מבחן IQ של מנסה

Dr Spock

New member
אם כך יש ביננו חוסר התאמה על

פרושו של המושג אינטליגנציה... אך מעבר לכך, ההגדרה של אדם מפגר היא IQ מתחת ל80 (אם אני לא טועה) אם כך יש פה כשל לוגי: איך ייתכן שאדם יכול להיות מאובחן כמפגר אם הוא מקבל לדוגמא, 180IQ במבחן?

qet1

New member
מפגרים=!אוטיסטים

למיטב ידיעתי התופעות שעליהן כתבת קיימות אצל אוטיסטים ולא אצל אנשים שמוגדרים כמפגרים(בעלי IQ מתחת ל 80) בהחלט ייתכן אוטיסט שיקבל 180IQ. במקרה כזה הוא יהיה אוטיסט וגאון, שני דברים שאין בינהם קשר.

Dr Spock

New member
אתה אומר דבר לא הגיוני../images/Emo5.gif

אם אוטיסט מקבל 180IQ הוא אינו אוטיסט כי ההגדרה של אוטיסט היא IQ מתחת ל80 לא? כלומר, אם הוא אוטיסט, עלינו לצאת מנקודת הנחה שהIQ שלו מתחת ל80, ואם התוצאה של אדם במבחן IQ היא 180 עלינו לצאת מנקודת הנחה שהוא אינו אוטיסט, אך הדברים לא כך! זה מין מלכוד 22 שאי אפשר לצאת ממנו! (אלא רק אם מבטלים את המבחן כמדד הגיוני) האם לאדם אחד יכולות להיות שתי תוצאות IQ שונות בהפרש של 100 נקודות? ואם כן, מה זה אומר על אמיתות המבחן? תאר לך סרגל שפעם מודד 10ס"מ של אורך, ובפעם אחרת מודד את אותו העצם כ20ס"מ באורכו, אם נצא מנקודת הנחה שדבר לא השתנה בעצם הנמדד, מה זה אומר על הסרגל שלך?

MelodicTruth

New member
אוטיסט אינו בהכרח מפגר goddamnit!

אוטיזם מתבטא בעיקר בבעיות תקשורת ובעיות של יצירת קשר עם הסביבה. פיגור מתבטא בחשיבה פגומה. אוטיסט יכול להיות גאון, למעשה יש תסמונת בשם Asperger Syndrome שהיא סוג של אוטיזם שנפוץ בעיקר אצל אנשים עם IQ גבוה. ההגדרה של פיגור הוא IQ מתחת ל80 ומשהו(לא אוטיזם!). ובקשר להבדלים בתוצאות מבחנים, הבדל של יותר מ10 נקודות יכול לומר 3 דברים: 1. אחד מהמבחנים דפוק 2. תנאים כמו עייפות, חוסר מוטיבציה או מבחן לא הוגן השפיעו על אחת התוצאות 3. אם אחד מהמבחנים התמקד בסוג מסוים של חשיבה(מתמטית, ויזואלית וכו'), זה יכול לרמז על חשיבה שנוטה לכיוון מסוים

MelodicTruth

New member
ואני התכוונתי ל10 נקודות, לא 100

כתבתי את זה בתור הערת ביניים. הפרש של 20 נקודות הוא כמעט ולא אפשרי.

qet1

New member
לא לא לא ושוב לא

אוטיסט הוא לא אדם עם איקיו מתחת ל 80 (או מתחת למספר כלשהו אחר) אין קשר בין אוטיזים לאיקיו זה כמו שבן אדם יכול להיות גם צייר טוב וגם יפה....אין קשר בין שני הדברים. מפגר לעומת זאת לא יכול להיות גאון כי ההגדרה של פיגור היא איקיו מחת למספר מסויים(גם אני חושב שזה 80) וההגדרה של גאון היא מעל איקיו גבוהה יותר לכן מפגר שהוא גם גאון זו שגיאה לוגית.. אבל שוב, אוטיזים ופיגור זה שני דברים שונים לחלוטין...

Dr Spock

New member
אופס

קראתי את ההודעה שלך לא נכון. לא שמתי לב שכתבת: "למיטב ידיעתי התופעות שעליהן כתבת קיימות אצל אוטיסטים ולא אצל אנשים שמוגדרים כמפגרים(בעלי IQ מתחת ל 80)" את ה "ולא" לא ראיתי לפני שהגבתי, בעצם אני קראתי: למיטב ידיעתי התופעות שעליהן כתבת קיימות אצל אוטיסטים אצל אנשים שמוגדרים כמפגרים(בעלי IQ מתחת ל 80) אתה מבין את הטעות? זו פשוט העיפות... היא מחמירה את הפרעות הלמידה שלי, (פתאום מילים שלמות נעלמות לי מהטקסט
) אני לא במיטבי כשאני מתעורר ב5:00 בבוקר. אז נמשיך בפעם אחרת, אוקי?

