מאגיה "שחור"

ljs

New member
הסברת מעולה,

השאלה שלי היא: למה אתה טוען, שמאגיה לא מיועדת לפיתרונות יצירתיים, מדוע שנבדיל בין מאגיה לכל מדע אחר?

gwizard

New member
הבנתי אותך

אני טוען שניתן להשתמש במאגיה למען פתרונות יצירתיים, אך זו לא המטרה לשמה היא קיימת. ההבדל הוא בתפיסה, כמו שאמרתי קודם. שים לב להבדל בין שני המשפטים הללו: א. מאגיה מיועדת לפתרונות יצירתיים. ב. מאגיה מאפשרת למצוא פתרונות יצירתיים. אתה מבין את ההבדל ?

ljs

New member
הבנתי,

השאלה היא, למה לא להתייחס למאגיה, כאל דרך למציאת פתרונות?

RainBird

New member
מאותה סיבה שאתה לא לומד טאואיזם רק כדי לצייר את הסמל יין יאנג כמו שצריך.

ljs

New member
אני לא מנסה להרגיז מישהו,

אני פשוט מנסה להבין, מהי אותה מטרה נעלה, שאליה המאג אמור לשאוף. הבנתי שהמטרה היא לא מדעית נטו, אוקיי. מה כן?

RainBird

New member
מהי המטרה בלהיות יהודי? להיות מכשף זה זהות- ורק אחר כך כלי.

gwizard

New member
הסבר לא כל כך טוב

א. אתה לא יכול להשוות יהדות (שמטרתה לתת מענה רוחני לאדם - כמו כל דת) עם מאגיה. ב. מאגיה היא לא זהות, היא מיומנות. ג. להיות מכשף / מאג / פטרייה אדומה מנוקדת - זו זהות.

gwizard

New member
אתה לא מרגיז אף אחד

למה אתה חושב כי מישהו נרגז ? דווקא דיון מעניין ומועיל מאוד לפורום הזה שמנוהל בטונים רגילים לחלוטין. האם קראת את קראולי ? הוא דווקא ניתח את הנושא הזה היטב, לדעתי. קראולי כתב שהמטרה העליונה של כל מאג היא "להבין את הכוחות הפועלים ביקום ולחבור אליהם בהרמוניה מושלמת". מילות המפתח כאן הן: להבין והרמוניה. הבנה משמעה מחקר וכאן זה לא כל כך שונה ממדע כי מטרת המדע היא להבין את הכוחות הפועלים ביקום. הרמוניה משמעה עבודה על עצמך, שינוי העצמי בכדי להתאים לכוחות הפועלים ביקום, להתחבר אליהם ולהיות לאחד איתם. זה הקשר הרוחני. לדברי קראולי, הכוח הכי חזק ביקום הינו האהבה. הכוח השני הכי חזק הינו הרצון. כאשר קראולי אומר אהבה, הכוונה היא לא לאהבה בין בני אדם או בין אדם לחפץ דומם ואפילו לא בין האדם לאל. הכוונה היא לאושר. אם כך, מטרתו של כל מכשף היא - להיות מאושר. זוהי בעצם מטרתו של כל אדם בלי שום קשר במה הוא עוסק. הרי מי מאיתנו לא רוצה להיות מאושר ? זה נשמע פשטני אך זה לא כך. כל אדם יש לו רצונות אחרים בחייו, כל אחד מאיתנו רוצה דברים אחרים. אחד רוצה מיליון דולר, שני מחפש את אהבת חייו, שלישי רוצה עבודה נורמלית ורביעי מחפש את עצמו בהודו. המשותף בין כולם הוא שכולם מחפשים אושר. נכון, הביטוי לאושר שונה, אך המטרה נשארת זהה. מעט מאוד מודעים לזה, אגב, וזו הסיבה שמודעות עצמית ששחר דוחף לכל מקום חשובה לא פחות מאימון ויזואליזציה. אתה אומר שאתה רוצה להבין - סבבה. אבל אתה חייב להבין שהבנה (פונקציה של מוח) לא תעזור לך באמת להבין כי רק בשילוב עם הרגש של החוויה (= מיסטורין, פונקציה של רוח) אתה באמת תדע בעומקי נשמתך על מה מדובר. וכאן מדובר על תהליך ארוך ולעתים מייגע של למידה, התנסות והתרגשות.

MetalSinagouge

New member
אגב..

