מבחן IQ של מנסה

MelodicTruth

New member
לא ממש עונה לך

כשבודקים את ההתפלגות הנורמלית של הגברים מול הנשים מגלים דבר מאוד מעניין. כאמור, במצב של התפלגות נורמלית, על כל גאון עם IQ=ממוצע+X יש מפגר עם IQ=ממוצע-X. אצל גברים, מצבים קיצוניים של גאונות ופיגור שכיחים הרבה יותר! למשל, הסיכוי לIQ 164 אצל גברים 1:35,000. אצל נשים, 1:1,000,000 לעומת זאת, השכיחות של פיגור שכלי אצל נשים נמוכה בהרבה מהשכיחות אצל גברים. לכן, אני מתאר לעצמי שמספר הנשים במנסה הוא נמוך יחסית. ואם תשווה את זה לאגודות של IQ 150 ומעלה, אתה תראה שעל כל אשה יש משהו כמו עשרים גברים!

Dr Spock

New member
כשבודקים?

מי בודקים? מהיכן הנתונים האלו? מי ערך את איסוף הנתונים הזה?

MelodicTruth

New member
מדובר

בשנים של מחקר. כמובן שאף מחקר סטטיסטי לא יכול להיות מדויק ב100%. אני אחפש לינקים הערב או מחר, למען הסר ספק

qet1

New member
נתונים דומים נמצאו במבחני הבגרות

הבנים יותר שכחים בקצוות (מצטיינים ונכשלים) והבנות יותר שכיחות במרכז...

Dr Spock

New member
חשבתי על זה...

ובעצם מה שענית לי זה: אנחנו לא מפלים נגד נשים, אלא נגד טיפשים, זה לא אשמתנו שנשים נולדו יותר טיפשות... (טיפשות באופן יחסי לגאונים) ובאותה מידה באפגניסטן יכולים להגיד: אנחנו לא מפלים נגד נשים, אלא רק נגד אלו ללא פין, זה לא אשמתנו שנשים נולדו ללא פין...
בצורה כזו אפשר בעצם לצדיק כל הפליה וכנגד כל קבוצה...

MelodicTruth

New member
אתה שם לב למה שאתה אומר?

הממוצע אצל הנשים זהה לממוצע אצל הגברים. אך אצל נשים אין כל כך הרבה מקרים קיצוניים של גאונות ופיגור. כיום, יש אגודות שמתחשבות בעובדה הזאת, למשל Mega Foundation שמקבלים גברים עם 176 IQ(אחד ממיליון) מקבלים נשים עם 164 IQ(גם אחת למיליון). תפסיק מהפוליטיקלי קורקט הדוחה! הגבר הממוצע לא יותר חכם מהאשה הממוצעת, אך יש יותר גברים עם IQ גבוה מאשר נשים עם IQ גבוה. זאת עובדה. (קראתי פעם שהדבר נגרם כתוצאה משוני מסוים במבנה של המח, אבל אין לי מושג
)

Dr Spock

New member
האם אתה שם לב למה שאני אומר?

כתבתי: "אנחנו לא מפלים נגד נשים, אלא נגד טיפשים, זה לא אשמתנו שנשים נולדו יותר טיפשות... (טיפשות באופן יחסי לגאונים)" אני חושב שמשפט המפתח פה היה: "טיפשות באופן יחסי לגאונים" כלומר, כוונתי היא שבאופן יחסי לגבר עם 180IQ אשה עם 140IQ היא יותר טיפשה, אף על פי שאינני אומר שהיא טיפשה. באותה מידה אומר שאדם בגובה 2 מטרים יותר גבוה מאדם בגובה 1.85, אך ברור שאינני אומר שהאחרון הוא נמוך, נכון? ואני לא אמרתי שנשים יותר טיפשות מגברים באופן כללי, אלא שכך מבחן הIQ קובע! (מבחן שלדעתי אינו מד נכון לאינטליגנציה) כלומר, שיתכן ונשים אינט' באותם אחוזים כמו גברים, פשוט המבחנים אינם מאבחנים נשים בצורה טובה... משום מה אתה קורא דברים בין השורות שאני לא התכוונתי להם, אולי אני לא מבהיר את עצמי כראוי?
ותסביר לי בבקשה, מה כה דוחה בפוליטיקלי קורקט לטעמך?