qet1

New member
אני התעוררתי רק ב 6:00 אז אני מניח

שזה באמת לא קרב הוגן
לל"ט

qet1

New member
נשים לא פחות חכמות

האיקיו הממוצא של נשים לא יותר נמוך סטיית התקן יותר נמוכה...

hillelg

New member
זה מעלה שוב את השאלה, מהו 'חכם'

ואיך, לעזאזל, יש מבחן שיכול לקבוע את זה, ועוד לשים את זה על גרף. אבל אם מדובר על תוצאות פרקטיות (זוכי פרס נובל, מי שיוכל להסתדר יותר טוב באוניברסיטה, וכו' וכו'), הרי שבהגדרה, דיסלקטים הם פחות 'חכמים', מהבחינות האלה, כי יהיה יותר קשה להם בחיים באופן כללי. אני טועה?

neko

New member
חוכמה מתתרגם לWISDOM, בקיצור:

ידע טהור. תבונה\פיקחות היא אינטלגנציה. אח, מה הייתי עושה בלי הערכה למתחילים של D&D...
ועל זה אומרים: פיקח יצא ממצבים שהחכם יודע להמנע מהם.

neko

New member
טוב, זה מה שהמילון הוציא על WISDOM:

1 a : accumulated philosophic or scientific learning : KNOWLEDGE b : ability to discern inner qualities and relationships : INSIGHT c : good sense : JUDGMENT d : generally accepted belief <challenges what has become accepted wisdom among many historians -- Robert Darnton>​
השאלה היא גם עד כמה המילה "חוכמה" בעברית זהה לWISDOM באנגלית. למיטב ידיעתי, חוכמה בעברית בהחלט מתייחסת בעיקר לידע. לאינטלגנציה שאינה כרוכה בידע יש מספיק שמות: פיקחות, עורמה, תבונה...

Dr Spock

New member
כהגדרה דיסלקטים הם פחות חכמים?

אני לא בטוח, אני דיסלקטי (בין השאר) ואחרי שקראתי את ההודעה הזו אני משום מה מרגיש הרבה יותר חכם ממך...
עליך להבין שבין הפרעות למידה ובין אינט' אין כל קשר, מלבד התוצר עצמו, כלומר, כיצד האינט' יוצאת לאור, זה כמו מחסן גדול עם דלת קטנה, המחסן יכול להיות באותו הגודל כמו מחסן לידו אך כוון שהדלת שלו קטנה יותר לכאורה נראה כאילו המחסן קטן יותר. הפרעות הלמידה רק מקשות בקלט\פלט ולא ביכולת העיבוד הפנימית. כאשר מקלידים מידע שגוי אי אפשר לצפות מהמחשב לערוך חישוב מדויק. לגבי קושי, ממה שקראתי פה בפורום, בכתבות, קישורים ונתונים שהובאו ע"י האנשים, נראה שמבחינת קושי, הגאונים סובלים יותר: יותר הפרעות נפשיות, דיכאון, בדידות, קושי ביכולות חברתיות, קושי בהסתגלות. כך שאם קושי בחיים זה מדד של חוכמה אז דיסלקטים 'חכמים' יותר מגאונים...

hillelg

New member
אוי, באמת

מר חבר, מעולם לא התכוונתי להעליב כלל. אם תפשפש קצת אחורה, תראה שהעליתי תהיות על היומרה לשים אינטיליגנציה על דיסקט ולמספר אותה. שהרי אפשר להגדיר 'אינטיליגנציה'/'חכמה' בדרכים רבות. אם מדובר על יכולת ניתוח, הרי שלא בהכרח ניתן לחשוף אותה (למשל, כשדיברת יפה על כל אותם מבחנים שלא בהכרח מותאמים לכל אחד), והשאלה היא גם למה זה טוב. למשל, אם אני מדבר על תרומה לחברה או על היכולת להגיע לדוקטורט, ברור שאדם שגודל הדלת של המחסן שלו יוכל לתרום יותר, ולהגיע לדוקטורט בצורה טובה יותר. אדם גאון חרש-אילם-עיוור-מרותק-לכסא-גלגלים וכו', שיעבור מבחן איי-קיו שיותאם ממש בשבילו, לא בהכרח יתרום הרבה לחברה (אם כי ייתכן שכן - הוקינג כמשל). אם מדברים על ההרגשה הטובה שעושה לי כשאני מרגיש שאני חכם - נו, בשביל זה צריך את מנסה? בקיצור, אינני מטיל ספק בטענה הנפוצה, שמרבית הדיסלקטים הם חכמים יותר; אני רק טוען שלתת להם IQ גבוה (בבחינות מותאמות-אישית) מפיל את התיאוריה של 'יעילות'; ולטעון ש-IQ מספר על המהות - נו, באמת.

למעלה