לנקאים שלום

קותי

New member
למרות שהאיש העומד מאחורי הניק פ"ש

חביב עלי, באופן אישי, אני תומך באופן נחרץ בפעולת הנקאים! ואל כל צועקי החמס אני אומר: לכל תעלול יש גבול. לכל קהילה יש זכות להגן על עצמה. צריך לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. מדובר כאן על משתתף שקיבל יותר הנחות מכל משתתף אחר, ולא הבין את הרמז. מה שאתם לא מבינים הוא שחופש הדיבור של אדם מסתיים במקום שבו הוא רומס את חופש הדיבור של אנשים אחרים. ברגע שמשתתף מציף את הפורום בהודעות ללא טעם, הוא חוסם את דרכם של משתתפים אחרים, על ידי כך שהודעותיו, ותגובותיו עולות לראש הפורום כל הזמן. ולפני שמישהו יקפוץ (כן כן, יקפוץ
) כאן ויטען שההגדרה "ללא טעם" היא ענין של גיאוגרפיה (כמו פורנוגרפיה) הרי שהתשובה הושבה על ידי חלק מהחברים הקודמים שענו: פורום תפוז הוקם על ידי קהילת משתתפים שנדדה לכאן משתי אכסניות קודמות. כללי הקהילה אינם נוקשים מדי, ואינם בלתי אפשריים אבל הם נקבעו על ידי המשתתפים הראשונים. זכות הראשונים אינה מקנה למשתתפים אלה כל זכות יתר, על כל משתתף חדש! היא מקנה להם זכות אחת בלבד: דמות הפורום נקבעה על ידיהם. הנושאים שהם מחוץ לתחום נקבעו והם מעטים מאד ופורסמו מספר פעמים. מי שרוצה להשתתף בפורום זה, צריך לקבל עליו את הכללים. לא מוצא חן בעיניו, יש פורומים רבים נוספים. ובואו לא נהיה צבועים. הסיבה שרבים מהאנשים נמצאים כאן (כולל אלה שהביעו בשרשור זה את התנגדותם להרחקה שנגזרה על פ"ש ועל נבות) והסיבה שפ"ש היה כאן, היא שהצלחנו ליצור פורום, המרכז יחד גם אנשים היכולים לתרום מידע טוב ועדכני על צלילה, וגם אנשים האוהבים את הענף ורוצים לכתוב ולקרוא עליו. ומי שלא מאמין לי, שיגש לפורום הצלילה בוואלה, או לפורום הצלילה של IDIVE או לפורום הצלילה של ההתאחדות (שמתחיל לפרוח בימים אלה, וכולנו מחזיקים לו אצבעות, וניתן לראות שם משתתפים אשר משתתפים גם פה) ויראה איך נראים פורומים שלא השכילו להגן על עצמם, או לא השכילו למשוך מספיק אנשים הרוצים לכתוב ולקרוא על צלילה. אף אחד לא מונע מאלה החושבים שהמגבלות שהוטלו על פ"ש ונבות, לפתוח בדיונים על צלילה, בפורום וואלה. למה אתם לא עושים את זה? כי פה יותר מעניין ויותר טוב. ובכן, זה כך, כי אנחנו עשינו את זה כך. כבדו את זה או לכו לוואלה. ואם תצליחו להקים לתחיה פורום צלילה נוסף, תבוא עליכם הברכה. אני מאלה הדוגלים בהרבה פורומים מצליחים וטובים. קנאת סופרים תרבה חוכמה. אבל אם אין לכם כוח לבנות, אל תצפו שניתן להורסים (שזו עבודה הרבה יותר פשוטה) להחריב כאן.

אבנר29

New member
זה לא חוג בית זה פורום

נראה מר קותי שהתורכים הצליחו לעצבן אותך מאד אם אתה בהינף מיקלדת שולח אנשים למקומות אחרים אף אחד ממשתתפי פורום זה או אחר אינו זקוק לתעודת הכשר ממשגיחי הכשרות (הותיקים) הינך בוגר ויכול לברור לעצמך אילו הודעות לקרא ואלו לא ואינך חייב לקרא את הודעותיו של פ"ש ואם בכל זאת קראת וניתקלת בדברים נוקבים תגיב עליהם ענינית או תתעלם ואם נראה לך שיש בדברים משום שקר או הוצאת דיבה תתבע אותו על כך אבל אל לך לנקוט לשון של טיהורים או שאתם איתנו או תלכו מפה היום זה על עניין פ"ש-נבות מחר על צבע המאזן שלי או סוג הוסת מדוע אתה פונה רק למצדדי פ"ש האם השירשור של מרינה-אמיר דרור הוא רוח הפורום ההבדל בני ובנך שאני לא מכיר את פ"ש אישית ולכן לא יכול לחבבו אולי מוטב לו כך תאר לך שגם אני אחבב אותו כמוך הסיומת של הודעתי הקודמת בעינה עומדת אבנר