MelodicTruth

New member
שאני אבין

אתה רוצה להתלונן על עובדות? למה לדעתך מבחן IQ לא מודד אינטליגציה של נשים בצורה מדויקת? ואני לא סובל פוליטיקלי קורקט שבא לטשטש עובדות, רק כי אנחנו רוצים לצאת "אנושיים".

Dr Spock

New member
אני מפנה אותך לאחת מהודעותי הקודמות

פה בשרשור בשם "תוספת זמן זה לא ההקלה..." שם כתבתי: "בנוסף, ידוע ממחקרים על המוח הגברי והנשי שהיכולות ההנדסיות, מרחביות ומתמטיות גבוהה יותר אצל גברים, ולעומת זאת היכולות המילוליות, הרגשיות, ההבעתיות, והיכולות החברתיות גבוהות יותר אצל נשים, אך המבחנים הללו אינם בודקים יכולת מילולית, אינם בודקים יכולת רגשית או הבעתית אך בכדי להיות אדם עם יכולת מילולית גבוהה הנ"ל חייב להיות אינטליגנטי לא? כי היכולת לשוחח עם אנשים אחרים, לאבחן אותם, לזהות רגשות באופן מורכב אלו דברים שרק אנשים בעלי אינטליגנציה מסוגלים לעשות. לכן מנסא למעשה לא רק מפלה אלו בעלי הפרעות למידה אלא גם נשים, גם אלו מן הנשים בעלות אינטליגנציה גבוהה, כי המבחנים האלו פשוט לא מבחינים באותם פרמטרים של אינט'. 2)האם לפיכך קובע ארגון מנסא שנשים פחות אינט' מגברים? (ובאמת מעניין אותי, כמה אחוזים מתוך כלל החברים במנסא הן נשים?)" אני לא רוצה להתלונן פה על עובדות כי לטעמי זה לא עובדה, אני מוצא פגם בסיסי בדרך איסוף הנתונים ולכן אין לי פה עניין להתווכח אם נשים יותר או פחות אינט' מגברים אלא אם מבחן הIQ זאת הדרך הנכונה למדוד את זה... ולכן אין קשר בין הטענה שלי לפוליטיקלי קורקט...

MelodicTruth

New member
אתה בא עם דרישה כמעט לא אפשרית!

אתה מבקש להגדיר כישורים חברתיים וכישורים הנגזרים מהם(יכולת הבעה היא נגזרת שלהם, אפילו כשהיא משרתת צרכים אמנותיים). אולי תבקש שיגדירו גם גובה, יופי או כושר גופני כאינטליגנציה? אחרי הכל, אין לדבר סוף. אינטליגנציה, כזו שנמדדת ע"י מבחני IQ מורכבת מחשיבה ויזואלית, מתמטית ומילולית. כל תכונה אחרת אינה בגדר האינטליגנציה. אם אתה רוצה, אתה מוזמן לפתוח מועדון לאנשים עם כישורים חברתיים גבוהים(כבר פתחו אחד כזה, ונתנו לו שם מפגר-הכנסת). לכן מבחן IQ מדויק יותר ככל שהשאלות בו יותר מגוונות, ובודקות כמה שיותר אספקטים של האינטליגנציה האנושית. אך עם זאת, מבחן מילולי יהיה לא הוגן לאנשים חסרי השכלה.

