"לפלף" או מצואיסט???

ע פ ר ל ה

New member
נועם

בעבר,ידעתי שאני נמצאת במקום לא נכון מתוך סיבות כאלה ואחרות.לבסוף קמתי והלכתי,וברור לך שלא אפרוש את יריעתי פה. ומכיון שאותם דברים שהציקו לי כבר אז,והידהדו במוחי ללא הרף,לא אחזור עליהם בשנית. למדתי להכיר מה נעים לי,ומה לא.וכמובן שהדרך להמשך למידה ארוכה היא. פה נשאלה שאלה ברורה-מאצו' או לפלף? בעיניי מאצוא'יסט מצטייר כאדם כוחני,ולפלף יותר כאחד ללא עמוד שידרה. אני תמיד בעד מצב הביניים.לא חנון ולא דאוו'ינר.

ע פ ר ל ה

New member
ועוד אני אוסיף נועם

לפחות אני יודעת שאני לא "בהמה גסה" שחושבת שהכל מגיע לי,ואני זו שאמשוך בחוטים וארקיד את האומלל כאילו היה בובת מריונטה. אני בעד הריקוד בשניים,אותו ריקוד שיש בו שוויון ומבט בגובה העיניים.

vered 37

New member
פן נוסף

היא מערכת זוגית שמבוססת על מטפל ומטופל. זה מיועד לכשלון מלכתחילה. מעניין למה צד אחד בוחר להיות המטפל והשני מוכן ומאפשר להיות כזה. זה באופן עקיף גם קשור לקונפליקט בתת מודע שנמצא אצלך ועדיין לא פתרת אותו.

shemesh22

New member
צודק. השאלה, איך יוצאים

מהפלונטר, איך פותרים את הקונפליקט?

את הקונפליקט

(אם הוא קשה ותוקע חזק) פותרים בטיפול ולא בעזרת בן הזוג. ואז, עם פתרון הקונפליקט, מוצא עצמו אותו אדם, כשהוא נמשך אחרי בן/ת זוג מעט אחרת ובמקביל גם ממגנט אליו בן/ת זוג מ"סוג" אחר. יש לשינוי הזה הידהוד להמון תחומים, תפיזות, מחשבות, רגשות והתנהגויות אצל בן האדם. בן זוג אמור להיות בן זוג ולא "פותר קונפליקטים". אם בני הזוג מצויים עדיין בנישואין או בזוגיות, ניתן לעבוד על זה יחד בטיפול זוגי שלעיתים מצליח יפה, כשיש מוטיבציה, בשלות ומוכנות לעשות את זה. אפשר להגיע למקומות יפים וטובים מאוד.

shemesh22

New member
לא פשוט.

מסכימה לחלוטין לגבי "בן זוג ולא פותר קונפליקטים", אבל תוהה לאחרונה האם אנחנו באמת יכולים להשתנות? בטיפול כבר הרבה זמן, מודעת, יודעת, חופרת רואה את השינויים הקטנים... ועדיין יש רגעים בהם אני מרגישה תקועה באותו המקום. האם באמת אנחנו יכולים לשנות בכח הרצון את דפוסי ההתנהגות, הטבועים בנו שנים?

