מאגיה "שחור"

RainBird

New member
יש הרבה גירסאות. הקלאסית- דם של ווסת מהאישה שמטילה את הלחש בקפה של הגבר.

timor1974

New member
המשך

את יכולה לומר לי ממש איך עושים ומה אומרים זה מאוד חשוב לי ותודה לך

RainBird

New member
נא לקרוא את תקנון הפורום. אין לבקש לחשים או כשפים בפורום. וגם, אני זכר.

timor1974

New member
המשך

למה ניסיון רע ומר מה קרה? ועדיין הייתי רוצה רק לדעת איך עושים את זה אם יש למישהו מושג בנושא תודה

neophile

New member
אתה לא מבין מה אתה מבקש

למען ביטחונך ואיכות חייך תירד מהנושא . זה צחוק על חשבונך אתה נהנה מזה שצוחקים על חשבונך? איזה שהיא הנאה מזוכיסטית אולי?

timor1974

New member
המשך

אני לא רואה שום קשר לשאלה שלי ולתשובה שלך מה הקשר?ואם אתה לא יכול לספק את התשובה אז תתעלם ואל תענה

neophile

New member
אני לא יכול להתעלם

בהתחשב בכך שיש לך עוד סיכוי אם תפסיק את הירידה שלך ותיצא מהדיכאון שלך או איזה מצב שזה לא יהיה.... מאגיה היא לא פיתרון לבעיות כאלה

ljs

New member
לאילו בעיות

לדעתך מאגיה כן מיועדת? הרי לסיכומו של דבר המאגיה צריכה לשרת את האנשים, לא שאנשים ישרתו אותה.

neophile

New member
בדיוק והגבול הוא דק

...דק מאוד בייחוד בתחום האפל של המאגיה . כלכך דק שאתה עלול לחשוב שהמאגיה משרתת אותך...

neophile

New member
מאגיה היא לא פיתרון לבעיות

פסיכולוגיות , לפחות לא מאגיה סוליטרית . באופן כזה ניתן רק להגדיל את הנזק .

gwizard

New member
מאגיה היא לא פתרון לבעיות בכלל

וזה לא משנה אילו בעיות. מאגיה היא ההבנה את כוחות הטבע והחיים. אני אתן דוגמה למה אני מתכוון: יש לך מחשב. אתה לא יודע מה מתרחש בתוכו, אך זה לא מפריע לך להיכנס לפורום ולהדפיס הודעות. זאת אומרת, שגם ללא הידיעה הברורה על פעולת המערכת אתה מצליח להשתמש בה לצרכיך. כאן מדובר באדם מן השורה. עכשיו תקח טכנאי מחשבים. הוא יודע בדיוק איך עובד המחשב, הוא יודע איך להרכיב אותו ואיך לפרק אותו, הוא יודע איזו תוכנה מותקנת ומה צריך לעשות כדי לפתור בעיות שונות אם המחשב לא עובד טוב. הטכנאי הינו המכשף. מאגיה, בדוגמה הנ"ל, היא המקבילה למקצוע הטכנאות. היא לא פתרון, היא ידע ומיומנות.

ljs

New member
ברור.

אבל הידע\יכולת\מיומנות הזו יכולה לשמש למציאת פיתרונות יצירתיים. כמו לדוגמא: מומחה לאבטחת מחשבים יכול לאבטח את האתר שלו בעצמו...

gwizard

New member
נכון, אבל

העניין כאן הוא בתפיסה. זה נכון שאתה יכול לממש פתרונות בעזרת המיומנות, אך זה לא הופך את מטרת המיומנות לפתרון בעיות. בעיני מי שמתייחס לכל נושא המאגיה ככלי להשגת מטרות בחיים - לא מבין את מהות המאגיה בכלל.

למעלה