למרות שהאיש העומד מאחורי הניק פ"ש
חביב עלי, באופן אישי, אני תומך באופן נחרץ בפעולת הנקאים! ואל כל צועקי החמס אני אומר: לכל תעלול יש גבול. לכל קהילה יש זכות להגן על עצמה. צריך לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. מדובר כאן על משתתף שקיבל יותר הנחות מכל משתתף אחר, ולא הבין את הרמז. מה שאתם לא מבינים הוא שחופש הדיבור של אדם מסתיים במקום שבו הוא רומס את חופש הדיבור של אנשים אחרים. ברגע שמשתתף מציף את הפורום בהודעות ללא טעם, הוא חוסם את דרכם של משתתפים אחרים, על ידי כך שהודעותיו, ותגובותיו עולות לראש הפורום כל הזמן. ולפני שמישהו יקפוץ (כן כן, יקפוץ
) כאן ויטען שההגדרה "ללא טעם" היא ענין של גיאוגרפיה (כמו פורנוגרפיה) הרי שהתשובה הושבה על ידי חלק מהחברים הקודמים שענו: פורום תפוז הוקם על ידי קהילת משתתפים שנדדה לכאן משתי אכסניות קודמות. כללי הקהילה אינם נוקשים מדי, ואינם בלתי אפשריים אבל הם נקבעו על ידי המשתתפים הראשונים. זכות הראשונים אינה מקנה למשתתפים אלה כל זכות יתר, על כל משתתף חדש! היא מקנה להם זכות אחת בלבד: דמות הפורום נקבעה על ידיהם. הנושאים שהם מחוץ לתחום נקבעו והם מעטים מאד ופורסמו מספר פעמים. מי שרוצה להשתתף בפורום זה, צריך לקבל עליו את הכללים. לא מוצא חן בעיניו, יש פורומים רבים נוספים. ובואו לא נהיה צבועים. הסיבה שרבים מהאנשים נמצאים כאן (כולל אלה שהביעו בשרשור זה את התנגדותם להרחקה שנגזרה על פ"ש ועל נבות) והסיבה שפ"ש היה כאן, היא שהצלחנו ליצור פורום, המרכז יחד גם אנשים היכולים לתרום מידע טוב ועדכני על צלילה, וגם אנשים האוהבים את הענף ורוצים לכתוב ולקרוא עליו. ומי שלא מאמין לי, שיגש לפורום הצלילה בוואלה, או לפורום הצלילה של IDIVE או לפורום הצלילה של ההתאחדות (שמתחיל לפרוח בימים אלה, וכולנו מחזיקים לו אצבעות, וניתן לראות שם משתתפים אשר משתתפים גם פה) ויראה איך נראים פורומים שלא השכילו להגן על עצמם, או לא השכילו למשוך מספיק אנשים הרוצים לכתוב ולקרוא על צלילה. אף אחד לא מונע מאלה החושבים שהמגבלות שהוטלו על פ"ש ונבות, לפתוח בדיונים על צלילה, בפורום וואלה. למה אתם לא עושים את זה? כי פה יותר מעניין ויותר טוב. ובכן, זה כך, כי אנחנו עשינו את זה כך. כבדו את זה או לכו לוואלה. ואם תצליחו להקים לתחיה פורום צלילה נוסף, תבוא עליכם הברכה. אני מאלה הדוגלים בהרבה פורומים מצליחים וטובים. קנאת סופרים תרבה חוכמה. אבל אם אין לכם כוח לבנות, אל תצפו שניתן להורסים (שזו עבודה הרבה יותר פשוטה) להחריב כאן.
חביב עלי, באופן אישי, אני תומך באופן נחרץ בפעולת הנקאים! ואל כל צועקי החמס אני אומר: לכל תעלול יש גבול. לכל קהילה יש זכות להגן על עצמה. צריך לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. מדובר כאן על משתתף שקיבל יותר הנחות מכל משתתף אחר, ולא הבין את הרמז. מה שאתם לא מבינים הוא שחופש הדיבור של אדם מסתיים במקום שבו הוא רומס את חופש הדיבור של אנשים אחרים. ברגע שמשתתף מציף את הפורום בהודעות ללא טעם, הוא חוסם את דרכם של משתתפים אחרים, על ידי כך שהודעותיו, ותגובותיו עולות לראש הפורום כל הזמן. ולפני שמישהו יקפוץ (כן כן, יקפוץ