מג'נטיק בקמלוט

ברייטמן יקירי.

עם כל ההערכה הרבה שיש לי אליך, תרשה לי כמה הערות: 1. הגיע הזמן שתגיע להופעות שאתה מתייחס אליהם, ולא תצטט כל פעם ביקורת של מישהו אחר. אני אומר את זה כי היה רצוי שתשמע את הדברים במו אוזניך ותכתוב את התרשמותך האישית. זו לא פעם ראשונה שמופיעה אצלך התייחסות למופע כלשהו שמסתמכת על מישהו אחר שכתב את הדברים. תקרא את מה שכתב רמי, הוא היה בהופעה, קנה כרטיסים והוא לא משוחד. 2. למצוטט בתגובה שקיבלת בדוא"ל "די רמאות לטעמי", אז ככה. ההופעה נמשכה שעה וארבעים ולא שעה ורבע, אפשר לשאול את מי שהיה. קינג קרימזון שהיה רשום בפרסומת בוצע. ואן דר גראף לא בוצע וגם לא פורסם בכלל שיהיה דבר כזה. מעניין מי כאן רמאי, ואם הבחור הזה בכלל היה בהופעה או קרא את הפירסום שקדם לה. 3. אורי, אף אחד לא השווה את מג'נטיק לאגרול, חוץ ממה שאתה כתבת באתר שלך בעצמך לפני ההופעה. 4. גם למגיב הקודם (רוברט ווקר או משהו כזה), לא ברור מאיפה הוא לקח שביצעו את ג'טרו טול (שלא הובטח בפירסום וגם לא בוצע) או את PAINT BOX של הפלויד שלא היה בכלל (היה אסטרונומי דומיין). יש לי רושם, ואני מקווה שאני טועה, שכל מיני אנשים שבכלל לא היו אתמול, מגיבים על הופעה שהם לא ראו (כמוך למשל). 5. הטון הזה ששורר בקהילה הקטנה של הרוק המתקדם, שבה אף אחד לא אוהב את השני ולא מפרגן לשני, מביא למחשבה שלא כדאי בכלל להתאמץ בשביל לעשות משהו למען הקהילה הזו. הרבה זמן אנשים שאלו אותי למה אני לא מארגן ערב פרוג או מופע עם חומרים מקוריים. לטעמי האישי, מג'נטיק היא להקה נפלאה עם אנשים נהדרים שעובדים קשה, הם חדורי מוטיבציה להצליח ותענוג לעבוד עם בועז ודורין ושאר החברים. אני משקיע מכספי הפרטי לארגן הופעות. מה שקורה בסופו של דבר בפועל זה שמקבלים כאן בעיטה, במקום שמישהו יקום ויפרגן שיש להקה שעושה דברים, שיש מישהו שדוחף את זה, אז מסכמים את הכל במשפט "די רמאות לטעמי". בהקשר לזה אני מוריד את הכובע בפני רמי פרי, שיש לו מספיק ביצים כדי לפרגן (לרמי יש בעצם להקה ולכן הוא יודע כמה זה קשה ושבשורה התחתונה אוכלים כאן חרא). 6. אורי, עוד הערת סיום. מי כמוך יודע כמה התאמצתי וכמה חיזרתי אחרי אנשים מסויימים בקהילה כדי לארגן אירוע פרוג מרשים, וקיבלתי רק תגובות מעורפלות. מה לעשות, קהילת הפרוג הישראלית היא לא רצינית. עדיף להתעסק עם קאוורים של פינק פלויד, לד זפלין ודומיהם ועם להקות של אנשים רציניים שרוצים לעבוד ולהצליח. מג'נטיק תצליח, מילה שלי!

ועוד משהו ברייטמן יקירי

עכשיו הגיעה תגובה מאחד שקורא לעצמו רוברט ווקר, שמאשר שהוא לא היה אתמול בכלל בהופעה. אז תגיד אורי, אתה לא נסחפת קצת בתור אחד שגם לא היה אתמול בהופעה?