שאלה גדולה שאלת

אני מאמין שכל אדם באשר הוא, מרגיש ולו אינטואיטיבית, שיש משהו שניקרא "אישיות". משהו פנימי שהוא של האדם עצמו, בלתי נפרד ובלתי תלוי לכאורה בגורמים חיצוניים, כזה שחרף שינויים בסביבה ישאר יציב. כולנו מכירים את הטיפוס הרגזן, את הטיפוס הביישן וכיו'. מאידך ההתנהגותניים ערכו מחקרים משלהם שהעלו שאלות גדולות ביחס לעצם קיומה של "אישיות" וטענו שאנחנו יצורים שעוצבו רק ואך ורק ע"י התניות ותגובות לגירויים. מקובל כיום לקבל את הטענה שיש שילוב. אין ספק שיש משהו שניתן לכנותו "אישיות" ועם זאת לא ניתן להתעלם מהקונטקסט כמעצב התנהגויות. המסקנה שלי היא שאין ספק שאפשר להשתנות אלא שהשינוי חל על רצף כלשהו. אדם ביישן לא יהפוך למוחצן, אדם בעל טמפרמנט עצבני וחסר מנוחה לא יהפוך ל"כבד" וכן הלאה. אולם אדם ביישן כן יצליח בטיפול מתאים, לשפר את הכישורים החברתיים שלו. אדם אימפולסיבי יצליח ללמוד למתן את תגובותיו וקיימות שיטות רבות מאוד להגיע לכך. אני כבר לא מדבר על שינויים לא "אישיותיים" כגון אנשים הסובלים מפוביות, חרדות, דיכאון וכיו' שהשינויים המושגים התחומים אלו הם דרמטיים ומשמעותיים ביותר, עם מעט מאוד קשר למבנה האישיות של המטופל. כך שכן, בהחלט אפשר לשפר ולשנות. אין ספק בכך.

shemesh22

New member
היטבת לכתוב בבהירות רבה - רצף...

ללא ספק הרצף חיוני לתהליך לפחות כמו הרצון והפתיחות עצמה. תודה על האופטימיות:)

יש ויש

לא אוהב ביציות אוהב נשים שעומדות על שלהן שיודעות מה הן רוצות ולא משתנות בכל 10 דקות נשים שפיהן וליבן שווה!!!! נשים שמבינות שבכל רגע נתון יש אחרים שתלויים בנו נשים שלא ינסו לשים עצמן במקום לפני או אחרי הילדים נשים אמיתיות שההגיון והלב עובד יחדיו נשים שנותנות בגלל שרוצות לא בגלל שחייבות או בגלל שכך נהוג בקיצור נשים יציבות והכי חשוב עם לב

החכם מכל אדם כבר אמר

אשת חיל מי ימצא.... וגם אחת מאלף מצאתי(גבר)ואישה מהן לא מצאתי

אגוז

נשבע לך שיש רק צריך לחפש טוב טוב מכיר כמה מוצלחות ביותר ואל תשכח שגם בין הגברים לא קל למצוא את האחד

ההשוואה בין מאצ'ו לביצ'ית

מעניינית. שניהם הטיפוסים החזקים, ה"רעים"? אבל אני חושבת שיש שוני בנקודת הבחירה. למה גבר נמשך לביצ'ית? זקוק למישהי אסרטיבית שלא שמה עליו ז.... אשה נמשכת למאצ'ו מאיזה מקום????

שירלי6

New member
ממקום חלש

מתפיסה מעוותת של כוח. קשור לחוויות ילדותה. כוח אמיתי לא ניזון מסממנים.

לעניות דעתי

גברים שמעדיפים ביצ'יות אלו גברים שאוהבים את תהליך הכיבוש..את התחושה שהנה היא מתחתי..מתענגת מהרגע.. אבל המחיר יקר ועולה בהתמדה..

אוקיי, אתגר!

אכבוש אותו. אכניע אותה. "לא ניתן להשגה..." ישנם גם נשים וגם גברים שנמשכים לאתגר. אבל מסכימה שכשאנו מודעים לבעיות הקשורות לטיפוסים האלו ולמרות זאת נמשכים אליהם, זה קשור לסיפור אחר.

למונית..הספור האחר

..אם גבר שאוהב ביצ'יות ויודע את המחיר ובכל זאת ממשיך.. הספור קצת מורכב..אבל נראה לי שבעקרון מדובר ברצון לשנות את בת הזוג ואופיה.. או שהגבר חושב שהוא השתכלל בהשוואה למערכת היחסים הקודמת והיום הוא מנוסה יותר ויצליח היכן שנכשל בפעם הקודמת. וזה מסתדר טוב כי בד"כ נשים ביצ'יות נותנות צ'נס לנסות שוב ושוב

למעלה