יש לך אולי מקור ביבליוגרפי ממנו הסקת שאהבה = אושר? תמיד עניין אותי ההמשך של המשפט הת'לימי שלו, אבל הבנתי אותו בשטחיות אני מניח. אגב, איך Left Hand Path משתלבת במטרה הזו? הבנתי שאצלם הדברים הולכים קצת שונה.

gwizard

New member
מקור ביבליאוגרפי ?

בהחלט, הנה המקור שלי - אני. לאנשים יש נטיה לזלזל במשהו שלא קיים לפחות 200 שנה. למה ? אין לי מושג, כנראה חוסר ביטחון עצמי. אני אישית סומך ב-100% על האינטואיציה שלי ומפתח את התיאוריות שלי בעצמי, לעצמי. LHP לא שונה בכלל, גם הם רוצים להיות מאושרים, אך השיטה שלהם מביאה בנוסף להרס עצמי אז לדעתי הם די מחטיאים את המטרה. זו פעולה של בורות. אנשים כל כך משקיעים את עצמם בלאסוף יותר עוצמה שהם שוכחים שלכל דבר יש מחיר. לפעמים כבד.

ljs

New member
מה זה? מי זה?

LHP? *מרגיש אבוד*

ljs

New member
../images/Emo99.gif

"לדברי קראולי, הכוח הכי חזק ביקום הינו האהבה." מזכיר לי את דמבלדור, בשיחה עם הארי פוטר...

gwizard

New member
רולינג בהחלט עשתה עבודת מחקר מופלאה

אני מעריץ נלהב של הספרים שלה, יש בהם לא מעט חוכמה וידע בנוסף לסגנון הקליל (אני קורא באנגלית), ההומור והעלילה המצויינת. שמת לב כי בדרך כלל ספרי פנטזיה יותר מועילים מספרי לימוד במאגיה ?

ljs

New member
יותר מועילים?

למה כוונתך? כמובן שיותר כיף לקרוא אותם...

MetalSinagouge

New member
הנה משהו...

אני בדיוק קורא ספר של דניס וויטלי שנקרא The Devil Rides Out. ציפיתי למשהו קיטשי עם שיקויים ושטויות כמו "תינוקה של רוזמרי", אבל במהלך הספר לא רק שמוזכרת ההגדרה של קסם על פי קראולי מילה במילה, גם קורונזון (בהקשר 'התעלה' הקבלית). בנוסף הדיכוטומיה של שחור\לבן מתאפיינת בעיקר אצל "הדאבלרים" בנושא בעוד שלBig shot guns המושגים האלה לא קיימים. אותו סופר גם הוציא סדרה בשם The Dennis Wheatley Library Of The Occult ואחד מהספרים שם הוא "Moonchild" של מר. קראולי. בקשר לחוק, אני פשוט לא הבנתי: Love is the law, Love under Will- האם בחלק השני, Love זה שם פועל או עצם?

gwizard

New member
לא מכיר את הסיפור, אבל...

קראתי אצל קראולי שכוונתו לאהבה היא ההבנה והמימוש של הרצונות העמוקים ביותר שלך. קצת קשה לי להסביר את זה במילים (גם לקראולי היה קשה), אבל הכוונה היא לכמיהה הכי גדולה שלך. לפי קראולי, הכמיהה הזו היא האהבה לאלוהי, אך אני פירשתי את זה כאושר כי אנו בפורום מאגיה ואני לא רוצה לערב דת. מה גם שלפי דעתי ההתאחדות עם האלוהי = אושר בלי שום קשר לנאמר לפני כן.

MetalSinagouge

New member
Got it

אני מניח שזה משהו שצריך לחוות. אולי זה הבנת המשמעות של דברים שבני אדם מנסים להבין מאז תחילת התודעה.

gwizard

New member
בדיוק כך !

חוויה - זו מילת המפתח. אנו יכולים לדון עד קץ אחרית הימים בתיאוריות ופילוסופיות שונות ומשונות, אבל עד שלא נחווה את זה על בשרנו - זה לא שווה כלום. זאת בדיוק הסיבה, אגב, שבוויקה עד שלא חווית את המיסטורין אתה לא נחשב לוויקאני. בעיני עצמך, כמובן, כי להגיד "חוויתי מיסטורין" כל אחד יכול. המדד האמיתי להיותך וויקאני זה לא התעודות, לא הדרגה ולא הידע, אלא החוויה המופלאה הזו שבהחלט אין מילים לתאר. שום מורה לא יכול ללמד אותך איך להגיע לזה. שום טקסט לא יכול לעזור לך כי פשוט אין מילים בשפה האנושית שיכולות להסביר. זה בערך כמו לשאול "מה זה אהבה". כל אחד יגיד לך תשובה אחרת וכולם יענו לא נכון.

למעלה