מאגיה "שחור"

MetalSinagouge

New member
כן אה?

חוויות. צריך לחוות את זה מתישהו

MetalSinagouge

New member
אגב..

נראה לכם שיש באותו 'אושר' סוג של הישרדות? ז"א אנשים חיים בשביל אושר בעצם, וגם כשאין אושר הם מנסים להשיג אותו.. אהממ..

MetalSinagouge

New member
איפה עובר הגבול בין...

מאגיה שמנסה לבצע אדם חמדן ואינפנטיל לאדם שלומד את המדע כמו כל מדע טבע אחר? אני בטוח שאדם שינסה להכנס לעסק הזה בגלל משהו כמו כסף די יכשל, כי מאגיה כמו שאני מבין היא לא מטרה. קראתי כמה ציטוטים מעניינים שעזרו לי לכוון את עצמי למה אני אולי אקבל, אחד מהם ואותו אי די אוהב "I can change only one thing with magick: myself". אבל עדיין לא בטוח שהבנתי למה אני צריך את זה האמת. סיבה כמו "זה מעניין" תקפה כמו הסיבה שהיא: הכסף הסמים והרוק'נ'רול. אההא! שאלה למחשבה.

ljs

New member
אין מה לעשות,

כל אדם חמדן במידה מסויימת, אין אדם [כמעט, כי אולי לא כדאי להכליל] שהשאיפות שלו טהורות נטו משיקולים אינטרסנטיים צרים. סביר להניח שרוב האנשים העוסקים במאגיה, ניגשו אליה בגלל אחת הסיבות שהזכרת. הפחות חמדנים, כי זה עניין אותם. השאר...

MetalSinagouge

New member
well yeah...

אני נכנסתי בגלל המופע האומנותי, מישהו סביר להניח התעניין במזנון, השאלה היא האם אני עדיין פה בשביל האפרופו. אבל בכל אופן, אי די מרוצה מזה שגם הספרות שנכתבת בתור ספרות עיונית בנושא, מנקודת מבט היסטורית לדוגמא, עושה אחלה עבודה.

neophile

New member
לא נכון

כל אדם רוצה שיהיה לו , חמדנות זה הרבה מעבר . אין שום בעיה עם שיקולים אינטרסנטים צרים , הבעיה היא כשיש רק שיקולים אינטרסנטים צרים . בהחלט יש לי שיקולים אינטרסנטים צרים אבל לא רק , יש לי עוד שיקולים ולכן אין לי רק שיקולים אינטרסנטים צרים. הגישה שלך היא קיצונית מדי ורוב הסיכויים שאם תמשיך לקבל את כל מה שנאמר בפורום הזה ובהתכתבויות פרטיות תהיה לך הדרדרות מוסרית כפי שכבר אפשר לראות. לא כל מאג חייב לעבור דרך הגהנום, זה תענוג ששמור לפסיכים אמיתיים. כמובן שיש לך עוד דרך ארוכה .

gwizard

New member
אהבתי את המשפט הזה

"לא כל מאג חייב לעבור דרך הגהנום, זה תענוג ששמור לפסיכים אמיתיים." אני לא מסכים איתך בגרוש כי לדעתי כל מאג וואנאבי חייב לעבור דרך גיהנום, אך זה משפט יפהיפה בלי שום קשר

neophile

New member
../images/Emo190.gif

כל מאג וואנאבי יעבור דרך גהנום? זה לא דבר של מה בכך , לדעתי דרושה בכך הדרכה , ברור שאפשר לבד אבל אם אתה מודרך ע"י מישהו שכבר עבר שם זה הופך את החוויה ליותר אפקטיבית , בייחוד כשיש לך מישהו לפנות אליו ולדבר איתו, זה לא שאתה יכול לפנות לפסיכולוג ולדבר איתו על זה לדוגמא, בטח שלא עם ההורים ואפילו עם חברים יש הסתייגויות. אין סיבה שכולם יהיו סוליטרים , קהילה זה כוח שמאפשר לחברים בה לתמוך בהתפתחות אחד של השני ולחיזוק הדדי ,בייחוד בתחום האישי שבלי פיתוחו לירידה לגהנום יכולים להיות השלכות מרחיקות לכת. שלא נדבר על כל השדים שעולים ומטרידים את מחשבותינו ,גורמים לנו לתאוות בלתי נשלטות ,לא בשונה מכל אחד אחר ,רק שאנחנו מזהים את השדים בתור מה שהם וזה עלול להביא אנשים למצוקות . על כל הזדמנות להתקדמות יש סיכוי לחזרה אחורה ,לדעתי האחריות שלנו היא למנוע את החזרה אחורה , לכן גם להשאר במקום זה בסדר אם רוב הסיכויים היא לחזרה אחורה . מאיפה זה בא ולמה זה קשור? אין לי מושג , הייתי חייב להוציא את זה...

