מבחן IQ של מנסה

חרפנית

New member
מבחן IQ של מנסה../images/Emo98.gif

אני רוצה לעבור את המבחן שמנסה עושהכדי להתקבל לשורותיו- אולם אני יודעת כי יש לי לקות למידה שעשויה לחבל בתוצאות המבחן- איך עושים זאת ?

neko

New member
אין במבחן של מנסה אותיות ומספרים,

והזמן שניתן ארוך יחסית. בקיצור, לא צריכה להיות בעיה.

Dr Spock

New member
לא תהיה בעיה?

זה דבר שאדם ללא הפרעות למידה יגיד. הבעייה היא אינה רק עם אותיות או ספרות, אלא גם של תפיסה מרחבית, אני לדוגמא מסוגל לקרוא ספרי פילוסופיה ולקלוט מושגים מופשטים, ולעומת זאת כשאני נוהג ואומרים לי לפנות שמאלה יש סיכוי קטן שאפנה בטעות ימינה, כאשר אכתוב אני עלול לטעות בין ט' לת', וחישובים מתמטים שבעל פה הם לא אפשריים בשבילי, האם הנתונים הללו מורים שאני אדם בעל אינטליגנציה נמוכה? אני לוקח כדוגמה את המבחן שהבאת לי קישור אליו:
בשאלה הנ"ל יש מספר ריבועים עם קווים אנכים, אופקיים ואלכסונים הפונים שמאלה או ימינה, זו שאלה שאדם דיסלקטי עלול להתבלבל בקלות, אפילו אם הוא מבין את השאלה ויודע מה התשובה. ישנם שאלות אחרות באותו מבחן עם עיגולים וריבועים ובהם נקודות, בשביל לענות עליך לדעת כמה נקודות ישנן בכל עיגול או ריבוע, ופה אדם דיסקלקולי עלול לטעות בקלות. אם מבחני הIQ של מנסא דומים לאלו שבאתר הזה הרי שאנשים עם הפרעות למידה בהכרח יקבלו הערכה שאינה תואמת ליכולתם האמיתית...

lepidus

New member
תוספת זמן

מכיוון שההקלה שהמערכת היתה נותנת באופן רגיל (באוניברסיטה, בתיכון) לאדם עם לקויות הלמידה שציינת היא תוספת זמן - זה לא רלוונטי למבחן של מנזה, שבלאו הכי אינו מוגבל בזמן.

Dr Spock

New member
תוספת זמן זה לא ההקלה היחידה הניתנת

הפרעות למידה אינן אחידות, בכל אדם הן מופיעות בצורה ובדרגה שונה, למרות שישנם תסמינים דומים, אך לא כל התסמינים מופיעים בכל אדם ובאותו האופן. ישנם הקלות נוספות הניתנות לאלו הסובלים מהפרעות למידה, בנוסף לתוספת בזמן ניתן להשתמש בדף נוסחאות או מושגים בגלל הקושי של הדיסלקטים והדיסקלקולים בזכירה של שמות ומספרים חסרי משמעות. בנוסף, ניתנת האפשרות להבחן בע"פ לאלו הזקוקים לכך, כוון שחלק מהדיסלקטים והדיסגרפים חווים בעיות קשות בקריאה, כתיבה, הבעה בכתב וארגון התשובה שלא בע"פ. אני לדוגמא, לא מסוגל לענות לשאלות מורכבות בע"פ בצורה טובה, איני מסוגל לארגן ולזכור את כל התשובה מבלי לרשום אותה מראש, אך אני מכיר דיסלקטים שאינם מסוגלים לענות לשאלות מורכבות בכתב כמעט בכלל, אך תשובותיהם בע"פ מלאות, מורכבות, מדויקות ולעניין. וכל ההקלות הללו אינן עוזרות לאדם כמוני עם קושי בתפיסה מרחבית והערכת מרחקים וגדלים ובילבול בין ימין\שמאל ולמעלה\למטה, אמנם התופעה אינה חמורה אצלי אך אני חש שהיא בהחלט תשפיע על תוצאות המבחן. ולכן האם המבחן הזה מתייחס לכל אדם עם כושר הנדסי, מרחבי או גרפי נמוך כאדם פחות אינטליגנטי? 1)האם זה אומר שבעלי הפרעות הלמידה הם פחות אינט' מאלו ללא אותן הפרעות? בנוסף, ידוע ממחקרים על המוח הגברי והנשי שהיכולות ההנדסיות, מרחביות ומתמטיות גבוהה יותר אצל גברים, ולעומת זאת היכולות המילוליות, הרגשיות, ההבעתיות, והיכולות החברתיות גבוהות יותר אצל נשים, אך המבחנים הללו אינם בודקים יכולת מילולית, אינם בודקים יכולת רגשית או הבעתית אך בכדי להיות אדם עם יכולת מילולית גבוהה הנ"ל חייב להיות אינטליגנטי לא? כי היכולת לשוחח עם אנשים אחרים, לאבחן אותם, לזהות רגשות באופן מורכב אלו דברים שרק אנשים בעלי אינטליגנציה מסוגלים לעשות. לכן מנסא למעשה לא רק מפלה אלו בעלי הפרעות למידה אלא גם נשים, גם אלו מן הנשים בעלות אינטליגנציה גבוהה, כי המבחנים האלו פשוט לא מבחינים באותם פרמטרים של אינט'. 2)האם לפיכך קובע ארגון מנסא שנשים פחות אינט' מגברים? (ובאמת מעניין אותי, כמה אחוזים מתוך כלל החברים במנסא הן נשים?) ונקודה אחרונה, כיצד יכול אדם עיוור לעשות את המבחן שלכם? הרי המבחן הוא ויזואלי, ולא ניתן להקריאו או לפותרו בע"פ נכון? 3)האם זה אומר שעיוורים הם בהכרח פחות אינט' מהרואים? רק בגלל שאינם מסוגלים לעבור את המבחן שלכם?