ודבר אחרון

פעם הבאה שאתה מארגן דף ביקורת (בין לחיוב ובין לשלילה) על הופעות שאני מפיק, תשתדל לוודא קודם שהמצוטטים אכן היו בהופעה. בפעם הבאה אני לא אעבור על זה לסדר היום. אל תפתח איתי כאן שירשור מריבה, כי אנחנו בכל זאת חברים, ותבלע את הטעות שלך בשקט.

אל תאיים עליי בבקשה

"בפעם הבאה אני לא אעבור על זה לסדר היום" סליחה, אבל הטון המאיים הזה לא מקובל עליי. אין לי בעיה למחוק את הבחור מהעמוד כי זו היתה טעות בתום-לב, אבל תרגיע את הטון מפני שהוא ממש לא לעניין.

מצטער, לא יכולתי להגיע

הבעתי תגובה אותנטית של בן-אדם שהיה בקהל וטרח לכתוב את דעתו. אין לי שום דבר נגד מג'נטיק - להיפך. אני משוכנע שהם יכולים להשתפר ולכן אני מנסה לעודד אותם להמשיך ולהשתפר. אין לי שום דבר נגדך ובדרך כלל אני פועל בגישה בונה כלפי ההפקות שלך. לא יכולתי לבוא להופעה בקאמלוט מפני שהיו לי פגישות משפחתיות ביום שבת - ומה לעשות שמשפחה זה יותר חשוב מרוק מתקדם
תמשיך לעבוד, תמשיך להפיק, אבל אל תצפה לקבל רק זרי דפנה מפני שמג'נטיק היא להקה צעירה ולא מקצוענית כמו אגרול ושליחי הבלוז. בסך הכל אתה יודעים שמעריכים את פועלך, אבל אפילו אירוע מדהים כמו live-8 קיבל תגובות קטלניות מאנשים רבים ברחבי העולם. אז אם קוטלים את live-8 בטענות ציניות ועוקצניות, אפשר לתת משוב ביקורתי כלפי האירועון בקאמלוט. בהצלחה.

RamiSun

New member
וואו אורי, איזה מזל!!!

בועז,דורין, טל ושאר הלהקה, עמדו כבר ללכת לים ולהסתלבט על החוף, אבל הם קראו את דבריך ודורבנו לזנוח הכל להתאמן ולהשתפר, וואו איזו תרומה אדירה. תיסלם על העידוד.

זה באמת מזל

יש להקות (למשל, סטורמי אטמוספיר) שאפילו שבע שנים של חזרות לא יעזרו להן. אתה יודע, זה גם עניין של "או שיש לך או שאין לך".

ניגוד אינטרסים

למנהל פורום לא אמורים להיות אינטרסים סותרים. ברגע שמנהל הפורום הוא גם חבר בלהקה מסוימת, יש לו נטייה לקדם אותה בפורום, להעניק צ'פחות להרכבים אחרים, להחמיא לעמיתים ולהתייחס בצורה מאוד רגשנית לכל ביקורת מוסיקלית כלפיו וכלפי עמיתיו. אנשים כמו רודס או רמי לוקחים מאוד קשה את האלילים שלהם (דרים, סטורמי וכו') וזה מכניס אותם למצב של ניגוד אינטרסים. זה גם דופק את הפורום, כמובן.

Rudess

New member
ברייטמן

תעשה לי טובה ואל תכניס אותי פה לויכוח.

למה שאני אעשה לך טובה?

הדיון מגיע לאן שהוא מגיע, אף אחד כאן לא מתכוון להסתיר את דעותיו. אתה דווקא מתמחה במשפטים כגון "והמבין מבין" או "מבקר ידוע" או "יש הטוענים". אני פשוט אומר דברים בשם אומרם.

RamiSun

New member
אלוהים ישמור......