MelodicTruth

New member
תוסיף את המילה

"כאינטליגנציה" בסוף המשפט הראשון, אחרי הסוגריים. מסתבר שאני לא מרוכז היום

Dr Spock

New member
האם לדעתך כישורים חברתיים

מפותחים מאוד וכושר ביטוי גבוה קיים אצל אנשים בעלי אינט' נמוכה או אפילו ממוצעת? "אולי תבקש שיגדירו גם גובה, יופי או כושר גופני כאינטליגנציה? אחרי הכל, אין לדבר סוף." לא, מכוון שתכונות אלו לא מייצגות אינט', אך כושר ביטוי אכן כן! בוא ואספר לך משהו על אינט': ישנם מקרים, אמנם נדירים, של אנשים הסובלים מפיגור שיכלי, תסמונת דאון, ואוטיזם שמפגינים כישורים של גאונות גבוהה, לתופעה קוראים "סרוונטיות". כמו למשל, מקרים של מפגרים או אוטיסטים שמפגינים יכולות מטמטיות כמעט על אנושיות, יכולת לספור את מס' הקלפים הנזרקים על הרצפה תוך שנייה של השעיה, ויכולת גם להודיע לך בדיוק איזה קלף חסר אם לקחת אחד. יכולת לחישוב ימים ותאריכים באופן מדהים, לדוגמא: אם אתן לאדם כזה את התאריך 1650\01\11 תוך שניה הוא יוכל להגיד לי את היום המדויק של אותו התאריך, או אם אתן לו את יום חמישי כנתון הוא יוכל לחשב עבורי את כל התאריכים באלף האחרון שהיו ביום חמישי תוך דקה או שתיים. (הדמות שמשחק דסטין הופמן בסרט "איש הגשם" היא דוגמא מצויינת לאנשים מסוג זה) כמובן שישנן תכונות אחרות של סרוונטיות שלא מהתחום המתמטי, אך לא ארחיב עליהן. לכאורה, יתכן שחלק מאנשים אלו יכלו לעשות מבחן IQ כדוגמת זה שהבאתי ולקבל IQ גבוה עד מאוד, אף על פי שאנשים אלו מתקשים עם פעולות יום יומיות כמו רחצה או חישוב פשוט של עודף (שעומד בניגוד מוחלט ליכולת המתמטית, המרחבית וההנדסית הגבוהה שלהם). "מבחן מילולי יהיה לא הוגן לאנשים חסרי השכלה." ואני אומר שמבחן IQ לא הוגן, נקודה! אין זה משנה איזו קבוצת אנשים הוא לא הוגן, אלא העובדה שהוא לא הוגן...

Dr Spock

New member
רק שכחתי לכתוב ש:

למעשה מפגרים, אוטיסטים ואלו עם תסמונת דאון הסרוונטים הם בעלי כושר חברתי וכושר ביטוי נמוכים מאוד אך בעלי תכונות מתמטיות, הנדסיות, גרפיות, או (או אחרות) גבוהות, ולכן מדד שכזה ימדוד אותם כגאונים ואנשים בעלי כושר ביטוי גבוהה כממוצעים בלבד... (זו המסקנה מדברי ששכחתי לרשום) בנוסף שכחתי שתופעות דומות לסרוונטיות לעיתים רחוקות מופיעות אצל אנשים שעברו שבץ מוחי או אנשים שהתפתח גידול באזור מסוים במוחם.

neko

New member
ספורי, אני חושב שאתה מבלבל משהו:

אותם מפגרים "סוונטים" אינם גאונים, אלא מה שקוראים לעיתים במדעי המחשב "מומחים". הם אינם מסוגלים לבצע מטלות פשוטות כמו להתלבש לבד או לצחצח שיניים, אבל יש להם דבר אחד אותו הם עושים מעולה. יש לא מעט מחקרים בנושא, ואני לא מכיר אותם לעומק, אבל מה שאני כן יודע - משערים שמדובר ב"באג" מוחי שגורם לאותם אנשים לריכוז-יתר: מוחם מתמקד בדבר מאד ספציפי, והם לא יוצאים ממנו, מה שגורם לקשיי תקשרות איתם, ונדמה לפעמים כהפרעות ריכוז. ככה, הם מגיעים למומחיות על-אנושית באותו תחום (ציור, ספירת קלפים, זיהוי שירים, וכו'). במדעי המחשב ובהנדסה, נהוג לכנות מערכת "סוונטית", אם היא מסוגלת לבצע רק דבר אחד. למשל, כחול עמוק הוא סוונט, מכיוון שהוא מסוגל אך ורק לשחק שח. קיימים גם מחשבים המסוגלים רק לנגן בפסנתר, או רק לחזות מזג אוויר.

erezsh

New member
מה שנקרא בתחום המחשבים

לא Multi-Tasking: יעיל בהרבה אבל כשנתקע, אי אפשר להוציא אותו (בלי RESET)

neko

New member
לא, לא התכוונתי לזה. מדובר על

מחשבים שהם מלכתחילה לא MULTI-PURPOSE כמו מחשב ביתי, אלא מחשב\מכונה שמרמת הצ'יפ הבודד מותאם אך ורק לדבר ספציפי.

qet1

New member
האנשים האלה הם אכן בעלי אינט' גבוהה

אך יכולת ביטוי נמוכה. יכולת ביטוי היא לא אינטיליגנציה.

למעלה