קותי

New member
א. אני לא מר קותי. אני קותי.

ב. זה פורום ולא חוג בית. אלה כללי הפורום הזה. TAKE IT OR LEAVE IT. ג. אף אחד לא זקוק לתעודת הכשר. אבל אם מישהו מפר את כללי הפורום, הוא יוזהר ואם ימשיך, יורחק. ד. את הודעתי כתבתי כשאני מאד לא עצבני. כשאני עצבני, ההודעות הרבה יותר סרקסטיות והרבה פחות סימפטיות. ה. אין טעם שנתוכח כאן כי ברור שאנחנו לא מסכימים. אם תחליט לענות לי בכל זאת, אני לא אמשיך את הדיון הזה פשוט מכיון שברור לי שאני הבהרתי את דעתי, ולא משום שאני מקבל את דעתך. ו. זכותך המלאה לא לקבל את דעתי (וכמובן שאתה לא צריך שאני אגיד את זה כדי שזו תהיה זכותך). ז. השירשור מרינה-אמיר דרור בודאי ובודאי שאינו רוח הפורום ואני מקווה שיהיו מעט כאלה.

Pini1

New member
נכון מאוד

גם אני כמו אבנר: שואל את אותן השאלות. מאחל את אותם האיחולים. ומבקש את אותה הבקשה בסוף. פיני

Frame

New member
קותי הנקאים התחילו לדאוג לך ../images/Emo95.gif

איך עשית זאת לצאת לתורכיה מבלי לידעם הלכת לדוג שם? שובב

הנקאי

New member
סיכום זמני של הנקאים ../images/Emo19.gif

שירשור זה עסק בסוגיית הגבלתו של פ"ש מהפורום. ההחלטה על ההרחקה לא היתה חפוזה אלא מסקנה מחודשים ארוכים של שיקול דעת, החל מיום הופעתו לראשונה של פ"ש בפורום זה. הסיבות כבר פורטו לעייפה ולא נחזור עליהן כרגע, אלא בהודעתנו הבאה (ר´ פיסקה אחרונה). הודעות רבות בשירשור הנוכחי, גם מצד תומכי ההגבלה וגם מצד מתנגדיה או המתלבטים הרבים ביחס אליה, סיפקו לנקאים חומר רב לשיקול דעת. הנקאים חשים שעיקר תרומתם של הדיונים עבורם, ואולי עבור כל הפורום, היתה בהפנמה של שינוי מסויים שעבר הפורום, מקבוצה של כמה עשרות צוללים "בראש אחד" שמכירים כולם את כולם, להיקף רחב יותר. זאת, בעיקר מבחינת הבקשה ליתר שקיפות והסבר לצעדי הנקאים. הנקאים מקווים שהפנימו לקחים אלו ושהדבר כבר בא לביטוי בהחלטות ופעולות אחרות שלהם. הנקאים ערים לכך שבמסגרת דיון זה, שהיה ראשון מסוגו בפורום, יצאו מבין שורות המשתתפים הפסיביים גם משתתפים פעילים חדשים, ועל כך הם שמחים. מאידך יש לנקאים חשש כי בין המשתתפים החדשים עלולים להיות גם כאלו שכבר ניסו לחדור לכל פורומי הצלילה בארץ ולהחריבם תוך שימוש בלשון בוטה וצעקנית, איומים והמאסה (וברוב המקרים צלחה מלאכתם). ייתכן שהללו מנסים לחדור שנית אלינו, אולי מתוך הרגשה שהפורום ומנהליו נמצאים ברגע של חולשה. הנקאים רוצים להבהיר כי פתיחות אינה אות לחולשה, וכל נסיון פגיעה בפורום ייענה בתקיפות לפי שיקול דעתם עד כדי הגבלה לצמיתות ונקיטת כל הצעדים לחשיפת והוקעת פוגעים כאלו, הלא הם ה"ווגונים" של מדריך הטרמפיסט. אשר לעניינו של פ"ש, בין שהנקאים ישנו את החלטתם ובין שלא, הם יוציאו הודעה מנומקת בשבוע הבא. כפי שנאמר כבר, מכלול הטיעונים שהועלו בדיון זה יובאו בחשבון, כמו גם כל שאר העובדות הרלוונטיות. עד אז הנקאים מבקשים לא לשרשר שום הודעה חדשה בנושא פ"ש מחוץ לשירשור הנוכחי. גם כאשר שירשור זה יחדל להיות מוקפץ למעלה, הרי הנקאים (וכל המעוניין) ימשיכו להתעדכן בו עד פרסום הודעתם בשבוע הבא. בברכה נאמנה לכל חברות וחברי הפורום, הנקאים