Cvoog

New member
מבחני הקבלה למנסה

המבחנים להערכת רמת האינטליגנציה מבוססים על המתכונת שהוצגה (וניתן לקרוא עוד על ההיסטוריה שלהם באתר). אבל מבחנים אלו הם לא כלי הקבלה היחיד - כל מבחן מאושר שנערך ע"י פסיכולוג מוסמך תקף במנסה. זאת אומרת שאם אתה עורך מבחן אינטליגנציה אצל פסיכולוג אני מעריך שיתחשבו בכל סוג של לקות שעלולה לשבש את תוצאות המבחן או ליצור אפליה לדבריך.

lepidus

New member
אבל מה עם חרשים-אילמים-עיוורים?

איך הם יכולים להתקבל למנזה? אפליה!!!
אתה רומז שחרשים-אילמים-עיוורים הם פחות אינטליגנטים?

Cvoog

New member
לא הבנת את כוונתי

מובן שחרשים-אילמים-עברים הם פחות אינטליגנטים. על כך אין כל ויכוח, העניין הוא שאין להם מה לעשות במנסה ואין למנסה מה לעשות בהם (קרי למכור אותם לעבדות וגו'). ומהיכן ביסוס הטענה? אני מצטט את הרצאת בטיחות מספר 1 באוניברסיטת ת"א: "זה שהכלי ריק לא אומר שאין בו כלום". אכן מילים כדורבנים. אם כן, ניתן להמשיל את החרשים-אילמים-עברים לכלי הריק - והרי אם הוא ריק אז אין לו אינטליגנציה (שהרי ראית מימיך כלי ריק בעל אינטליגנציה?!). מכאן שאין להם מקום במנסה.

חחחחחחחחח

וואי זאת הייתה הרצאה גדולה. עוד פנינה : "משהו רצוי, הוא משהו שאתה צופה שהוא יקרה ולכן אתה מתגונן בפניו - אבל כשקורה לך משהו לא רצוי, זה קורה בהפתעה ולכן צריכים להיות מוכנים תמיד" ועוד אחת : "כשאתם רואים שיש חשמל שבוער, אסור לכבות אותו עם מים"

Dr Spock

New member
אני שמח שהנושא מצחיק אתכם../images/Emo4.gif

אבל אני חושב שטעיתם בפורום. אני חושב שרציתם לכתוב את ההודעות האלו בפורום הזה...

Cvoog

New member
למי קראת הומו? למי קראת שחור?

יש לך בן גיי בארון? כל זאת ועוד בפרק הבא של... ציפורי לילה עייפות

Dr Spock

New member
ואילו מבחנים

מסוגלים לאבחן אינט' באנשים עיורים? זו לא שאלה צינית, אני באמת סקרן לדעת...

Dr Spock

New member
אבל נקו כתב שבמבחנים האלו

אין מילים או מספרים... כתב ברייל זה כתב, שפה, עם מילים.

neko

New member
אחרת איך ימצאו את דרכם לאלסקה?

יקנו GPS מדבר? (ד"א, יש לאבא שלי כזה בארה"ב - אומר לך "TURN LEFT IN 100FT", "GO ON STRAIGHT FOR ANOTHER 2MILES" וכו'. פשוט אדיר.)

neko

New member
יש גם מבחנים עם מספרים ומילים,

כמו למשל הSLSE החביב.

Dr Spock

New member
אך לא קיבלתי תשובה:

כמה אחוזים מתוך חברי מנסא הן נשים? (אם אפשר, הוסיפו קישור למקור המידע)

למעלה