מאמינים במזל??

א. מזל אריה שולט!!!!

כירולוגיה וגרפולוגיה אולי, אסטרולוגיה לא , נומרולוגיה - אוי ואבוי... שמע ישראל. ולהאמין... לא אוהבת את המילה הזו בהקשרים כאלה. מסכימה שבגרפולוגיה יש יותר מאשר באסטרולוגיה. כשהייתי בתיכון הייתי חובבת את השטויות האלה ממש. והייתי "עושה" גרפולוגיה. התגובות היו מאד נעימות. כאילו וואוו איך ידעת. גרפולוגיה סוג של ראי הנפש קל לראות דברים כמו מידת התבלטות, עד כמה את פותחת בשיחה בקלילות/כמה קל לך לסיים שיחה- מתבטא באיפה מתחילה שורה ואיפה היא נגמרת, סדר ונקיון כמו שאמרה דרדס (בכוונה), כתב שגולש מאד אל מתחת לשורה מעיד על מיניות מפותחת, במיוחד אם יש שם עיגולים (למשל האות ע ). לאמר שאני מאמינה בכל דבר שיאמר לי גרפולוג? לא. אבל יש דברים הגיוניים. להאמין באסטרולוגיה, זה משהו אחר: א.לאמר שאסטרולוגיה נכונה, זה לאמר שהקדמונים ידעו המון דברים . כי החכמה הזו ברובה מתבססת על קדמונים (שרבים מדבריהם הופרכו, והרבה ממצאים שלא היו ידועים להם נתגלו) ב. האסטרולוגים אומרים שאי דיוקים באסטרולוגיה נובעים מאי דיוק בשעת הלידה. וכי כמה מדוייקת שעת הלידה שידעו הקדמונים שעליהם אנחנו נסמכים. ג. יעקב ועשיו, תאומים . נולדו באותו יום. איזה דמיון יש באופי ביניהם. זה איש תם יושב אוהלים וזה ידו בכל ויד כל בו. לגבי כירולוגיה - שזה קריאה בכף היד, אה... ניחה. אולי יש תכונות בכף היד שבאות בתאחיזה לתכונות אופי מסויימות, או אפילו בתאחיזה להתקף לב עפ"י קו החיים. (בתאחיזה ז"א שהם קרובים בגנום, כך שמוטציות פה ושם באות הרבה ביחד) ואולי באמת התפתחות המח משתקפת איכשהו בכף היד- כי זו התפתחות עוברית ביולוגית במקביל. אבל מכאן ועד לאמר שאם נחתכת באופן שחוצה את קו החיים, זה אומר שתמות עוד כך וכך שנים. ווווואלה לא נראה לי. וגם פה יש לי בעיה עם ההסמכות על הקדמונים. תורת האותיות ונומרולגיה - זוועה. לא רוצה לשמוע את המילים הגסות האלה. אא"כ מנסים להתאמן בלעבוד על אנשים - שזה סבבה (טוב נו, לא ממש סבבה). מקיאבלי אומר שזה הדבר היחיד שצריך להעסיק אנשים, מלחמות כזה. המרצה שלי לגנטיקה, מאד מחזיקה מקריאה בגלגל העיין - ככלי רפואי. היא אומרת שהעיין זה החלק היחיד של המח שניתן "לראות" "מבחוץ". אבל זה לא קשור למזל. זה אמצעי לאבחנה רפואית. וחוץ מזה, שאני מזל אריה, מזל אריה לא מאמין במזלות (המשפט הזה אמור להיות מצחיק)