הרחקתו של פ"ש מהפורום

לאור התגובות הרבות וחשיבות הנושא לפורום, העניין עבר לדיון בין הנהלת הפורומים וכל הנודעים בדבר. אנו מקווים להעלות כבר בימים הקרובים פתרון שישביע את דעת כולם, יאפשר גלישה בפורום לכל המעוניינים בכך, בהתאם לכללי הגלישה בפורום. אנו מבינים כי מדובר במחלוקת ארוכת ימים, ונשמח לבשר על פתרון הולם. המשך גלישה וצלילה לכולם שנה טובה וגמר חתימה טובה

הנקאי

New member
הבהרת הנקאים בהמשך לתגובות ושאלות ../images/Emo19.gif

עדיף היה לוא כל המעוניינים היו ממתינים בשקט להודעת הפתרון, שמובטח כאן על ידי הנהלת הפורומים. כיוון שלא כך הוא, לצערנו, הרינו להעמיד דברים על דיוקם לאור תגובות שהיו על הודעה זו : 1. הודעת הנקאים המנומקת פורסמה אתמול (יום ה´) כפי שהובטח בשרשור המקורי, עם הפניה מראש הפורום. 2. בהמשך היום דנה הנהלת הפורומים עם הנקאים בדרכים שונות לפתרון הבעיה שלא במסגרת פורום זה, ובתאום עם הנקאים הוצעו כמה כיווני פתרון שהינם על דעת הנקאים, ושאחד מהם כנראה ייושם בהקדם. אגב, גם כל פעולותינו הקודמות זכו לגיבוי של הנהלת הפורומים. 3. הנהלת הפורומים היא שבחרה לפרסם את תגובתה בשרשור המקורי ללא הפניה מראש הפורום, למרות שאנו הצענו לשים גם הפניה בראש הפורום. בהחלטה זו יש הגיון רב משום שמי שמתעניין בפרשה ודאי עוקב אחר השרשור המקורי. משתתפי הפורום נקראים לכבד החלטות כאלה הן של הנהלת הפורומים והן של הנקאים, ולא להקפיץ למעלה הודעות שמקומן אחר. 4. כיוון שתגובת הנהלת הפורומים והפתרונות שהוצעו הינם לגמרי על דעתנו, וכדי לא ללבות מחדש אש שדעכה, החלטנו בעצה אחת עם הנהלת הפורומים למחוק את הודעתנו (שמראש לא ששנו לשים), ולראות בהודעת הנהלת הפורומים את התשובה שהובטחה לחברים. 5. במצב העניינים בפורום מסויים זה אין ולא מתוכנן כל שינוי, לרבות ההגבלות שהוטלו. נא לשרשר המשך תגובות, אם בכלל, רק בשרשור המתאים - היינו כאן. בתודה, נקאי א´ נקאי ב´

Gוקית

New member
רגע של.....

חשבון נפש – שכדאי לכל אחד לעשות.... כדאי ומהר להפסיק עם המריבות – שכל אחד יודע שהם חסרי תועלת למעט פגיעה באנשים כאלה ואחרים....(ובינינו זה מה שבאמת היינו רוצים ?) וכדאי לזכור "שסוף מעשה במחשבה תחילה". בברכת שנה טובה
שלום אחדות Gוקית

למעלה