מכתב לנקאים
חברים נכבדים, מצורף בזאת מכתב פרטי שכתבתי לפני מספר שעות אל הנקאים בנושא פ"ש. אני מצרף אותו לשרשור זה לפני קבלת תשובה מהנקאים (בניגוד לדרכי), כיוון שמבחינתי התשובה שניתנה לפיני1 עונה גם למכתבי שלי. כנראה שאין ברירה כי אם להוכיח שיש מספר אנשים בפורום שלא חושבים באותו שטאנץ (לפי אמונת הנקאים). מכתב לנקאים: נקאים, אולי כדאי שגם הדוממים בפורום יפצו את פיהם? בין אם רוב אנחנו ובין אם לאו. אני יחסית חדש כאן. פאסיבי בערך חודש וחצי ואקטיבי (במידה מועטה) כשבועיים. אני לא מכיר באופן אישי (כמעט) את כל משתתפי הפורום, כך שההיסטוריה הארוכה שלכם אינה נחשבת בעיני לענייני פורום זה. בחודש וחצי הזה נתקלתי במספר (לא קטן) של אנשים המתנגחים זה עם זה על כל שטות, כמו ילדים קטנים. פ"ש אינו היחיד, עזרו לו עוד רבים ו(אולי אפילו פחות) טובים, כגון קותי, פיני1 ועוד. הודעותיו של פ"ש גם אם רובן טרחניות ומקוממות, גם אם סגנונו נפוח ומעצבן, הינן לגיטימיות לחלוטין בעיני! הן מעניינות את הצולל הזה לפחות, יש להן קשר רב מאד לעולם הצלילה הישראלי (והרי כאן אנו חיים) והן אחת הסיבות שהתמכרתי לפורום עד כדי כניסה לרשת לצורך זה בלבד כפעמיים ביום. ולא, הסידור שפ"ש כותב ועונה בפורום שלו אינו טוב. אני מעוניין בפורום הזה, אני מתעניין בצלילה ולא באיכות סביבה. וככזה אני גם מתעניין בדבריו של פ"ש על איכות סביבה הקשורה לצלילה, על בטיחות בצלילה, על תאונות בצלילה, על פוליטיקה בצלילה הישראלית ועוד. לפורום החדש שלו איני נכנס, בחרתי להיות כאן. הייתי רוצה לעורר דיון על תפקידם ומיקומם של הנקאים. באתי לכאן כאורח ולכן אקבל את חוקי המקום. אם ימשיכו לא למצוא חן בעיני, אמצא את דרכי בשקט החוצה. אבל לדעתי, אחד האינטרסים של הנקאים (ובוודאי של תפוז, המארח) הוא לגרום לאנשים, צוללנים, מתעניינים ומעניינים (כמוני לדעתי המשוחדת) להשאר בפורום, לקרוא ולהגיב. בעולם האמיתי (לא זה שבתפוז), כשמופעלת צנזורה אכזרית והורגת (כן, באן הוא הריגה בעולם הוירטואלי) כמו זו שאני רואה כאן, כולכם הייתם מתרעמים, מפגינים ועושים הכל לסלק את הדיקטטורה הזו. השתתפתי בעברי בעיקר באופן פאסיבי גם בפורומים אחרים. לא נתקלתי עוד בפורום בו המנהלים ידם כה קלה על ההדק. לכם זה אולי נראה רצוי, אבל יד קלה על ההדק היא מפלט החלשים. אנחנו כאן אנשים בוגרים. אנחנו לא צריכים מחיקות ובאנים מיותרים. אנחנו יודעים לסנן. ואל תתנו לי את הנאום הקבוע של אנחנו עושים עבודה בהתנדבות, בוא במקומנו, בשמחה נפנה את המקום וכו´. אני לא רוצה לבוא במקומכם. נכון, אתם עושים עבודה בהתנדבות, אבל אתם פה כדי לשרת את הפורום. תכניסו את זה טוב טוב לראש שלכם, כדי שהשתן לא יעלה! ככה צריך לעשות כל מי שבעמדת שליטה, יום יום. ככה אני עושה בתפקידי האזרחי! אה, ודרך אגב, לפני שעיניכם יתגלגלו, פיכם יצקצק ותאמרו לעצמכם (ובקול!), איזו שפה יש לו, איך הוא מעז לאמר "שתן" - ככה מדברים בעולם! לגיטימי לחלוטין בעולם האמיתי והלא מחייב (כן, הפורום אינו מחייב, זו אינה ישיבת הנהלה, אין כאן טף שצריך להגן על אזניו הרגישות) לאמר שתן במובן בו זה נאמר, לגיטימי לאמר "לעזאזל" ברגע של התלהטות, לגיטימי להרים קול (הדגשת הכתב וריבוי סימני קריאה), גם אם לא לגמרי מנומס. אין צורך כלל לקהל בוגרים כמותנו בכך שתנזפו במישהו על שפתו העילגת וההמונית (באמת, מה הוא כבר אמר?). אל תחנכו אותנו, אתם לא הורינו. הגישה הפטרונית של: "הנקאים לא חייבים לספר לכם על פעולותינו, כגון זריקתו של פ"ש" הינה ברמתו של מורה ביה"ס מול תלמידיו. זו מערכת היחסים הנכונה ורצויה בינינו? ככה אתם רואים את הקשר? אתם באמת חושבים שעל דבר כה חשוב (וכן, גם אתם חייבים להודות שפעולה זו חשובה לאופיו ולצורתו של הפורום) לא רצוי שנקבל דיווח? ומכיוון שלדעתי אותי ושכמותי אתם דווקא רוצים בפורום, ואת הערותי לפורום תשמחו לפרסם ולקהילת הצוללים אשמח לסייע בכל יכולתי - תקראו, תחשבו, תספרו עד עשר, תורידו את היד מההדק ותגיבו. רק תזכרו דבר אחד: זו הפעם הראשונה בחיי שאני כותב מכתב כזה. כנראה שאני באמת כועס. אני רק יכול לאמר לכם (זו אמירה בלבד, לא איום משום סוג שהוא), שכרגע יש בי ממש חוסר חשק לקרוא את הודעות הפורום הזה. אם אלו חוקיו, אלו מודרטוריו, ואנשים כמו פ"ש אינם יכולים עוד להכנס בדלתותיו. אני אפסיד, אני יודע. בסופו של דבר, גם הפורום. סיום מכתב לנקאים נ.ב. נקאים נכבדים ויקרים, אני נמצא בפורום זה מכיוון שמצאתי פורום צלילה אליו משתייכים צוללים המבינים בצלילה, מבינים ומתעניינים בנושאים הקשורים לצלילה, שמחים לעזור, מארגנים פעולות חברתיות עליהן שמעתי רק טובות (טרם הספיקותי, חדש אני) ובסה"כ בונים קהילה בריאה. למה אני מתעקש לשנות ולא עובר פורום? התשובה בפסקה הקודמת. תנסו בבקשה לא לצייר פרצופים זועמים ולחשוב קצת. בבקשה?