זה מעניין שלפני שיצאת האמנת

כי לי תמיד אמרו שישראל הם מעל המזל עד לא מזמן לא ממש האמנתי לזה, לפני כחצי שנה במסגרת הלמודים היה לי קורס בכתיבה יוצרת עם יונדב קפלון (משורר) קורס מרתק בפני עצמו ובמהלך אחד השיעורים היתה לו איזה יציאה על מזלות, (חישו שאל בכתה שאלה, והוא ענה לו -אתה מזל בתולה? ואכן היה מזל בתולה, ואז כולם התחילו איזה מזל אני, איזה מזל אני, והוא די קלע בכמעט כל המקרים) בעקבות זה התחלתי להאמין ולהתעניין אני אגב גם מזל אריה (האמת שכל החיים חשבתי שאני סרטן כי נולדתי בתמוז, ואז התברר לי שזה עובד על פי התאריכים הלועזיים והבנתי שאני אריה) הוא כותב עכשיו ספר ביחד עם מרים בנימיני האסטרולוגית שכותבת ב7 ימים של ידיעות, ואני מצפה בכיליון עיניים לצאתו כדי לדעת יותר וללמוד יותר. ואגב לתשומת ליבך, דסדס האופי וכל שאר הדברים הקשורים בזה, לא תלויים רק במזל בו נולדת, זה תלוי בעוד דברים כמו באיזה אופק היה המזל שלך כשנולדת, ואיפה היתה השמש ועוד כל מיני דברים שאני לא יודע, אבל הבנתי שיש לזה הרבה מרכיבים, לכן יכול להיות מישו שנולד באותו תאריך אבל בשנה אחרת ואז הנתונים משתנים ולכן גם האופי יכול להשתנות, בשורה התחתונה, אני מאמין שכן יש לזה משמעות, ןאני מתעניין בזה אבל אני גם מאמין שאפשר לעבוד על עצמך כדי לשנות דברים!

מתלבט13

New member
לא מאמין

אני לא שולל. אבל שיוכיחו. זה שזה מרגיש נכון, זה בגדול תוצאה של חולשת החשיבה האנושית שיכולה ללכת שולל. זה בקיצור

אני מאמין 1 2

אני מאמין שיש כל מיני גורמים שמשפיעים על חיי. בנוסף אני מאמין שאסטרולוגים אינם מחזיקים כל מידע מיוחד בנושא.

מי זו מזל?

``הכל הבל הבלים``.. איך לעזאזל איזה כוכב ישפיע לאיזה כיוון אני ישתין מחר? או איך לעזאזל ישפיע החודש בו נולדתי על המצברוח שלי בסופשבוע? האמת בקשר למזלות יש לי תאוריה לא מבוססת שהמזג אוויר קובע הטמפרטורה הממוצעת, חשיפה לשמש ועוד. קובעים קצב גידול שונה מממזל למזל במוח העובר / התינוק. בקשר לגרפולוגיה עם כל הכבוד.. זה אולי יכול לומר מה אני עכשיו - סוג של שפת גוף. לא מה יהיה בעתיד.

naf86

New member
אני מאמין במזלות

בערך באותה מידה שאני מאמין בקמיעות ובברכות של רבנים. אח שלי יש לו אותו מזל כמו שלי, והאופי שלו שונה לגמרי. מה שמדהים אותי זה כמות הכסף שאנשים מוציאים על דברים כאלה.

לא רק שאני לא מאמין בשטויות האלה

אלא שאני מקפיד! לקרוא, כמעט מדי יום, את הטור האטסרולוגי, כדי לראות עד כמה זה שטויות ולא מדוייק. לא רק שזה דוחה אותי כל המעוננים והמכשפים, אלא שכשמזדמן לנוכחותי אחד כזה אומר לו כמובן את שמי המלא, תאריך לידתי וכו' וכו' רק כדי לבדוק אותו ולנסות לראות ואף להנות הנאה פרימיטיבית מהניחושים שלו ואצפה שיהיו אמיתיים. אני רציונליסט וגם נפתה להאמין. וכבר סוכם, אתמול, באיזו מרפסת ירושלמית עת בהמה ליקקה את המסובים ש"אמונה" והיפוכה הם נקודות על ציר (אינסופי?) ואין שחור ולבן (אמרו נואל פיליקס ואלי לוזון?) ואפשר גם וגם ולא הכל חתוך באמצע ממש וגם מזה ומזה אל תנח ידך והעיקר לא לפחד כלל והמפחדים נוהגים בלוריוואן, ולא בנוהגים בכביש הכתוב מדבר שאם כדורים לא נוהגים והכל כמנהג המדינה וברומא התנהג כמו הרומנים ודוור דוור על אופניו והכל הכל יבוא לבסוף על מקומו בשלום. תראי כשזה יגיע!