gwizard

New member
יש הבדל משמעותי

...בין קהילה לבין יחסים של מורה-תלמיד ואפילו בין מנהיג אסיפה לבין חבריה. כאשר אני שומע קהילה אני מבין מזה שיש קבוצה של אנשים בעלי עניין משותף אשר מעוניינים להישאר יחד בכדי לתמוך אחד בשני. ביחסים של מורה-תלמיד אין יחסים כאלו. שם, יש התלמיד שמעוניין לקבל ידע וניסיון מן המורה בתמורה לתנאים מסויימים שמורה הכתיב מראש. זה יכול להיות תמורה כלשהי (כסף, שירות או כדומה) או שזה יכול להיות מורה-תלמיד מתהפך כאשר פעם אחד אתה תלמיד ופעם מורה והפוך. זה קורה אצלינו, לדוגמה, כאשר אני מלמד וויקה לתלמידה והיא בתורה מלמדת אותי רייקי. יחסי גומלין יכולים לבוא בכמה דרכים. טעיות זה דבר טוב. למה ? כי אתה לומד מזה בצורה הרבה יותר אפקטיבית מאשר מעצות. אני מעדיף לתת לתלמידים שלי לעשות ניסויים ולטעות וללמוד מזה מאשר להסביר להם למה זה לא טוב לעשות כך ואז לראות אותם עושים את זה בכל מקרה
אני הכי לא אוהב את אלו אשר מסתכלים עליך כעל גורו ועושים כל מה שאתה אומר להם בלי לפקפק. לדעתי, זה סימן של טפשות ובמאגיה - אין מקום לטפשים. חיים ושפויים בכל אופן.

ljs

New member
וואו..

טוב, א. לא יודע מאיפה לקחת את הפירוש המוצלח הזה לדברי, כשאמרתי שכל אדם הוא חמדן במידה מסויימת, לא אמרתי שכל האנשים רעים לגמרי. התכוונתי יותר בכיוון של מה שאתה אמרת: "כל אדם רוצה שיהיה לו", זו הגדרה עדינה אמנם, אבל עדיין מתאימה למה שאמרתי. ב. אתה לא חושב שאתה קצת מגזים?: "הגישה שלך היא קיצונית מדי ורוב הסיכויים שאם תמשיך לקבל את כל מה שנאמר בפורום הזה ובהתכתבויות פרטיות תהיה לך הדרדרות מוסרית כפי שכבר אפשר לראות." נתחיל מהסוף, איך הבחנת שחלה אצלי הדרדרות מוסרית? בכך שחשדתי במניעיהם ה"טהורים" של אנשים? ולגבי הנאמר לפני כן, לא חשבתי שתיקח כל כך קשה את מספר ההודעות שהחלפתי עם אורי רז, אני מתנצל שהחלפתי איתו הודעות ללא אישורך. להבא אשתדל לשפר את מעשי. מה שבכלל לא ברור לי הוא, למה החלטת שהגעתי למסקנות האלו בעקבות התכתבויות לסוגיהן. מה שכתבתי נשען אך ורק על נסיוני ה"עשיר",[לא לזלזל, אני עוד מעט בן עשרים.] אבל מילא, אני חושד שהעניין לא כל כך ברור גם לך... אז מה שנותר לי לומר לך הוא משפט לא ארוך: הגישה שלך היא קיצונית מדי, ורוב הסיכויים, שאם תמשיך לפרש כרצונך את כל מה שנאמר בפורום הזה, ואת כל מה שאתה חושב שנאמר בהתכתבויות פרטיות, תהיה לך הדרדרות מוסרית, כפי שכבר אפשר לראות. לילה טוב.

neophile

New member
למאג יש כישורים תיאטרלים ../images/Emo3.gif

מאגיה היא לא רק "מדע ואומנות" יש עוד הגדרות רבות חלק רואים זאת בתור חוויה סובייקטיבית בלבד ויש הרואים בכך דרך להשפיע על המציאות האובייקטיבית היופי במאגיה הוא ששני הגישות תקפות .

Bastat

New member
רוצה להוסיף כמה מילים../images/Emo41.gif

קודם כל חייבת לציין שמאוד נהנתי לקרוא את השירשור - אלון - אני מסכימה עם כל מילה :) מאגיה עבורי זה משהו שזורם בעורקיי שאני נכנסת לתהליך מאגי/אנרגטי אני מרגישה עצמי כצינור שדרכו אני מחוברת לכל איכויות ויישויות הפלנטה - זה בהחלט מצב מנטלי שכל אחד שעוסק במאגיה לומד להגיע אליו בדרך זו או אחרת. היופי במאגיה שאין גבולות אין מרחב אין זמן אך ישנם חוקים מאוד ברורים וכמובן חוקי מוסר מאוד ברורים מאג אחראי יודע את כוחו ויודע מה מותר לפתוח ומה אסור מאג וותיק גם מכיר את חוק דומה מושך דומה ונזהר בבקשותיו... ומאג עוד יותר ותיק נזהר במילותיו ומחשבותיו כי אני אישית מאוד מאמינה בכוח המילה וכוח המחשבה בטח ובטח לאדם שיודע להפיק מהם עשייה - מציאות שיהיה לכולנו שבוע נפלא וקסום

666vs999

New member
מזמן כבר סיפרתי את סיפורי

אתה מוזמן לחפש אותו כאן בפורום סליחה על העיקוב פשוט אני לא מתחבר לכאן באופן קבוע

למעלה