"לפלף" או מצואיסט???

ממקום של צורך בדרמה ../images/Emo141.gif

מתוך צורך בחיים של תהפוכות דרמטיות ופיתולי עלילה, כמו בטלנובלה. ותתפלאי, גם הגברים שנמשכים לביצ'יות מחפשים את הדרמה. אסרטיביות אפשר למצוא גם אצל נשים טובות לב, נעימות ובעלות אינטגריטי. אני מסכים עם מה שכתב נועם, שהצורך הזה נובע מאופי היחסים עם ההורה בן המין המנוגד בגיל צעיר. למה אנשים לא עושים משהו עם הנטייה ההרסנית הזו, גם כשהם יודעים שהיא הרסנית? מאותה הסיבה שהם ממשיכים לזלול ולעשן, למרות שהם יודעים שזה מזיק לבריאותם.

לשושן

סולם הצרכים של מסלאו נותן תשובה לזה..מדוע אנשים עושים דברים שיכולים להזיק להם. ברגע שאדם מבטיח את הצורך הבסיסי של חיים וכלכלה למשך חייו..מה נשאר לו לדאוג? הוא משועמם..מחפש ריגושים..(בגידות.חיקוי סלבריטאים,שינוי סגנון חיים,וכו) תתאר לעצמך גבר שמחפש ריגושים ואקשן בחיים ויש לו בבית ילדה טובה ירושלים שמה שמדאיג אותה זה ארוחת צהריים לילדים.. והוא טיפוס אנרגטי..מלא חיים שמקבל גם מחמאות ומבטים מנשים בסביבה הקרובה שלו.. נופלת עליו איזו ביצ'ית קטנה ויפה ומנערת לו את כל הבמה שהוא עמד עליה בבטחה עד כה.

תשובה-כן, לזה-לא ../images/Emo141.gif

השרשור הזה מדבר על פו"פ, לא על כאלה שיש להם כבר משהו בבית ומחפשים אקסטרה. אם רצית לומר שרק כאשר הצרכים החמריים מסופקים אפשר להתעסק בצרכים הפסיכולוגיים, אני וודאי מסכים איתך (ועם ידידך מסלאו), אבל השאלה כאן היא למה דווקא צרכים פסיכולוגיים כאלה ולא אחרים.

היה כבר מישהו שאמר שזה מהבית

ואני מסכים איתו. בוא נתאר מצב החיי היום יום של משפחהאחת. למשפחה בן ובת. מי יותר דומיננטי בבית? האב או האם? אתאר מצב מסויים וניתן להשליכו בשינויים המתאימים למצב האחר. נניח שהאם היא הדומיננטית. 2 הילדים התחתנו. בא הילד לאמא שלו ומספר לה איזה בעיות יש לו עם אשתו..היא עושה לי תחיים קשים..ואני תשוש נפשית ופיזית.(הילד ללא מודעות בחר לו בת זוג שדומה לאמו.קשוחה שטלתנית,ביצ'ית...והבחור עדין...כי גדל בבית שבו האם דומיננטית ולא קבל דמות אבהית דומיננטית לחיקוי) מה תעשה האם? מה תייעץ לבנה? מה יהיה חשוב לה יותר? מעמד האישה?או מצבו ומעמדו של בנה האהוב? אז בדרך כלל האם תייעץ לבן עיצות כיצד ל"נער"את אישתו..ולהעמיד אותה במקום... בוא ונניח שגם לבת יש בעיות עם בן זוגה.(כי הרי היא גדלה בבית שבו האם דומיננטית..ויכול להיות שהיא נחשפה למניפולציות של אמה על אביה ולא הזדהתה איתם.או מצב אחר שבו היא כן מזדהה עם אמה. כאן יש 2 אפשריות... העיקר: במצב זה תציע האמא האוהבת לבתה תעשי כך וכך..אל תהיי פראיירית.. וכך גדל לו בבטחה "דור הפלגה"