מזל

לא מאמין באסטרולוגיה אבל כן מאמין בגרפולוגיה וניתוחים שונים אבל לא באסטרולוגיה.

היה נחמד לשמוע תגובות של אנשים...

וזה שחלקכם לא מאמין בזה זה לא חובה לתקוף!

מאמינה גם ב

נומרולוגיה, שני אנשים שונים קראו לי בתאריך הלידה והם צדקו! גם בגף היד קראו לי וצדקו! את האסטרולוגיה אני לא קוראת אלא רק שבוע לאחר מכן ואם זה מה שקרה לי אני צוחקת וממשיכה הלאה.

נומרולוגיה זה ממש שטויות

הייתי בהרצאה של נומרולוגיה, והמומחית ההיא נתנה תכונות אופי לכל המספרים. לגבי האנשים שהיו בהרצאה, חוץ מאדם אחד (היו שם כ 30 איש), היא טעתה בכולם. אפילו התכונות שיכולות להתאים לכל אחד ("מתאים להיות מנהל", "בעל כישורים מיוחדים", "מבין במגוון תחומים", וכיוצ"ב), במקריות - דווקא יצאו על אנשים שלא התאים להם. לכל מנהלי החברה - יצאו מספרים שלא התאימו לניהול
כאשר שאלתי אותה שאלות על הנומרולוגיה - למה שישפיע עלינו שיטת מיספור שבחר גרגורי (דהיינו שבחר באקראי חודשים מסויימים שיהיו עם מספר ימים שונה) או מה קרה בזמן המיספור של ג'וליאן, היא התחמקה ואמרה - זה לא משנה אם זה הגיוני, העיקר שזה עובד (למרות שזה לא עבד). לדעתי, שטויות במיץ.

אז איך יכול להיות ששני נומרולוגים

קראו לי בתאריך לידה ואמרו לי אחד לאחד אותו הדבר? הנומרולוג הראשון לא ידע על תחום הלימודים שלי ושאל אותי מתי אני מתחילה ללמוד את אותו המקצוע שאני כבר לומדת? אמרו עליי ועל בן זוגי(לשעבר...) שכ"כ נכונים, אני מראש לא הולכת ולא מעניין אותי כל קריאה בעתיד אבל אם נקרא בדרכי מישהו עם ידע אז למה לא...

Moon rise girl

New member
ואיך זה יכול להיות

שבערך 4 נומרולוגים קראו לי בשם ובתאריך הלידה ואמרו שטויות? יש כזה דבר שנקרא אינטואיציה, שיש אותו להרבה מהנומרולוגים, אסטרולוגים, קוראים בקפה ופותחים בחומוס, מעבר לזה שהרבה פעמים אנשים מרוב שמנסים להאמין בזה, רומזים להם כל מיני רמזים, אפילו בלי לשים לב, ואז מתפלאים איך הם יודעים הכל. בדיוק שלשום בלילה ישב מולי נומרולוג שכתב כמה ספרים, הסתכל לי עמוק בתוך העיניים לאחר שאמרתי לו את שמי המלא ותאריך הלידה שלי, ותיאר דמות הפוכה לחלוטין ממה שאני באמת, גילה לי על אירוע שקשור לריב או לרב שהיה לי בגיל 16 (שלא קרה), ועל כך שאתחתן לראשונה בגיל 27. בכלל משעשעת אותי העובדה שאנשים הולכים לכל מיני עכו"מים כאלה שמספרים להם על עצמם. למה שמישהו ישלם כסף בשביל שיספרו לו על עצמו? לא יותר קל, זול ואמיתי לשאול את עצמך?

