, חומר מקורי שאיננו מעניין ממש) ואף אחד לא מחדש כאן הרבה.

dondons

New member
גם על טעות שנעשתה בתום לב...

אפשר, ואף ראוי להתנצל...!!!!!!!!!!

אין שום בעיה, חבר

תמצא את מר ליאור מור (האימייל שלו מופיע בדף המקורי) ותשלח לו מייל שדורש ממנו להתנצל. אני לא כתבתי את מה שהוא כתב, רק ציטטתי.

אתה מתגורר בסרטון

ואתה קוטל את סטורמי אטמוספיר שוב ושוב, מתוך רשעות גרידא, ומתוך "עשיית דווקא" כי רמי הוא מנהל הפורום. ותעשה טובה, אל תתחבא מאחורי אמרות כמו "זאת האמת ואני היחיד שלא מפחד להגיד אותה" כי זאת האמת אך ורק שלך, ותתפלא אבל יש אנשים שכן אוהבים את הלהקה ולא בגלל שהבסיסט הוא מנהל פורום רוק מתקדם, אלא בגלל שלא תמיד מוכרחים לומר את "האמת" בכל מחיר. תזכור מה אמרת בזמנו על קוטנר. עושים לך דה-לגיטימציה כי מגיע לך. אתה תוקף את הלהקה כמו צלבן למטרה שאני לא בטוח שאפילו אתה יודע מהי. כבר אמרת את דבריך על הלהקה, וכתבת ביקורת מפורטת והקשבנו לך, אבל מה אתה מצפה שיקרה? שרמי יפרק את הלהקה ויפרוש מעולם המוסיקה בגלל הביקורת שלך? אם חופש הדיבור מתיר לך להשמיץ את סטורמי אטמוספיר, אותו חופש דיבור מתיר לרמי לקרוא לך היסטורין. זה מטבע עם שני צדדים, חרב פיפיות, אתה מבין את הרעיון. חוקי הפורום הם שלכל חבר בפורום מותר לפרסם הופעות, ולכן גם למנהל מותר. זו תמיד הייתה המדיניות כאן. אני פרסמתי הופעות של סולסטיס קויל, אריק פירסם הופעות של סימפוזיון, ואם פסול הדבר בעיניך אז זאת בעיה שלך בלבד. אתה מדבר כאילו הוסדר פה שלטון דיקטטורי, כאילו רמי רודה באנשים ומכריח אותם לדבר על שמונבריום ולא על שום דבר אחר, ומפרסם כל שתי דקות פרסומת להופעה שלו ומוחק את הפרסומות של כל השאר. דבר כזה לא קורה בפועל כלל וכלל. אתה כותב דברים על רמי שלא מוצאים חן בעיניו, ובתמורה רמי כותב עליך דברים שלא מוצאים חן בעיניך. זה לא קשור לקונפליקט אינטרסים אלא לתרבות כתיבה וכבוד הדדי מינימלי. מאחר שאתה לא מכבד אף אחד כי כולנו קופים וכבוד הוא מושג מופשט שאינו קיים במציאות, אתה לא יכול לדרוש מאחרים את אותו דבר שאתה לא נותן להם בעצמך. רמי לא עשה שום דבר פסול בתור מנהל הפורום, וחוץ ממדיניות ה"מה אתה שומע עכשיו", שאותי אישית מאוד מרגיזה, הוא לא פחות טוב בתור מנהל מכל קודמיו.

אני מתגורר בדירה, וגם אתה

"אתה קוטל את סטורמי אטמוספיר שוב ושוב, מתוך רשעות גרידא, ומתוך 'עשיית דווקא' כי רמי הוא מנהל הפורום" זו לא רשעות - זו דרך להזכיר לרמי שהוא בעצם כועס עליי בגלל הסיפור של סטורמי. הוא טוען שלא, אני לא מאמין לו. "תתפלא אבל יש אנשים שכן אוהבים את הלהקה ולא בגלל שהבסיסט הוא מנהל פורום רוק מתקדם" שיקומו! רוב הזמן אני שומע סוג של דממה זועקת. אנשים מפחדים להגיב, כי הם יודעים שרמי הוא מנהל הפורום. "מה אתה מצפה שיקרה? שרמי יפרק את הלהקה ויפרוש מעולם המוסיקה בגלל הביקורת שלך?" אני מצפה שרמי ינגן דברים אחרים, אולי עם להקה אחרת. הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, בכל מקרה. "אם חופש הדיבור מתיר לך להשמיץ את סטורמי אטמוספיר, אותו חופש דיבור מתיר לרמי לקרוא לך היסטורין" רמי קורא לי היסטוריון למרות שאני לא, וזה עניין עובדתי. אני טוען שסטורמי היא להקה לא טובה, וזה כבר עניין של דעה. "אני פרסמתי הופעות של סולסטיס קויל, אריק פירסם הופעות של סימפוזיון, ואם פסול הדבר בעיניך אז זאת בעיה שלך בלבד" אריק באמת כבר לא מנהל את הפורום, וגם אתה לא. ייתכן שזה לא הולך ביחד - לנהל פורום ולנהל להקה. "אתה מדבר כאילו הוסדר פה שלטון דיקטטורי" זו לא הטענה שלי בכלל. אני טוען שלרמי יש ניגוד אינטרסים, ושזה פוגע בפורום. "מאחר שאתה לא מכבד אף אחד כי כולנו קופים וכבוד הוא מושג מופשט שאינו קיים במציאות, אתה לא יכול לדרוש מאחרים את אותו דבר שאתה לא נותן להם בעצמך" אני נותן כבוד למי שאני חושב שמגיע לו (ויש הרבה כאלה, אפילו אם הם קופיפים מכובדים בסך הכל). כפי שיש אנשים שלא מגיע להם כבוד, כך גם בפורום הזה. "וחוץ ממדיניות ה"מה אתה שומע עכשיו", שאותי אישית מאוד מרגיזה, הוא לא פחות טוב בתור מנהל מכל קודמיו" דווקא ה'מה אתה שומע עכשיו' הוא עניין מגניב לגמרי, ומביא אנשים לנקודות מעניינות. הבעיה היא שתמיד זה 'אוקטבריום' שם ברקע

למעלה