דומיננטיות וריחוק ../images/Emo141.gif

לדעתי, משפחה שיש בה הורה אחד דומיננטי, ולא משנה מי זה, היא משפחה בצרות, משפחה שיגדלו בה ילדים פגועים. משפחה שקיימים בה יחסי כח ושליטה בין ההורים היא מודל רע של זוגיות בשביל הילדים. קיים מיתוס, לפיו בכל זוגיות יש בן זוג דומיננטי, וזה טבעי וזה בסדר. לא קונה את זה. אבל נדמה לי שתשוקה לדרמה קיימת דווקא אצל אנשים שחוו הורה לא יציב. אחד כזה שברגעים מסוימים הוא ההורה הכי נפלא בעולם וברגעים אחרים הוא פשוט נעלם, פיזית או רגשית. איך זה קשור לדומיננטיות? זה לא קשור.

גם ב"אמת" הזאת ניתן לטפל...

"טוב", את אומרת, "איזה חוכמולוג הוא! חטף בומבה בראש, אז בטח שהוא למד את הלקח שלו באופן שיכול לתמרן את המשיכה האנושית הטבעית..." נכון, לא בטוח שהייתי מגיע לזה תוך שגרת החיים הרגילה, אבל מרגיש שהצלחתי, לראשונה בחיי, לשלוט ברצון הילדותי להשיג אתגר וריגושים. חושב שהלקח הכי חשוב שקיבלתי היה היכולת להעריך! להעריך שלווה, רוגע, יציבות... שונה כל כך מהתקופה שבה "רצתי בין הצללים בנשמה" וניסיתי לתפוס את כל העולם בידיים, לא לפספס כלום! לקבל תשומת לב מזו שמאתגרת, זו שכולם רוצים, זו שהיא קשה להשגה, זו שאינה שלי... הסיפוק הגדול לשמוע את זו שלא התייחסה לקיומי, אומרת כמה אני מיוחד ומדהים ואילו דברים אני עושה לה... אבל מה היא עושה לי? אנ'לא בטוח שדברים טובים... מעדיף אותה מחוברת לעצמה, יודעת בדיוק מה היא רוצה, קולטת בי דברים שיעשו לה טוב ולא מסתירה כמה היא רוצה! כמה היא מוכנה להשקיע בלא לאתגר אותי ובהכנסת שלווה שגרתית לחיי! ואם גם היא עשתה לי את זה ואני מאתר בה תכונות שיוכלו לתרום ליציבות ולטעת בי בטחון - נוצר חיבור. וזה מה שאני מחפש היום (ולשמחתי, יש לי משהו כזה ביד!) - את היכולת להתחבר, ליצור משהו ביחד, משהו מיוחד שיהפוך כל רגע קטן למשהו גדול... כל מבט קטן, כל חיוך יהיה הדבר הכי פחות מובן מאליו. והאתגר לא יהיה להפיק את אותו חיוך מעיניה של זו שנראית מאתגרת ושופעת ריגושים ובטח שלא על ידי מניפולציות ככלי עזר במסע הכיבושין! האתגר יהיה לשמר את החיוך בעיניה של זו שמה שיש בך באמת משך אותה והפיק מעיניה את החיוך באופן הכי טבעי בעולם! האתגר יהיה להשקיע את האנרגיה בה, ללמוד אותה, לגלות ביחד מה יש בה, ליצור חזית אחידה שתוכל לכבוש את העולם, ביחד! קורא מה ששפכתי לכם על המסך וחושב שאם מישהו אחר היה כותב את זה, הייתי אומר לעצמי: "עוד אחד שלמד לדבר בססמאות..." מה לעשות כדי לשכנע אתכם שזה בדיוק מה שזורם כרגע בעורקיי?...