מה זה קשור למנהל פורום או לא מנהל פורום לפי מה שאתה כותב אסור לי לסקור או לבקר שום הופעה? ולשיר או לשי ילין אני מבין שגם אסור מה הם לא ירצו להעניק צ'פחות להרכבים אחרים, להחמיא לעמיתים ולהתייחס בצורה מאוד רגשנית לכל ביקורת מוסיקלית כלפיו וכלפי עמיתיהם? רק מנהלי פורומים הם כאלו? בקיצור הטענה שלך היא כזאת: כל מי שחבר בלהקה מסוימת, יש לו אינטרסים סותרים ואסור לו לסקור בפורום? רק להסטוריונים מותר? מעניין....כל פעם מגלים אצלך פנינה חדשה. אולי תרגע, תחשוב על מה שעשית, תתנצל בפני מג'נטיק, וזהו? אל תשכח עדיין להיות "אכזר" בעולמנו זו לא מחמאה...

זה מאוד פשוט

מנהלת פורום פינק פלויד לא חברה בלהקת שליחי הבלוז, ולא חברה של שאול גרוסברג או של מושל או של לא יודע מי. היא לא מחלקת צ'פחות לאף אחד, ואף אחד לא יכול להאשים אותה בניגוד אינטרסים. כאן בפורום, לעומת זאת, כל היום מתעסקים באוקטבריום, מנהל הפורום מודיע על ההופעות של הלהקה שלו, ונכנס בכל מי שמעז למתוח ביקורת על המוסיקה שלו. זה נקרא 'ניגוד אינטרסים'.

RamiSun

New member
אתה מדבר כאילו,

בתור מנהל הפורום יש לי כוחות על, איזה שטויות. אני ועוד כמה חברים בפורום אוהבים את אוקטבריום, ואנחנו פותחים אשכולות בנושא. אתה מוזמן לפתוח אשכולות בכל נושא אחר, ואם זה יעניין חברי פורום שיענו לך...מה הבעיה? לא מובן לי. כל אחד מוזמן אגב. אני יותר מאשמח לעוד מגוון פה של להקות. אני מודיע על הופעות של הלהקה שלי, מה הבעיה? מה ההבדל אם אני מודיע או שאדי יודיע על ההופעה? ומה ההבדל בן זה לבן ששיר או יהודה מודיעים על ההופעה שלהם? לא מובן לי. שיר דויטש מעז למתוח ביקורת על המוסיקה שלי, רודס מעז למתוח ביקורת על המוסיקה שלי, אני לא חושב שיש להם בעיה עם התגובות שלי. בקיצור שום ניגוד אנטרסים.

תראה

רעיה, למשל, מנהלת את פורום רוק מתקדם בנענע והיא מודעת לבעיות של ניגוד אינטרסים. היא לא נכנסת באנשים שמותחים ביקורת על להקות שהיא מכירה או אוהבת, ובכלל היא מאוד נזהרת לא להיכנס לדיונים מפני שהיא יודעת שהיא עובדת מאחורי הקלעים על חלק מן ההפקות. גם אתה צריך מאוד להיזהר בסיפור הזה - אתה לא מסוגל להפריד בין קטילה של סטורמי ובין בן-אדם בפורום. אתה נכנס בי מכיוון שאתה כועס עליי, קורא לי היסטוריון ועושה לי דה-לגיטימציה. כל זה מכיוון שאתה פשוט כועס עליי ברמה האישית בגלל הסיפור עם סטורמי. וזה ניגוד אינטרסים קלאסי. כמו ששר החקלאות לא יכול להיות בעל חווה, כך מנהל פורום לא יכול לפרסם את הלהקה שלו בפורום.

RamiSun

New member
גם משתמש רגיל,

יכול לקרוא לך הסטוריון. אם תסתכל בצורה בהירה כולם פה נכנסו בך, כי הסקירה באתר שלך היתה פשוט לא נכונה. וחבל שאתה לא מוצא לנכון להתנצל על זה. בכל מקרה אני חוזר שוב, אני לא כועס עליך ואין לי כל כוונה לעשות לך כל דה-לגיטימציה.

למעלה