גרפולוגיה

אסטרולוגיה, לא שווה אפילו התייחסות. אבל לגבי גרפולוגיה, אתה מוזמנים לקרוא בעיון את המאמר המנסה להוכיח שגם הגרפולוגיה אינה אלא אחיזת עיניים. http://www.haayal.co.il/story_1421

naty 1

New member
מעניין לקרוא מה יש לאלישע בן אבויה

להגיד על זה. ובקשר לאסטרולוגיה, נמורולוגיה, קריאה בתחת, בכף היד, בקפה / תה / וודקה. קצת קשה להפריך את זה, כי ככל שתנסה שיטות ביזאריות ותוכיח שגם הן עובדות באותה מידה, זה לא יפריך כלום אלא יוכיח על קיום שיטה נוספת ל"תיקשור". וקריאה בתחת תוכיח. נשבע לכם שיש כזו דיסצפלינה. המחקר המצוטט לפיו: "כמעט כל הסטודנטים דווחו כי הניתוח הגרפולוגי היה מדויק ביותר, ורבים מהם ציינו כי הוא חשף פינות חבויות בנפשותיהם שאיש לא הכיר. רק בשלב זה גילו עורכי הניסוי לסטודנטים כי כתבי היד כלל לא נותחו על ידי גרפולוגים, ושכל הסטודנטים קיבלו בדיוק את אותה חוות דעת ''אישית'', מילה במילה". יכול להסביר הרבה מהתמיהות של מירב מירב מירב ואחרים בקשר לדיוק של הנמורולוגים והאסטרולוגים. נ.ב. כבר כמה ארועים לאחר טוב לב הסועדים ביין ובחומרים אחרים, אני ממציא חופשי הילות שאני רואה מסביב לאנשים, בלי שיהיה לי כל מושג מה בכלל צבע הילה אמור להגיד. כ-99% מדווחים לי על הדיוק בתחזית הן של צבע ההילה והן מה שזה אמור להגיד עליהם ומתחננים לשמוע עוד. מישהו כמעט בכה כשתאירתי לו סיפור שעבר עליו לאחרונה בצורה מדוייקת ביותר כולל תאריכים על פי הקריאה בהילה. בין המשתתפים נמורולוג/אסטרולוג/קבליסט ידוע מאד שהוציא כמה ספרים, שהודיע לי חגיגית כשהוא לוקח אותי הצידה שאני קורא ההילות הספונטני הטוב ביותר בו נתקל מימיו ושאני נולדתי עם תכונות "תקשור" טבעיות מולדות באופן חריג ביותר (החלק הזה בסיפור דוקא די אמיתי). אולי בכלל שווה לעשות הסבה מקצועית. לא ייאמן כמה זה קל וכמה אינך צריך לנמק כלום. די בהצהרה שאתה רואה הילות וזה עובד יופי. בסוף זה עוד יהיה כמו הסיפור עם זה שגירש את הילדים כי מחלקים שם סוכריות.. (רגע, ההילה בהשתקפות מהמחשב בצבע אחר מאשר מול המראה, רץ לבדוק אם בהשתקפות של השתן צבע ההילה לא השתנה.. ואם לא רואים שם סופסופ השתקפות של משיח בן דוד.. לאור גילוי הכוחות שלי לראשונה באופן פומבי). צחוק צחוק, אבל צופה אנשים שיבואו אלי לקריאה בהילה. זה בא לי ספונטי לחלוטין. אני פשוט רואה הילות מסביב לאנשים שמראות לי בהבזקים קצרים סיפורים שעברו ושיעברו עליהם. לידיעת הבנות, אני יושב בצד שמאל בסוף של הטיש, ומחייך לעצמי חיוך גדול ביותר המתבסס על קריאה בהילה אותה אני רואה מסביבכן (זה לא רנטגן גם לא סיטי, זה מכונות השיקוף החדשות שהוצבו לאחרונה בשדה התעופה בהולנד). נ.ב.ב. ניתן להגיע למשרדי לקריאה בהילה. לרגל פתיחת עונת הקיץ מבצע מיוחד: קריאה בהילה יחד עם ייעוץ משפטי מותאם במיוחד על פי ההילה. אם יצליח, יורחב השירות בעתיד לקריאה בתחת (או שאולי כדאי לפתוח עם ייעוץ משפטי מותאם על פי קריאה בתחת? מה אתם מציעים?)

Moon rise girl

New member
שוב תחת??

מה יהיה? ואגב, הקטע עם ההילות היה נפלא, משעשע ופארודי בהחלט.

למעלה