ע פ ר ל ה

New member
מיקי המורה ללשון../images/Emo24.gif

מיקוש,אין צורך לשכנע איש.תהנה לך ותתענג על הקיים. את האושר רואים לך בעיניים,ואני אוהבת לראות את העיניים שלך מחייכות מיקי
אבל יודע מיקי,אין מטה קסמים לאיש. אני מאמינה שלכולם רצון דומה בצורך לאהוב ולהיות נאהב... עכשיו כשאני כותבת אליך,אני בכלל לא מרוכזת בשרשור הזה,אלא רק בך ובאושר שלך. אפילו בא לי שתצרח פה את השמחה שלך שתהדהד לאנשים,תצרח אותה מיקי,מותר לך ומגיע לך נשמה!

GOG 1

New member
רק לפלפים

כנראה שבעתי מהקטע המצ'ואי בנישואין אוהבת אותם אחרים היום, למזלי!

GOG 1

New member
ממממממממממממממ

אחד שפועל מתוך מה שהוא בפנים, ולא מתוך צורך להציג את עצמו, אחד שלא חושש להכיר ברגשותיו, אחד שמחובר לעצמו ולא לפוזה. אחד שיכול לבכות בסרט, להתרגש מדברים קטנים, לדבר מהבפנים, ולהגיב כאילו אף אחד לא רואה. אני חושבת שאפשר לסכם הכל במשפט אחד נאמנות! לרגשות, למחשבות, להוויה, לרצונות.

ליאהה

New member
אני קוראת להם ...פריקים

שיער ארוך מעופפים מתים על עצמם סטלנים.......... מתה עליהם אבל החיים איתם זה כמו סקס ללא החיבוק שאחרי והמסג שלפנייי ואיך??? איך אפשר בלי חיבוק אחרי ומסג' לפני????????. ואיך אפשר בלי האש הזו בעינים השוכנת אצלם כדרך קבע?????????.

shemesh22

New member
למה אי אפשר גם וגם?

מאצ'ו קצת לפלף, או לפלף לכאורה...אבל עם הניצוץ המסויים הזה בעיניים. רוצה את השילוב בניהם

SHMESH 32

אפשר..וזו בדיוק אהבת אמת..כשאת מתנהגת גם כמו ביצ'ית וגם כמו ילדה טובה ירושלים,והוא גם מצ'ואיסת וגם לפלף... הבעיה..שאי אפשר להזמין גבר כזה או אישה כזו.מוצאים אותם בדרכים הנפתלות של העולם.

ערס

סתם..... לא יודעת לא ממש מסתדרת עם הגדרות אלא עם נשמות ולשם אני נמשכת זה לא ממש חשוב לי החיצוני מה מקרין אלא הפנימי. וחוץ מה רע בבן אדם שאוהב את עצמו כל עוד זה לא על חשבון הצד השני ומי אמר שכל אחד שנוסע על אופנוע הוא מצו' או בכלל אחד שצריך לשחק אותה "כלי" ולפלף זה דוקא דבר חמוד כל עוד הלפלף יודע גם קצת להיות שלא לפלף
חושבת שהכל בעיני המתבונן חיצוניות מקרינה דבר אחד ומתגלה כדבר אחר שונה לגמרי אני רק מבינה מההודעה הזאת שאת שופטת לפי חיצוני אבל בעצם אולי כוונתך עמוקה אחרת..על זה כבר עניתי למעלה בכל מקרה. אם את נמשכת לפוזה תחיי איתה אם חשוב לך מה מתחת לפוזה גם תחיי איתה

אני לא שופטת על פי חיצוניות או פוזה

העלתי תחושות ורגשות לגבי שני טיפוסים שונים. אני מודעת לכך שישנו מאצ'ו שאם אתקרב אליו יכול להיות שהוא גבר אנכי, שובניסט, או כל מה שמתחבר לזה. או שמתחת לקליפה....מסתתרת אישיות אחת. מה שציינתי שמה שמושך אותי זה הגבריות המאצ'ו. אבל עדיין קיים מרחק גדול בין מה ששמושך אותי לבין שיקולי הדעת שאני מפעילה! ולא נראה לי שמתחת ללפלף יסתתר.......שוביניסט גברי

אין לך מושג כמה את צודקת

הלפלף שהתחתנתי איתו בהסכם הגרושים יצא מה זה ערס

למעלה